Боледуване на децата ни в яслена и градинска възраст- как да се справим? Тема 1

• 40 322
  • 727
  •   1
Отговори
# 480
  • Бургас
Здравейте,
Наскоро попаднах на тази така полезна тема  Peace
И ви моля за съвет: Дъщеря ми редовно си има хрема, жълто зелена и често стига до усложнения. При последното ни изследване на секрет от носа /юни месец/, излязоха Стрептококи пневмоние . Съответно УНГ то изписа капки за нос Цилоксан и достаза дълго се отървахме от тези гадости.
Преди 2-3 седмици започна пак с хрема, кашлица, Т и други екстри. Стигна се до АБ - Ксимелбак -10 дни го пи и на последния ден пак вдигна Т и извади зелени сополи  Shocked Тъй като знам, че сега не мога да пусна секрет, пак започнах Цилоксан, сега ни е 4 ти ден с капките, но зелените сополи не спират.
Имате ли идея евентуално какви други капки за нос мога да пробвам, за да спре най-накрая тази хрема. ЛЛ каза Бивацин, но и тя не беше особено убедена.
Много ми се ще да се изчисти, за да мога след това да се позадържи без сополи ида пусна пак секрет.

# 481
Ааа, след първи клас идват наченките на предпубертетна депресия, после идва пубертетната.
Като свърши и ненагледното отлетяло и пак депресия, че го няма.

Алина, нищо не пробвай! Пускай микробиология на носа и лекувай по антибиограмата.
Аз опит със зелени сополи нямам, само знам, че са лошо нещо, подобно на жълтите.
Явно детето си има постоянно носителство на нещо си и при лек спад в имунната защита си тръгват и зелените подаръци.
Ако искаш да се отървете от тази гад и да няма усложнения работи към овладяване - каляване, здрав режим, първи и спешни мерки при хрема, за да не се стига дотук.
Вероятно в ушите все удря, нали?

# 482
  • София

Все едно за мен говориш и по-скоро за моето дете. Същото и при нас, с тази разлика, че аз не кашлям. Тя кашля веднъж през нощта и 1-2 пъти през деня. И при нас така със сиропите.. изследвахме носен секрет, защото тя имаше малко секрети - нищо. Всеки я слуша, преглежда - "нищо й няма" -  казва. И аз вече съм се предала. Давам само чай с мед, редувам лайка с липа и мед и лайка с дюля и мед. Но е едно и също положението. Виждам, че засега не й пречи това подкашляне, че видимо е здрава, няма секрети и стискам палци да е наистина добре.

Проблемът е, че доколкото ми е известно нелекуваните кашлици стават хронични. Прецакват се структурите на белите дробове... И затова толкова съм се сдухала от тази супер продължителна кашлица Confused Иначе дискомфорта е преживяем....

# 483
запис, сори за което

# 484
Стелфи, освен АСС, какво друго отхрачващо сте пили с детето?

# 485
Алина, пишете при вас с хрема се започва в началото, с какво е третирате и лекувате?
явно е неуспешно щом се стига до жълто-зелени...
преди АБ имам предвид. Явно трябва да промените нещо в подхода Ви при тази ситуация, за да минава колкото може по-леко  Peace
винаги вечер чистете нослето преди сън.
сутрин ако има нещо също, дори и да не е болно детето, за да се изчисти лигавицата и да е готова за борба Wink

# 486
  • София
Стелфи, освен АСС, какво друго отхрачващо сте пили с детето?

Помня ли вече.... Сиропа с бръшляна (все му забравям името)... Грин тус поне по едно шише изпихме, аз пих Бронхо Ментол и май още нещо имаше, но не помня какво... Във всеки случай единствено АЦЦ имаше някакъв ефект, но не като да ни е излекувал..

Всъщност секретите са хипер миниатюрни, но така жилави и залепнали (и непрестанно образуващи се)... от там и огромната кашлица (при мен поне) - в стремежа на организма да се отърве от секрета на всяка цена.... 

# 487
Помня ли вече.... Сиропа с бръшляна (все му забравям името)... Грин тус поне по едно шише изпихме, аз пих Бронхо Ментол и май още нещо имаше, но не помня какво... Във всеки случай единствено АЦЦ имаше някакъв ефект, но не като да ни е излекувал..

Билковите не са за вашият случай.
Заложи на нещо наистина работещо - Флудитек, нов курс с АСС, нещо друго с амброксол.
Тези секрети трябва да се отлепят и изхвърлят чрез кашличният рефлекс. Сиропите помагат именно за това, но не Проспан и пр. растителни извлеци, а нещо силно, на база химия.

# 488
  • София
В листовката на АЦЦ пише да се приема не повече от 4-5 дни.
В неделя беше 5тия ден и оттогава сме го спрели.

Ще попитам в аптеката за Флудитек и нещо с амброксол, благодаря! Simple Smile

# 489
Флудитек за деца трябва да е за малкия, за теб обикновен.
7 дни го пийте, обикновено още на вторият ден има ефект.

АСС може и седмица да се приема. При екстреторна кашлица 4-5 дни прием на сироп често е недостатъчен.

# 490
  • Бургас
В листовката на АЦЦ пише да се приема не повече от 4-5 дни.
В неделя беше 5тия ден и оттогава сме го спрели.

Ще попитам в аптеката за Флудитек и нещо с амброксол, благодаря! Simple Smile
Освен от Флудитек,при нас има ефект и от Амбро  Peace

# 491
  • Бургас
Stelfy , и аз съм за Флудитек  Peace На листовкат пише да се пие поне ден два след изчезване на симптомите. А иначе за отпушване на бронхите за теб може и Геломитрол.
Благодаря ви за мненията за зелените сополи на щерката. Май няма да сменям с други капки,ще си продължа с Цилоксан за седмица, пък да видим. Дано да отшуми...някак си.
jos , и аз вече не знам какво да кажа. Този път пак тръгнах оптимистично , почистване на носа със сребърна вода+клеева тинктура, разни подсилващи неща - коластра, сироп от черен бъз, витамин С, но ето, че пак нещата се усложниха. При нея обикновено така става. Не знам до дете ли си е, но при синът ми нямам таккива проблеми.
Между другото, по препоръка от чужд лекар, взех това чудо:
Sinus rinseС него прочиствам сега носа сутрин и вечер, излизат страховити неща  Laughing След това е без секрети няколко часа, но към обед вече всичко си е по старому.

# 492
  • София
Много ви благодаря за отговорите! Hug
Ще купя Флудитек довечера и ще имам предвид Амбро-то, в случай, че има нужда от различно лечение.

Геломиртол изпих цяла опаковка - ефект 0 Simple Smile
Btw на рентгена не се вижда нещо да им има на бронхите ми, възможно ли е тези секрети да се образуват в трахеята??
Защото болестта и при двамата започна с много дрезгав и дебел глас почти паралелно с режеща болка зад гръдната кост - като четох в нета това съвпада със симптоми на трахеит, а и личната лекарка каза, че горната част на трахеята била възпалена (до долната явно не е успяла да надникне Laughing )

Според интернет източниците обаче (и в случай, че самодиагностицирането ми е коректно) трахеита би трябвало да премине за няколко дни, не за месец и половина Rolling Eyes

# 493
  • София
Понеже гледам, че коментирате кашлиците ... да кажа и аз  Grinning.
Жилавата кашлица при Никол, която се появи в петък се промени от Флудитек, но не изчезна, не е и отхрачваща съвсем обаче ... преди малко се върнахме от педиатър пулмолог - кашлицата е трахеитна (потвърди диагнозата на личната педиатърка), Флудитек-а си е свършил работата да разводни секретите, но не е достатъчен на този етап ...
Слуша я сигурно 10-15 минути, вляво се задържа повече и понеже я познавам и тя нас ми се подгънаха коленете, оказа се обаче, че "хрипчето" вляво след изкашляне не се чува  Peace, т.к. отлепя го  Peace.
Изписа Еуреспал, поисках Мукосолван - отказа ми. Аз съм много доволна от Мукосолвана по принцип.
Попитах дали да не включа инхалации с Вентолин за два-три дни, каза категорично не на този етап - "нямате драма" цитирам  Peace
Хремата също е доста жилава, не се стича секрет назад, не е обилна, не е запушено нослето, но има 5-6 издухвания дневно с прозрачни, жилави сополи ...
За тях - промивка на носа с джет струя и засега нищо друго.
Stelfy - доводът на пулмоложката, като ми отказа Мукосолвана беше, че амброксоловият хидрохлорид вероятно ще я накара да кашля повече, за да отхрачи (а тя отхрачва добре, слушалката го показа на 100%) - доста е агресивен, докато фенспирида, което е активната съставка на Еуреспал не е така агресивен, противовъзпалителен е ... и така ме убеди  Grinning (имам абсолютно доверие на слушалката на тази лекарка).
Алина, Цилоксан ми е в графа "любими" - чистил е всякакви буби в носа на детето ми ... стрептокок, стафилокок и клебсиела.

Последна редакция: ср, 28 ное 2012, 20:16 от ninnann

# 494
Тази трахеитната ... кашлица май е новата мода .... и ние минахме през нея ... т.е. надявам се да е в миналото вече... Praynig

Общи условия

Активация на акаунт