С отделни завивки ли спите?

• 27 237
  • 493
  •   1
Отговори
  • Варна
Преди време наша приятелска двойка ни гостува с преспиване и много се изненадах, когато поискаха още една завивка, защото всеки си спи с отделна. Замислям се, дали не е отживелица спането под "големият вълнен юрган" и всичко което носи смисъла му (поне за мен): близостта с партньора през цялата нощ; неволното (или волно Blush ) докосване между двамата; чувството, което носи да усетиш топлината и дъха на другия, или удобството по време на сън е незаменимо, а важните неща с партньора така или иначе се случват извън юргана (но не винаги извън леглото  Mr. Green ).

П.П. Ние спим с една.

Последна редакция: ср, 14 ное 2012, 20:40 от Radost Nezemna

# 1
С отделни. От първият ден на брака. Спането си е спане Sunglasses

# 2
Нуждата от две отделни завивки при повечето хора идва от факта на изключително малките завивки произвеждани от българската промишленост. Едно обръщане по време на сън спокойно оголва другия.

Нормалната на големина завивка трябва да пада от двете страни на спалнята до земята или почти. Такива се произвеждат в чужбина, но не и у нас.
Между другото, едновремешните юргани бяха къде по-широчки и пригодни за съвместно спане.

# 3
  • Стара Загора
 С една спим ние, голяма е. До земята не стига от двете страни на спалнята , но ни е достатъчна.

# 4
С различни. Аз не мога да спя, ако има някой твърде близо до мен, да ми диша във врата... Laughing

# 5
един, единствен път съм спала със съпруга си с една завивка, и на сутринта си казах, че никога няма да си причиня повече това. цялата нощ вместо в това , което описваш:

.....докосване между двамата; чувството, което носи да усетиш топлината и дъха на другия, или удобството по време на сън е незаменимо, а важните неща с партньора така или иначе се случват извън юргана (но не винаги извън леглото  Mr. Green ).

се превърна в буквално битка кой да завладее завивките Crazy. в резутат аз  не спах изобщо, за да дебна завивка, при това мъжът ми спи само с една, а на мен ми трябват минимум две.

оттогава - край. първо всеки със своята собствена, а вече от доста години, в отделни спални/не понасям някой да ми диша, хърка, пази боже - пърди, чете книга и шуми, заспива на класическа музика и т.н. отделно - спя в много отоплено помещение/.

при мен важи точно това:

# 6
  • тук-там
Задължително с две отделни. И двете са 2х2. Mr. Green
Не търпя някой да ми дърпа юрганчето, както и да си мята ръцете върху мен. Спя много леко, а  много ценя здравия сън.
Това с "уютното" спане под един юрган е за  тези, които пестят от топло! Joy

# 7
  • Варна
Лизет33, а разликите в температурата дали са съществени или могат да се пренебрегнат? На единия му е студено, а на другия горещо например? При нас често е така и аз имам пижама, а мъжа ми спи гол.

Tallulah, е "някой"... то нали е "Той"  Mr. Green

Wild_rabbit, хехе ами да - трябва да се пазят природните ресурси.

Еее сега се сещам, че рябваше да направя анкета  Simple Smile

# 8
  • тук-там
...... а вече от доста години, в отделни спални/не понасям някой да ми диша, хърка, пази боже - пърди, чете книга и шуми, заспива на класическа музика и т.н. отделно - спя в много отоплено помещение/.

Кога ли ще го навия и аз! Не ми пречи, не хърка и не "шуми", ама аз все се съобразявам... чета до късно, пък до тоалетната, до кухнята, до банята,...а бе разхождам си се и все гледам на пръсти да е... ooooh!

# 9
От 1 до 3. Да ги изброявам ли поименно?  Laughing
Задай въпроса по-коректно - не с колко, а дали с обща или отделни завивки спим.  Peace

# 10
Лизет33, а разликите в температурата дали са съществени или могат да се пренебрегнат? На единия му е студено, а на другия горещо например? При нас често е така и аз имам пижама, а мъжа ми спи гол.

Има и такъв род "несъвместимост" бих го нарекла. Единият е вечно мръзнещ,на другия му е вечно топло... Или единият е с гореща като печка кожа, а другият -лед на допир. Има ги и такива случаи.
Обаче тези неща пречат много на истинската интимност. Защото без голи тела под една завивка да се говори за такава е абсурдно. Във всеки случай аз в живота си не бих пуснала мъж когото да не чувствам гол до тялото си всяка нощ и по всяко време.
Обаче хора на тази земя всякакви. Има не само спящи в различни легла, но и абсолютно неправещи секс и това не им пречи.

# 11
  • Варна
Как` Сийка, благодаря ти за забележката. Коригирах.  Peace

Lizet33, така си е - има всякакви хора.

# 12
а вече от доста години, в отделни спални

Ох, как си мечтая понякога за отдена спалня. Особено ако половинката е болен и хърка. Добре, че имаме голям диван в дневната, та някой се мести там при нужда.

# 13
Спали сме с една, но вече сме с отделни. В момента аз спя с олекотена завивка, а той с памучно одеало

# 14
.... Единият е вечно мръзнещ,на другия му е вечно топло... Или единият е с гореща като печка кожа, а другият -лед на допир. ...

при мен е болестно състояние- ръцете и краката са ми винаги ледени, без значение дали навън е плюс 40, или минус 20 градуса. дори понякога нарочно си пъхам ръцете под ризата на мъжа ми, за да види колко е гадно Mr. Green. на мен все ми е студено, на него-все му е топло.

впрочем, аз не съм срещнала досега мъж със студени крайници, докато много жени имат този проблем.

моят чака да вляза в климактериума, че да ме започнат топлите вълни Mr. Green и да пестим от парно. засега обаче съм все така устойчиво в колдмактериума Twisted Evil.

Общи условия

Активация на акаунт