Вятърът фучи и вее, но във всяка мама МАЙско слънце грее !

• 24 789
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
Като говорим за помпи, аз съм решила моята да е на Медела, електрическа,  модела е Swing. Ако не е електрическа, не мога да си представя как ще помпам като луда... Laughing

# 616
  • София
Още един глас за ръчната на Авент, без да съм ползвала електрическа обаче, така че сравнение не мога да направя. И отново с информация от преди 7 години. Помпата ми се ползва в момента от 5-о или 6-о бебе, не знам точно (поради което мисля сега вече нова да си взема  Laughing), почти без прекъсване през тези години, всички майки по линията са много доволни. Наскоро питах позната аптекарка още ли е върха на сладоледа, както едно време - отговори ми, че най-много тя се продава и си я търсят.
Успешно кърмене или не, според мен си трябва - така си имах малко в запас в камерата, подреден по дати - за пюрета например. А и стимулирах с нея.
А като говорите за хубав вакум - това не болеше ли ужасно  ooooh!

# 617
Stefy, да разбирам, че млекоцентралата е заработила с пълни сили  Joy. Аз за такова зареждане на фризера само можех да си мечтая, сега не знам, как ще бъде ...  Hug

# 618
 Чувала съм, че различните марки помпи са подходящи са различен размер бюст- тази на Медела за какви  bombs е подходяща ?

# 619
  • София
Stefy, да разбирам, че млекоцентралата е заработила с пълни сили  Joy. Аз за такова зареждане на фризера само можех да си мечтая, сега не знам, как ще бъде ...  Hug

А какви гърди имах самооооооооо  newsm53. Дано и този път да е така smile3508

Анум за първи път чувам, че размерът има значение Wink

# 620
Анум, не знам дали размерът има значение. Моите гърди не са големи, но на тази моя приятелка ... ухааааа. Не ми се е оплакала, да не и е удобна помпата, напротив, много добра работа и свърши и се е цедяла без проблем.

Stefy, добре, че го няма "командирът" от юнската тема, защото щеше да ни скастри, защо не си редактираме постовете, а пишем коментари един след друг  Wink  Laughing.

Последна редакция: чт, 22 ное 2012, 16:17 от buffy

# 621
Леле чета ви и гледам се едно ескимос гореща вода Shocked Shocked Shocked Толкова съм босаа по тази тема...То и аз родих, кажи-речи преди близо 8г. Пуста кърма не потече,и така и не се сблъсках с тази технология,нооо се надявааам живи и здрави и аз да редя рафтчетата  Grinning Grinning GrinningДобре че ви има момичета.   bouquet  bouquet  bouquet

# 622
А аз чета и попивам, защото дори не знам какво се прави с тази помпа  Embarassed но ще разбера Simple SmileДнес говорих с шефа, явно ще работя до края на годината, не бяха това моите планове но какво да се прави поне да съм наясно. Искало му се да работя докрая ама не се знаело дали нямало пак да ми се наложи да отсъствам  ooooh! все едно всеки ден ме няма.Карай няма да се ядосва, съжалявам , че ви занимавам

# 623
То пък ако 3 дни те няма бизнесът му ще фалира...да си гледа работата.

Аз помпа не съм хващала никога, нямам идея каква да си взема. Чудя се...може и тази на сестра ми да взема.
Иначе на миналогодишното бебешко изложение в София гледах една на Авент...имаше едни много странни неща, едни мембранки се издуваха, явно имитираше сукане на бебе.Беше много плашещо  Laughing

# 624
Belle, и на мен много плашещо ми изглеждат а и нямам бебета около мен, племенницата е на ММ и като се запознахме вече беше на 1 и нещо. Но мога да с епохваля, че съм сменяла памперс един- два пъти и не иска с друг да ходи до тоалетната освен с мен Simple Smile Ама онзи ден се замислих, на съседите малкият е на 3 и все в нашия двор играят и по едно време како Валя пишка ми се и аз шах.Не знам как се изпишква момче  Laughing и изпаднах в лека паника. А малката един пък каза Чичо пишка ми се и той автоматично извика мен да я заведа  Laughing Laughing

# 625
Мами искам да ви питам нещо.Днес бях при една позната на преглед на частно,като второ мнение за мое успокоение дали всичко върви добре.Жената каза че всичко е нормално и бебчо си отговаря на седмиците записах си час и за ФМ.Но друго ме притеснява,като си тръгнах от болницата и както си вървях нещо ме подмокри но доста обилно и то на 2-3  пъти точно както като ти изтичат водите,в първия момент не се стреснах защото имам течение което съм изследвала и казват че всичко било нормално няма гъбички и сега през бременноста просто се увеличи,та в първия момент си помисилих че е от него,но после се размислих ако са оклоплодни води и много се изплаших.И сега съм притеснена ,нали някоя от вас казваше че през ноща както си спи и е усетила че нещо я подмокря и се оказало точно това .Много ме е страх аз се обадих на лекарката тя каза да си сложа една превръзка и да наблюдавам дали ще продължава и ако продължи се правело някаква проба от превръзката се изследва течноста и се разбира дали са оклоплодни води или не.Ох защо един ден няма спокойствие.Тъкмо се зарадвах че каза че всичко е ок и сега пък това.На някоя от вас случвало ли и се е подобно нещо,и ако са води то би трябвало да продължи да изтича ,нали?Вие какво мислите?

# 626
И аз съм за ръчната помпа на Авент и за ръчна като цяло. Ползвах я само първите два месеца докато се регулира кърмата. Но след година като започнах да оставям малкия на бабите за да отскочим донякъде в ММ, само помпа ме спасяваше, защото се пълнех постоянно /през 3-4 часа ставах на бучки/, ако сме преспивали някъде вечер съм ставала по няколко пъти да се изцеждам и не съм притеснявала никого с бръмчене и т.н.. Мисълта ми за ръчна е, че съм ходила с нея на какви ли не места, в тоалетни на стадиони по време на концерти и като цяло на места, където няма откъде да изскочи някой удобен контакт за да си мушна електрическа помпа.  Peace

Liliq Vasileva, защо не помолиш гинеколожката да минеш още днес да те види за да се успокоиш  Hug

Последна редакция: чт, 22 ное 2012, 16:50 от ☽ silver_moon ☾

# 627
Лилия, дано не е това,от което се притесняваш, не мога да помогна, защото идея нямам какво е усещането.Мога да ти изпратя само прегръдки и да ти пожелая да не се притесняваш и да е от течението Hug Hug Praynig Hug Hug Hug

# 628
Лилия,колко обилно?Намокри ли ти бельо..панталон?Да не би къде си стояла легнала и после от самото течение да се е било посъбрало.Дано не са води.Те имат и специфичен мирис,който си мисля,че няма да пропуснеш.Сега как си?

# 629
Лилия, най- добре следвай съветите на лекарите.
Да ти кажа...моята сестра след някоя си седмица започна да усеща същите неща понякога-рязко подмокряне, дори не само да намокриш бельото малко, ами стичане надолу. И тя се притесняваше какво става, но се оказа, че е урина.Пикочния и мехур беше притиснат, неусетно се напишкваше, дори нямаше предварителни позиви...а за стискането и беше невъзможно.Оказа се, ме явно има и някаква анатомична особеност, да лесно се напишква.
 Сложи си превръзка, виж дали ще продължава да тече..може би цвета.Нямам представа водите или някакво друго течение какво трябва да е на цвят, но урината би трябвало да си личи.

Нанина, аз все бебета гледам.Като бях на 12-13 се роди синът на братовчедка ми- що памперси съм сменила.Като бях на 17 пък се роди братовчед ми и поради някои причини до 3 годишна възраст майка ми го отглеждаше вкъщи и си ми беше задължение да го гледам.Мила съм дупе, прала съм наакани гащи, захранвала съм, правила съм пюрета.
Сега племенницата е на почти 8 месеца и грижите са разделени почти по равно на три-сестрата, майка ми и аз.В даже графикът ми в работата е съобразен, че да гледам детето.  Сега се мъчим с едни пюрета и ме побърква това дете, някой ден ще и го върна.

Та имам опит, но все пак доста неща ми убягват...Особено кърменето ми е тъмна индия.

Общи условия

Активация на акаунт