Най -после да си купя свестни препарати за чистене - 5

• 103 438
  • 758
  •   1
Отговори
# 480
Аз да добавя - белина не! Белината вероятно ще изгори тъканта и ще стане жълто петно.

# 481
Препоръчайте ми препарати и гъба за почистване на дървени повърхности. Всеки път като бърша вкъщи, остават мъхчета по секцията.  Peace

# 482
Микрофибърна кърпа. Дървениите у дома чистя с ГГ.

# 483

Явно ще да е от препарата, с микрофибърна чистя и все остават.  newsm78

# 484
Странно, смени кърпата.

# 485
Здравейте,
Темата ми е доста интересна и се записвам,за да ви следя.
Момичета, имам нужда от помощ!

Можете ли да ми кажете с какво да разкарам гадната миризма на хладилника?
Не знам от какво мирише на развалено - изчистих всичко, минах с парцалче... Няма застояла храна или нещо такова. Но като отворя хладилника и после го затворя от вътре се носи отвратителен аромат.

Случвало ми се е не един път. Напоявам парцал с оцет, измивам целия хладилник и после оставям паничка или чаша пълна с оцет за 2-3 дни. Винаги е помагало и маха миризмите  Peace
Аз чистя хладилника с хлебна сода,но ако рафтовете са метални то тях ги почиствам с веро или с обезмаслител за по-лесно и после ги подсушавам.
С навлажнено дантелено перде (за прозорци ) лесно се почистват огледала и латексови стени.

# 486
Здравейте, момичета Simple Smile
Ползвали ли сте течен Тайд, хвърлила съм му "око", но намирам само големи опаковки от по 4,5л. Виждали ли сте по-малки?
И още едно въпросче за Астониш спрей за петна - дали става за бяло и цветно, притесняваме по-скоро цветните тъкани ... да не ми станат на светли петна.

Да похваля Бинго Фреш
Скрит текст:
, ползвам върху ламинат и плочки, ламината полирам до 2-3 мин. след измиване
А от препаратите за стъкло съм супер доволна от Циф с амоняк от 750мл, /не го намирам в гугъл Embarassed/с него почиствам и кухненските шкафове, плотовете, хладилника ... и прозорците също  Simple Smile Ползвам само него вече втора година.
Обезмаслители първенци за ми Медикс Рейзър и Астониш
Не съм доволна от Блейзи за тоалетна

Запис Simple Smile

# 487
  • Варна
Те Блейзи за нищо не стават.

# 488
  • София

Чери, специален ГГ ли има за мебели или с универсалния ги чистиш?

# 489
РРР, с универсалния чистя - паркет, мебели. За мебелите не разреждам, за паркета - в кофа с вода.

Блейзи за Веце на мен лично ми харесва. Има много хлор, но чисти безотказно. Не ползвам хлорсъдържащи по принцип, но Блейзи-то ми допадна. Гледам рядко да го употребявам обаче.

# 490
Да похваля Бинго Фреш
Скрит текст:

Би ли споделила как точно полираш. В тази квартира сме на ламинат и никак не харесвам резултата след измиване. А сега за първи път чувам за полиране.

# 491
Да похваля Бинго Фреш
Скрит текст:

Би ли споделила как точно полираш. В тази квартира сме на ламинат и никак не харесвам резултата след измиване. А сега за първи път чувам за полиране.

С моп за подсушаване,
Скрит текст:
докато е още влажен ламината .... забърсвам го по-енергично Simple Smile не ми оставя следи от стирката и добива блясък ....
Моя моп е с триъгълна форма и косми от микрофибър и памук. Simple Smile
Блясъка не мога да добия обаче с препарати специално за ламинат, оставят ми някакво лепкаво покритие/поне тези, които съм ползвала/ и точно след два часа не личи че е чистено, стъпки и прах .... всичко личи....

Последна редакция: ср, 12 юни 2013, 08:26 от deriel

# 492
Да и при мен това е проблема . С много скъп ламинат сме висок клас но след измиване остава като филтър отгоре - всяка стъпка си личи все едно не е чистен .Не занам вече с какво да го мия . Ще пробвам ГГ- дано има ефект .

# 493
Аз за тоалетна харесвам най-много Бреф, но е скъп и след като не можах да си го взема на промоция от Пикадили си купих от друго място Блейзи за 1.59 лв. О, да, знам си аз, че Sourcherry няма как да ме подведе! Много добре, много добре! Гъст, покрива добре, не прави много пяна като Медикс и разните други и всичко блесва. Белината не ме притеснява.

Моят апартамент е с лакиран естествен паркет на 50 години. Много красиво, но капризно подово покритие. По-гаден е може би само ламинатът. Без грешка при мен е израелският Сано Поливикс за паркет и ламинат. Ползвам го от години и съм безкрайно доволна - почиства, полира, не се пени изобщо. Като погледна отстрани, все едно че съм в бална зала - такъв блясък придава. В същото време не оставя филм.
Българското Блейзи за паркет също не е лошо. Мъжът ми го домъкна веднъж от някъде. Но не бих го препоръчала с чиста съвест, защото прави огромни количества пяна, което мен ме дразни до безумие и определено влошава резултата - бърсалката не може да се изцеди добре, подът се мокри твърде много, остават следи и т.н..
Третото, което съм ползвала и съм доволна, е Meglio за паркет и ламинат. Харесва ми почти колкото Сано, но не го намирам вече никъде.

# 494
  • Русе
Да подкрепя Гес с две ръце за Сано за паркет. За съжаление доста рядко го намирам, но иначе като мога винаги го ползвам поне от 6-7г, ако не и повече. Когато няма обаче, купувам Пронто за паркет - бялата туба (само нея, не прозрачните). Блейзи изобщо не ми харесва, Мелио горе-долу.
Откъде купуваш Сано, от някое малко магазинче или верига?
Иначе Бреф за тоалетни и на мен много ми харесва, но си държа и едно Медикс, Саво или нещо от сорта по-евтино, понеже едната тоалетна я ползват мъжете ми и я мия почти всеки ден, та няма сериозни замърсявания.

Общи условия

Активация на акаунт