Най -после да си купя свестни препарати за чистене - 5

• 103 653
  • 758
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Да ви попитам нещо:

Някой знае ли от къде мога да си намеря препарат, с който да покрия надраскан емайл в микровълнова фурна? Колелцата, които въртят тавичката във фурната са издраскали емайла и мен ме е страх да не й стане нещо, знам, че не трябва да има открит метал в камерата, докато работи.

Те уж пластмасови, но са я протрили. А може и аз да съм прецакала нещо с почистващите препарати, не си спомням.

Знам, че има паста за коригиране на емайл, или спрей, или нещо подобно. Помагайте, моля! Praynig

# 166
с какво почиствате керамичните котлони? около кръговете има овали като от мазнина. страх ме е да ги търкам да не ги надера, забърсвам след готвене само с почистващите кърпи от ЛИДЛ, ама няма ефект. Rolling Eyes

# 167
За керамичните плотове има специални пластмасови шпатулки и меки, ненадраскващи препарати.
Леля ми нейния си го чисти с Мелио обезмаслител.

# 168
с какво почиствате керамичните котлони? около кръговете има овали като от мазнина. страх ме е да ги търкам да не ги надера, забърсвам след готвене само с почистващите кърпи от ЛИДЛ, ама няма ефект. Rolling Eyes
С Меглио и обикновена гъба ,а  при по-упорити налепи ползвам шпатулата  Peace

# 169
Само да споделя, че пробвах препарата на ДМ с оцет и съм много доволна.
Страхотни сте!

# 170
  • София

Обезмаслител - на Мелио или Медикс, на мен и двата ми харесват много. Аз пръскам дори и керамичните плотове и забърсвам с обикновена гъба. Около котлона ако има нещо засъхнало - с грубото на гъбата.

И аз имам едно питане - с какъв парцал почиствате стъклата? Пробвах какво ли не, дори и след микрофибър остават едни такива следи като от мръсно...Sad

# 171
  • Gone with the wind
Po3u, за стъклата ползвам гюдерия и едни специални парцали за стъкло (бях ги купувала от Лидъл, но преди няколко седмици гледах такива и в Карфур).

# 172

И аз имам едно питане - с какъв парцал почиствате стъклата? Пробвах какво ли не, дори и след микрофибър остават едни такива следи като от мръсно...Sad

Най-поразителния ефект, които съм постигала е с парче от бархетните пелени от сина ми и препарата за стъкла на Clin.
Ако са много замърсени ( Embarassed ) преди това ги минавам с попивателните парцалчета или само с парцал и вода.

# 173
  • София
Керамичния плот (откакто имам нов, не смея да го стържа с шпатулата, че моята е метална) го чистя или с кърпички от Лидл (ако замърсяването е леко) - избърсвам с кърпичката и веднага след това - с домакинска хартия, или с препарат за стъклокерамика (в момента ползвам на Фрош и съм много, много доволна - с него и зелена гъба Виледа, за почистване на тефлонови повърхности, изкипялото и загоряло мляко се почисти без остатък).

За прозорци съм много доволна от съответния Фрош - пръскам с него и бърша с домакинска хартия. Стъклата светват. Струва ми се, че е защото в препарата има спирт.

# 174
Karimma , и моята шпатула е метална, кое те притеснява ? Аз с нея си стържа. Даже и фурната веднъж стъргах с нея  Laughing
За стъкла вече ползвам уреда на Керхер и нямам проблеми с черти или кръгове  Simple Smile

# 175
  • Варна
Керамичният ми котлон нито е нов, нито надраскан. Почистван е с какво ли - специалните на Хайтман, Бекман, веро, Меглио, Циф. От време на време и със шпатулата (всички които съм виждала са метални). За мен Меглиото е слабо, става за плотовете, решетките на абсорбатора итн. Вчера след като загорелите мазнини около кръговете не мръднаха с нищо - пробвах и с препарата за фурни на Медикс. Тъй като е много силен, не посмях да държа повече от 5 мин., но след това почти всичко падна. Пиша го за такива като мен, които си харесват уредите, но не им треперят  Peace

# 176
Karimma , и моята шпатула е метална, кое те притеснява ? Аз с нея си стържа. Даже и фурната веднъж стъргах с нея  Laughing
За стъкла вече ползвам уреда на Керхер и нямам проблеми с черти или кръгове  Simple Smile
За този уред ли става въпрос? http://electron.bg/karcher-plus-p-237887.html Аз също съм много доволна от него. Става много бързо и качествено, не ми се мотаят кабели, нито капе по первазите мръсна вода. Шишето с пулвелизатора обаче е некачествено и не го ползвам при чистене.

# 177
milittana , да за същия  Peace В трапезарията всичко ми е прозорци, нямам външни стени. Родих се с това чудо  Laughing
Какъв препарат ползваш ?

# 178
  • София
Въпреки, че не драскат, металните шпатули с времето някак захабяват стъклото и то губи първоначалния си огледален блясък. Личен опит.
Препарат за фурна (Апта) и аз съм ползвала, за да почистя стъклокерамичен плот, но ефектът не беше така бърз и добър, както с Фрош. Имам предвид ето този Фрош
Скрит текст:
варианта в синя опаковка. Всайта на Фрош не го виждам - има само лимон и лавандула.

# 179
Днес в Лидл видях таблетки за почистване на тоалетни казанчета, тоалетни чинии, бидета. Нов продукт е 16 бр. за 4 лв. Някой ползвал ли е вече тези таблетки? Отзиви, моля.

Общи условия

Активация на акаунт