Нашите"специални" деца с ДЦП-7

• 141 563
  • 344
  •   1
Отговори
# 135
Забравих да напиша, че при него фонтанелата се затвори на 6месеца. Много е ревлив и не гука

# 136
Да ти кажа, моят син започна да стой седнал и да се обръща на 9 месеца. Също беше много ревлив, гукаше когато беше спокоен, което се случваше рядко.  Нас ни водят като лек случай, бяхме с хипотония (много лека). По повод затварянето на фонтанелата, знам че е свързано с микроцефалия. Вашата главичка малка ли е?

# 137
не не нараства бърза но е деформирана и издължена някак си нагоре и отстрани на челото слид няколко дни ще ходим при неврохирург и да си вземем резултатите за вродени инфекции /положителни са/

# 138
Здравейте!Попаднах на тази тема и искам да споделя и нашия опит с рехабилитациите.Дъщеря ни е на година и 11 месеца с долна спастична парапареза лека степен.Диагнозата ни я поставиха когато беше на 9 месеца.Препоръката на невролога беше само обикновена рехабилитация.Започнахме почти веднага и като ,че ли тогава имаше напредък:започна да се обръща и започна да седи седнала подпряна с възглавници,а дотогава не можеше да се задържи в седнало положение.За няколко месеца обаче,въпреки леката форма на дцп,нямаше значителен напредък.Започна да седи седнала подпряна за около половин минута-най-много две.Освен това тъй като съм страшно недоверчива не бях сигурна,че рехабилитацията,която правим е правилната за нас защото понякога се случваше 1 най-много два дни да не успея нито аз,нито рехабилитаторката да направим упражнения и уж раздвижените крачета се стягаха отново,което много ме отчайваше.Да не говорим,че детето страшно се изнервяше и като че ли на инат не правеше това,което го карахме.И решихме тогава да пробваме с АБР.От моя приятелка,която практикува АБР знаех,че това е по-скоро вид масаж отколкото вид гимнастика и най-важното е детето да стои спокойно.Освен това не е болезнено за децата и не е стресиращо.И ето вече 4 месеца откакто правим АБР и съм безкрайно щастлива от първите резултати Simple Smile Всъщност първият резултат дойде още на първата седмица:запекът почти изчезна,а сега вече от месец и половина съвсем го няма.Следващото,което забелязах е,че ключицата и раменцата започнаха да се оформят,детето стана много по-подвижно.Когато е в седнало положение вече не винаги стои изгърбена напред,понякога доста добре седи изправена.Освен това когато седи седнала вече ако залитне успява да се върне,дори ако залита назад!Най-долните ребра започнаха да се прибират,а преди да започнем доста стърчаха навън,знаете как е при децата с дцп.И най-големият успех досега е отпускането на спазъма в краката и че вече може сама да сяда от легнало положение без аз да й помагам Simple Smile Краката не са напълно отпуснати,но вече когато я нося на ръце ги свива и сяда на ръката ми,а не както преди да стои в съвсем изпънато положение.И също така мога да я нося разкрачена на корема си,а преди дори и на кръста не беше възможно.Най-хубавото е,че постигнатите резултати не се губят.Реших да направим малка почивка два пъти от 4 дни и крачетата не се стегнаха както при предишната рехабилитация.Наистина е трудно да се задържи вниманието на едно малко дете да лежи без да мърда за около час(правим всеки ден по 3 часа като съм разпределила по 2 упражнения сутрин и вечер и още 2 след като заспи),но тя много харесва baby tv и детски песнички и ги пускам и в по-голямата част от случаите върши работа.Понякога и това омръзва и тогава давам играчки,но тя започва да ми бута ръцете с тях и вече става трудно да се правят упражненията.Много е важно,че тя не се стресира,няма болка.Само че е доста отегчително защото упражненията се изпълняват много бавно Simple Smile Забравих да спомена,че телефонът върши много добра работа.Доста смс-и е изпратила вече,снимки е изтрила,набира разни номера,запаметява също,да не споменавам хвърлянето на земята,но ще прежаля един телефон само и само да седи мирно Simple Smile Забравих да кажа,че от спазъма има и изкривяване навън на стъпалата и скупчване на самите пръсти на краката,а сега вече не ги криви толкова много,а само когато стъпва на тях и пръстите почти се изправиха(останаха едно върху друго само двете средни пръстчета).И така продължаваме напред с АБР тъй като тя действа,не е травмираща,не вреди и защото за 4 месеца постигнахме толкова много колкото не можахме за 7.Вярно е,че вече нямам време толкова за разходки и срещи с приятели и отказвам такива защото няма да имам физически време за упражненията.Това ми тежи понякога,но за детето си заслужава всяко едно усилие,а когато видя и резултат още повече се мотивирам Simple Smile

# 139
Марина Ина, много се радвам за вас, продължавайте с успехите. При нас за жалост за 1 година работа с абр нямаше абсолютно никакъв напредък, освен изчезването на запека, който след като спряхме упражненията отново се появи.

# 140
  • София
Здравейте майчета и извинете,че нахлувам във вашата тема така,но имам нужда от информация за момичето на една позната.Не става дума за детенце,за 21годишно момиче е.Има нужда от нов физиотерапевт,бихте ли препоръчали някой за София и имат ли право на наравление за такъв,така че да не дават големи суми за частен.

Много ще съм ви благодарна,извинявам се още веднъж за нахлуването.

Прегръдки на дечицата ви Hug

# 141
Записвам се и аз със закъснение да следя темата  Party

# 142
  • в дълбоката Прованс
Здравейте ,извинявайте,че нахлувам в темата,но търся информация -Имам син на 20 години с ДЦП,епилепсия,парциални пристъпи,не ходи,не говори,лежащ е,но се нуждае от преглед при стоматолог,до сега Слаба Богу не ни се беше наложило да търсим такава помощ.От Симеоновград,Хасковско съм  и при нас стоматологът не иска да се занимава с него,тъй като синът ми не стои мирно,не си отваря устата,няма идея какви лекарства може да ползва,имайки предвид заболяването му.Докторът само ми каза,че трябва да търся стоматолог който работи с такива болни.Някой може ли да ме упъти къде  има кабинет на специализиран стоматолог,който работи с такива трудни болни!Не зная дали изобщо мястото на въпросът ми е в тази тема,но съм много объркана и не знам какво да правя.Ако някой знае нещо - моля да ми пише.Благодаря ви предварително.

# 143
# 144
Здравей, от нашия опит със зъболекарите да споделя - всеки може да работи с деца като нашите, но трябва някакъв вид упойка. При моя син, сега е на 5 правихме пломби на зъбките след упойка с диазепам на 2 пъти ни направиха 7 зъбчета в клиника "Стойкови" в София, но казаха че за по-натам ще трябва в клиника с пълна упойка.

Сега аз да питам - някой имал ли е проблем със нощния сън? Събуждане с рев и викове и от нищо да не се успокоява. И което е по-лошото и в следобедния сън се появи, спи по 10-15 мин. и се събужда като уплашен ... як рев и крясъци. Някой ако е опитвал и нетрадиционна медицина бих опитала.

Благодаря Ви

# 145
Една майка преди време ми беше писала, че с магнезиово олио мажела отдолу ходилата и детето спяло много спокойно, ставаше въпрос за бебе.

# 146
Здравейте!Имам момченце на 3 г. с Дцп спастична квадрипареза.От една позната научих за легла Нуга бест,които може и да са подходящи за нашите специални деца.Някой има ли информация дали и как се отразяват на детето,ползвали ли сте ги?Прочетох материалите в интернет,но са ми недостатъчни.Благодаря!

# 147
Здравейте, извинявам се, че във вашата тема, но имам нужда от помощ и съвет. Детето ми е родено недоносено, хипотрофно, в момента е на 2 години реални и още не ходи сама. Ходи по мебели, с уокър, за 1 пръст, но не и сама. Иначе лази, изправя се по мебели, сяда, стои, хваща играчки, всичко друго е ок. Говори само отделни думички и то малко - баба, мама, тате, животни разни, айде, пак и т.н. Разбира, отговаря на името си. Иска ми се за ходенето да се консултирам с невролог и затова моля да ми препоръчате такъв за София. Като малко сме ходили при Литвиненко и Чавдаров, които тогава казаха, че няма проблеми. Към момента това, което ме притеснява е, че масово в клиниката на Чавдаров се презастраховат и пресилват, а е ясно, че неходенето на тази възраст не е нормално и да не ме уплашат излишно. Затова питам на кого да се доверя? Благодаря ви  bouquet

# 148
Здравей мила. Аз обиколих доста невролози но най съм доволна от д-р Томов работи в болница свети Наум /четвърти километър/. Ако искаш ще ти пратя тел на лични.

# 149
  • София
Здравейте!Извинявам се ,че се намесвам в темата ви,но попаднах на това:http://paper.standartnews.com/bg/article.php?article=412920
Споменава се,че Мариана Анастасова излекувала сина си от церебрална парализа с метода "Су-джок".

Общи условия

Активация на акаунт