Нашите"специални" деца с ДЦП-7

• 141 540
  • 344
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте,някой има ли опит с лечението с чист кислород за деца с ДЦП?Разбрах ,че тук в Бургас имало възможност за безплатно лечение в кислородна камера,и имало много добри резултати,но не откривам никаква информация в интернет.Моля ако някой е пробвал ,да сподели опит Hug

# 91
Можеш да се обърнеш към тази майка SPYRIDULA, тук във форума. Тя също е от Бургас и посещава барокамерата за която говориш.
Успех!

# 92
  • густо майна Филибето
Имаше и мнения много назад във темите за ДЦП от софийски майчета, които са ползвали тази терапия при Чавдаров, ако не ме лъже паметта. Като че ли имаше някакви противопоказания newsm78 Спомням си някои мнения, че превъзбужда децата, което щеше да се окаже много неподходящо за моето, затова спрях да се интересувам. Sad

# 93
Можеш да се обърнеш към тази майка SPYRIDULA, тук във форума. Тя също е от Бургас и посещава барокамерата за която говориш.
Успех!

bouquet

# 94
  • густо майна Филибето
Предполагам, че и други от вас са получили мейл от фирма Корект Транс 2000 , за помощни средства за деца с ДЦП. Независимо от  правилата на форума ще публикувам тук писмото, защото има родители, които само четат, а тази информация може да им е много полезна.

Здравейте Г-жо,

Моля да ме извините в случай ,че ви се натрапвам. Казвам се Любомир Крежов и работя във фирма Корект Транс 2000. Нашата фирма е производител на индивидуални позициониращи седалки за деца с ДЦП, както и други заболявания. Произвежданите от нас столчета се изработват по инидивидуалния отпечатък на тялото на пациента, и не могат да бъдат ползвани за друг човек. Желаем да разширим производството и с дури помощни средства като ортези, вертикализатори, корсети.
Производството се основава на технология, създадена  от френската компания Rodin4D. Опитваме се да достигнем до родители на деца с ДЦП, тъй като мислим ,че директният контакт би бил най-полезен, още повече че произвеждаме абсолютно инидивидуални седалки.
Технологията, по която се изработват е следната в най-общи линии: 1.Сканиране на тялото на пациента с лазерен 3D скенер, 2. Компютърна обработка,3. Изработка на столчето от специална машина,4. Тапициране. Изработката отнема значително по-малко време от другите способи на производство ,съществуващи на пазара.Мерките се вземат много бързо, без директен контакт с тялото на пациента. Отпечатъкът отговаря с точност до милиметри.
Моля да се свържете с мен по някакъв начин. Дори само за разговор. Обещавам че няма да ви се натрапвам, нито пък да ви губя от времето.

Любомир Крежов

Корект Транс 2000 ООД
София 1618, Овча Купел
Ул. Зелена ливада 7

тел 0888033550
      0878601827

# 95
Здравейте,майчета,тази фирма има ли онлайн каталог,нищо ненамерих.Ние купихме миналата седмица детска количка от Адапт.бг,наистина са им скъпи нещата,но количката ни беше нужна,всички други са ни малки,има и др.интересни неща,а може и да усвоявате парите от социалните.
Имам  питане относно аминокиселини,кои се препоръчват,кои ползвате и имат ли ефект?Препоръчайте ми някои,благодаря:)

# 96
Ивмилева, аз съм се спряла на едно лекарство кортексин, инжекции са, аминокиселини, прави се курс от 10 дена и после 3 месеца почивка. Лошото е, че го няма в България и тук никой лекар не иска да ни го изпише. Тук предписват българския вариант церебролизин, но има противопоказания епи.

# 97
Ок,но щом има противопоказания,значи не са безобидни...за церебролизин съм чувала,пулмоложка ни ги препоръчала,но 10 дни с абокат или ежедневни инжекции не ми се иска,нещо на хапче няма ли,дори да е 99% ненадеждно?
Някоя мама знае ли,някой офтомолог в София,разбрах от ЛЛ,че след 5г. трябва да идем на преглед(нова наредба),само да не е в Александровска болница?

# 98
За аминокиселините аз знам, че в Пловдив има това е линка на клиниката  http://intermed-prima.com/bg/aboutme.htm. Аз съм говорила с Ина на тази тема, тя е доста запозната, можеш да я попиташ. А за детски очен, аз съм много доволна от д-р Константинов от очна клиника Ден. Ние ходихме при него, пак по препоръка на Ина.

# 99
  • густо майна Филибето
Тази тема е много стара, но може и да ти даде някаква ориентация http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=71190.0

# 100
Благодаря,ще се информирам за аминокиселините:)А относно д-р Константинов,бяхме там,вече непомня кога,но неостанах очарована,нищо не ни каза,нищичко,и като му казах,че отвреме на време едното му око бяга,както си гледа и изведнъж дясното око хоп се измества,също и като се загледа или като е уморен едното застава над нивото в правата линия.Той ме отмина,все едно нищо не му казах,като че не ми повярва....Пробвах с лепенка за окото,купих обикновена рамка,облепих дясното стъкло с лекопласт и какво ли не,само за секунда да се объна и той вече ги е свалил,много се изхитря.

# 101
Вие имате ли доказан проблем с очите? Друг добър лекар който знам в София е д-р  Лолова в Св. Анна.

# 102
Ивмилева, това да не е нистагъм, неврологично състояние, среща се при увреждане на мозъка, не е офталмологичен пролем.

# 103
Със сигурност е неврологично,такава тежка степен на ДЦП,тия неща и аз си ги обяснявам,ама защо те ни ми казват нищо?Само вдигат рамене и може това,може онова....пък ти си гадай и налучквай.Аз чесно,толкова съм разочарована от доктори и заведения,че от години не съм го водила на невролог или другаде,освен задължителните годишни и за телка,безучастието ме отврати и най-вече съм ядосана,че заради това лутане изпуснах близо двете най-важни години за рехабилитация.Ваксините са ми голям проблем,дават ми възможност с подпис да се откажа,а после ми взимат шанса за социализация в детско заведение?Сложи ваксини,ама ако получи още по-тежки увреждания в последствие,оправай се,никой отговорност не носи,та гледай си живия труп вкъщи и мри с него,много съм ядосана,скептична съм към"алтернативата"...и невярвам на никой.

# 104
С каква форма на ДЦП сте и какви изследвания сте правили? На нас ни казаха, че след като нямаме никакви патологии на ЯМР нистагма с времето ще намалее и най-вероятно ще изчезне. Когато има нистагъм вашето дете, започва ли да си клати главата или да я наглася в определена позиция за да вижда по-добре?

Общи условия

Активация на акаунт