Любители на Котки Тема 68

• 43 095
  • 749
  •   1
Отговори
# 540

Хаххаа и ти ли я играеш тази игра  Mr. Green

Оф, влюбих се в черното коте, дори такава физиономия изкарах, че мъжът ми беше аха готов да го вземем, но аз самата осъзнавам, че не мога да го взема... само още година и малко да се преместим в къща и ще си взема още едно...поне  Mr. Green И едно куче де, за мъжът ми (от Богров най-вероятно или ще си го намерим, той някак си много ми възприе възгледите да спасявам животинки от улицата  Hug)

# 541
  • София
Привет мацки!

След 4054659 изпуснати теми, които се опитвам поетапно да наваксам и да изчета, се включвам да ви представя новото попълнение при нас. Това е Лъки, котето на свекърва ми:

Тук е още мъничък, вече е на 5 месеца и ще стане голям, тлъст котарак  Laughing Обещавам да му направя коледна фотосесия Simple Smile

Като заговорихме за Коледа, ей го и Леополда, помага с украсата:

Пак ще се включа   bouquet

# 542
Теди, взимай го бе душа, докато са млади и двете да се напаснат. Щото взаимоотношенията котка-човек може да са ви идеални със Сушито, но това не гарантира добри отношения котка-котка за в бъдеще... щото това си е съвсем различна работа. Ти си господарка на Суши, но това не й пречи на Суши да бъде господарка на новото коте, особено ако е вече голяма и твърдо установила се на територията, може него да го тормози дори и ако теб те слуша.

treisy, пожелавам ти пълна къща с животинки!  Hug

Anabella, каква красота! И двамата са разкошни  Heart Eyes Непременно пусни коледната фотосесия.

Аз в момента съм се размазала под ласките на Богданка, и съм в едно такова благодарствено предколедно разнежено настроение. Толкова я обичам тая животинка! Направо не мога да повярвам на късмета си, и съм толкова щастлива че ми се падна точно това коте - най-добричкото, най-нежното и най-обичливото на света! Само любов и милувки съм получавала от нея, нищо друго, дори в моменти когато е била в пълното си право да се ядоса. И колко обича да ме целува и да ми се гуши! Ох... простете ми потока от хвалби, но нещо съм се разчувствала днес  Embarassed  Grinning

# 543
  • Варна
Аууу, Anabella, какъв е сладък Лъки! Разкошотий Леополд как се е пльоснал в украсата! hahaha
Дидитка, точно Богданчето ми е идеала за котка и се стараем момиченцата ми така да ги възпитаме. Flutter Засега Жени се очертава да е такава котчица, а Миличка е малко по-своенравна, ама на нея нали не сме ѝ взели котка. Laughing Все още малката я отучвам да посяга със зъби и нокти, като я погалим. Мъничка ми е още да прогнозирам нейния характер.
Като казах мъничка, Мила е 1, 200 кг. А Женя вече е 2,500 кг. Crazy

# 544
Здравейте! Доста отдавна не съм влизала при вас. Сега ни се появи проблем и търся препатили като нас. Нашият котарак е на 6г. От 3г. е при нас. До сега не сме имали проблем с бълхи. Но сега сме забравили явно да му сложим капки, и ни се появиха бълхи. Ходихме вече на ветеринаря , той  му сложи капки и каза след 2 седмици пак. Но аз се разчетох в нета и много се притесних. Нека ако някой е имал такъв проблем да сподели. Може ли цялата ми къща да се е напълнила с бълхи?Адруг проблем могат ли да създадат? Може и на  лични да ми пишете, ще съм благодарна.

Бълхите са ужасно нещо и нас ни навестяват повече от често въпреки редовното обезпаразитяване. Мине се не мине месец, нашия бълхясал. За съжаление не само бълхи лепна ами вчера установих, че има глисти.  ooooh! На бегом веднага при ветеринаря за хапчета.

Марсел не излиза и яде само гранулирана храна, така че не може да ги е пипнал от храна. За сметка на това във входа имаме котаци, които се подвизават в един страничен коридор на партера, в който има натрупани мебели, столове и други вехтории и те там се крият.
Понеже се качвам пеша, винаги минавам покрай този коридор. Просто не виждам от къде другаде ще ни полазват толкова.
Преди да се появят "наемателите" не сме имали такива проблеми.
Та покрай вчерашните преживявания, рових в нета за информация и четох, че бълхите може да пренесат яйца на глисти.
Не знам вече колко често трябва да го обезпаразитявам, че да не ни полазват тези гнусни гадове  Cry

Eто така спи бълхльо

Последна редакция: сб, 08 дек 2012, 20:50 от mioki

# 545
Оле, какви красоти на една страничка!
Бъхльо сив много готин!!! Да му изям сивия нос!
Леополда толкова да прилича на моя Бени....  много е красив!
Честито Лъки на маман! Да порастне дебел и гальовен котак!
Диди, може би си права .... ако взимам друго животинче да е по- скоро, но и Професорката е права, че човек трябва да си преценява възможностите за доброто на животинките. Те са си голяма отговорност.
А  и този красавец толкова да прилича на Нико (погледа особенно) че има да рева нон стоп. Дори децата като го видяха възкликнаха- А, Нико!
По- скоро бих станала приемен дом за котенца, да ги снимам и да им намирам стопани, отколкото да си взема второ животинче.

# 546
  • на морето
Продължение на предния ми пост .Ето го Прекрасния кротан -писан - Макс , синята панделка .

И в компанията на брат си Роки , сестра си Тигра / на табуретката / Даша -между братята  и ..Лора

Последна редакция: сб, 08 дек 2012, 22:08 от asha

# 547
asha, твоята Лора ли беше намерила и осиновила малки котета? Извинявай, ако бъркам Simple Smile

Макс, много достолепен изглежда с тази панделка  Grinning

# 548
  • на морето
Vivina , наистина не е приятно да знаеш , че имаш нежелани  " квартиранти ", но Професорката ти е дала добър съвет. Няма нищо притеснително - с леко позасилена хигиенизация ще се справите .А и имай пред вид , че дори вие може да му донесете като армаган на вашия пракрасник някоя скачаща "дружка " . Дори не се усетили как е скочила на вас , скрила се е и есин същи 007  Mr. Green се е вмъкнала във вас . После ..хоп  в кужухчето на пухчо . Инък казано , винаги може да има по някоя върху него , но редовно третиране е гаранция те периодично да се изтребват /ако ! случайно описания сценарий се е случил / . За да ви " полазят " и вас  трябва толкова много  да са се размножили , че да не им стига котьо . Така, че по - спокойно .

Anabella, Лъки е зеленоок разкошник ! Вече си представям какъв  сладур ще стане - да е жив и здрав ! А твоя пухчо ...мммм...много гуш !
Сивия Марсел е ....само за гушкане и мачкане ...в едно с бълхичките си дори !

Момичета , спомняте ли си , преди време писах за полусиамче в едни складове . След няколко дни го снимах , но нещо пак с фотоапарата не се разбрахме и реших , че нищо не съм направила - днес ги открих "в навалицата " .Ето я прекрасницата .Жалко , че не беше в настроение за фотосесия - не й се виждат сините очета .
 Почти се бях навила да я взема , ама ми " свиха сърмите".  Rolling Eyes

mioki, да Лора осинови миналата година котета .След малко ще пусна и едно клипче , в което тя си играе с едното от " синчетата " си .Точно това е единственото оцеляло коте от намерените от нея . Изградиха особенно близка връзка с него .

# 549
Като гледам тук всичките сладки котенца, и си позабравих притесненията  Hug

# 550
  • на морето
И две клипчета как Лора си играе със Симба . Само преди това да обясня .Лора много се притеснява от фотоапарата , за това доста трудно я издебвам .Каквото и да права , види ли ме с него и спира  и замира. Така , че за да ги снимам се крия , но котараците са на страната на Лори и идват при мене и ме разконсперират .На единия пред обектива ми се "мотка " другото синче - Джипси . Вижда се бяло -рижавото маймунче .
http://dox.bg/files/dw?a=f6e053b174
http://dox.bg/files/dw?a=b6ba21f5d9

пс: така й не мога да ги кача в някой сайт за директно гледане , съжалявам. Praynig Embarassed

# 551
  • Варна
Не мога да не споделя с вас историята на едно котенце! Вече с щастлив край. Simple Smile Отдавна чаках този момент. Фея веднъж ме беше питала, дали това( когато взех едно от моите) е Онова коте-бях споменала за коте с Неговия поглед, с Неговия проблем. Та котето е Сузанка. Осиновено е в Англия и го обичат.
Със подобен проблем като Грей, но по-зле-даже се е наложила операция за да може да извършва физиологичните си нужди.

Скрит текст:
ТАЗИ МАЛКА ПРИНЦЕСА Е ОТКРИТА В БЕЗПОМОЩНО СЪСТОЯНИЕ В ДОБРИЧ ДА СЕ ВЛАЧИ ПО УЛИЦАТА... ЗАДНИТЕ Й КРАЧЕТА НЕ МОГАТ ДА СЕ ДВИЖАТ, ТОЛКОВА Я БОЛИ, ЧЕ ВЕЧЕ ДАЖЕ НЕ НЯМА СИЛИ ДА ПЛАЧЕ... ЛЕКАРЯТ В ДОБРИЧ Е ПРЕГЛЕДАЛ СУЗАНКА И Е ПРЕДПИСАЛ НИВАЛИНОВО ЛЕЧЕНИЕ И ПРИДРУЖАВАЩА ТЕРАПИЯ, НО... БЕЗ РЕНТГЕН ВСЪЩНОСТ НИКОЙ НЕ ЗНАЕ КАКВО ТОЧНО МУ ИМА НА МОМИЧЕНЦЕТО... ХОРАТА ОТ ДОБРИЧ ДЪЛГО СЕ МОЛИХА НЯКОЙ ДА ИМ СЪДЕЙСТВА И ПОНЕ ДА ИМ КАЖЕ КАКВО ДА ПРАВЯТ... НО НИКОЙ НЕ СЕ ОТЗОВА ДО ДНЕС..
ДНЕС СУЗАНКА БЕШЕ ПРЕГЛЕДАНА ОТ ОРТОПЕД ВЪВ ВАРНА, БЕШЕ НАПРАВЕНА СНИМКА И... РАЗБРАХМЕ КОЛКО Е СТРАШНО ВСЪЩНОСТ НЕЙНОТО СЪСТОЯНИЕ. БЕЗ ОПЕРАЦИЯ, ЩЕ СИ УМИРА БАВНО, ЗАЩОТО НЕ МОЖЕ САМИЧКА ДА ХОДИ ПО НУЖДА И ЩЕ СИ ВЛАЧИ КРАЧЕТАТА, ДОКАТО АТРОФИРАТ И СТАНАТ В РАНИ... А САМАТА ОПЕРАЦИЯ Е МНОГО РИСКОВА И С НЕЯСЕН ИЗХОД И НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА КАЖЕ ДАЛИ СУЗАНКА ЩЕ УСПЕЕ ДА СЕ СПАСИ...
ТРУДНО СЕ ВЗЕМАТ РЕШЕНИЯ ЗА ЖИВОТА НА ЖИВО СЪЩЕСТВО... РЕШИХМЕ ДА ДАДЕМ ШАНС НА ЛЕКАРИТЕ ДА СПАСЯТ МАЛКОТО СЪКРОВИЩЕ, КОЕТО НЕ СПРЯ ДА МЪРКА И ДА НИ ГЛЕДА С ОГРОМНИТЕ СИ ТЪЖНИ ОЧИ, МОЛЕЩИ ЗА ПОМОЩ... СЪРЦЕ НЕ НИ ДАДЕ ДА ГО ЛИШИМ ОТ ШАНС...
СУЗАНКА ЩЕ БЪДЕ ОПЕРИРАНА ДНЕС ПО СПЕШНОСТ И... АКО ИМА СЛЪНЧИЦЕ ЗА НЕЯ, ЩЕ ЖИВЕЕ... СТОЙНОСТТА НА ОПЕРАЦИЯТА Е 350 ЛВ. УВРЕЖДАНИЯТА СА НА РИСКОВАНО ЗА ОПЕРИРАНЕ МЯСТО И ИЗХОДЪТ ОТ ОПЕРАЦИЯТА МОЖЕ ДА БЪДЕ И ФАТАЛЕН...
НО... ТЯ ЗАСЛУЖАВА СВОЯ ШАНС, ЗАЩОТО ПОНЯКОГА СТАВАТ И ЧУДЕСА, А ТЯ Е ТОЛКОВА МЪНИЧКА И ТОЛКОВА МОЛЕЩА, НА ПРАГА НА СВОЯ ЖИВОТ...
ПОМОГНЕТЕ ДА ОПИТАМЕ ДА СПАСИМ ТОВА МАЛКО МОМИЧЕНЦЕ.(..
МОЖЕ ДА ПОМОГНЕТЕ ПО СМЕТКАТА НА ОРГАНИЗАЦИЯТА ИЛИ В КЛИНИКА ОВК-ВАРНА И ...ДАНО ВСЕ ОЩЕ СТАВАТ ЧУДЕСА!!! ДА СЕ ПОМОЛИМ ЗА СУЗАНКА И НЕЙНАТА ТЪЖНА СЪДБА НА БЕЗДОМНА ПРИНЦЕСА....

Снимки:
Скрит текст:

Линк към Фейсбук.
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.335999009829360.77452.1 … photo_album_reply

# 552
Стейси, просълзи ме... Обичам твоите постове!

# 553
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Стейсииииии, и аз си поревах. Що съм такава ревла?  33uu

asha, играе ѝ се на мама Лора. Laughing Цялата банда са сладури, но на Макс не му ли е малко стегната тая панделка? В такъв диаметър на Силвестър би му се побрала само някоя от префинените лапи. hahaha Или края на опашката. hahaha

mioki, толкова е сладък и дебеличък този сивушко, че и аз бих си го нагушкала барабар с бълхичките. И аз у нас съм сигурна, че без да искаме внасяме отвън всякакви   Wink "красоти".

Anabella, уф че сладък тоя Лъки! Heart Eyes А за коледната украса Леополд да не говорим! Crazy  Laughing Тук имам питане - малката много ли го гони и мачка, или са от кротките другарчета? Grinning По често да ги показваш, а не така от дъжд на вятър! Hug

# 554
Добро утро  Hug
Нашата котка започна да се крие в гаражните клетки, намерила си е един кухненски ъгъл на който спи. Предполагам това ще е гаранция за изгонването от комшиите ни  Rolling Eyes

За съжаление нямам грам време да прочета какво сте писали  ooooh! В бързината видях само един сив готин бъхльо.
mioki, ако не сте опитали да го обезпаразитявате с фронтлайн пробвайте.
Ако не се лъжа ампулите са ефикасни за около 6 месеца.
 Хвърлям една снимка и заминавам, надявам се скоро да се включа по-адекватно  Hug

Общи условия

Активация на акаунт