Любители на Котки Тема 68

• 43 042
  • 749
  •   1
Отговори
# 675
  • Costa Rica
Надявам се вие сте един много добър и грижовен стопанин, но явно ви влиза в менюто да се заяждате с хората!!!!Винаги може да се даде шанс на тези ,които са загубили домашен любимец да се поправят и да си вземат друг,а не да се упрекват и да се коментират ,че не стават!Всеки се учи от грешките си,както при отглеждане на дете ,така и при животинче и винаги трябва да мотивират да продължават напред!!!!
Да, разбира се, винаги може да си родиш ново дете, ако експериментите с първото се провалят Mr. Green  А и я колко животинки има за осиновяване, има изобилен матрял за грешки!

Напротив  - и аз бях на път да остана без котарак това лято - добичето придоби навик да бяга през прозореца. (Дребната разлика е, че живея на втори, а не на 12 етаж, така че шансът да се пребие от падане е нулев.) В резултат на което вече съм  обезопасила, а не чакам да видя, дали няма да се случи пак, та тогава да си давам втори шанс и "да продължавам напред".

И изобщо - писна ми да споря Crossing Arms

# 676
  • Варна
Тина, много данък, много нещо- точно туй ми трябва! smile3508 Прекрасни!

traisy, Пикълс е един разкош, бандитката ми тя! Laughing

Lei@, със сигурност няма да ти дадат Скарлет! Peace Аз лично не бих дала котка и на vili123.

Камъче, не се упреквай! Hug

# 677
Аз нямаше да си везма котка, ако мъжът ми не я искаше на 100% Първо, защото го обичам прекалено много, за да му натреса нещо, което не иска... Той пък се оказа, че мен ме обича прекалено много и сам е поискал Пикълс, когато сестра му се е обадила да помисли за някой, за да я спаси  Peace Не исках желанието ми да имам котка да се превърне във вечно гледане накриво, мрънкане за "тая тъпа котка" и т.н. Не приканвам никое семейство да си взима какъвто и да е домашен любимец, ако не го искат и двамата.

В момента си живеем страхотно с Пикълс, той вече не може без нея и много я обича. Но ако му я бях домъкнала само, за да задоволя собственото си желание - вероятно нямаше да е така, да не говорим колко напрежение би породило подобно нещо между нас. Аз си знаех - преместим ли се на къщата ми беше обещал 2 котки и бях спряла да мрънкам и точно тогава се появи сляпата още Пикълс в кашонче и с червена панделка. Аз се уплаших повече, отколкото се зарадвах, защото не знаех дали ще оживее, как той ще се справи с присъствието на котка в къщи и т.н.

Не насилвайте половинките си за домашни любимци и ако сте ги убедили да са "за" с много мрънкане и тръшкане от ваша страна - откажете се, за да не си правите проблеми в семейството, а някое животинче да страда без вина.

Мое мнение.

пп - аз например не бих искала куче в апартамента и не бих могла да се грижа за такова. Ако ми беше довел куче, въпреки моите усещания, знам как ще се почувствам.

# 678
Ако съм изгубила 3 котки в рамките на 1 година по моя вина първо, ще ми е  ясно че котката просто не е правилното животно за моя дом, и второ, ще съм толкова емоционалнно срината че дори няма да мога да си помисля за нова.

vili123 бяхме с Леа като изгуби един любимец, и даде нов шанс...и после пак...и сега пак...КОлко шанса би дала ти? Колко котки трябва да умрат?
Знам че мислиш, че тук сме се събрали едни ужасни лелки, които се мислят за безгрешни и само намилат, и предполагам каквото и да кажа няма да променя мнението ти. Но ако вярваш в собствените си призиви за справедливост, разгледай няколко теми назад, виж и историята на Бижу, когато изгуби нейната котка по същия начин и какво е било отношението в темата например....

Тина, съжалявам за премеждията, през които минавате. Дано да се оправят бързо калпазаните. И на мен ми е  интересно как обръсна.
Всъщност  сега се сетих, а ушите им как са? Чисти ли са вътрее? Има едни ушни паразити, които мисля че плъзваха и по кожата след време и орбазуват такива подобни рани.

Камъче, стават такива работи, да му е честита на брат ти котката  Grinning Взели сте най-правилното решение за всиички.

# 679
Lei@, ти даже си забравила как се казваха котките ти. Обяснила си на Бижу, че котето, което си спасила от питбул си го премазала без да искаш, но аз си спомням друго. Ти премаза Рико, после спаси Роки от питбула, но нещата не се получиха, после и Шери, а междувременно и едно умряло коте в гаража ви...,а на всичкото отгоре твърдиш,че си отговорен стопанин.
Бижу, Тина, бързо оздравяване на котетата желая!
treisy, Пикълс има невероятно бандитска физиономия, много е сладка!

# 680
  • София и Морето от време на време
TINA.K , готкия  Мърчо  Confused С каква машинка си го остригала така? Моята фризьорка ми беше казала, че с машинка за хора не ставало, задавяла се с фините косми.

Теди, Мис Нели, с PHILIPS QC5345 и установих, че като се обърне с гърба нагоре (демек наопаки спрямо начина, по който се подстригва човек и с махнат гребена) става по-лесно и то значително. Така не мисля, че могат да влязат косми. Иначе като е обърната правилно влизат между ножовете и се налага много често да се чисти. Така малко като стригането на овца - само караш лента по лента (сещам се по филмите като са давали).
Много е кадифен. Ако ги нямаше тия пъпки навсякъде по телцето му ... Спомням си, че и на Джеси като и поникна новата козинка беше също толкова кадифена.

Стейси, то това за няколко теми, че нещо все ми изкуцва със симането и качването ... Та сега навакс ...

Мис Нели, не се бях сетила (щото и не знаех де), ама сега гледах - идеално чисти са.

Ще се оправи, само да разберем причината.  Mr. Green

# 681
  • До хладилника, който обичам
Тъкмо съм ядосана на Маша, която цял ден се е съсипала от бели в дневната, та ми кажете - вашите котки реагират ли на напръскване с олио с аромат на портокал/спрей с цитрусов мирис и т.н. по местата, които не искате да посещават често? Богданка разбрах, че се влияе, други ще потвърдят ли?

# 682
  • на брега на морето
Тъкмо съм ядосана на Маша, която цял ден се е съсипала от бели в дневната, та ми кажете - вашите котки реагират ли на напръскване с олио с аромат на портокал/спрей с цитрусов мирис и т.н. по местата, които не искате да посещават често?

За гризачите и канарчетата със сигурност знам, че се влияят кофти от такива силни аромати. Може би и котките, знам ли newsm78

# 683
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Не всички лекари реагират така.
Мони нали лятото лепна някакъв лишей, който се оказа ужасно упорит и лекуваме все още! макар че почти е изчезнал..
Та на кожната лекарка си й казах, че имаме котка и тя само каза Мони да не пипа котката, за да не я зарази  Joy

Каква добра лекарка! Crazy Запомнете я! Grinning

Бу, аз, понеже си имам главоболия с оранжевия дъртофелник, съм пробвала натриване с кората на портокал/мандарина повърхности, които искам писанчо да не "ощастливява" периодично.  newsm78 На някои места има краткотраен ефект, на други май няма никакъв. Докато ароматът е прясно сложен прави гримаса с погнуса и се отдалечава. Като поизветрее, ако е някой ръб започва бясно обтриване и оставяне на собствената миризма. Накрая обикновено пак маркира, ама не мога да купувам постоянно цитруси само за да ходя и търкам из къщата с тях.

ТINA.K, мерси, мерси за данъците! Grinning

Уф, много съм завеяна! kama4e постъпила си правилно! Браво и на брат ти! Нали от време на време ще ни пускаш по някоя снимчица на прекрасната Фионка-бонбонка? Grinning

Последна редакция: ср, 12 дек 2012, 19:25 от profesorkata_1

# 684
  • на брега на морето
Леле, професорке, как наричаш котето ooooh! Grinning

# 685
Не очаквах, че постът ми за Скарлет ще промени настроението в темата ... Само се надявам котето да намери скоро дом, където да го обичат  Praynig

TINA.K, гледам видеото в момента. Мърчо май иска на два стола да се разполага  Simple Smile

# 686
Бу, пробвай и с мента, на Богданка и това й влияе. Като се изжабуря с ментова вода за уста и й дъхна, скача като опарена и ми избягва лицето известно време, а иначе обича да ми души устата и да проверява какво съм яла. Съгласна съм с професорката обаче - ефектът е краткотраен, докато не изветрее миризмата.

# 687
Професорке, запомнила съм я  Grinning И е добър специалист, много мил човек и ще я препоръчвам с две ръце на всички. Д-р Елиана Джалдети се казва. Преднатата кожна, при която ходихме изписа лекарства за 100лв, които грам не помогнаха. А Дажлдети, да е жива и здрава, с няколко евтини, но ефикасни тинктури + един по- скъп шампоан, излекува детето.

Да ви покажа разчекната Сушка, да не съм съвсем спам  Laughing

# 688
  • София и Морето от време на време
TINA.K, гледам видеото в момента. Мърчо май иска на два стола да се разполага  Simple Smile

Не го знам на колко стола иска, ама само се закача с дъртото. А докато го снимах едва се сдържах да не прихна на стойките, които чупеше. След 3-тата мин това извиване на главата ...

Сушата и тя каква смешна стойка е заела  Grinning

Последна редакция: ср, 12 дек 2012, 21:32 от TINA.K

# 689
  • In a surreal moment!
Аууу...у дома има стрес и викове  Joy
Батю направи суджуци и ги окичи над входната врата. Маша пищи и не знае вътре ли иска или вънка.
Зяпа нагоре  и чака да падне някоя благинка.  Mr. Green
Писанчо гледа като бухал и грачи като гарга и той не знае защо. rotfImao

Скрит текст:
Момичета , много ви благодаря за пожеланията.
Този път отивам, за да оперират 2 миоми и да махнат една появила се от отвъдното тръба с хидросалпингс. Т.е. по документи и уверение от доцент нея не би трябвало да я има от 3г , ама се оказа друго. Добре , че се реших на преглед в Истанбул иначе щях да си хааарча парите за ин витра и да слушам глупости. Благодаря се на Бог, че срещнах и най-милата докторка в Бг и тя се оказа толкова компетентна колкото и турската професорка. Сега лапаро, след 4-5месеца, ако всичко е Ок ще размразим ембриончетата
.

Ако не са дичата, да се гушкаме и да ме обичат по своему, не знам как щях да премина през всичките чудесии, които ми се стовариха в последните 4г.
Човек убивам за тях! Но си знам, че за всички беди, които им се случват съм виновна аз и моята слабохарактерност да ги изолирам, да не ги пускам навън...Непрекъснато мисля как да го направя и нищо не измислям. Маша е пълна с толкова енергия, че ще разруши къщата за ден-два. Писанчо е по-мек като характер, но в него има нещо...Познавах татко му. Беше едър голям, пухен, черен с кафяви огромни очи. Главата и муцунката напомняха ... не мога точно да определя порода, но от тези "кротките". Пък може и да си въобразявам.

Теди - да не те плаша, душе, ама Суши така прилича на Машаааа...и тоя полудел поглееед не вещае нищо добро  Joy

Общи условия

Активация на акаунт