Любители на Котки Тема 68

• 42 717
  • 749
  •   1
Отговори
# 75

Това е мойто Машище  Mr. Green

# 76

Това е мойто Машище  Mr. Green
Като наш Цезар! Красота!  Heart Eyes
Момичета, отдавна не съм се записвала, и сега разглеждам снимки на хубавите ви котаци. Направо ме успокояват...

Имам много да разказвам за Цезар, и най-вече новото му приятелче. Мисля, че споменах, че бяхме при роднини, в къща, и той все се опитваше да се прокрадне навън. Стоеше като замаян, веднъж стъпил на двора, но това не му попречи да се подуши с една съседска котка. Решихме, че ще да е някое мъжко, и че вече си е направил приятел, но уви - сбъркахме.
Една вечер изчезна. Поболяхме се, меко казано. Една съседката е колекционер на котки, и върлуват охранени котараци... Уплашихме се, че малък Цезар няма да оцелее...Отидохме при нея, за да видим какво става, и разбрахме, че неговото приятелче всъщност е приятелКА, и също не се била прибрала... Очевидно е, какво ставаше в онази студена нощ. Обикаляхме с часове, докато не решихме да се прибирам и да почакаме дали и той ще дойде...
Завърне се след няколко часа - жив и здрав, но ужасно уморен... От тогава всеки ден неговата приятелка идваше да го търси, но не сме го пускали повече. Не бих могла да си представя какво ще ми е без него.
Прибрахме се в апартамента, и първите един-два дни той страдаше. Беше изпаднал в пълна депресия. Купихме му няколко играчки, започна да си играе с тях, и вече се поосъзна...
Милият ми той, направо жал ми става. Ще водим преговори с жената, да ни даде котаранка...

# 77
..... Ще водим преговори с жената, да ни даде котаранка...

Браво на вас!  Peace

# 78
Здравейте, момичета, влизам да поплача на приятелско рамо, макар да се мяркам само от дъжд на вятър при вас. Вчера се кастрирахме /котчица - Чоки, е на 18 месеца/. Уж всичко беше добре, взеха ни в 12,30 и в 13,30 ме извикаха да си я прибера. Беше будна, макар и замаяна. Цял следобед кръжа из къщата като ударен самолет, не можах да я спра на едно място. Вечерта хапна и пийна водичка и цяла нощ почти спа като къпана. Към 1 през нощта повърна /докторът ме предупреди, че е вероятно да се случи/. Днес между двата шева видях отворено местенце няколко милиметра и веднага я вдигнах и занесох да я погледнат - казаха, че било нормално! Само я пръсна вета с някакво пръскало, предполагам антибиотик. Да, ама след хапването днес сутринта...към 7 вечерта пак повърна. В момента спи в скута ми, а аз съм кълбо нерви, не смея да си легна. Изглежда спокойна, но за един ден е отслабнала поне с 500-600 гр. Аз ли изтерясвам и всичко е наред, или има за какво да се тревожа, мамка му?!

# 79
rali_smiles, надявам се всичко да са напразни тревоги  Hug Аз съм много наплашена от кастрациите вече и не знам с Пикълс как ще се справим  Confused Наблюдавай я все пак, защото с моята Дара се оказа, че няма проблем от самото кастриране, а я лекувахме от инфекция, а се оказа ужасно опасен вирус, беше поразил повечето от органите ѝ. Просто съвпадна с кастрацията или се е отключил от стреса. Така или иначе знам, че при вас всичко ще е наред и котачка ще се оправи  Hug Praynig Ти само я наблюдавай  Peace

пп - днес в Амазон има черен петък с големи намаления. В немския са пуснали една голяма катерушка за котки. Не знам каква ще е цената ще се разбере по-късно, та който е заинтересован да следи.

# 80
Влизам за запис в новата тема, момичета Hug Благодаря на всички, които писаха за това дали котката успокоява и на какво се дължи това  Peace Честно казано, не знаех за този обичай да се дават пари за ново животно.. newsm78 Но тук човек може да научи много  Hug Имам да си дочитам още малко от старата тема и после се връщам да ви разгледам и в новата Hug

# 81
  • Costa Rica
Запис със стари снимки. Нови нямаме. Laughing
Уискас

Сикозу

Барак

Фея

# 82
rali_smiles,  всичко ще е наред  spoko При женските-кастрацията е коремна операция и е по-сложна...а и по-бавно се възстановяват котчиците... но мисля, че всичко е нормално, щом и ветът така е казал... Повръщането- и нас ни предупредиха, че е възможно (при Моли не се случи, но може би защото не пожела да яде същия ден и е нямало какво да върне). Иначе за отслабването- абсолютно нормално- аз имах чувството, че Моли е станала плоска... толкова се беше изпила, но главичката й беше надута, предполагам от упойката... Това с отварянето на раната- ме притесни мен, но щом ветът е видял и е казал, че няма проблем, предполагам е така- така, че се успокой и я наблюдавай! Hug
Пожелавам бързо възстановяване на Чоки! Peace
добре дошли на всички нови красиви попълнения!

поздрави на всички от моята мечтателка...

пс.- Делфина, стари-нови... прекрасни саааааааааа Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 83
Влизам да дам данък на току що изкъпаната Неда.НЕ е къпана от 4години и се държа неочаквано добре,само мяука,дори не се опита да избяга от душа и после от сешоара.Сладураната ми тя  Hug

И да похваля Ейс който се завърна от котешката изложба с награди  Embarassed

# 84
Това виждали ли сте го

# 85
# 86
Палечка, това ще го изядат за нула време у нас..Явно нямат толкова бездомни животни  Rolling Eyes
Момичета, снощи в 2:30 ме събудиха 4 кучета, които лаеха жестоко! Показах се на прозореца и ги видях да се опитват с лапи да извадят нещо из под една кола..Веднага се досетих, че са докопали нашата маца  Close Разбира се веднага ги прогоних. След малко пак се върнаха да търсят, ама аз не си бях легнала, та пак ги прогоних дяволите Twisted Evil

# 87
  • София и Морето от време на време
А пък аз силно подозирам, че ако тук при нас се сложат такива хранилки няма нищо (или ще е съвсем малко) да стигне до бездомните котета. Защото народа ни в по-голямата си част е такъв, че ще си взимат за домашните котки да си хранят ...  Sick

# 88
И аз така подозирам - за домашните котки , кучета , кокошки , магарета - всичко Sick
Народа окраде малките найлонови пликчета за кучешки отпадъци , ние - храна... Много жалко.

# 89
  • София
Инициативата в Истанбул е похвална, но и самите турци са скептични ако се съди по коментарите около снимката (не съм ги чела на турски, но се обсъждаше в друга тема). За момента хранилките са главно в квартал Шишли, който по принцип е богаташки, а и се вписвали в околността без да се набиват много в очите. Сега започвали да се появяват и в други квартали. Дано е успешно! В Истанбул котките определено са в пъти повече от софийските. Може би са съизмерими само с пловдивските, но не са така плашливи.

Общи условия

Активация на акаунт