Любители на Котки Тема 68

• 43 093
  • 749
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Сега е момента да влезе някой, който продава котета! Laughing

Аз да напомня за опасността от открехнатите отгоре-назад прозорци. Котките може да се заклещят там и да умрат.
И за една опасност в банята. #Crazy Не знам как е при вас, но у нас има една дупка в стената, през която минават тръбите и там е водомера. Та там имаме вратичка, която понякога се отваря сама. Един ден забелязах Женя, която тъкмо проточваше любопитен врат натам, аха да подскочи, а вратичката отворена. Засега съм я залепила с тиксо, но ще търся приспособления за надеждно затваряне.

# 601
Ето как изглежда петното
http://store.picbg.net/pubpic/8C/62/56f6ce3740628c62.JPG

ПП. Пръсках я и със сребърна вода, но сякаш я сърби много след това и се разкървави от чесане!

Оф, мъж да не си, значи!  Rolling Eyes Пратих мъж ми да купи гранули за алергични котки и познайте с какво се прибра?! С ампула Фронтлайн за котки и без гранули.  ooooh! Щото господина в зоомагазина, който е доста богато оборудван с какво ли не и се зове Зообутик, след като надълго и нашироко му било обяснено какво и има на Биби, заключил, че ако ще яде противоалергична храна, не трябва да яде нищо друго поне месец и най-вероятно(!!!) има кожни паразити и от там петната, та пробутал на мъж ми Фронтлайн за котки. А мъж ми, ужасен от мисълта, че любимата му котчица ще яде само "камъчета" и няма да може да я храни от ръчичка с кренвирши, синьо сирене, козе сирене и ще бъде лишена от полагащите и се блага, дал 17 лв и си излязъл доволен от изпълнената мисия. И сега какво да правя с тоя Фронтлайн?! Thinking

# 602
Сега е момента да влезе някой, който продава котета! Laughing

Аз да напомня за опасността от открехнатите отгоре-назад прозорци. Котките може да се заклещят там и да умрат.
И за една опасност в банята. #Crazy Не знам как е при вас, но у нас има една дупка в стената, през която минават тръбите и там е водомера. Та там имаме вратичка, която понякога се отваря сама. Един ден забелязах Женя, която тъкмо проточваше любопитен врат натам, аха да подскочи, а вратичката отворена. Засега съм я залепила с тиксо, но ще търся приспособления за надеждно затваряне.

Vili, съчувствам ти  spoko

Прозорците, които се отварят по този начин наистина са опасни. На нашата племенница едната котка така се заклещи и се задуши.
А тези дупки в стената не са само в банята, има ги и в хола..Аз все внимавам децата да не отворят и да ми пуснат телефона например  Crazy има разни райберчета, за котка е добър вариант.

По въпроса за гъбичките-има ваксина против тях, но зависи какви са..
 Навремето бях си изкъпала веднъж бялата персийка с веро, поради една многознаеща дама от форумите, която къпела така всички персийки, които развъжда (било уж по-добре, PH-то незнам какво си-тра ла ла) В резултат на това котето започна частично да покафенява в корените и да омазнява козината там. А засегнатото място кожата се лющеше като пърхот. Най-вече над опашката.
Как я направих тази грешка-на знам..А държа на козметиката-разполагах с шампоан за бели дългокосмести котки и балсам за бели котки  Rolling Eyes
Водих я при нейната вет., която ми даде много скъпо лекарство, с което да я мажа-приличаше на разредено прясно мляко. Поминаваше с него, но гъбите бяха по-бързи и упорити.
Заведох я на друг вет., сложиха 1 инжекция за няколко видове гъбички и приключихме с тях.
Дано скоро се оправите  Hug

Бижу, раната няма нищо общо с гореписаното от мен..изглежда ми  много зле Sad Смисъл разлютена, сърбяща ...Дали от алергия е възможно да стане такава люта рана  Rolling Eyes Не съм вет, ама това на мен ми прилича на някакви гъби, нека другите да кажат.

# 603
  • София
Здравейте! Не съм чела темата ви и предварително се извинявам ако задавам обсъждан въпрос. Днес попаднах на обява "подарявам котка" като причината за подаряването беше, че котката има гъбички и ще бъде изхвърлена на улицата, ако никой не я вземе, защото гъбичките били опасни за хората. Не мога да приема такава причина, за да изхвърлиш домашния си любимец и честно казано ми се прииска да спася горкото коте от самите му стопани. Имали ли сте подобен проблем с вашите котки? Искам да се осведомя с какво ще се сблъскам, за да мога адекватно и бързо да помогна на животинката  Confused

Едит: сега прочетох няколко поста назад и видях, че темата за гъбичките е актуална. Ще прочета  Peace

# 604
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
 newsm78 Бижу, на Сиско му бяха по-скоро кафеникаво-червени корички. За Фронтлайна изчакай! В София сте доста момичета, може да се разберете за определен ден, който е решил и му е време да слага Фронтлайн - да го направите дружно.  Grinning Имам предвид, че количеството сигурно не е една доза за една котка, а и Биби е още малка. Освен това нека си и мине прегледът при вета.

ooooh! Сега да се оплача каква коледна украса ми спретна Сисо докато преди малко си плакнех косата от къната. Като побарал едно от кълбенцата ми прежда, и като се развихрил  #Crazy. Минал 3-4 пъти около краката на холната масичка, направил едно кръгче и около табуретката, от там завъртял един оборот и на крос-тренажора, метнал се на перваза на прозореца па хайде и една осморка около голямата дифенбахия, захвърлил кълбото на пода и приключил на малкия диван, където го заварих да се прави че спи - добре завит на кравай, скрил очи и муцуна с лапи и с малко опашка за разкош. "Не бях аз, не виждаш ли че спя!"  hahaha Това го установих докато се правех на Ариадна Wink. Жалко, че нямам в момента фотоапарат да увековеча скалъпената набързо паяжина. Имам още малко възелчета за разплитане, ама първо за отмъщение ще му побръмча със сешоара. Mr. Green

# 605
Вили123, разбирам, че ти е болно. Но от това има полза. Уроците, които научаваме чрез болка, запомняме завинаги.

Да ви кажа за Искра, която е у нас вече две седмици и четири дни.

Скрит текст:
Купих Cat Attract, тя не прояви към него повече интерес, отколкото към обикновения пясък. Когато е заключено в мазето, котето ползва само и единствено котешките тоалетни, които биват почиствани ежедневно.

След като Искра прекара няколко дни в "заточение", започнах да я пускам на първия и втория етаж, като постепенно увеличавах времето на престоя й извън мазето. Винаги бях нащрек, за да съм сигурна, че всичко е под контрол.

В събота за пръв път тази седмица пуснах Искра за почти цял ден извън мазето. Веднъж я хванах да обикаля и да души около дивана в хола и я заведох да пишка. През деня на няколко пъти я водих за подсещане до котешката тоалетна и нямаше (видими/миришещи) аварии. Искра дори спа на един стол под масата в трапезарията през нощта.

Реших, че хигиенните навици са си дошли на място и позволих на Искра да остане около нас през деня в неделя. Виждах я как влиза и излиза от мазето: спокойно, без бързане. Докато беше горе, котето дори не се криеше: лягаше на открити места, разхождаше се необезпокоявано. Едно от местата, на които Искра лежа, беше същото, на което беше уринирала неколкократно. Бях страшно доволна, защото за мен това беше доказателство не само, че съм почистила добре, но и че Искра вече  не въприема дивана като тоалетна.

Вечеряхме, аз изпратих триумфален имейл на рескюто и отидох да оправя декоративните възглавници и одеалцето на холния диван. Докато сгъвах одеалцето, се обърнах да видя нещо, което даваха по новините. Забелязах Искра с периферно зрение и й хвърлих разсеян поглед. Беше се качила на дивана.  Стори ми се, че клечи странно, но си казах, че просто се наглася да седне. На което тя почна да пишка. Не можех да повярвам! Та това беше мястото, на което тя беше спала до преди час! Скарах се, тя хукна към мазето. Чистих, прах, облях дивана с ензимен препарат.

Когато слагах децата да спят, ми се стори, че в стаята на малката мирише странно. Уж щях да отварям прозорец да се проветри, но забравих. Изчаках около половин час, за да може детето да заспи спокойно. Като отидох, в стаята смърдеше на котешко пиш. С пълзене и душене установих, че един цял ъгъл е буквално подгизнал от пиш, както и бийнбага, който стои във въпросния ъгъл. Прекарах още половин час в чистене, а тази вечер ще трябва да закарам бийнбага в обществена пералня, където имат машини с голям отвор и обем.

Не знам какъв е проблемът на Искра. Оставих я сама да определя темпото на адаптация. Дадохме й нужното пространство, време и условия. Котето вече изглежда абсолютно спокойно, ходи с опънати крачета и вирната опашка, мърка, гали се, идва, като го повикаме. Рижик, Лили и Беро приеха новото присъствие и няма никакви дрязги и издевателства.

Имам усещането, че Искра очаква да има тоалетна на всеки етаж. А това е неприложимо при нас. Не е като да няма начин, но мъж ми категорично не желае да дупчи още две врати, зад които да скрием котешка тоалетна, така че кучето да няма достъп до нея. На това отгоре няма да имаме гаранция, че така ще се реши проблемът на Искра. Мъжът ми също така е категорично против котешки пясък да бъде разнасян в спалните помещения, трапезарията и кухнята, а това ще стане в момента, в който котешки тоалетни бъдат сложени на първия и втория етаж.

Вече говорих с рескюто и им обясних какво е станало. Те ми казаха, че не могат да ме подлагат на такъв стрес и си искат Искра обратно. С децата ревахме дружно, но решението е взето.

Не мога и не искам да държа Искра заключена в мазето. Нито искам да заключвам там за постоянно Рижик. Нито един от двамата не заслужава това. Но не съм в състояние и да изразходвам нерви, време и пари в това да чистя след Искра, нито пък да се лишавам от спокойствоето и свободата на уикендите, за да я следя постоянно дали няма да припикае някое ново място в къщата.

Корете ме колкото искате. Това няма да промени нещата. Привързахме се към Искра и ще ни е болно дълго време, но правим каквото трябва...

Последна редакция: пн, 10 дек 2012, 17:53 от Фея Кръстница

# 606
Фея Кръстница - предполагам, че това е най-доброто решение за всички страни. Просто с някои неща не успяваме да се преборим. Ако може да кажеш какъв е тоя ензимен препарат.

# 607
Фея, просто Искра не е била Вашето коте! Разбирам те напълно, защото такива упражнения с чистенето правя по няколко пъти дневно. По-точно денонощно, защото като го открия към 4 часа сутринта не чакам, ами полуспяща чистя ли - чистя  ooooh!. Ти и Искра имате възможността да се разделите, като всеки запази шанса си за ново начало. Рескюто ще ѝ намерят нов дом, където може да не прави така. А твоето семейство ще открие друга писана жадна за топлина и ласки. Hug

# 608
Ама и ние се разбираме у нас като слепия и глухия... ooooh! Доктор от ветеринарната клиника го дал Фронтлайна, а не от зоомагазина! Утре сме на доктор, няма друг начин. Confused

Фея, никой няма да те кори! Hug При така организираното отношение към животните там, където си ти, се прави най-правилното от всички. Peace

# 609
фея -  Cry Cry Искра иска внимание ! Да я заключиш в мазето?! Отделяш ли й достатъчно внимание или я държиш в мазето постоянно ?!Когато котката свикне със новата среда трябва да и се отделя повече внимание ! Фуфи много пишкаше из къщата като малка , защото всички бяхме на работа и на училище имахме толкова работа ,че тотално я игнорирахме по едно време почна да пишка по леглата по дивана  и  аз почнах да й отделям повече внимание играех си със нея , тичахме двете спяхме заедно и изведнъж разбра ,че не трябва да пишка където и скимне . Даже си писах домашните в междучасията за да може да и обръщам повече внимание . Не се отчайвай молятее ! Занимавай се със нея повече  , моляте  Praynig  Може би е неспокойна ...  Cry

# 610
  • Варна
  Това го установих докато се правех на Ариадна Wink.
Joy hahaha Ах, този Сиско! Joy

Фея, Hug

Свалих преди малко елхичката, да си поиграят мацетата. Crazy

Скрит текст:

# 611
Фея, толкова съжалявам, че нещата с Искра не се получават. При мен се получи нещо подобно с Кира, но тя имаше основателна причина да прави така(Бекс се опитваше да я изяде). Момичето от което я взех си я искаше обратно, но свекърва ми се влюби в нея и сега си живеят щастливо и Кира не прави никакви бели там.
А като види човек тази снимка, изобщо не може да предположи на какъв тормоз е подложена сивата принцеса от рижавия разбойник

Стейси, много са сладки Женя и Мила  Heart Eyes

Последна редакция: пн, 10 дек 2012, 19:08 от gerche

# 612
gerche, Кира е една от най-красивите котки, които съм виждала! Heart Eyes Не може да не се влюби човек в нея! Grinning Все се канех да си прося да пуснеш някоя нейна снимка, така че - благодаря!

Стейси, това им е първата елха на децата Heart Eyes, нека се порадват на воля! Откриха ли способността на играчките да се търкалят или още не са!  hahaha

# 613
vili123, съжалявам за загубата  Sad

Днес попаднах на този красавец /а може и красавица да е/ във фейсбук

profesorkata_1, разплете ли мебелите, разсмя ме този Сиско  Simple Smile

# 614
Благодаря ви, че изчетохте фермана ми и че не ме изпъдихте от темата  Hug

Стейси, мамини сладки мацоранки  Heart Eyes

Еличка, оценявам съвета ти. Но...

Без да се обиждаш, позволявам си да мисля, че имам доста повече знания, опит и подход със и към котките, отколкото ти си смогнала да натрупаш.

Стратегията ми след взимането на котето беше предварително и обстойно обмислена. В хода на събитията положих усилия да я адаптирам максимално към характера и нуждите на Искра. Консултирах се и с рескюто.

Котето получаваше всичкото внимание, което бяхме в състояние да й отделим. Имай все пак предвид, че и двамата с мъжа ми работим, а децата през това време са извън къщи (училище и извън училищни занимания). Няма как да сме постоянно покрай който и да е от домашните ни любимци. Колкото и да ги обичам, няма как светът ми да се върти около тях. Пък и Искра не е била съвсем сама - Рижик я прие бързо, с лекота и й правеше компания.

Не се чувствам нито виновна, нито предател заради решението си. Знам, че дадох от себе си и направих всичко, което можах. Съвестта ми е чиста.

Общи условия

Активация на акаунт