Любители на Котки Тема 68

• 43 070
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
  • ГО
Ходихме във Варна и я тестваха как се нарича, може би кръвно. 39 проби й направихме (на 2г и 9м е и не ме питайте как издържа детето) Та не е само на приказки. До последно отлагахме местенето на Фуфа, с надеждата да се оправи детето само, но факт е, че й излизаха обривите дори, докато пиеше лекарства, а сега вече няма обрив и не пие лекарства.

# 661
  • София
Камъче, неприятна ситуация, но детето е най-важно! А и котето не е на улицата, че да имаш угризения, а в най-подходящия дом, в който можеш и да го виждаш. Да, грехота е да се разделиш с домашен любимец само заради подозрения, но при доказана алергия и виждащ се ефект от махането на котето, това е най-доброто решение.

И да ти кажа, че алергичните към котки обикновено нямат такъв проблем с кучетата. Заради алергия на племенника ми, семейството на брат ми взеха куче, после още едно и запълниха празнината.  Wink Почакай детенцето да оздравее напълно и си помислете и за такъв вариант. Добре е децата да растат с домашни любимци. Стават по-отговорни и по-човечни.

# 662
Ами както преди някой беше писал,че с астма и котка спрял да има толкова често пристъпи-е и при мен се получи.От преди 4-5 години когато наближеше есен и мен почваше да ме дразни всичко и страшна кашлица  Sad ,а сега въпреки ,че имаме котка и то с дълъг косъм и хвърчащи пухчета по въздуха-нямам до сега кашлица и пристъпи.Да се чуди човек  newsm78.Беше ме страх да се похваля и не вярвах,но се случи. newsm44
Ето я "виновничката"
Скрит текст:
нямам нови снимки,не дава да я снимам

# 663
Lei@, по-добре не взимай повече котки, може би нямате подходящи условия, за да оцелеят или просто не ви върви.
С това не мога да се съглася.Имаме идеални условия, голяма къща.Още повече, че сме имали котка и преди без проблем.котака си живееше на двора и пак казвам улицата ни е  последната в селото, малка , къса улица без изход.Тук няма движение.Това е просто съвпадение.Сега вече  знам много  повече, взели сме мерки.Котката ще живее само вътре.Но защо ли се обяснявам, така или иначе котка ще си взема, пък  ако ще да не е от там.По-добре да  прибера някое мъниче , отколкото да ми се величаят.Извинете, но  осиновяването на дете е по-лесно и ситуацията е направо нелепа.

# 664
Lei@, не исках да те засегна. То е ясно, че ще направиш каквото ти си решиш. Мисля, че има хора, които не че не са отговорни и грижовни, даже напротив, но някак не успяват да гледат животни. Не знам и как точно да го обясня, нещо като аура или излъчване или кой знае какво. Котките в къща с двор често имат кофти съдба - коли, съседски кучета или някой злонамерен съсед. Може би подходящото животно за вас е от друг вид. Това имах предвид. Аз поне след два подобни инцидента не бих потретила.

# 665
  • Costa Rica
Но защо ли се обяснявам, така или иначе котка ще си взема, пък  ако ще да не е от там.По-добре да  прибера някое мъниче , отколкото да ми се величаят.Извинете, но  осиновяването на дете е по-лесно и ситуацията е направо нелепа.
Осиновяването на котка трябва да е също толкова трудно колкото и осиновяването на дете Naughty Ами ако мъжът ти изведнъж ПАК си промени мнението, кво праим? Лош късмет, съвпадение, "така било писано",  ей Rage

Както вече сте се сетили, отворих фейса и насреща ми се блещят резултатите от идиотизма на безотговорни стопани - ей така, да ми подсладят обяда Rage

kama4e, съжалявам за Фуфи Sad Гаден късмет, но си постъпила по единствения възможен начин Hug

# 666
  • ГО
Благодаря ви много момичета, за разбирането!  Hug
Хем знам, че нямам вина, хем ми е някак криво и гузно.
Толкова много я исках, как чаках да се роди, после да стане на 3 месеца, как чакахме с децата рейса, да пристигне...
Грижата за нея си остава, аз ще продължавам да я издържам и да се грижа за нея, да й се радвам, тя си е моя в сърцето ми! Heart Eyes

# 667
Но защо ли се обяснявам, така или иначе котка ще си взема, пък  ако ще да не е от там.По-добре да  прибера някое мъниче , отколкото да ми се величаят.Извинете, но  осиновяването на дете е по-лесно и ситуацията е направо нелепа.
Осиновяването на котка трябва да е също толкова трудно колкото и осиновяването на дете Naughty Ами ако мъжът ти изведнъж ПАК си промени мнението, кво праим? Лош късмет, съвпадение, "така било писано",  ей Rage

Както вече сте се сетили, отворих фейса и насреща ми се блещят резултатите от идиотизма на безотговорни стопани - ей така, да ми подсладят обяда Rage

kama4e, съжалявам за Фуфи Sad Гаден късмет, но си постъпила по единствения възможен начин Hug
Надявам се вие сте един много добър и грижовен стопанин, но явно ви влиза в менюто да се заяждате с хората!!!!Винаги може да се даде шанс на тези ,които са загубили домашен любимец да се поправят и да си вземат друг,а не да се упрекват и да се коментират ,че не стават!Всеки се учи от грешките си,както при отглеждане на дете ,така и при животинче и винаги трябва да мотивират да продължават напред!!!!

# 668
Благодаря ви много момичета, за разбирането!  Hug
Хем знам, че нямам вина, хем ми е някак криво и гузно.
Толкова много я исках, как чаках да се роди, после да стане на 3 месеца, как чакахме с децата рейса, да пристигне...
Грижата за нея си остава, аз ще продължавам да я издържам и да се грижа за нея, да й се радвам, тя си е моя в сърцето ми! Heart Eyes

Много е сладка! Ще очакваме снимки и от дома на брат ти!

# 669
  • София и Морето от време на време
TINA.K докато чакаш резултатите пръскай редовно със сребърна вода, поне 2-3 пъти дневно. Може да даваш да пие сребърна вода без никакви притеснения, ако се притесняваш, че може да има и нещо вътрешно. Вместо обикновена водичка в купичката му сипи сребърна или ако те е страх я смеси сребърна с обикновена. Не ми се вярва да е от бълхи.

Точно това правя, още от вчера им сложих в паничката сребърна вода с питейна концентрация, че и Чочо има 1-2 пъпки на гушата.  newsm10 По-лесното обхващане на раните със сребърната вода беше едната от причините да реша да го обръсна. Страх го е като го пръскам, та едва успявам, но така с късата козина е много по-лесно да го намокря.
Мен не ме е страх, даже определено бих му давала 5-6 пъти за деня директно със спринцовка концентрирана вода, ама пък на Чочо няма как и затова така разтворена в купичката няколко дни ще попият.

Конкретно за сребърната вода - от повече от 3г имам уред за сребърна вода и тъй като с това се занимавам основно (алтернативни подходи към решаването на здравословни проблеми) често подхода ми е доста комбиниран - и сребърна вода и мазила и биорезонанс - всичко, което се сетя включвам. Тук в темата преди време аз първа предложих на някого да ползва сребърна вода - май на Таня или на Рижко на майката (Кокошинка) или и на двете по едно и също време. Преди това бях оправила от едни микози Мърчо, Джеси и другите 2 котета от котилото.

Ей ги току що накиснати в сребърна вода:
Мърчо и Джеси (Мастър Йода)

Даже съм намислила да разтворя гел от алое в сребърна вода и да го намажа целия, ама съм почти на 100% сигурна, че ще се изближе, та затова изчаквам още малко. (Не че ще му навреди, ама нали идеята е да е намазан външно ...)

Вече раните са по-добре, не виждам и да има нови. На лявата му буза вчера бяха течащи, сега вече завехнаха и се позатвориха и то още от снощи.
Изчаквам утре по обяд да видя резултата от натривката и ако в софтуера на биорезонанса имам програма за конкретните находки ще действам с него. Ако няма - мисля да почна да му давам да пие вътрешно чист гел от алое.

И сега и с малко данък да се отчета (с много лихви).

Един спам като за начало:

Това е Белла - на учителката по английски на сина:

Кой е като мен - големия бати да ме носи на конче  Wink

А малкия да ме гушка като спя ...

И аз после се гушкам при тях:

И накрая един обръснат наполовина котарак:

Горкия, явно му е хладновато, въпреки че у нас е 24 градуса. Сутринта дойде и се напъха при мен под завивката, а иначе спи от 2 нощи до възглавницата на големия бати. А днес е окупирал табуретката до най-горещия радиатор у дома, а до него на другата табуретка е Чочо.

Ето линк и към целия албум: http://tinak.snimka.bg/animals/chocho-m-rcho-i-drugi-kotki.693948

И последно - една драка:
http://vbox7.com/play:8c0ce1d9c9

И вече наистина последно: Още една драка: http://vbox7.com/play:07023e29c8

Трейси, много се смея с изпълненията на Пикълс и най-вече и начина по който ги описваш, макар че голяма част от тях хич не са много забавни най-вече за теб.
Мърчо също имаше "щраусов" период с гардероба в спалнята. Като малък влизаше, но после пак опитваше и по същия начин - главата отдолу, трътката навън, но никой не знае къде е котката ...

Икси, як палцестис от нас!!!

Фея, Камъче, няма за какво да се терзаете - това, което сте направили е за доброто на всички. Нещата винаги трябва да се гледат от всички възможни страни и да се взема разумно решение, а не емоционално.

И ако някой съм пропуснала, моля за извинение, ама лееекичко забравям, ама много ...  Blush

# 670
Оооооо милият котьо, станал кожена котка! Laughing Heart Eyes Да оздравява скоро!
И ние се пръскаме със сребърна вода, ТИНА Hug Раната вече е позавехнала, но Биби е само на гранули за алергични котки, не е очарована, ама... Confused

# 671
TINA.K , готкия  Мърчо  Confused С каква машинка си го остригала така? Моята фризьорка ми беше казала, че с машинка за хора не ставало, задавяла се с фините косми.

# 672
ТИНА, Бижy - да оздравяват котовете по-бързо  Heart Eyes

Пикълс, ако я оставя на гранули само по-скоро ще си пукне от глад. На обяд й оставям гранули, вечер е хапнала много малко и си чака манджата  Mr. Green

Иначе аз Пикълс не съм я обезпаразитявала външно, освен като по-малка, когато я бяха набухали с пудра, което си беше абсурдно, тя още беше гола, а на толкова малко коте... - няма бълхи, не ходи навън и не виждам защо да я капя с фронтлайн. Заки задължително минава "под ножа". И не я ваксинирах - това ни беше решението (не е поради финансови причини, просто не съм "за" ваксините и се надявам никога да не съжалявам за това  Peace)

# 673
  • На небето
Камъче, неприятна ситуация, но детето е най-важно! А и котето не е на улицата, че да имаш угризения, а в най-подходящия дом, в който можеш и да го виждаш. Да, грехота е да се разделиш с домашен любимец само заради подозрения, но при доказана алергия и виждащ се ефект от махането на котето, това е най-доброто решение.

И да ти кажа, че алергичните към котки обикновено нямат такъв проблем с кучетата. З.........

Може да си вземат котка сфинкс. Mr. Green При тях няма как да развие алергия поради липсата на косми. Има и порода котки, които също са подходящи за хора с алергия.

Summer Smile има хора и хора. Едни приемат животното като част от семейството си и го защитават с цената на всичко (все едно е детето им), за други това е просто животно, ако му се случи нещо, ще си вземат друго. Е, ще им е мъчно, но го преживяват по лесно. На мен ми трябваха 8г. след смъртта на кучето ми, докато реша да си взема друго животно. При това животното си умря в преклонна старост, въпреки, че направихме всичко за да удължим живота му. Просто не издържа операцията, което беше очаквано. Все още си поплаквам за нея, не мога с лека ръка да я заменя с друго куче. Но и това не е много добре, защото има толкова кучета които се нуждаят от дом, а ние имаме толкова любов, която да дадем, но, болката е твърде голяма и не искам да преживея това отново.

Lei@ определено не е лесно да си осиновиш дете. Това не е кучкарника избирам си едно и го нося в къщи. Не съм минавала през това, но имам приятели които са го правили и им трябвха години, докато ги извикат на интервю, за да видят само 1 дете, което те са им избрали. Осиновяването на животно също трябва да е трудно, за да няма изхвърлени животни на улицата.

TINA.K големи сладури.  hahaha Аз също имам апартче за сребърна вода от няколко години и редовно я използвам. Много съм доволна, поне на нас ни помага.

# 674
Пикълс, ако я оставя на гранули само по-скоро ще си пукне от глад. На обяд й оставям гранули, вечер е хапнала много малко и си чака манджата  Mr. Green
Joy Ти ако знаеш на Биби татко и кви притеснения го тресат сега, как щяло котчето да се нахрани с тея мижави бонбонки, докторката казала по сто грама на ден!!! и той е изумен от нищожния обем на стоте грама. Дали му и мерителна чашка, за да мери точно 100. Кърши ръце от вчера и се чуди как да вмъкне още нещо в менюто и. То е ясно, че със 100 грама няма да мине, щото не мога да си оставя животинката да гладува, ама трябва малко режим и то горкото се измъчи с тия обриви!

Пикълс мнооого е пораснала и е станала много сладинка! Heart Eyes Hug

Общи условия

Активация на акаунт