Раждане в Майчин Дом -София, без избор на екип

• 9 621
  • 15
  •   1
Отговори
Здравейте, майчета.
Доста търсих, но не успях да намеря актуална тема за раждане в Майчин Дом - София, както има теми за Окръжна болница и Тина Киркова. Понеже съм се насочила натам, и времето наближава (термина ми е на 11 декември) много ми се иска да получа някаква актуална информация относно как протичат нещата там. Това ще ми е второ дете, първото също съм раждала там, но преди 7 години. Тогава и болницата беше по-различна, и реда - нямаше избор на екип, още се процедираше по метода с пари под масата.
Лекарят, при който раждах преди, вече не работи в Майчин Дом, а честно казано не ми се иска да избирам някое светило и после да ме кандърдисва да раждам планово или да ме реже, защото е по-лесно. Затова смятам да не плащам за екип, а да си отида при който се падне дежурен. Има ли майчета, които са раждали там скоро без избор на екип? За собствено спокойствие имам нужда да знам как се стичат нещата в такъв случай, просто за да съм подготвена психически. Много ще съм ви благодарна!

# 1
Аз раждах май месец без екип-ами какво да ти кажа-родилните зали са супер,но докторите и акушерките постоянно сновяха от зала в зала (раждаш сама в зала)и докато не почнах да вия като куче и да се моля не ми биха епидурална , не обичат много да я слагат понеже после се плаща и да не се минат явно( съквартирантките ми по стая бяха с екип,но на едната екипа не дошъл,а на другата и бяха отказали упойката  #Crazy )!Тъй че явно няма смисъл да плащаш,освен ,ако докторът не те е следил през бременността! Това е мое мнение,ако ще си по-спокойна събери си парички за екип  Peace
Трябва да си нахална и да си молиш иначе няма оправия!
 Аз не исках да съм вип стая понеже много трудно родих и първите 3 дни едва имах сили да го храня и нямаше да мога 24 часа да се грижа за малкия,а във вип стаите бебето е при теб нон стоп.Иначе в стая бяхме по 3,дюшеците са на пружини и буци и едва ставах понеже бях с епизотомия,тоалетните и банята е ужас! 
Обаче много съм благодарна на д-р Мъсева,понеже имах много проблеми и тя ме наблюдаваше после-страхотна докторка няма равна!  bouquet  bouquet  bouquet

# 2
Gubzerka , благодаря за инфото   bouquet Като чета, а и като слушам от други места,  май наистина няма смисъл да се плаща за екип, никаква гаранция не е... не ми е за парите, просто искам да знам, че като ги дам, получвам нещо насреща. Все пак ми е за втори път, не ме е страх толкова. Лошото е, че много трудно ми се получава да съм нахална. За упойката от предния път помня, че трябва да има поне 4 саниметра разкритие за да я сложат, иначе се забавя целия процес. Не са ми отказвали, но тогава в последния момент реших да раждам при лекаря ми от женската консултация, така че все пак бях с уговорка. Е, ще видим този път - каквото сабя покаже.

# 3
emichka84 сподели какво се случи накрая? Виждам, че темата е стара, но и аз съм се насочила като теб и имам нужда от повече информация. Това ще ми е първо раждане и не съм много наясно с нещата.

# 4
Ами родих естествено, без екип, без никакви проблеми Simple Smile Трябва да се отчете, че отидох в делничен ден в 11 сутринта, май скоро бяха застъпили смяна (поне така ми се счу) и бяха в настроение. Много мило се държаха, в един момент лекаря стана малко по-рязък, защото тоновете на малката се влошаваха и взех да се паникьосвам, повтаряше ми да дишам, за да има кислород за бебето. Щом поисках епидурална, веднага казаха, че щом се освободи анестезиолога, идва при мен (тези със секцио са с предимство, разбира се). Факта е, че докато дойде анестезиолога и докато ме нагласи, тъкмо ми вля упойката и след 10 минути бях с пълно разкритие, но все пак ми беше второ раждане. Не са ми правили епизиотомия.
Отначало ми казаха, че няма свободни ВИП стаи на 12-ти етаж и ще ме пратят на 7-ми, аз се разревах, че не ми трябват тъпите им хладилници и телевизори, а искам да съм си при бебето. Тогава успяха да ме уредят в едни други, не ВИП стаи на 12-ти етаж, където си бях с бебка, а после ме преселиха във ВИП, като се освободи. Така че, ако искаш да си с бебето, настоявай, реви, тръшкай се...
Успешно раждане, ако има нещо конкретно, което не съм споменала, питай.  Hug

# 5
Много благодаря за отговоря!  Hug 

Това за етажите не го знаех, а за ВИП стаите само съм чувала, но не знам какво значение има това за раждането. Ако с във ВИП стая и си без екип не минават ли по-рядко да те видят как си?  newsm78

# 6
Като цяло има официална визитация всеки ден, минавад педиатрите да видят бебетата, мерят ги и ги преглеждат, слагат ваксини, взимат кръв. Минават и гинеколози за майките, но събота и неделя май пропускат. Иначе ако си с екип, може лекаря при който си раждала да мине да те види, моята "съквартирантка" беше секцио при някакъв професор и той лично дойде да ѝ махне конците и да види как заздравява разреза.
ВИП стаята има значение след раждането, ако искаш да си заедно с бебето, трябва да си на 12 етаж във ВИП стая срещу 40 лева на нощ. ВИП-а  се състои в хладилник и телевизор и легло с матрак, а не с пружина. Реално след като родиш те питат къде искаш да те качат. Другият вариант е 7-ми етаж, там лежите 5 жени май в стая и бебетата се носят на 3 часа за кърмене. Тъй като за мен това е неприемливо, исках да съм във ВИП с бебето. Това вече ти трябва да си го решиш.

# 7
Тогава живот и здраве и аз ще искам във ВИП. Много благодаря за информацията Hug

# 8
  • София
Азси мислех, че ВИП стаята е много повече, това с 40те лв. звучи супер за удобството да си си с бебето.

Каква беше цената на Епидуралната, спомняш ли си и имала ли си проблеми с гърба след нея (защото мен от това най ме е страх, но няма да издържа без упойка)?

# 9
Епидуралната беше 200 лева, сега предполагам, че пак е толкова. Не съм имала проблеми с епидуралната нито веднъж, и двете ми раждания са с такава упойка. Имаше една съвсем лека болка около седмица след това, но все  пак е пробождане на чувствително място.

40 лева не е много, но аз като цяло се дразня, че да бъдеш с бебето е някаква специална услуга едва ли не, вместо да се разбира от самосебе си.

# 10
  • София
Благодаря ти, Емичка  Hug

Аз по принцип държа на болка, но щом може да си я спестя  bowuu

# 11
А ако не си във ВИП стая носят ли ти бебето за кърмене или го хранят със сухо мляко?  Rolling Eyes

# 12
Бебетата се хранят само през нощта мисля  с адапте, като в началото си има шишенце с мляко в количката. Майката може да си прецени дали да го дава или не. Иначе храненето е през 3 часа.
7.00 - 10.00 - 13.00 - 16.00 - 19.00 - 22.00 ч.

# 13
  • София
Бебетата се хранят само през нощта мисля  с адапте, като в началото си има шишенце с мляко в количката. Майката може да си прецени дали да го дава или не. Иначе храненето е през 3 часа.
7.00 - 10.00 - 13.00 - 16.00 - 19.00 - 22.00 ч.

Добре де, ами ако си е при мен, не мога ли да си го храня на 3 часа и през нощта, вместо да го хранят с адаптирано мляко?

# 14
Моето не седеше при мен, нямам представа дали не ги взимат през нощта ...

Общи условия

Активация на акаунт