АгУуу очакваме да чуем всички от нашите малки Септемрийски душички!

• 23 779
  • 731
  •   1
Отговори
# 660
Миленка и ние имахме като вашият хематом и изчезна първият месец. Той не се вижда на ТФЕ. На ехограф се вижда мозъчна дейност, като цяло  вътре- черепно състояние, а хемотома е повърхностен. Дано съм обяснила правилно. Нащият преглед беше на частно, педи ни посъветва да отидем при определен доктор, който не работи със ЗК. Тя предложи, ако не да даде направление да идем и при друг, но не ни гарантира за прегледа и доктора, че ще са читави (но това е за Варна, на нас ни струваше 45 лв.)
Искам да попитам мамите от Варна, дали имат инфо за ортопеди: д-р Райков и д-р Живков(2-рият преглежда в МД), че се чудя при кой да заведа Пламъчко.
Аз да се похваля, най- накрая купих активна гимнастика на малкото слънце, че успях да се вредя в Хиполенда с това намаление, че си спестих едни 35 лева  Mr. Green, много скъпи убавите гимнастики, така поне ми седна на 100-тина лева  newsm44 Сега остава да се забавлява с нея  Crazy

# 661
pocoloco1 супер че си се вредила в хипото. Каква гимнастика взехте. При нас дядото ще носи тази играчка на Влади. И понеже неговия интерес вече се породи, та вързах едни рибки на въртележката да ги стига. Много им се кефи и ги смила от бой.
За ортопеда - чувала съм хубави мнения само за Райков и личната ни насочи към него. Часове обаче няма до края нагодината, а за януари щели да раздават след нова година. За Живков има за след две седмици. Аз не съм на зор и ще чакам Райков.

# 662
Добро утро  Heart Eyes

Ние от вчера имаме нов номер  Mr. Green събира устните и вика хАмммм  hahaha много го кефи явно, щот не спира да го прави и се кикоти  Crazy Mr. Green

Тук е такава мъгла  ooooh! ... дано се вдигне и следобед става за разходка  Heart Eyes

Евка ... според мен е в "криза" не бързай да даваш АМ. Пламката имаше ден, в който от сутринта до вечрта беше изял само окол 200 мл  #Crazy и аз се бях психирала, но на другия ден се оправи. На следващия пак яде малко  Mr. Green и после пак много  Heart Eyes

Хубав ден на всички  Hug

# 663
Ева, щом не е от дупката на биберона, значи наистина най-вероятно е криза или "стачка", както ги бяха кръстили тези периоди. Моя Дениъл също имаше такъв период, беше почти седмица, даже ми се струваше,че позаслабна тогава  Rolling Eyes ааама после си навакса. Явно си минават през различни периоди бебетата.
Аз пък да ви кажа тамън се бях отказала да му махам нощното хранене, че пак взех да си викам че е малък още, ем той пък май ще вземе сам да се откаже. Тази вечер като заспа в 22 (както всяка вечер) иии се събуди чааак в 7  Shocked Е това не ни се беше случвало. Аз се събудих и в 4, и в 5 и в 6, ама той си спи, чак взех да се чудя дали всичко е наред, ама в 7 като се събуди, се събуди с усмивка от ухо до ухо, така че явно хубаво си е поспало момчето  Heart Eyes
Сложих снимки на моя мушморок в албумчето, както и една в папката за колажи  Peace
ПП Между другото за подаръците - мисля че ще е най-добре мамите от чужбина да си разменят помежду си, защото снощи с една позната си говорихме, тя ще праща колет в чужбина за Коледа и каза, че струва 25 лв пращането  Thinking

Днес ще има слънцеее  Party  cow sun

Последна редакция: пн, 26 ное 2012, 10:14 от diva_free

# 664
Добро утро! Hug

Скромна закусчица от мен  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Heart Eyes

Много студено днес, мислех да излизам ама не се знае, дано после малко да се постопли, че хич не ми се стои в къщи  Whistling Heart Eyes

Мислех, че вече са ни оставили коликите, нооо  тази сутрин в 8 пак се завърнаха  Mr. Green рева половин час, ама дано да са били за последно  Mr. Green Heart Eyes

Фейт, после ще ходя към парка на Белите брези с Рошли, ако искаш ще ти звънна  Heart Eyes

# 665
  • Пазарджик
...
въпрос към ЛЛЛ
Какво е мнението ви за ползването на спа център- басейн, сауна, парна баня и т.н., както и арома масаж с масла, пречат ли по някакъв начин на кърменето.
Освен това от известно време започнах да ходя пак на йога, не мисля че това пречи по някакъв начин, но все пак да попитам Embarassed

maimunkata1, в случай, че ти се чувстваш комфортно при тези процедури, едва ли биха имали някакво влияние върху кърменето. Може да се има предвид, че от топлината е възможно кърмата да потече спонтанно (много жени споделят, че им се случва в горещ басейн), както и при масажите, тъй като те действат релаксиращо.

Умерените упражнения са препоръчителни, включително и за кърмещите майки. Така че посещението на йога курс по-скоро е положително.  Wink

Към ЛЛЛ
Кърмата ми спря сама първия месец след раждането , поради голямо напрежиние и стрес..та въпроса ми е следния -трябва ли допълнително да пия някакви хапчета за прочистване на каналите и да пристягам гърдите?

velviamo, ако гърдите са спокойни, не усещаш напрежение, болезненост и няма бучки, вероятно не е нужно да се прави каквото и да е. Тялото само ще се погрижи за абсорбиране на количествата кърма, които евентуално са останали в гърдите. Пристягането по-скоро може да има негативен ефект, тъй като може да се свърже със запушвания и нараняване на тъканите.

Препоръчително е 6 месеца след спиране на кърмата,  да се направи профилактичен преглед при мамолог.

# 666
Добро утро!
Скайче, тенкю за инфото Hug Гимнастиката ни е на TINY LOVE- Monkey Island. Пламъчко нещо не му се отдава играта с играчки, та дано тая гимнастика го провокира. Става разноглед с многото играчки (аз съм сложила и допълнително играчки на гимнастиката) и им приказва и посяга, ама нещо още не може да хваща newsm78 Най - любимата игра е с мама, но ще трябва да се научи сам да си играе. Единственото, което лично на мен не ми допада в тая гимнастика, че килимчето не е много голямо, понеже аз исках по- голямо, но то пълно щастие няма Crazy. Аз лично исках да има играчка, която при удар да свети и свири и поне това ми желание се удовлетвори с една яка маймуна, която свири с 3 мелодии.

# 667
ПокоЛоко-мерси за отговора за ТФЕ.Така като слушам...май ще я пропуснем.Когато идем за ваксини ще запитам педи за преглед конкретно на мястото на хематома.След ортопеда,където се бях филмирала здравата вече са ми по малки опасенията.
Гимнастиката на Тiny Love е същата като нашата.Тео не се забавлява много ,но пък на мен маймуната ми е любима.Особено песничката дето вика "бомба бомбаа" хахаха.
Сега ще кача и аз снимка за колаж...пък може и малко други в албумчето за бебенца.
М'глата и тука царува...а и на  мен не ми се седи вкъщи.Дано се разсее и позатопли да въртим кръгчета из квартала.
Хубав ден:) Heart Eyes

# 668
mimsat , благодаря за отговора! Да , нямам абсолютно никакви болки в гърдите и никакво напрежение.Сега вече съм спокойна. Heart Eyes

Малчо в момента така се радва на въртележката , гука ,смее се ...веселба..направо ме разтапя Grinning Grinning

Много се радвам , че прогнозите за малкото зайче не са верни!

# 669
Разгледах снимките за новите колажи...
skoklinata Никол е наистина ПРЕКРАСНА!Пу-пу!

# 670
Привет и от нас  wavey
И при нас е мъгливо, но се опитва да пробие слънчицето. В 12 сме на консултация, така че трябва да излезем.
eva_82 и аз мисля, че "стачкува" малката. И ние минахме през такъв период преди няколко дни, но  мина бързо и вече си се храним, както преди. Фейт, Велвиамо  - благодаря за отговорите  Hug
Анхелка, добре дошли с Вики  Hug
Не смеех да се похваля, да не ми излезе през носа - от една седмица Маги заспива към 22ч. и се буди в 6ч.  #Crazy Да видим дали така ще се задържи, или ще е временно.
Трябва да се обличаме и да тръгваме, стискайте палци да минат леко ваксините  Praynig
До скоро и Ви пожелавам слънчев ден с много разходки  Heart Eyes

# 671
  • Варна

pocoloco от както се е родила каката все я водих при прехваления Райков. Сводът и е паднал и като беше по-малка все казваше, че ще го израсте и ще се оправи. Вече беше на 5 г. като повтори същото и много се вбесих. Детето вече започна да шляпа като пате, краката й стана на Х, изморяваше се ужасно бързо като ходеше. Заведох я при Живков и от тогава носи тези пластмасови чашки, за които бях писала преди време. Краката й вече не са на Х и може да обикаля с часове. Миналата седмица я водих пак, като ги израстем ще поръчаме нови. Каза, че поне още 2 г. трябва да ги носим, но лично аз виждам резултат. Райков от толкова хвалби не знае къде се намира. Същото важи и за брат му. Решението си е твое в крайна сметка  Peace

# 672
Барби на мен сестра ми също не е доволна от Райков, преди години беше ходила при него, защото много я боляха краката, включително колената (костите) и нищо не можа да направи тоя ти ми Райков. Но реших да сондирам мнение, понеже може да е само единичен случай. Моята личната тояно при него ни прати, но тя и сестра ми прати при него. В тоя ред, май клоня към Живков, пък и ние сега сме на 3 месеца и..., и както беше писала Скай няма часове при Райков до края на годината...няма за кога да го оставям. Благодатря ти за мнението  Hug. Аз някъде из темите бях срещала за вашият проблем май, или беше друг проблем (с каката ви).

# 673
ха добро утро!
нещо напоследък не смогвам до тук... Mr. Green

вчеера сложихме втората ваксина(2 бр) на беба и днес е малко мрънкаща,
но няма Т Слава Богу! иначе и колики няма вече - супер! вашите имат ли ?
уф милата събужда се и реве Sad
 който се дореди до хипо, браво! аз не успях,но гледма ,че някои гимнматики не са мн скъпи

оп плаче бягам

# 674
На мен ли така ми се струва, или от АМ, с което дохранвам коликите пак са налице и то с пълна сила  #2gunfire #2gunfire #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт