АгУуу очакваме да чуем всички от нашите малки Септемрийски душички!

• 24 101
  • 731
  •   1
Отговори
# 555
chiki  при нас "стачката" беше около 3-4 дни , но понякога има по 1 ден в който пак не яде много..но то детето си знае колко му е нужно , то и на нас големите не всеки пътни се яде. Heart Eyes Mr. Green

Ева ,  хехе вече зъбче..дано леко да излизат и да не е кисела много малката.

Днес бяхме на ортопед , малкия е добре.

# 556
Мами имам нужда от помощ  Cry Cry Cry
Сега се връщаме от консултация, качили сме само 350гр. , като се има впредвид,че досега качвахме доволно- 1-ят път 1400, 2-ят 700 , а сега само 350  Shocked Cry Cry
Ще се радвам да ми дадете съвет за стимулиране на кърмата, освен с честото слагане на бебчо,започвам и усилено цедене на празен ход,но незнам дали ще е достатъчно.Моля дайте съвет,че душата ми се е свила на топка,плаче ми се адски много,не очаквах да стигнем дотук  Cry Cry CryНе искам дохранване да не говорим за минаване само на АМ  Cry Cry Cry

# 557
Мами имам нужда от помощ  Cry Cry Cry
Сега се връщаме от консултация, качили сме само 350гр. , като се има впредвид,че досега качвахме доволно- 1-ят път 1400, 2-ят 700 , а сега само 350  Shocked Cry Cry
Ще се радвам да ми дадете съвет за стимулиране на кърмата, освен с честото слагане на бебчо,започвам и усилено цедене на празен ход,но незнам дали ще е достатъчно.Моля дайте съвет,че душата ми се е свила на топка,плаче ми се адски много,не очаквах да стигнем дотук  Cry Cry CryНе искам дохранване да не говорим за минаване само на АМ  Cry Cry Cry
Спокойно мила  Hug би трябвало това да проработи до ден, два плюс приема на специални чайове  Praynig нали знаеш, че тревогата и притеснението може само да влоши нещата.

# 558
Мобси, жито варено или ашуре , сурови орехи и чай за кърмачки.  Peace Heart Eyes
Успех, не се притеснявай и аз така ту имам, ту нямам и аз вече не знам  Mr. Green Heart Eyes

# 559
мерси на всички за пожеланията,то и аз незнаех че малката има имен ден днес
Оказа се че има 5 именни дни в годината:
Има имен ден на 30 август; 23 ноември; 15 март;23 април; 10 юли.  ooooh! ooooh! ooooh! много бе
еми да са ни честити именцата на бебетата пък ще празнуваме по 5 пъти хихих
Честит празник и на Стаси и Мартичка

# 560
Мобси, педиатъра какво те посъветва? Това са начините за увеличаване на кърмата. А докато стане АМ на някое от храненията е решение. Само се успокой, това е най-важното. Ако предния път бебето е яло преди мерене, а сега не - ето едни 100 грама отклонение.

# 561
mobsi, а сигурна ли си, че нямаш достатъчно кърма? Може да не е това причината. Аз със сигурност имам много, а малкият не наддава, храни се на 3 часа, щастлив е...Може да е нещо друго. Сега при мен  се съмнявам, че се дължи на силна струя, която го дразни и отказва да яде. Започнах да цедя преди хранене и ми изглеждат по-добре нещата сега. Ще видим на пробното теглене. Беше наддал 50 гр. за 1 седмица, но и за миг не ми е хрумвало да дохранвам с АМ. Съветът на педиатъра беше да цедя след хранене и да пробвам да дохранвам с кърма от шише. Е, пак не иска да яде повече, така че въобще не е сигурно, че не ти стига кърмата.

# 562
Мобси, при мен за усилване на кърмата действаха безотказно много айран и ядки, е и бира, но ти ще решиш дали ще пиеш.

# 563
вода не взимам, праварявам чешмяна в кана за преваряване.
От тези кани, дето спират като заври водата ли?  newsm78

Същите ... ползвам я още от както се роди дребното и само там му варя водичка  Heart Eyes

Чики ... тя Велвиамо ти е отговорила ... много е относителна стачката, но минава  Hug

Мобси ... за колко време са тези 350 гр /две седмици, месец/  Thinking

# 564
От известно време гърдите ми са по-меки,даже бях споделила тук с вас,но когато съм го хранела и той е започвал да се дразни съм пробвала да изцедя с ръка и е имало кърма.
Педиатърката ме вика след 10 дни на пробно мерене.Посъветва ме да давам от двете гърди.Досега съм давала от двете 3 или 4 пъти.Ако знаех,че не му достига непрекъснато щях да давам от двете.Но при положение,че пълни памперсите доволно и наакани и напишкани,смее се , игрив е.Вярно не спи много през деня,но не мисля,че будуването е признак незнам може и да се лъжа.
През деня яде през 2 часа,а нощното го разреди яде вечер в 19:30-20:00, после в 1:30-2 и последно в 5:30-6.
Пия много боза,ям жито с много сурови орехи(не всеки ден разбира се),пия много вода,взех си и чай от аптеката(лактогенен) ,сурови лешници и бадеми.
Несъм го хранила със шише(не ги харесва изобщо шишетата) пък и не се е налагало, нямам и опит със съхранението(ако има изобщо и за съхранение Sad )
Оффффф незнам всичко ме притеснява  Cry Cry Cry
Не ми се иска да вярвам,че съм го държала гладен.Тази мисъл ме ужасява  Cry Cry Cry
Благодаря ви за подкрепата  Heart Eyes Cry
Фейт за жалост са за цял месец 350  Cry

# 565
Фейт за жалост са за цял месец 350  Cry

Според мен не бързай да се притесняваш, аз лично вчера питах педи за моите 500 гр /защото тогава ни мери сестрата/ и каза, че са перфектни. Питах я не трябва ли да качва около кило в началото, а тя ми каза, че големите кг били по-опасни отколкото да качва по-малко и няма за какво да се притеснявам излишно. Аз също храня от двете гърди на всяко хранене още от самото начало. Просто едната не му стига, а както не веднъж съм казвала, че понякога и дохранвам.
Успокой се е изчакй пробното мерене след дест дена.  Hug

# 566
Не ми се иска да вярвам,че съм го държала гладен.Тази мисъл ме ужасява  Cry Cry Cry
И на мен не ми се вярва да си го държала гладен  Hug, според мен ако беше гладен щяхте да разберете и вие, и комшиите, все лак това колко трябва да наддава са просто граници, нормални общо за бебетата, а не за твоето конкретно бебе в твоя случай и при твоите условия.
На същия принцип, на който е определено колко "трябва" да наддава бебето ти, в болницата на новородените почти винаги се дава АМ за дохранване и се казва, че трябва да се храят на три часа, а ако се събудят по-рано, видиш ли не трябва да се кърми, защото не са минали 3 часа. Бъди спокойна и нещата ще се оправят Simple Smile

# 567
Записче и се връщам да чета  Heart Eyes

# 568
mobsi не се притеснявай едвали е стояло гладно детето щом не е плачел много а си е бил спокоен значи се е нахранвал...Може просто този месец да е забавил темповете на качване все пак в началото е качил доста Simple Smile Надявам се на пробното теглене да е наддал доволно и да не се тревожиш Simple Smile

# 569
  • shumen
Мобси,спокойно.Ние за 15 дни бяхме наддали само 300 грама,а сега добре за месец 1350.Ние сме от самото начало само на изкуствено,тъй като не ми тръгна кърма след секциото.На нас май вече не ни стигат 150 грама.3,5 почти неустискваме.След 2,5-3 почваме да ревем и да търсим папуто.Ужас направо.
Аз утре имам излизане до града и мисля да купя нещо за дребен коледно.
Снощи спа неспокойно.Яде към 1,30 и като се почна един рев до 3 нямаше спиране.Тази вечер пак едвам заспа нищо,че го изкъпахме и нахраних.
Фейт,не са ли още малки за столчета за хранене?
ООф,ужасно е времето.Вече цяла седмица сме вътре.Другата е дават по-топло и дано е вярно,че то май от неизлизане реве мойто диване.В количката спи,а вкъщи почти неиска в леглото.Само на ръце иска.А аз и баща му останахме без крака и кръстове.Яд ме е на свеки малко,че го научи така,а сега не трябва да вдига повече от 2-3 килограма.

Общи условия

Активация на акаунт