АгУуу очакваме да чуем всички от нашите малки Септемрийски душички!

• 24 100
  • 731
  •   1
Отговори
# 615
И ние напоследък се кривим като ядем от шише  ooooh! завърта си главата плътно на дясно и надолу и я залепя за леглото  Mr. Green Явно пак ще да е някаква криза  Crazy
Иначе не го насилвам да яде ... колкото иска толкова, след един час може пак да поиска - давам  Heart Eyes

# 616

Задължителен ли е този преглед за фонтанелата  Rolling Eyes нас само ни проверяват всеки път  Whistling

Според мен, ако педиатъра прецени или имаш някакви съмнения за нещо, т.е не е задължителен.

Хохо, не ме питай мен колко олекнала се почувствах. Фризьорката се избъзика да се претегля като се прибера, че сигурно съм хвърлила едно кило в салона  hahaha

eva_82, angel_bbb съчувствам ви  Hug Дано си проядат пак нормално.

Аз имам въпрос към мамите, които ползват пяната на Мустела за крусти- след колко време имаше ефект. Бях споменала, че на Мила скалпа стана много зле, на корички целия, че чак до веждите  Confused Взех я тази пяна, но ефект никакъв и взех да се съмнявам дали не е някакъв кожен проблем. Постоянно трябва да я поливам с олио, защото иначе нещата стават много зле, ако отлюспя коричка(нали обичам да я чопля като маймуните) потича кръв чак. Агира зачезна някъде, да сподели те решиха ли си проблема и с какво.

# 617
Ама вярно много пусто!
Е, и аз сутринта като станах и фурията измих, изпрах - само готвенето остана за утре!
Lucky* нашите бяха малко по веждите и зад ушите - мажа ги с масажното олио и постепенно се изчистват. Дано се оправите лесно!
eva_82, angel_bbb да минава бързо тая криза на малките

# 618
  • shumen
Охх,момичета съчувствам с тези неящни деца.Моето е точно обратното-яде,че пушек се дига.Вече и 150мл не му стигат.Направо незнам ще ме разори с това АМ.
Днеска имахме гости-свекъра беше в нас и остави парички да му купим нещо.Решихме да му вземем космонавт и сега се чудя какъв размер да е,че да може да го носи повечко време.
Аз днеска отложих излизането.Ще е в понеделник и тогава ще потърся нещо за дребен.
ООф аз утре ще гладя,чистя и пера.Незнам,но имам цяла дузина за гладене,а най-го мразя него.
Ние също от 2 дни не искаме да спим с бибата само.Вземам го при нас и като поиграе и се измори заспива,а аз хич не искам да го уча така.Искам да си спинка сам в своето легло.
За подаръците и аз мисля да е по пощата.Знам,че не всеки може да отиде,но при нас ти го носят вкъщи и вече,ако няма никой тогава ти оставят бележка да отидеш да си го вземеш.

# 619
Добър вечер и от нас:)
Ние нямахме интернет няколко дни и се позагубих.Чета през телефона,но този нет от Мтел е ужасно бавен,защото си изразходвах лимита,хихиии Laughing
За гладенето -не мога да си представя,че няма да си изгладя детето.От чисто естетическа гледна точка.Това със стерилността въобще го изключвам.Ние изгладени-детето омачкано.Абсурд:)Или детето ми омачкано и пуснато на детска градина или училище.Не е моя начин това.Но всеки е различен и както някой беше писал:"мама така ме е научила". Mr. Green
Кърмата-ту има,ту няма.Вече не знам.Какво ли не купих,какво ли не пих.Този сминдух е най-противен,мириша на чубрица и само мятам дрехи за пране:)))Но АМ още не съм давала.Мерим се в къщи и за 2 седмици сме качили 400 грама.
Ах тези ваксини,милото бебче на мама Зайка. Hug
Честит имен ден на всички Александри и Александровци  малко със закъснение.
Августа,Честит имен ден и на теб  bouquet
А днес празнуват Катерините,Честито на всички празнуващи.
Нашия татко почива тези дни.Вчера оставих Ангелчето и едно шише с мляко и мама малко на разкрасяване BlushМаникюр,педикюр,прическа:)))Чувствам се като нова.После минах през един детски магазин и защото ми беше гузно,че съм оставила детенцето му накупих една торба с дрешки.Прибрах се,а той още спящ.
Днес и аз мих баня,чистих.Снощи имахме гости до късно,едва ги изтраях:)))Но днес бебчо беше на бабин дом и мама поспа до 14 ч. newsm44
Днес съм като нова.
За коледните подаръци и изпращането-за мен е все едно.Както искате.Но искам да каже,че дори и да се изпраща по поща и да нямате възможност да отидете да си го вземете,можете да попълните пълномощно(което е на гърба на известието)и да изпратите някой друг.Винаги има начин,стига желание да има.  Gift
Вече ми е много празнично,утре отиваме на пазар за Коледни подаръци за всички малчовци около нас.
Лека от мен,отивам да си гушкам мъжете Heart Eyes

# 620
  • Where I am Happy
Тия дни не знам какво ми става,напълно съм изтрещяла,преди два дена ходихме да пазаруваме и Анабел огладня,тъкмо да и направя млекото и търся шишето...ами няма,забравила съм да взема.Добре че бях и взела поне шишето с чая че я залъгах за малко докато се приберем.Днес ходихме до Джъмбо който е в съседен град.Шишето с чая на Анабел  го бях сложила в нея в столчето за колата,да ми е под ръка.Ами не знам как съм го затворила ама се беше излял целия в нея.След това тръгнах да я преобличам и какво липсва...памперси.Та таткото на бързо отиде да купи един пакет.
Ева_82 Мерси. Hug Не че правя четки но и твоята Емма е Убавица.А за яденето,и ние бяхме така наскоро.
Августа Честит имен ден със закъснение.  bouquet
Фейт Умрях от смях с тези емотиконки

# 621
  • Stara Zagora, Bulgaria
И аз да се запиша преди да е свършила темата, че не съм се включвала от не помня кога Embarassed, но се опитвам да чета редовно, обикновено докато ядем Wink. При нас всичко е ок, наддаваме добре, в долната граница сме, но все пак се вписваме в нормата и педиатърката е доволна Laughing.
Много съм горда, че сме само на кърма вече толкова време, с упорство и инат преудолях всички трудности на кърмето, надявам се и занапред да е така.
Днес се мотах в мола и ме обзе коледно настроение, това е първата Коледа на малката ми принцеса и съм много щастлива. Даже не се вълнувам толкова къде ще сме и за Нова година, най-вероятно вкъщи, но пак ще ми е весело и празнично.
Да дам кураж на мамите, които мислят за зимна почивка, ние вече за 3-ти път ще пътуваме и то не много наблизо, първата почивка беше когато Вики беше на почти 2 месеца, ходихме до Банско. Аз очаквах да бъде кошмарно, но беше ок, почти нямаше рев Simple Smile, редувахме се с таткото за спа центъра, разходихме се...много добре изкарахме.  На мен неудобство ми е само да стягам багажа, че се тръгва с доста, но все пак си е друго малко да попътуваш. Утре пак ще направим една почивка и се сетих, че не съм питала за ползването на сауна, парна баня и масаж, четох някакви статии, че било ок, но все пак реших да питам вас и ЛЛЛ.
въпрос към ЛЛЛ
Какво е мнението ви за ползването на спа център- басейн, сауна, парна баня и т.н., както и арома масаж с масла, пречат ли по някакъв начин на кърменето.
Освен това от известно време започнах да ходя пак на йога, не мисля че това пречи по някакъв начин, но все пак да попитам Embarassed

# 622
  • shumen
ОО,и при нас няма проблем с пътуването.Дени само чака да го сложим в столчето и заспива.
Силви,аз затова си пиша на лист какво трябва да взема като тръгнем на път,че и нашият тати бяга за памперси един път.Нали мама е разсеяна и все забравя по-нещо.ООпс,лека момичета,мен ме вика малкия за ядене.Реве,че се дере и бягам,че ще събуди целият блок след малко.
Ха,ха момичета не сме били само гладни,а и оакани до ушите,че сега се михме посред нощите.

Последна редакция: нд, 25 ное 2012, 00:23 от danaeka

# 623
  • Варна
Хайде и аз да се оплача: хич не иска да яде от няколко дена! На изцедена кърма между 40-60 мл. Ще се побъркам. Така се сърди на гърдата все едно отрова и давам. А и днес и кърма нямам. Пия два вида чай и капсули смин дух. Опа ревна.

# 624
Задължителен ли е този преглед за фонтанелата  Rolling Eyes нас само ни проверяват всеки път  Whistling
трансфонтанелната ехография проверява развитието на мозъка, а педиатърът проверява как се затваря фонтанелата. Различни неща са. ТФЕ се прави ако има съмнения за нещо.
За дърпането на гърда или шише - етапи от равитието са и отминават - къде по бързо, къде по бавно.

# 625
Ева,при нас положението е същото вече незнам колко време Rolling EyesРеве,пищи,напъва се,дърпа се,и яде 40 минути 80 мл. и почва да цока като биба.Приключва яденето вир вода потна.Вече направо незнам това дете какво да го правя Cry Cry Cry
Да не би да и идва малка вече дупката на биберона  Thinking Може да се изморява и да се ядосва, де да знам, предполагам...
Ние пък вчера бяхме около 5 часа на вън. Като свикна в количката е голям кеф вече. Ама преди само да го сложа и почваше истеричен рев. Бяха го научили на ръце бабите, ама като останахме сами и ми дойде непосилно, не можех нищо да свърша вкъщи, затова си казах че не може да продължава това. 2-3 дни ревеше да го взимам, но издържах. вече като го оставя почва сам да се занимава и аз мога и друго да свърша из къщи както и за себе си нещо да направя  Heart Eyes С количката беше по същия начин. Няколко пъти ревеше като излизахме, тръшкаше се, риташе, хората ме зяпаха, сигурно са си казвали че съм ужасна майка, но и с количката свикна вече, лежи си, резглежда се и се усмихва.  Heart Eyes

Последна редакция: нд, 25 ное 2012, 10:33 от diva_free

# 626
Дива,и аз това си помислих първо,още не съм установила дали е така,Скай,благодаря,звучи успокоително за мен,че в чудо съм се видяла.Фейт,така е мила даваш след 1 час,но вие сте на кърма.Аз не мога да и давам АМ безразборно когато си иска,поне така казва педиатърката  Tired

# 627
Добро утро ! Hug
Постоянно правя експерименти, да видя дали ми стига кърмата, ама вече край Naughty спирам.
Та значи, както писах снощи в 20 часа, направих на малкия 120мл АМ, с мисълта че не иска да спи защото е гладен и реших да му дам АМ за да видя колко е изял, емиииииии изяде всичко и в 21 часа пак буден  #Crazy и не иска да спи, ами иска да го държим, и то в изправено положение, и да му говорим. Лигльо малък  Mr. Green
Та поне разбрах, за пореден път,, че мляко има ами той лигльото явно няма да е от спящите деца Mr. Green Heart Eyes

Иначе през нощта си спа, ставаше само да яде през 3 часа и пак заспиваше.
Сега закусвам и ще му давам да яде, че пак мрънка  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Предложения как да му откажа нощното хранене в 3 часа ?

Последна редакция: нд, 25 ное 2012, 10:56 от nub55

# 628
Аз имам въпрос към мамите, които ползват пяната на Мустела за крусти- след колко време имаше ефект. Бях споменала, че на Мила скалпа стана много зле, на корички целия, че чак до веждите  Confused Взех я тази пяна, но ефект никакъв и взех да се съмнявам дали не е някакъв кожен проблем. Постоянно трябва да я поливам с олио, защото иначе нещата стават много зле, ако отлюспя коричка(нали обичам да я чопля като маймуните) потича кръв чак. Агира зачезна някъде, да сподели те решиха ли си проблема и с какво.

Лъки ... ние ходихме на кожен, понеже педи предположи, че може да имаме атопичен дерматит  ooooh! но в крайна сметка се оказа себореен /на глават и веждите/ и ни дадоха едно мазило, с което за десетина дена се оправи. Според мен си искай направление за кожен, за да предпишат точното лекарство/мазило за мила ... а и това кървене не е хубаво според мен  Tired Hug

Щом казвате, че това изледване на фонтанелата не е задължително ... значи педи е преценила, че не се налага - мерси за отговорите  Hug

Фейт,така е мила даваш след 1 час,но вие сте на кърма.Аз не мога да и давам АМ безразборно когато си иска,поне така казва педиатърката  Tired

Уф ... верно  ooooh! явно наистина пак карат някакви кризи  Crazy Hug

# 629
Към ЛЛЛ
Кърмата ми спря сама първия месец след раждането , поради голямо напрежиние и стрес..та въпроса ми е следния -трябва ли допълнително да пия някакви хапчета за прочистване на каналите и да пристягам гърдите?

Общи условия

Активация на акаунт