Какво е феминизъм?

• 14 238
  • 249
  •   1
Отговори
# 15
  • София
 Изказвам голяма благодрност на американските феминистките от началото на миналия век!
 Наистина жената вече може свободно да гласува, да учи, да роди и отгледа дете, без да има мъж до нея. Ако роди дете, в цивилизованите държави, може да избере дали да го отгледа с бащата или да му отнеме правата и на всичкото отгоре да поиска издръжка. Да работи и учи, каквото пожелае.
 Още въднъж - благодря на феминиските!

Пънки, донякъде си права. Дано и при нас да достигнат още от благините на феминизма.

Последна редакция: пн, 19 ное 2012, 20:16 от desy_net

# 16
  • София
Причините за успех или неуспех в човешкото общество, са различни за отделните полове. Мъжете и жените се раждат с равностойни и до голяма степен взаимозаменяеми качества и способности. Но обществото има различни изисквания към отделните полове. Различни качества се ценят при мъжете и жените. Животът на различните полове преминава по различен начин. Обществото влияе по различен начин на отделните полове.

Какво се опитваш да кажеш?  Flutter

# 17
То това им пречи на глупавите мъже. Мисленето.  Laughing

Мислещата, умната жена с достоинство и претенции, не пречи на мъжете. На мъжете пречи наглата жена, която очаква мъжа да и сготви, да нахрани децата, да изкарва пари за семейството, а тя понеже е нещо особенно, да си има личен живот. Не искам да кажа че всички жени са такива. Но имам много приятели (от Западна Европа), които са точно такива случаи.

# 18
Я колко хитлеристки сте се наредили вече, ако нямате срам от модерната Майка Тереза барем не се издавайте. Mr. Green

# 19
...На мъжете пречи наглата жена, която очаква мъжа да и сготви, да нахрани децата...

Откога пък е нагло човек да се грижи за децата си  Shocked т.е. мъжа може да го иска от жената, но не и тя от него? Хитро  Wink

# 20

Наистина жената вече може свободно , да роди и отгледа дете, без да има мъж до нея. Ако роди дете, в цивилизованите държави, може да избере дали да го отгледа с бащата или да му отнеме правата и на всичкото отгоре да поиска издръжка.

Издръжка е могла и в миналото да поиска. А по отношение на родителските права, не си информиран(а). Ако мъжът е признал извънбрачното дете, може да поиска нея да я лишат от родителски права, ако докаже че има леко поведение. Нормално родителски права имат и двамата по 50%. Само че ако не са женени, издръжката на Запад не е съблазнителна за жената. В България все едно издръжката е направо подигравка...

# 21
мъжа може да го иска от жената, но не и тя от него? Хитро  Wink

Повечето ми познати жени (под 30) могат добре да си подтискат фарингеалния рефлекс, но не могат да готвят. Вероятно след като се омъжет и родят, се научават да готвят заради детето.

# 22
  • София
Повръщането драги, малко жени умеят да го контролират. Не разбирам защо пишеш за него, макар и под завоалирани думи.  Laughing

# 23
Повечето ми познати жени (под 30) могат добре да си подтискат фарингеалния рефлекс, но не могат да готвят. Вероятно след като се омъжет и родят, се научават да готвят заради детето.

Е и? Това условие ли в една връзка?
Около мен пък повечето мъже не могат да готвят, даже и заради детето си не щат да се научат  Simple Smile

# 24

Около мен пък повечето мъже не могат да готвят, даже и заради детето си не щат да се научат  Simple Smile

На мен ми е много кеф да готвя на детето си.

# 25
И на мен, както и на мъжа ми.
Но мога да кажа, че сме изключение, което показва само, че в България феминизмът е в доста мек вариант, така че няма от какво да се плашиш  Wink

Теб с какво точно те засяга темата? Жена ти те е строила в 2 редици ли? Или шефката те ядоса  Simple Smile

# 26
  • София
Несърдиткова - най-вероятно с нищо не го засяга темата. Както винаги.  Joy

# 27

Теб с какво точно те засяга темата?

СЛучайно попаднах на тази тема, като набрах в гугъл "профитира".

По въпроса за феминизма, има мнения, че е акция на лезбийки, с цел да привлечат хетеросексуални жени за свои цели.

# 28
Несърдиткова - най-вероятно с нищо не го засяга темата. Както винаги.  Joy

Mr. Green

bentybay, гугъл ни кара да попадаме на много неща, ама ако ги тряскаме всички тук е чист спам  Simple Smile

Всеки нормален човек няма да чака леСбийките, а ще иска нормален живот за децата си. Ти дъщеря имаш ли? Как ще приемеш да няма право да ходи на училище? Да не знае да чете и да пише, мъжът ѝ да я бие и да прави с нея каквото си иска?

# 29
Цитат на: Не се сърди, човече link=topic=689113.msg23591867#msg23591867
Ти дъщеря имаш ли? Как ще приемеш мъжът ѝ да я бие и да прави с нея каквото си иска?

Ще възпитавам дъщеря си да не избира мъжете по парите им, а по това как се отнасят с нея. Дали я уважават и оценяват или се интересуват само от отверстията и.

Общи условия

Активация на акаунт