Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 49

• 42 583
  • 743
  •   1
Отговори
# 645
Качих и видео от благотворителната вечер посветена на Мерал Окай.

Вечер посветена на Meral Okay

# 646
Благодаря за преведения трейлър   bouquet
На въпроса на Хюрем към Сюлейман ,дали ще живее Мехмет ,не стана ясно.. дано живее ,не ми харесва да умре така ..

# 647
Слагам линк с преведения трейлър. Качих го и в дейлито, но там отнема време да се публикува. Преводът е от руски  Peace

Великолепният Век 75 епизод трейлър 1 с бг. субтитри
Благодаря,Анна!!! newsm51

# 648

А аз,ще си позволя да говоря с факти- Когато убиеш за да защитиш себе си, се нарича самозащита  а не убийство, следователно човекът убил в самозащита не е убиец.

Факти казваш - да питаме ли някой съдия или прокурор тогава , а?!  Rolling Eyes Wink Peace

Не забравяй, че съвсем скоро в затвора влезе един иконописец убил човек при самозащита... Rolling Eyes
От гледна точка за закона и правото убийството си е убийство, независимо при какви обстоятелства и причини е извършено. Ти отнемаш човешки живот, а това никой няма право. От гледна точка на морала е друго.. там действат законите на съвестта..

Ами да питаме , ама къде- в България, Турция, Чехия , Америка............

В развитите Европейски държави и в Америка , има понятие самоотбрана , в мюсюлманските държави освен това има и Правото шариа. Не само, че можеш да убиеш в самозащита, но и можеш да убиеш като отмъщение - око за око.

# 649
# 650
  • Ruse, Bulgaria
Благодаря ти, че си публикувала моят клип. Wink

# 651
Синан, винаги можеш и сам да го слагаш тук  Peace Благодаря ти   bouquet

# 652
  • Пловдив
 newsm51 newsm51 txtloves txtloves Благодаряяяя

# 653
  • Burgas

А аз,ще си позволя да говоря с факти- Когато убиеш за да защитиш себе си, се нарича самозащита  а не убийство, следователно човекът убил в самозащита не е убиец.

Факти казваш - да питаме ли някой съдия или прокурор тогава , а?!  Rolling Eyes Wink Peace

Не забравяй, че съвсем скоро в затвора влезе един иконописец убил човек при самозащита... Rolling Eyes
От гледна точка за закона и правото убийството си е убийство, независимо при какви обстоятелства и причини е извършено. Ти отнемаш човешки живот, а това никой няма право. От гледна точка на морала е друго.. там действат законите на съвестта..

Ами да питаме , ама къде- в България, Турция, Чехия , Америка............

В развитите Европейски държави и в Америка , има понятие самоотбрана , в мюсюлманските държави освен това има и Правото шариа. Не само, че можеш да убиеш в самозащита, но и можеш да убиеш като отмъщение - око за око.

Така си е ! Правилно ,denisass.  
Който не знае първо да пита, после да пише.

# 654
Мanowar,

За пореден път ти отговарям и за последен.

Прочети още веднъж поста ми.
За Мария - ако бях написала - вината на Мария е , значи, че я смятам за виновна.
Аз написах -вината на Мария беше САМО ,че ............, което значи , че не я смятам за виновна.
Надявам се да сме приключили вече с Мария.
Усмивката на Хюрем , не беше злобна а леко учудена и премина в самодоволна. Самодоволна, защото разбра какъв коз получи.
Не виждам защо да е лошо , че използва информацията за детето за собствени цели.
Защо да каже на Нигяр, та тя е просто една от слугите и.
Информацията е много ценно нещо и не може да се хаби просто заради моментна слабост.
Ако си спомняш Нигяр също не каза на Хюрем за Фирузе, с най-голямо удоволствие я гледаше как страда , но не и каза - така ли беше.
Значи Нигяр може- а Хюрем не.
Не си ми отговорила на въпросите, но няма значение.
Насила не мога да накарам никой, но поне не пиши , че ние не отговаряме на твоите.

Колкото до злобни усмивки- Хюрем и по цял ден да тренира пред огледалото , пак няма да може да гледа като Махидевран, Ибрахим, Фатма........
Валидето, не гледаше злобно , но пък затова беше много доволна  като Хюрем страдаше и направи всичко което можеше за да страда Хюрем.
Великата Валиде , не се спря пред нищо, изнудваше Хюрем с децата, ама вие тези серий не сте ги гледали нали . Защо да не си отмъсти Хюрем , разбира се , че ако и се удаде възможност ще го направи.

И сега питам пак- С какво е по- добра Валиде от Хюрем.

# 655
vvi, в случай, че не знаеш, Валиде султанката е имала огромно влияние и при управлението и влияние над султана. Освен това, да тя е лицето на династията със отстояването на всичко, което касае династията. Тук освен това говоря и за имидж и за представителност и за държание на човек, стоящ високо в йерархията на династията. Нима личностните й качества не могат да легитимират и представят пред общността една династия, да не говорим за ролята й в нея. А дали е излизала от харема или не ни най-малко не оборва по горе написаните ми думи.

# 656
bggirl22, не съм гледала 74 серия, но предполагам, че ще я видим в още по лоша светлина, поне така казват някои, които са я гледали.
Иначе кои са тия дето с такова удоволствие й причиняват болка? Единствена тя злорадства и изпитва наслада от това. Затова беше въпроса. Оставете пак борбата и отбраната. Въпроса е друг.

# 657
Синан Мустафов отново благодаря !  bouquet Значи Ферузе е от рода на Хамид Халил... newsm78
Ани  bouquet

# 658
  • София
АНИ smile3501 smile3525 newsm51 smile3525

СИНАН smile3501 smile3525 smile3525

# 659

Така си е ! Правилно ,denisass.  
Който не знае първо да пита, после да пише.

Пепи, радвам се, че от теб и дениса мога да науча толкова много! Благодаря ви! Peace Любезни сте както винаги! Wink

В случая коментирах чисто теоретично - извън всякакъв контекст  , днес.. И то понеже изречението беше точно това : "Когато убиеш за да защитиш себе си, се нарича самозащита  а не убийство, следователно човекът убил в самозащита не е убиец."   

Иначе България е член на ЕС и законодателството ни е съобразено. Има правило неизбежна самоотбрана, но то трябва да се докаже, за да има оправдателна присъда.

И те така..Wink А що се отнася до филма, знам, че каквото и да се случи, всички деяния на Хюрем не са убийства и грехове - знам си вече урока.. Laughing Laughing, няма нужда да ми напомняте...

Общи условия

Активация на акаунт