нагли съседи помощ

• 16 342
  • 109
  •   1
Отговори
# 90
От котлето дими сега само в общото мазе и дима се издига по етажите. Поради тази причина по вратата  към мазетата е отворена постоянно.

# 91
От котлето дими сега само в общото мазе и дима се издига по етажите. Поради тази причина по вратата  към мазетата е отворена постоянно.

И пожарната счита това за ок?

# 92
Да. Просто всеки кой от където дойде може свободно да влезе в мазетата. Въпрос на време е да бъде разбито някое мазе и стане кражба.

# 93
Не знам какво да ти кажа. 25 г. сме били на котле (в къща, топлеше 2 етажа) и никога не е димяло просто така. Свекър ми и свекърва ми, и целият им вход се топлят на такива котлета, никога не съм усещала дим във входа. За мен е нереално да дими в целия вход, и съд, и пожарна, и всички да смятат това за нормално. Извинявай, но просто не мога да го повярвам...

# 94
...Какво ще се прави в общите части,го решават всички,а не един самозванец.

Затова и много пустеят и въдят мишки, никой не ги иска, но по-важното и другите да не ги ползват  Wink

Въпроса е принципен - не може всеки селяк да се пише на тарикат и да завзема от общите части колкото и когато си пожелае.
 Ами ако и другите пожелаят да ползват общото мазе със същата цел? Тогава какво - да се избият ли? Монтирането на такъв котел не е за година, две. Те искат цял живот да ползват част от това мазе или след време цялото.

Това общо мазе явно е било обитавано единствено от мишки и плъхове, т.е.  не е било използвано щом има място. Съседът ви не е изхвърлил ваши вещи и не ви пречи да си оставяте такива. Защо до сега не сте го ползвали?
С цел котле могат да се възползват само първите етажи, т.е. само 3 апартамента във вашият случай.
А относно "цял живот" е едно понятие ..... newsm78
Винаги се опитвам да давам добри примери за междусъседски отношения.

Баща ми е вдовец от 2000г и живее не във Варна.
Във входът, където живее са 8 апартамента. За сега той е останал единственият по-жизнеспособен човек. Ползва общо помещение за склад за дърва. Прави дребни неотложни ремонти на съседите, които са немощни възрастни хора. Едната съседка през зимата е била паднала на заснежената си тераса. Разбил и входната врата на апартамента, като междувременно е извикал бърза помощ. Възрастната жена е около120кг. До линейката заедно с шофьора са я пренасяли с одеало / няма асансьор/.
За помените на майка ми пък точно тези съседки организират и готвят.
С техните деца съм израстнала и имам прекрасни детски спомени.

"Варненецът Светлозар Петков намали сметките на съседите си към
Топлофикация близо два пъти. С подобрения по парната инсталация живеещите във вход 1 на блок 106 във варненския квартал Младост плащат и значително по-ниска цена за топлата вода."
http://bnt.bg/bg/news/view/48160/klimatik_topli_vodata_na_cjal_blok

Да, преди в темата бях писала относно вашият случай, че просто на съседа трябва да му е гадно /вие да му го направите/. Поправям се : на съседа да не му е по-комфортно.

Не знам какво да ти кажа. 25 г. сме били на котле (в къща, топлеше 2 етажа) и никога не е димяло просто така. Свекър ми и свекърва ми, и целият им вход се топлят на такива котлета, никога не съм усещала дим във входа. За мен е нереално да дими в целия вход, и съд, и пожарна, и всички да смятат това за нормално. Извинявай, но просто не мога да го повярвам...

Аз повярвах в това: Жлъч, жупел и дим не са от котлето, а от дреби душици нищо полезно неправещи. Лошото е, че това са И млади хора както в конкретният случай с авторът, не пожелал даже номерът на делото да напише.  Embarassed

Последна редакция: пн, 26 ное 2012, 15:38 от Анонимен

# 95
"Делото" продължава и няма да завърши скоро.... Нека PAV2 се поучи от бащата на Pav1 и си помисли къде греши!?...

# 96

И пожарната счита това за ок?
Пожарната ако въобще е пратила специалист /защото у нас не прати/ е отразила факта, че котлето е монтирано правилно /дано поне това/ и е фабрично изпълнено. Може и да не го е видяла работещо и димящо. Много ги мързи и въобще не им пука кой се обгазява. PAV  1 - на "съседа му е гадно", защото му тровят децата и иска това да престане.  Едва ли ако се отопляваха без пари апартаментите, така всичи щяха да искат премахване на котела....Не разбрах какво общо има историята на твоя баща с неговите съседки, че даваш такъв пример. Мен пък ме изумява масовото оправдание на безпардонност и самоуправство. Във вашите си блокове да решава ОС и да става каквото решат собствениците, защо размахвате пръст на авторката на темата, като веднъж вече има решение на тяхната кооперация и то не се изпълнява. Излиза, че виновен е този, който милее за правилата, не нахалникът, който ги погазва, така ли?

# 97
Пожарната ако въобще е пратила специалист /защото у нас не прати/ е отразила факта, че котлето е монтирано правилно /дано поне това/ и е фабрично изпълнено. Може и да не го е видяла работещо и димящо. Много ги мързи и въобще не им пука кой се обгазява...

И са толкова глупави, че и на тях им е приятно да се обгазяват  Laughing
Сериозно ли си мислите, че някой ще усеща дима на котлето си и няма да се замисли и да потърси специалист да го оправи? Та това е опасно и за него самия.

Ако случаят е такъв, и съдът не го е взел предвид, просто да се обърнат към медиите, като се раздухат подобни случаи, които касаят безопасността, има шанс да се постигне промяна.

# 98
Чудя се тези дето сипят обиди колко зли,подли и дребни били съседите им ,осъзнават ли че са погазили правата  им?Осъзнават ли колко грозно е това отстрани?

!!! Позачетох се снощи в изискванията за безопасност на едно такова котле.Има изискване за минималния диаметър и минималната тяга на комина .Ако пробитата дупка на комина не отговаря това може да е причина за задимяването на стълбите.Това е много опасно!При лоша вентилация като нищо някой слязъл до мазето си може да получи проблем с дишането дори и по-лошо .Особено опасно е за по-възрастен и трудно подвижен човек.Производителя се е застраховал като е забранил позване в жилищно помещение точно поради опасност от задушаване.
Също кабелите по тавана трябва трябва да са покрити с огнеупорен материал,защото могат да се запалят.Прекъсвача трябва да е специален (производителя е написал какъв).
Помислете как да  го обезопасите  че да няма пострадали!

п.п. няма как да го е пуснала в експлоатация пожарната това чудо в този вид.Занимавала съм се с узаконяване на далеч по безопасни неща и отговорно заявявам ,че е много трудно.Имат много изисквания и си държат до последната подробност.До договора за редовното (ежегодно) презареждане и издаване на съответния сертификат на пожарогасителите.Аз не прочетох да има такива въобще.

Последна редакция: пн, 26 ное 2012, 17:17 от mamamari

# 99
...
п.п. няма как да го е пуснала в експлоатация пожарната това чудо в този вид.Занимавала съм се с узаконяване на далеч по безопасни неща и отговорно заявявам ,че е много трудно.Имат много изисквания и си държат до последната подробност...

И аз мисля така. Има нещо странно в историята, нищо не се връзва.

# 100
Пожарната ако въобще е пратила специалист /защото у нас не прати/ е отразила факта, че котлето е монтирано правилно /дано поне това/ и е фабрично изпълнено. Може и да не го е видяла работещо и димящо. Много ги мързи и въобще не им пука кой се обгазява...

И са толкова глупави, че и на тях им е приятно да се обгазяват  Laughing
Сериозно ли си мислите, че някой ще усеща дима на котлето си и няма да се замисли и да потърси специалист да го оправи? Та това е опасно и за него самия.

Ако случаят е такъв, и съдът не го е взел предвид, просто да се обърнат към медиите, като се раздухат подобни случаи, които касаят безопасността, има шанс да се постигне промяна.

Не само, че си мисля, а бях жертва на подобни.Знаеха, че мирише, слагаха противогаз, когато работят и разлеят (химикали в гаража под детската ми стая)Но не им пукаше.Когато им казвах, изтъкваха именно тези фрази-искам да им преча на бизнеса(великия, гаражния), искам на Вуте да му е зле(а на Пена какво и е отгоре не им пука).Когато се идваше на проверка се затваряха набързо или изчезваха-сиреч-знаеха.Т.е. и от тези, от които зависеше да се свърши работата по жалбата ми-нехаеха.Та и съдът се изказа странно на финала, на база такава "проверка"
Мда, нищо не си мисля, просто съм го живяла и го знам.

# 101
Едно е да постоиш малко с противогаз на работа, друго е да живеят там, при това не само те, ами и цялото им семейство.
Както и да е. Ако наистина положението е толкова сериозно, убедена съм, че съдът ще реши да го махнат. Че има корупция, има, но тя е за неща, при които играят сериозни пари...
Ако не го махнат, за мен изводът е, че авторката не дава всички подробности за случая.

# 102
Ми при нас съдът не реши да се махат, те си фалираха и сами се махнаха.Това ти казвам-к'ъв съд, к'ви 5 лв...Там не играеха сериозни пари, щото бизнес-гаражен-.....извинете.Явно друго играеше.Та-все нещо някъде играе ми е мисълта.И затова правя аналог със случая-арогантно и нагло поведение, а не ние да искаме на Вуте да му е нещо си там...което така рефлектира, сякаш ти си виновен за ситуацията.Какви ситуации съм имала, ако ги бях описала навремето и мен за куку щяхте да ме мислите, и че си измислям, и че искам на съседа да му е зле.Така ги извъртаха нещата, че просто как не изкукуригах наистина тогава, не знам.С малко бебе над химикали.Та едни над химикали, други-над димящо котле-аналогия правя.И на мен така от сто кладенеца ми вадеха колко са хууууубави тези химикали под стаята на детето. Crazy

# 103
Прочетох писанията по темата. Проблемите между съседите е неизчерпаема. Всеки се мисли за прав. Направете си общо събрание и вземете решение. Ако не изпълнят решението на ОС, нарушителите подлежат на санкции и съд, но трябва да е изпипан протокола, както го пише в закона. Какво реши събранието, то е меродавно. Ако не успеете в съда, обърнете се към медийте. Те са "гладни" за такива теми. Освен тях Ви препоръчвам - "Откирто с Валя Ахчиева", "Господари на ефира", "Станция Нова" и други. Не отстъпвайте на нахалните, безцеремонните и несъобразителните.

# 104
Te са си свикали събрание и имат протокол с решение....

Общи условия

Активация на акаунт