175 Немски трола пекат коледни сладки

• 41 294
  • 730
  •   1
Отговори
# 720
Мими, ходиш ли вече на подготвителен курс? Ако не, запиши се по най-бързия начин, че то не останало, там ще ти обяснят всичко- включително и какво да си приготвиш в сакчето. Една-две нощници с копчета отпред, малко удобни дрешки за теб (тениски, клинчета, анцуНзи Laughing Wink), бельо, тоалетни принадлежности, занимавки за теб, да не умреш от скука Simple Smile Използвай да прочетеш за последно някоя интересна книжка, че после може да нямаш време Wink При нас имаше даже и еднократни гащи Simple Smile, освен превръзките, сигурно навсякъде е така, само сутиени дето не предлагаха Simple Smile. За бебето нищо няма да ти трябва, само един "официален" кат за изписването Simple Smile

Освен това болниците правят и инфо-вечери, ако си си набелязала вече някоя питай кога ще има такава или да ти предложат час да отидеш да я разгледаш. Там директно на място ще ти покажат условията и ще ти кажат със сигурност какво ще ти трябва...

# 721
  • И аз не знам къде
Благодаря Biba Sparrow но не съм се записала на такъв курс,пък и нали не знам добре немски.къде разбера,къде не. Минала седмица бях на преглед и докторката ми препоръча една акушерка,която да ме посещава след раждането. Предложи ми да е сръбкиня,каза че била и много добра.Като се свържа с нея сигурно и тя ще каже точно какво ще е нужно,но е друго да кажат вече преживелите мами  Wink

# 722
  • Германия
Тениски! Много тениски! Пижами за кърмене също вече има достатъчно; но това потене след раждането, дето е на хормонална основа, при мен осигуряваше поне 3 на ден за пране  Crazy
А, да и онези дантелените-еротични гащи, които ти обуват после хихих и тях няма да забравя Mr. Green

# 723
  • в сърцето на един мъж...
Синьо, то е хубаво да ходиш при хебаме само, ама е желателно да почнеш с лекар, защото хебамето не може да каже, ако има някакъв проблем. Нека да си мине по реда си, при лекар, да й направят майчин паспорт да я обгрижват, пък ако каже лекаря, че всичко е наред, тогава да се вее по акушерки. Никой няма да я спре да е естествена колкото си иска Peace
Не желая никой да плаша, но като човек, изкарал първата си бременност прекрасно и почти без нужда от лекар, един мисед в 14та седмица и едно дете, родено в 33та седмица, просто не мога да се въздържа от коментар при такова мнение. Лекарите за това са лекари, за да преценят те дали имаме нужда от тях.

# 724
Geia, просто съм написала какви са възможностите. Мислех, че е ясно това. Peace
Сега да не кажете, че пропагандирам и домашно раждане. Crazy

# 725
Синьо, мисля че беше ясна и изчерпателна.

# 726
  • в сърцето на един мъж...
Не, не съм казала такова нещо. Просто споделям Peace

# 727
  • И аз не знам къде
Здравейте момичета. От няколко седмици се чудя и накрая реших да попитам тук. Доколкото аз съм виждала в Германия бебешка вода се предлага в магазините Penny.Или поне аз не срещала в друга верига магазини до сега.Та искам да питам вие каква вода сте давали на своите бебчета,защото сега почти съм се навила да си взема кана Brita и да давам такава вода,но съм чувала че май не е  много полезно за новородено да се дава от тази вода  newsm78 Бихте ли дали съвет. smile3539

# 728
1mimi , педиатрите в Германия не препоръчват даването на вода на бебета до 6 месеца, или до тогава, докато са изцяло на кърма/АМ.
Във всеки хранителен магазин има изворни и минерални води, на които на етикета е отбелязано, че са подходящи за бебета. Разгледай внимателно в магазина в който пазаруваш, ще се ориентираш веднага.
Иначе ние пием вода само през Брита, страшно доволна съм от вкуса и качеството на пречистване. Дали става за бебета - попитай педиатъра.

Днес съм вързана в къщи  заради времето и някакъв вирус, затова - новата тема:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=698948.new#new

# 729
Здравейте момичета Simple Smile
Идвам тук със заявка за бъдещ член на сплотената ви група и ще се радвам да стана част от вас Simple Smile
Но засега имам планини от въпроси,като някои от най-важните искам да задам на вас с надежда да имате отговор.Значи-предстои ни лятото преместване в Нюрнберг. Синът ми е на 10-тук трети клас.Изчетох всичко за образователната система в ДЕ,но при нас случаят е накъв, че той от 5годишен играе футбол и вече е постигнал доста успехи и едно че не ми се иска да спирам развитието му,второ че футбола би му липсвал много и би затруднило още повече адаптациата му.Та въпроса ми имате ли представа има ли тип "спортни" училища и как стои въпроса ? Той немски незнае, незнам ще се налага ли да повтаря клас....Това е най-голямото ми притеснение в момента и ще се радвам много, ако някой успее да помогне с информация.
хубава вечер на всички  Simple Smile

# 730
  • И аз не знам къде
Здравей radost100 и добре дошла. Сбъдваща мечти е дала линк към новата тема,там можеш да получиш отговор от компетентни мами на  въпросите ти  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт