Пациентки на д-р Владимиров и СБАЛАГРМ "София" - Тема 2

• 138 426
  • 765
  •   1
Отговори
# 180
  • София (Възраждане)
Задължително ли  е изследването на ТСХ по фонда?
Моята процедура беше точно по фонда, отидох на консултация с ендокринолог заради завишено ТСХ, което впрочем си пуснах сама, в 5-6 г.с. Д-р Владимиров не отказва процедура заради повишена стойност. Пък и не мисля, че нормализирането на хормона е трудна работа, при мен винаги се повлиява добре и бързо от терапия, т.е. назначаване на Л-тироксин ведно с лекарствата след процедура е напълно стандартно.

# 181
армира, да не се бъркаш с ФСХ /което е важно за Фонда/? Питах за ТСХ - щитовидното. Питах защото ми предстои процедура др. седмица, а в нашата клиника ако е над 2.5 не почват. пращат те на ендокринолог и наистина лесно се вкарва в граници с л-тироксин, ама трябват поне 45 дни. Цяла година го държах под 2 и сега внезапно ми е скочило на 3.00 и адски ме е яд. С тези отлагания живота няма да ми стигне...  Проучвах в различните клиники дали се обръща внимание на това, защото мисля да настоявам на мой риск да почнем, пък ккавото стане. /да не се чудите че съм питала в 5-6 теми на различни клиники/

# 182
  • София (Възраждане)
През първата си бременност изследвах хормона чак в 12 г.с., беше над стойностите при бременност, отделно че при бременност се покачва още. Родих здраво дете. Аз бих започнала на твое място! Hug
Ако трябва да обобщя на база моя опит, д-р Владимиров не държи стойността да е под 2,5 /хм, май според някои ендокринолози и това е  много/ newsm78

# 183
  • София
мисля, че малко се втеляват в твоята клиника, LUBADIM.

до преди 6-7 години изобщо не се сещаха да изследват ТСХ, сега чак пък ще отменят процедури заради леко завишение... завишеното ТСХ се свързва с проблеми при развитието на плода, но не и с възможност за забременяване и имплантация по принцип. не виждам голям и спешен зор да се вкарва ТСХ-то непременно в норма преди процедурата... ама какво разбирам аз?

# 184
Джем, ще си позволя да не се съглася с теб за значението на ТСХ-то. Повишеното ТСХ се свързва с увеличен риск от спонтанен аборт в ранните седмици, има твърдения и че оказва влияние на качеството на яйцеклетките...За миседите е доказано статистически... Като се има предвид, че ТСХ-то в най-честите случаи може да се коригира лесно и евтино, не си заслужава, поне според мен, да се поема риск...

# 185
  • София
Бях на преглед при ендокринолога д-р Начев и той ме ме пита смятам ли да забременявам, защото с ТСХ 2,7 нямало да стане, трябвало да е под 2,5.
От друга страна, д-р Владимиров не би тръгнал да прави процедура, ако е обречена на провал.

# 186
Mooimeiske, аз лично бих споделила на твое място на д-р Владимиров притесненията си относно стойността на ТСХ и бих го помолила да я нормализираме. Ти говори ли с него за това? Вярно е, че няма да му стане приятно, но в крайна сметка важно е и твоето спокойствие.

# 187
  • София (Възраждане)
Саб, аз не съм в процедура в момента, говорих все за събития в минало време, отпреди години. Нямам притеснения, никакви, не разбирам защо да му става на доктора неприятно. Както и да е.

Пожелавам ти успех от все сърце!

# 188
  • София
Бях на преглед при ендокринолога д-р Начев и той ме ме пита смятам ли да забременявам, защото с ТСХ 2,7 нямало да стане, трябвало да е под 2,5.

много уважавам д-р Начев, но се изхвърля здраво... по света е пълно с бременни жени с латентен хипотиреоидизъм, които дори не подозират за това си състояние. не случайно лекарите по света алармират да се провежда скрининг за латентен хипотиреоидизъм при бременните в ранна гестационна възраст - за да не се допусне умствено увреждане на бъдещото им дете.

аз самата, като забременях, ТСХ-то ми беше 3.6, ама тогава на референтните стойности на лабораторията пишеше, че нормата е до 5 и никой не ми обърна грам внимание!
бях чак в 14-та седмица, когато прочетох сама и случайно, че е добре за бременната ТСХ да е под 2, за да се елиминират рисковете от увреждане на мозъчното развитие на плода.... и изхвърчах на секундата при д-р Тодорова в Майчин дом. от следващата сутрин бях на Л-тироксин и след 2 седмици ТСХ ми беше в норма.

та такива ми ти работи, колежки... до преди 6-7 години лекарите ни поголовно отричаха и имунологичните изследвания, и генетичните, за щитовидна жлеза рядко някой се е сещал и то само за тежък случай на ендокринно разстройство... пък бременни пак е имало.

# 189
  • Sofia, Bulgaria
Момичета искам да попитам имали сред Вас случаи с мъжки фактор и Икси при д-р Владимиров. Проблема освен спермограмата ни е, според СДИ теста, висока ДНК фрагментация 89%, за Доктора това е проблема.Провеждахме няколко лечения с витамини, скоро пак ще пускаме изследвания, но това,което чета е че тези показатели не се подобрават. Така ли е в действителност, може ли някой да сподели опита си с мен, ако иматакъв проблем. Искам да знам какво ме очаква, евентуално. В момента точно не мога да цитирам дословно изследванията, но по- късно и това ще направя. Благодаря ви за сега.

# 190
И ние сме с мъжки фактор, ДНК-то при първото изследване миналата година беше 78%, доктор Кацаров ни предписа само Fertilaid и сега непосредствено преди иксито контролната спермограма беше 89%. Не се притеснявай доктор Владимиров използва най-модерните технологии и ако се наложи ще приложи ИМСИ. Стискам палчета бързо да подобрите резултатите.

# 191
  • София
Относно ТСХ - коментирахме и с доц. Пандев, мнението му беше подобно на това на jam newsm10.
При мен се оказа, че ТСХ варира без употреба на каквито и да е лекарства и точно в дните около овулацията беше паднало на 1,8. Така, че не би следвало да се отлагат процедури ако и при другите  хормонът варира така.

# 192
Здравейте и от мен   Hug
Докторът ми каза да отида 11-13 ден от МЦ да правим ера тест. Моля, който е по-запознат да ми каже в същия ден ли ще ми направят теста, колко време продължава и кога мога да си тръгна... newsm78
Благодаря предварително  Hug

# 193
Здравейте и от мен   Hug
Докторът ми каза да отида 11-13 ден от МЦ да правим ера тест. Моля, който е по-запознат да ми каже в същия ден ли ще ми направят теста, колко време продължава и кога мога да си тръгна... newsm78
Благодаря предварително  Hug

Преди самият тест имаш  1-2 прегледа, в които се проследява лигавицата и в зависимост от това се насрочва дата за самото изследване. То представлява биопсия, която се взема като при обикновен преглед. В смисъл не е необходима някаква специална подготовка и престой. Болката не е за умиране и е краткотрайна. Възможно е леко зацапване в следващите дни. Резултата излиза за 15-20 дни. Инфото ми е от прочетеното по форумите, моля след това ако не те затруднява сподели и личният ти опит.
Успех!

# 194
mi_ni благодаря за отговора Hug
След процедурата ще споделя как е минало при мен  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт