Пациентки на д-р Владимиров и СБАЛАГРМ "София" - Тема 2

• 138 423
  • 765
  •   1
Отговори
# 165
  • София (Възраждане)
Не, в клиниката на д-р Владимиров не може, лекарствата се дават на място.

# 166
  • Пловдив
Тоест да разбирам,че не може да си купиш по скъпи лекарства ако се наложи? newsm78

# 167
  • София (Възраждане)
Нали Фондът постави ограничение, при текуща процедура да не се надвишава лимитът от 5000 лв, независимо дали има съгласие от пациента за самофинансиране. Поне преди време беше така, да не би пък да има някаква пормяна, newsm78 Thinking Тук Джам вероятно знае.
Да уточня, говорим само за процедури по ФАР!

# 168
  • София
ами не знам, честно казано, защото вече процедури не правя, а и не следя темата за Фонда подробно.

но ако имате въпроси, свързани с процедурите по Фонда, можете да задавате въпросите си тук:
http://www.zachatie.org/forum/index.php?board=38.0

винаги има някой, който знае отговора...

# 169
Добре, явно само аз считам, че 'добре де не се ли научихте' е заядлив коментар. Радвам се, че не си имала това предвид. Ама няма от къде да съм се научила, наистина.
Благодаря много за коментара на eva_dox за тавана на ин витрото - точно от тази информация имах нужда! И определено ми е полезно. Всякакви приблизителни цени и диапазони от сорта на от 3000 до 10 000 лв. са ми от полза, защото мислех, че тавана е около 5 000 лв.
Иначе - питам, защото лекарят не ми каза приблизителна цена. Аз никога не съм пробвала да забременявам по естествен път, нито имам правени изследвания, но според него трябва да премина директно към ин витро. Мисля, че решението да се откажа от естественото забременяване е много сериозно и не попитах веднага за цени за ин витро при мен. Сега съжалявам.

Последна редакция: ср, 29 май 2013, 19:45 от SAB-f

# 170
SAB-f ,
относно цената на ин-витрото мога да ти споделя моя и на приятелка опит,правени в клиниката.
И двете го правихме по едно и също време,аз по фонда а тя самофинансиран.Стимулираха ни с Гонал,мерионал,цитротайд и накрая Овитрел.При мен стимулацията продължи 13 дена,а при нея 10,при мен с по ниски дози,при нея с по високи...
Та по въпроса за цените...както казах аз бях по фонда и ми беше дадена фактура на стойност 4998.94 лв.,като аз отделно си пишех на едно лисче кое колко струва и разликата беше около 1000 лв. т.е. във фактурата не бяха описани точно всички лекарства,тъй като когато си по фонда има таван от 5000 лв.,който не може да бъде надвишаван,и ако аз се самофинансирах щеше да ми излезе 6000 лв. + 1000 лв. предварителни изследвания,който така или иначе си ги плащаш от джоба.
При приятелката ми..когато започна беше искала от Владимиров ориентировачна цена за да знае с колко пари да се подготви..беше и казано 5-6 хил.лв,а в действителност и излезе 8000 лв. Отделно тя имаше и за замразяване ,като там даде още 900 лв.
Дано съм била полезна Hug

пп.Нито аз съм Иванка,нито тя Драганка Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 171
  • София
Иначе - питам, защото лекарят не ми каза приблизителна цена. Аз никога не съм пробвала да забременявам по естествен път, нито имам правени изследвания, но според него трябва да премина директно към ин витро

А защо?

Лимитът от 5000 лв е само за процедури, платени от фонда.

# 172
1. причина: имам киста, суспектна за ендометриозна и лекарите ми дават противоречиви мнения как да процедирам с нея - съответно дали да направя пункция или лапароскопия, тъй като АМХ ми е много нисък. Тези, които подкрепят пункцията като вариант се опасяват от намаляване на резерва ми с още една лапароскопия, а останалите се опасяват, че с пункцията, ако кистата е ендометриозна, може да се получат разсейки и нови огнища.
2. причина: д-рът се опасява от извънматочна бременност при опити за естествено забременяване

# 173
  • София
Аз никога не съм пробвала да забременявам по естествен път, нито имам правени изследвания, но според него трябва да премина директно към ин витро. Мисля, че решението да се откажа от естественото забременяване е много сериозно и не попитах веднага за цени за ин витро при мен. Сега съжалявам.

на твое място бих опитала първо по естествен път и след това ин-витро(особено щом тръбите са наред). Всъщност наред ли са- откъде идва съмнението за извънаматочна?
За първи път чувам, че резерва се намалява с лапароскопия. newsm78

# 174
  • София
SAB-f, мисля, че се сещам за твоя случай....

ти, в крайна сметка, консултира ли се с д-р Владимиров?

# 175
Да, точно той се опасява от извънматочна бременност, тъй като срастванията според него са на такова място, че тя е много вероятна.
ivankaka, аз също не го знаех до скоро - вече 3-ма лекари обаче го потвърдиха и съм склонна да вярвам, че лапароскопията наистина намалява ЯР.
Никой от специалитите, при които бях до сега не ми препоръча цветна снимка, преди да се реши проблема с кистата.

Последна редакция: чт, 30 май 2013, 15:09 от SAB-f

# 176
Здравейте момичта, правя един бърз, спешен разбор как се гледа в различните клиники на въпроса с ТСХ-то. Във вашата клиника държат ли задължително да е под 2 и да не се почва процедура ако към 3.00? Коментира ли се изобщо това?

# 177
  • Пловдив
LUBADIM по фонда ли си?

# 178
по принцип да , но в друга клиника

# 179
  • Пловдив
по принцип да , но в друга клиника
Тоест да разбирам ,че питаш дали ако ТСХ-то ти е завишено и си по фонда Владимиров ще започне процедура ли? Предполагам ,че ще иска да понижите стойностите Peace

Общи условия

Активация на акаунт