Пациентки на д-р Владимиров и СБАЛАГРМ "София" - Тема 2

• 138 418
  • 765
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
Klitemnestra  всички който са в стилулация са си там Grinning И доктора е там.Миналата година на връх велик ден ми беше инсеминацията  Peace

# 151
  • София
Не се заяждам, но някак ми се вижда крайно несериозно клиника, която претендира да е модерна и водеща в лечението на репродуктивни проблеми да затваря за такъв дълъг период, сякаш е училище в лятна ваканция .....

мисля, че говориш малко наизуст. клиниката може да намалява обема работа по време на празници, но практически никога не спира дейността си. който си е в процедура, си кара по процедурата. спират само останалите прегледи и манипулации, които търпят отлагане. през август клиниката също си работи - почива само част от екипа. това поне са ми наблюденията от 8 години насам.

колкото до "това е болница все пак" - това не е многопрофилна болница със спешно отделение, та да не може да затвори за няколко дена. лечението на стерилитета се поддава доста добре на планиране и регулиране.

# 152
  • Пловдив
jam,имаш ли информация на кой ден се прави изследването ЕРА и  за колко време излизат резултатите? Hug

# 153
jam,имаш ли информация на кой ден се прави изследването ЕРА и  за колко време излизат резултатите? Hug

Прави се в предполагаемия ден на имплантация. Т.е. ще ти проследят овулацията, пускат се хормони и ти казват на кой ден да отидеш. Моят примерно се падна на 18 ден. Резултатите излизат уж след 2 седмици, но моите се забавиха доста повече - повече от 3 седмици.

# 154
  • Пловдив
Значи съм закъсняла за ин витрото..

# 155
Момичета, колко ви излезе ин витрото при д-р Владимиров с всички съпътстващи го процедури и лекарства?

# 156
  • София
Момичета, колко ви излезе ин витрото при д-р Владимиров с всички съпътстващи го процедури и лекарства?

добре де, не се ли научихте... съпътстващите лекарства са толкова строго индивидуални според конкретната двойка и конкретната жена, че няма накъде повече.

каква информация ще ти даде, ако Иванка ти каже 4000, а Драганка - 12000, след като не знаеш какъв им е бил проблема на двете, по какъв протокол и с какви медикаменти са стимулирани? Иванка може да е на 25 години със запушени тръби, да са я стимулирали със 75 единици евтин Меногон, а Драганка да е на 39 с ИЯР и да са я надрусали с по 600 единици Гонал-Ф дневно...

а иначе, всички процедури и манипулации са включени в ценоразписа, който е публикуван на сайта на клиниката и лесно може да се пресметне колко излиза едно инвитро без лекарствата.

# 157
jam, не знам дали осъзнаваш колко заядливи са коментарите ти - и да, не се научихме, не си правим всеки ден ин витро!
като задавам този въпрос - се надявам, че Иванка и Драганка ще опишат в общи линии проблема си, когато напишат цените, които са заплатили. и да това на мен ми е в полза, който иска може да ми пише на лични, за да не дразним другите хора във форума, които не искат да четат.

# 158
Мен също много ме вълнуваше колко ще ми струва. И да различно е , ама си има някакъв таван. На мен примерно ми излезе около 10 000 лв без разгодите за бензин, без ЦС и лапаро. Тази сума е за лекарствата за стимулацията, задължителните предварителни изследвания, прегледите по време на процедурата и замразяване на 2 веялки ембриони за по 6 месеца. Заслужаваше си всяка стотинка. Аз те съветввам да си приготвиш около 12 000 лв за да се чувстваш спокойна от към финансова гледна точка. Успех Hug

# 159
  • София (Възраждане)
Джам е написала нещо което е абсолютен факт. Аз, например, бях на 35 години и с лекарствата в рамките на лимита от 5000 към ФАР /процедурата е по ценоразпис, остатъкът е за медикаменти, основно Гонал/ "произведох" 25 яйцеклетки. Ето, на Ева е излязло 12 000.  Дори и да се сондира чужд опит относно цената, каква е гаранцията че нашият случай ще е именно такъв и сумата ще е сходна? А относно приблизителна цена винаги може да се направи консултация с доктора Peace

# 160
Mooimeiske, гаранция нама, ами за да знаят момичетата колко пари да си потготвят.Ще много тъпо да имат примерно 7 000 лв. , а да се окаже, че не им стигат с още 2-3 хил.Все-пак това не са 20лв. да ги намериш на заем нали?
А не даи си Боже да се наложи да прекъснат процедура поради недостиг на пари Sad
Поправям по - дорният пост , че на мен ми излезе 10 000. И не съм срещала до сега в нечий пост сума по - голяма от 12 000 лв. Мисля, че това е тавана.

# 161
  • София (Възраждане)
А не дай си Боже да се наложи да прекъснат процедура поради недостиг на пари Sad

Това не допускам, че изобщо се е случвало. Все пак, предполага се, с оглед положението на пациентката докторът предварително е направил някавава относително точна прогноза newsm78

# 162
  • Пловдив
jam, не знам дали осъзнаваш колко заядливи са коментарите ти - и да, не се научихме, не си правим всеки ден ин витро!
като задавам този въпрос - се надявам, че Иванка и Драганка ще опишат в общи линии проблема си, когато напишат цените, които са заплатили. и да това на мен ми е в полза, който иска може да ми пише на лични, за да не дразним другите хора във форума, които не искат да четат.

SAB-f , на Jam коментара изобщо не е заядлив,напротив- много точно го е казала.Послушай я- от нея можеш само да научиш Peace Има тема за ин витро и икси,можеш да я прочетеш и ще видиш ,че при всеки е различно.Никой не може да ти гарантира ,че по време на процедурата няма да се наложи нещо допълнително или непредвидено и сумата да ти се промени. Peace

# 163
  • София
SAB-f, не се заяждам....

както казах - ценоразписът на клиниката е публичен. можеш да си сметнеш всичко, без стойността на медикаментите. а стойността на медикаментите няма как да научиш от чуждия опит - само от своя собствен и от разговорите с доктора.

освен това, представи си, че и ти, и Драганка имате предписан еднакъв портокол и използвате еднакво количество лекарства, но Драганка си е купила лекарствата от Турция или Румъния и цената им е наполовина на твоите....

отново казвам - абсолютно нищо не ти дават такива сведения, освен, че някой може да си каже - ебаси скъпотията...

колкото до заплащането на процедурите - мисля, че тези неща се обсъждат и договарят конкретно за всеки случай с клиниката. все пак, сумите са сериозни, сключва се договор, знаете.... предполагам, че и въпросите за разсрочено плащане също се обсъждат предварително.

# 164
Я, да питам аз, така както сте се заприказвали: когато опитът е финансиран от ФАР, възможно ли е пациентката да си закупи сама лекарствата? Виждам, че коментирате, че в съседните ни страни са доста по-евтини.

Общи условия

Активация на акаунт