Орхидея - тема 9

• 96 328
  • 727
  •   1
Отговори
# 105
Миналата седмица ми пристигнаха швертерки (от Германия ) без никакви поражения. Бяха опаковани в това пукащото фолио, а около розетката върху корите имаше навлажнена хартия. Дойдоха с dhl. На нито една до момента няма проблем. Явно е въпрос на късмет.

# 106
  • Gone with the wind
Ина, вече е декември. Утре могат да паднат температурите доста под 0та. Това, че си извадила късмет с времето е добре, но аз лично не бих разчитала само на късмета

пп - ти пощуря с тоЗ Швартер  Mr. Green Спри се малко де жена, сега ми е съвестно, че те запознах с него  Laughing

# 107
Ку4о и мъжът ми го недолюбва вече господин Швертер, ама е Коледа какво да се прави  santa2 Трябва да има подаръци. Но беше за последно (обещах)..................за тази година  Twisted Evil

# 108
Здравей те! Едната ми орхидея остана само с 2  листенца  и забелязвам от  извесно време , че стените на саксията започнаха да  позеленяват..... Това  лошо ли е?

Според мен е  лошо.
Аз бих извадила орхидеята. Бих почистила изгнилире корени с издърпване, бих почистила саксията и бих я дезинфекцирала, бих сменила субстрата и бих започнала да поливам по на рядко.

# 109

_re_ge, благодаря за  съвета! Снощи извадих орхито и я почистих, нямаше много изгнили корени. После направо е пресадих в  нова  саксия. Сега  ще  видим дали съм я спасила.

# 110

_re_ge, благодаря за  съвета! Снощи извадих орхито и я почистих, нямаше много изгнили корени. После направо е пресадих в  нова  саксия. Сега  ще  видим дали съм я спасила.

Важното, което трябваше да спомена е, че стъблото на растението трябва да е "кекнато" върху субстрата а не посадено ВЪВ него. и да е подпряно с пръчки защото иначе е нестабилно. Обаче ако е В субстрана има възможност за загниване !

# 111
оооо а аз  така добре  си  го  зарих във  корите...... довечера  ще има нова спасителна  операция

# 112
оооо а аз  така добре  си  го  зарих във  корите...... довечера  ще има нова спасителна  операция

ейс сега ще ти кажа как става по лесният вариант -хващаш я отгоре и просто полека я издърпаваш като потупваш саксията. Така субстрата се 'оттича' около корените. Накрая орхидеята трябва буквално да седи на онова дебело нещо , което е като "дъно" и от което започват да излизат корените. Корените може да са зарити в субстрата но не и дебелото късо стъбло.
 Hug

# 113
Здравейте и от мен.Аз да се похваля и моите орхидеи започнаха да се пробуждат.Забелязвам обаче че само тези които купих прецъфтели и в ужасно състояние пускат цветоноси,а двете  които взех цъфнали и кичести не са помръднали дори на листа.Имам една която не знам какъв цвят ще цъфне,тя изкара 2 цветоноса и 2 спящи пъпки на стар цветонос.много съм щастлива че дори и като начинаеща в отглеждането на орхидеи успях да стигна до съживяване и цъфтене.сега пиша от тел.и не мога да кача снимки но по нататък ще кача.успех на всички и повече търпение

# 114
Здравейте!Имам фалче, което години наред си пускаше по 2 цветоноса, а тая година един.Какво да го правя.

# 115
Здравейте!Имам фалче, което години наред си пускаше по 2 цветоноса, а тая година един.Какво да го правя.

ами да му се радваш ! Laughing

# 116
daaaaa radvai mu se

# 117
Влизам да се похваля. Имам кейка нова кейка.

# 118
  • София
Да се похваля с откриването на сезона  Wink (изключвам дендробиумите, защото те не са спирали от пролетта):

# 119
Oooooooo Таня уникален красавец  Heart Eyes Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт