Орхидея - тема 9

• 96 317
  • 727
  •   1
Отговори
# 90
момичета,имам въпрос относно едната ми орха - фаленопсис
пуска цветонос и е вече 1 см  Heart Eyes,но има и стар цветонос,който се чудя дали да не отрежа,за да може да си дава сили само за новия.от стария цветонос смятам,че няма шанс да се събуди пъпка.според вас да го отрежа ли?

# 91
В този случай бих го отрязала.

# 92
И аз мисля, че трябва да се отреже. Така ще може да изхрани обилен цъфтеж от новия цветонос.

# 93
благодаря ви Hug утре ще го отрежа и дано всичко с новия цветонос е наред Praynig

# 94
  • София
благодаря ви Hug утре ще го отрежа и дано всичко с новия цветонос е наред Praynig

Все пак разгледай добре преди да режеш. При нас много от оставените цветоноси имат тръгнали пъпки + нов цветонос. Да не стане така, че да го отрежеш и после да видиш някоя изненада.

Преди няколко дни мъжът ми реши да изправи един заплел се в листата цветонос на камбрия и остана в ръцете му.  Sad

# 95
на въпросния стар цветонос има само 2 много мънички спящи пъпки,към 1 мм са..отгоре беше сухо и аз го обелих,после известно време ги мокрих с топла вода,с надеждата да ги сабудя,но уви..милата ми орхидейка реши да си пусне нов цветонос. другите места,на които трябва да има спящи пъпки са празни със сухи отгоре ''кожички''. има ли някакъв шанс?
п.п. съжалявам за камбрията ти  Sad

# 96
Преди няколко дни мъжът ми реши да изправи един заплел се в листата цветонос на камбрия и остана в ръцете му.  Sad

Това и на мен ми се случва с фалчетата. Особено с тези чиито цветоноси са по 'плътни" и твърди - т.е. на по ярките разцветки на цветовете червеникави розови цикламени а листата по тъмни и дори с малко червено. На фалчетата с бели, жълтеникави и зеленикави цветове ( по светолозелени листа) не ми се случвало никога.

Не знам дали някои от вас си спомнят за това което бях споделила миналата година- цветоноси , които правят бримка и краят им остава забит в стъблото, като понеже продължават да растат  се пречуват- тази година отново имам такъв ! направих му снимка, ще я постна когато имам време. Гледам с тъга как бримката расте и знам че няма начин да избегна счупването на цветоноса.

# 97
Здравейте момичета,
аз имам 4 орхидеи,последните две си ги взех вчера. По-късно ще кача и снимки,но сега питането ми е друго. Ако искам да изпратя орхидея от NL до БГ дали ще бъде успешно и по какъв начин да я опаковам,за да е максимално защитена? Дали ще издържи пътуването в дни в тъмен кашон?
Благодаря!

# 98
Преди няколко дни мъжът ми реши да изправи един заплел се в листата цветонос на камбрия и остана в ръцете му.  Sad

Това и на мен ми се случва с фалчетата. Особено с тези чиито цветоноси са по 'плътни" и твърди - т.е. на по ярките разцветки на цветовете червеникави розови цикламени а листата по тъмни и дори с малко червено. На фалчетата с бели, жълтеникави и зеленикави цветове ( по светолозелени листа) не ми се случвало никога.

Не знам дали някои от вас си спомнят за това което бях споделила миналата година- цветоноси , които правят бримка и краят им остава забит в стъблото, като понеже продължават да растат  се пречуват- тази година отново имам такъв ! направих му снимка, ще я постна когато имам време. Гледам с тъга как бримката расте и знам че няма начин да избегна счупването на цветоноса.

Много ми е интересно това с бримката. До сега не съм виждала или поне не съм знаела, че е такова. Цветонос ми се е чупил само веднъж и то благодарение на едногодишния ми син, който реши да ми подари цветенце  Blush

Моите орхита за сега са уж добре. Едната се издължи от стария цветонос, а другата гледам има наченки на такъв. Тази, която реанимирах без корени и тя освен корени си пусна и вече 3-4см цветонос - смелчага. Дано всичко с нея е наред и се вкорени. Снимки... голям съм мързел, съжалявам. Ще снимам и ще пусна, но кога  newsm78

# 99
zdraveite da vi e 4estita novata tema mn e hubava rqdko pi6a no 4eta redovno .moite orhita za sega sa dobre nqkoi mi puskat cvetonosi .imam edno mini koeto precaftq moga li da razsadq v po golqma saksiq 4e tazi mai mu e tqsna

# 100
Здравей те! Едната ми орхидея остана само с 2  листенца  и забелязвам от  извесно време , че стените на саксията започнаха да  позеленяват..... Това  лошо ли е?

# 101
Вълканова направи една ревизия на корените, да няма изгнило. А мъха можеш да почистиш механично. Друго не ми хрумва  newsm78

# 102
Момичета, ще попитам още веднъж, пък дано и някой ми отговори.   bouquet Има ли проблем орхидея да пътува в кашон и как точно да се опакова за това? Б Peaceлагодаря!

# 103
  • Gone with the wind
По принцип няма, но сега въобще не е сезонът за това. Дори по куриер с въздушен транспорт не бих пратила орхидея по това време на годината

# 104
По принцип няма, но сега въобще не е сезонът за това. Дори по куриер с въздушен транспорт не бих пратила орхидея по това време на годината

много ти благодаря за отговора  bouquet а защо сега не е сезона за това,защото е студено или...?

Общи условия

Активация на акаунт