Орхидея - тема 9

• 95 174
  • 727
  •   1
Отговори
# 570
_mammi_  Не мога да видя на снимките дали си сложила някакъв дренаж отдолу. Иначе хубаво си я клекнала на корите  Simple Smile Аз слагам поне два пръста едър керамзит и после корите. Самата розетка не трябва да е заровена. Точно както си я сложила. И все пак да има поне един корен вътре в корите  Wink Нали не си ги оставила всичките отгоре?

Нямам дренаж, но снощи като редих корите ,ги слагах една по една шахматно, като решетка съм ги направила, и връхчетата на коренчетата съм ги пъхнала в корите на долу, и върху корените съм поставила по една две коричка ей така рехаво.

# 571
На мен ми се струва добре. Обаче - нали знаеш, че сега няма как да поливаш, а трябва да опръскваш субстрата почти всеки ден. Коренчетата, като тръгнат да растат, сами ще се насочат към корите и ще се заровят  Simple Smile

Ок.Аз много обичам цветята и имам около 300 кв цветна такава в двора си. рАДВАМ СЕ,ЧЕ Правилно съм я уредила в саксията.А за поливането,сега при тази ситуация, не мога ли да я кисна за 30 мин 1 път в седмицата ,както до сега и после да изцеждам хубаво.Или да я пръскам?
Много сте мили и внимателни,благдоаря Ви.
Първа ми е, и много дси я искам. да си цъфне и да си е здрава. Simple Smile))

# 572
  • Gone with the wind
Топенето  в случая не е удачно, защото най-горният слой кори ще изсъхва много бързо, а тези навътре в саксията ще останат влажни. Така реално ще поддържаш влажност там, където не ти е необходима (защото няма корени), а това, което трябва да е влажно, за да стимулира корените да растат и да се насочат към субстрата,  ще е почти перманентно сухо.

# 573
Можеш да киснеш разбира се, просто след пресаждане е добре да не поливаш няколко дни.
Видях междувременно на Ку4о отговора - а ако само пръска ще може ли да осигури нужната влажност? И аз имам един фал с малко корени и не ми е хрумнало, че киснейки влагата реално е най-много долу  newsm78 Ще се замисля и аз за пулверизиране...а ако наметкам малко керамзит около корените?

# 574
Ок.Почвам да пръскам тогава при тази ситуация. И друго- в нас сме на парнои въздуха е около 25 градуса почти денонощно сега. В този периОД НА ГОДИНАта. На по -хладно ли да я преместя ,в едната стая ще стане? Или просто всеки ден да си я пръскам по веднъж за да и поддържам влажността?

# 575
  • Gone with the wind
Видях междувременно на Ку4о отговора - а ако само пръска ще може ли да осигури нужната влажност?

Да, ще осигуриш, особено когато са малко коренчетата за мен това е по-добрия вариант. Лятото с 2 пъти пръскане на ден успях да накарам пулхрата ми да пусне корени. Вече има достатъчно, за да мина на поливане, но продължавам да пулверизирам, за да поддържам необходимата влажност на повърхността

# 576
Моята реанимираха без корени орхи я поливам отгоре както останалите орхидеи. Коренчетата си растът до колкото мога да видя, а и цветоноса и е доста набъбнал.

Сега видях в Кауфланд страхотни минита бели, обаче бяха отрупани с цвят и по три цветоноса.

# 577
Здравейте отново. Искам да я накарам да цъфне.кУПИХ Я ЦЪФНАЛА И ДЪЛГО ВРЕМЕ БЕШЕ ТАКА, СЕГА ВЕЧЕ ПОНЕ 3 МЕСЕЦА НЕ Е ЦЪФТЯЛА. Чета ,че трябвало на хладно да я държа, но не него прозорец не ми е толкова светло.
Как да постъпя? Някой беше писал за МАСТЕРЛЕНД. С него разцъфвали по-бурзо.Някой ползвал ли го е?
Момичета , пия за първи път кафе без захар и ми е ужасно.... хохихихи реших да споделя

# 578
  • Бургас
_mammi_ ,пробвай и на хладно,при мен също е топло ,но нямам къде да ги оставя на хладно,там ми е заето от цветя за които е задължително да са на хладно.понеже съм ги накачила по стени и висят от тавана една част,тези на по горни нива ми са с по сухи листа и даже ми изсъхна един цветонос,на вандите само им е добре,но ги пръскам всеки ден а през ден два ги топя за половин час.
И аз да питам сега,вчера са ми взели луковичка плейоне,покарала е даже,още не съм си я прибрала,но да питам някой гледал ли е в двора.Четох,че може да се сади в двора и при по мек климат не е нужно да се вади.Ваденето не ми е проблем,ще я засадя в кошничка която после мога да извадя,чуденката ми е как ще се чувсва по-добре,в саксия или в земята newsm78

# 579
  • Gone with the wind
Денима, питай Коко и Венци - за тях съм убедена, че имат плейонета.

_mammi_, 3 месеца е малко време. Не са много фаловете, които цъфтят само толкова след прецъфтяване. Най-вероятно на есен ще си имаш цветенос. Орхидеите са бавни растения, в това им е и част от чара
пс - за кафето без захар - аз пък със захар не мога да го пия. Според мен няма по-ужасно от кафе със захар - губи му се чара  Laughing. Освен това трябва да е силно, мноооооого силно. Не са много местата, където могат да направят кафе по мой вкус

# 580
  • Бургас
Мерси,Кучо,в края на седмицата ще си го взема,ще го снимам и ще питам как да процедирам.
За кафето и аз като теб,да ме убиеш със захар не мога Naughty

# 581
Момичета , пия за първи път кафе без захар и ми е ужасно.... хохихихи реших да споделя

Предполагам правиш детокс  Joy свиква се

# 582
Ммомичета, побъркахте ме с тези красавици, днес ходих до една борса, от която пазарих преди ,когато имах магазинчето ми, и познайте какво !!! За 5 лв си закупих една,която изглежда прекрасно , в страхотно здраве, но вие пак си кажете мнението ,моля ви.
И ако някой ми каже каква е хихихи ще му бъда благодарна.Аббе с една дума помогнетеее, как се гледаили пресажда.Или името ако ми кажете ,аз ще намеря инфо,ако нямате възможност и време да ми пишете.
гОЛЯМА КРАСТА ,ЛЕЛЕ. почна се.
Ако някой иска ще му кажа къде са.Има поне 5 вида.
Прецъфтели,има и още с цвят от белите фил.

# 583
Хей орхидейки фенки, по повод детокса, хихи на 90 ДД съм чвече от половин месец и голяма мъка с това кафЕ.Аз не съм и кафеджийка, но обичам 3 в 1 защото е сладичкооооооооо. и вкусничкооооооооо. ХихИХих.

Давайте съветите и да почвам с орхидеята хахахахах  newsm57

# 584
  • varna
Мамми ,качи снимка на орхидеята ,за да ти помогнем със съвети.
Ако обичаш ,сподели от коя борса си купила орхидеята ,аз също съм от Варна и живо се интересувам. Купила съм няколко прецъфтели ,които сега чудесно се развиват и цъфтят.

Общи условия

Активация на акаунт