Орхидея - тема 9

• 95 162
  • 727
  •   1
Отговори
# 615
Мерси! Hug

Аз и аз се въртя покрай саксиите много. Преди и след работа имам една задължителна обиколка...  Mr. Green

# 616
Ооо при мен огледа е задължителен докато си пия кафето още, преди да запаля цигара съм оходила фалчетата скъпоценни, то за тва сигурно са и в застой да ме накажат искат за моята нетърпеливост  Rolling Eyes Rolling Eyes амааа кво да правя пак си им правя инспекции  Joy Joy

# 617
  • Бургас
И аз обхождам всичко ама доста станаха и позабравям някои,а пък се оказва ,че те се са си най-добре LaughingСпрях да ги броя като станаха 30 ,може и да минават 40 не знам newsm78,това за година и 4 месеца,както е тръгнало догодина по това време може и да са сто,защото искам още  Simple Smile много.Започнах да се хвърлям и на по-засукани та да видим докъде ще ги докарам.
За март месец планирам още,че от началото на годината съм си превишила лимита и отлагам Laughing

# 618
  • у нас
при мен нещата май не са на добре с едната орхидея. След като и изрязах голяма част от  корените, тъй като бяха изгнили  днес две от листата и паднаха. Най-долни, слабички. Това мн лош белег ли е ? Мога ли да направя нещо Praynig и да режа ли цветоносите да не хаби енергия за тях- и без това пъпките, които има няма да цъфнат- завехнаха
http://rallli4ka.snimka.bg/other/orhi.733172.29757953
въздушните корени , които се виждат са сухи, виждат се и две от коренчетата, от които съм оставила само кончетата, поради изгниване.

Последна редакция: сб, 23 фев 2013, 11:33 от Tommelise

# 619
Ку4о Честито и от мен! Много е бледо надписчето и не съм го видяла  newsm51 newsm32
И на всички честити красоти!
Поне се успокоявам че не съм само аз с психозата  Mr. Green Само пипам и оглеждам .. имам едно пафче ама не смея да го покажа да не ме разочаровате Simple Smile, излиза нещо (или са две листенца или радост).
Tommelise от това което виждам на снимката листата са много свежи, най-долните може просто да им е дошло времето. И много засушена ми изглежда  newsm78 Да не ти съхнат от това пъпките? Местила ли си я скоро? Или течение, или недостатъчно светлина, или много светлина (листата са много светло зелени, но може и от снимката да е ) ...знам ли, смени мястото.

Последна редакция: сб, 23 фев 2013, 15:06 от INA_ar

# 620
  • у нас
аз по напред съм обяснила, но сега накратко-получих я за 14 февруари. Повече пъпки у нас не са разцъфнали Confused Пресадих я заради зле изглеждащи корени и сега 4 ден не е поливана, само я ръся Rolling Eyes така ме посъветваха тук Confused Листата са твърди, свежи и не са ярко зелениСнимана е до прозорец да се вижда ясно, мястото и е на 1м от прозореца

# 621
здравейте момичета, подариха ми страхотна орхидея за 14.02, но уви първо започнаха да и капят пъпките, а после листата започнаха да жълтеят.Днес отрязах 2 листа, а другите избърсах с кислородна вода(така прочетох в един друг форум), снощи я наторих, но като се вгледам внимателно нещо корените в саксията хич не ми харесват, даже има и прораснали някакви тревички.не знам какво да направя за да я спася, а в момента има и разцъфнали цветове.
Моля дайте съвет, това ми е първата орхидея и се надявам да не я уморя за 10 дни.

# 622
Tommelise ами значи пъпките може от стреса да ти падат(пренасянето до вас, пресаждането), и щом си почистила всичко и е свежа сега я чакай да живне   bouquet Сега ще прочета какво са те съветвали назад, но със сигурност някой е дал добър съвет.

# 623
  • у нас
ами все още чакам някой да се включи със съвети  и препоръки - особено за цветоносите ако е зле да не хаби енергия за тях

и още нещо- мога ли да поливам с минерална вода, тъй като при нас е доста твърда Rolling Eyes

Последна редакция: сб, 23 фев 2013, 19:46 от Tommelise

# 624
Сигурно може но взимай трапезна, или събирай дъждовна

# 625
  • Бургас
Аз събирам вода от климатика и поливам с нея,оставям и кофички като вали да се събира вода и после си я прехвърлям в бутилки големи от минерална вода.Лятото поливам всичко с подпочвена вода,живея в къща и имаме хидрофорна помпа която ползваме за двора и наливам от там и за стайните.

# 626
Сигурно може но взимай трапезна, или събирай дъждовна
И аз си поливам всичките цветя с трапезна, или бебшка ДЕВИН, и така. Мъжо ми лошо му става ,като ме види с водата колко много слагам,ама какво да правя.
ххихихи цветята са на почит.

# 627
  • София
A ние имаме влагоабсорбатор. Всеки ден изсмуква по 2 литра вода, която е дестилирана и пресипваме в лейката. После поливаме цветята, за да има какво да смуче машинката.  Laughing  Кръговрат.  Mr. Green

# 628
Като заговорихме за вода ми идва нещо на ум. Дъщеря ми гледаше много риби и от тях ми остана една голяма бутилка стабилизатор за вода. Мисля че прави рн неутрално. Дали не може да се използва и за орхидеите?

# 629
  • Русе
Аз пък си поливам цветята с водата от сушилнята  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт