КОЛЕДАТА приближава - ДЕКЕМВРИЙЧЕ на годинка става!

• 25 738
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Гърнето - сега самата пластмаса е студена и не иска да сяда девойката.
Абсолютно вярно!
Галактик,защо ви се опъва тоя бронхит!?!Вижте му сметката.Наистина,дано съвсем скоро да се изчистят гърдичките Hug.Знам каква е мъка.

# 496
  • Sofia
Привет, момичета!
И ние изкарахме празниците с тлъсти сополи, но вече отминаха. За гърнето - слагам Кубер на гърне от 2-3 месеца вече, по няколко пъти на ден. Общо взето почти винаги има резултат - понякога малък, понякога голям. И аз от пролетта мисля да махна дневния памперс, за да може до лятото да сме се отучили, че по жегите не ми се мисли как им се спарва дупето в тези памперси.

# 497
Здравейте, мами и честита нова година. Аз рядко пиша, но редовно си ви чета Grinning. По темата с гърнето - правя опити от време навреме, но малкия не иска да седи, все става, върти се...
Относно въпроса с цикъла- аз все още кърмя, а цикълът ми дойде 6 месеца след като родих. Не съм убедена, че зависи само от кърменето.

# 498
  • Sofia
И двете си деца кърмих до десетия месец......и двата пъти се сдобих с цикъл още на втория месец след раждането. Честито!

# 499
  • София
Честит имен ден на всички празнуващи!Сигурно в почти всяко българско семейство има именник днес Grinning.Да са живи и здрави!

# 500
  • София
Честит празник на многобройните празнуващи имен ден днес  bouquet

По отношение на гърнето, Преси го слагам от 7 - я месец. Почти веднага разбра за какво иде реч и започна да го ползва по предназначение Laughing Всяка сутрин / с малки изключения/ изчаква да седне на гърнето и тогава върши работа Wink

Иначе при нас от няколко нощи пак е налице нощния кошмар - будене през час с рев или мрънкане Sad Днес съм като парцал, не знам къде се намирам Shocked Дано този път не продължи дълго, че..... #Crazy

# 501
Здравейте и от нас Heart Eyes

Честит празник на всички именници -да ви е живо и здраво името и да го носите с гордост и слава!

За гърнето-аз имам подозрения,че това,което ни подариха просто му е малко Rolling Eyesще купя ново и ще пробвам по-упорито,но и аз съм на мнение да се постопли малко

Галактик Praynig Praynig Praynig-дано го преборите този бронхит

Бибка-много хубави дечица си имате-да са  ви живи и здрави

Уффф нещо щях да питам,ама забравих ooooh! Embarassed

# 502
Честито на именниците - много здраве и щастие им пожелавам!
Ние на гърне от 9-я месец се учим, от тогава е акал в памперса не повече от 5-6 пъти. Слагам го честичко и повечето пъти има резултат. Та и аз мисля на пролет да се опитваме без памперс вече.
Цикълът ми дойде към 9-я месец, тогава спрях да се цедя и махнах едното кърмене  Wink Обаче нещо ми закъснява този месец и започвам да се притеснявам  Embarassed (по-принцип няма основание, а и признаци на бременност нямам, а с Дарко започнаха 10-тина дена след последната менструация).

# 503
А,ето и въпросът-как мислите да процедирате за отказването на бибата-за тези дечица,които ползват и за мамите,които вече са го направили,събирам инфо,че си мисля,че при нас няма да мине безболезнено Thinking Thinking

# 504
  • София
бибка, сигурна съм, че много са се зарадвали бабите. Чудесни са ти малчуганите!
Никола на гърне не ще да седне - в буквалния смисъл. Иначе ние отдавна го изпишкваме и изакваме над тоалетната като сменяме гащите. Като войниче е като по команда  Laughing, но на гърне никак не иска да седне и не го насилваме. И на мен ми се иска да се научи, но явно ще трябва да почакаме.
Нощният сън ни пострада по празниците и все още е така. Буди се по няколко пъти, вече не заспива сам и се приспиваме като легне при нас или най-често върху нас  Rolling Eyes. После се пренасяме и така.
За бибата - аз бях започнала да не му я давам вечер и заспиваше без нея, но заради горните причини пак я давам. През деня може и без нея и не се сеща много-много. Понякога като си я види си я лапва, но заспиване без нея през деня е невъзможно.
Иначе много му се радвам как се променя всеки ден и колко повече неща разбира  Blush

# 505
  • София
А,ето и въпросът-как мислите да процедирате за отказването на бибата-за тези дечица,които ползват и за мамите,които вече са го направили,събирам инфо,че си мисля,че при нас няма да мине безболезнено Thinking Thinking
Моят съвет е да не бързаш.Малки са си още.Изобщо няма да им се изкривят зъбите от бибата,ако това си слушала и си се оплашила.Синът ми сам я отказа на 1г и 11 мес.Слагах я до него на възглавницата,да знае че си я има,но той започна да не я ползва и си заспиваше сам без нея.Така,че аз за сега не бързам.

# 506
Благодаря ви за милите думи за мойте отрочета.
Тази седмица започна в обичайния ритъм - каката на градина, ние с Борис у дома. Вече е неудържим моя син - в момента овладява ходенето и по цял ден правим обиколки из къщи. Вече не дава да го държа за двете ръчички и крачи като малко пате. Не мога да го оставя за секунда сам, че докопо ли се до някаква опора се изправя на секундата и се пуска да върви нанякъде, а все още много пада, не е достатъчно устойчив и губи бързо равновесие без поддръжка.

За бибата - направих огромна грешка при дъщеря ми - махнах я от раз на 1г.10м, в резултат на което тя си намери заместител - започна да смуче показалеца, и така до днес. А дори не й беше особена почитателка - само заспиваше с нея и в първите 10-тина минути от съня я плюеше. Сега с пръста е нещо страшно - постоянно се крие да подцоква, спи пак с пръст в уста. Пръста й вече е деформиран, а според ортодонтката ни няма да се разминем и с шините заради захапката.

# 507
Бибка, много неприятно е историята с палеца. С нашата кака пък отказахме палеца точно за един ден. Тя го лапаше както ти описваш- като и се доспи. Отказахме го на годинка и месец, като го увих целия в лейкопласт и на нея и стана неприятно да го лапа. Малката обаче е пристрастена по-скоро към шишето. Смуче го като биберон, дори да няма водя. И през нощта само така се успокоява. За момента нямам алтернатива, не мога да го махна, защото ще се лиша и от малкото сън...

# 508
Йоан ще става батко през лятото. Много непланирано стана, ама свършен факт. Исках поне да навърши 2 г. т.е. 2014 г. по това време да бях забременяла.  Mr. Green

# 509
MuJIuHka честито много хубава новина!

Общи условия

Активация на акаунт