КОЛЕДАТА приближава - ДЕКЕМВРИЙЧЕ на годинка става!

• 25 745
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Зелено човече,включвам се по темата Grinning.Определено децата много обичат да общуват с други деца,особено ако са по-големи.Баткото винаги е предпочитал да играе с по-големи дечица.Там комуникацията е по-лесна.Но да си кажа честно не съм забелязала да некопира и нас възрастните.Първите две години е израстнал и общувал предимно с възрастни.До този момент се е учил от нас.После вече в детските заведения и от другите деца.
Смятам обаче,сега точно да ползвам баткото за да покажа на малката за какво служи гърнето.Т.е. той да бъде примера за подръжание.Отдавна момчето ми ползва тоалетната,но скоро ще го помоля от време на време да ползва гърнето и аз бурно ще го аплодирам за свършената работа,та да може Вили да види какво се прави там Laughing.Говорих с него-съгласен е.
п.п. и Вили си рисува мустаци и брада Laughing.

# 481
Лили е станала копирна машина на сестра си. Вчера как и я научи да скача по леглото. Играе се само с играчките на кака, като цяло всичко е базирано на поведението на сестра и... И аз се замислям за ситуацията с гърнето, предполагам, че ще се навие Ния, но трябва още малко да порасте малката....

# 482
  • София
И аз така.Чакам пролетта за одисеята с гърнето Grinning.

# 483
  • USA
Svitun четох,че когато децата проходят се концентрират в усъвършенстването му и вокалните способности изостават.Скоро ще видиш ,че пак ще започне да казва един куп неща. Peace
зелено човече аз съм с едно,но да кажа по темата,че и Лекси обожава да е сред деца особено по-големи и постоянно ги преследва където и да идем.Закача ги и им се крие и вика"дза" hahaha ако са Българчета го разбират и си играят,но ако са Американчета само гледат странно.Друго мен ме притеснява обаче.Ако отидем на гости се държи за мен или баща си като ,че ли ще го оставим и не пипва нищо,не ме оставя даже да се събуя и започва да плаче.Ако сме на обществено място мол,библиотека,магазин,детски център не чака покана и започва да си играе веднага и дори не се оглежда за мен.Чудя се дали не стана така заради визитите при педи. newsm78 Защото никога не съм го оставяла на никой освен на мм,но те двамата се разбират чудесно и никога не е имало драма когато остават сами.

# 484
  • София
А защо чакате пролетта за гърнето  newsm78

# 485
Момченцата кога мислите да ги учите да пишкат прави? На моя май така му е интересно  Laughing

# 486
Аз изчаквам Лили да порасте още малко и тогава да започвам опити с гърнето. С Ния се мъчих много, но преди да узрее идеята в главата й към втората годинка, не се получаваше. Точно за два дни се научи, когато беше достигнала момента... С Лили също ще започна по-рано с надеждата, че до септември и тръгването на ясла, ще сме махнали памперса. А и сега имам да изчиствам други навици- лапане на палец, пристрастеност към шише...

# 487
  • София
За много години, момичета! Пожелавам на всички ви новата година да донесе здраве, късмет и повече положителни емоции с вашите малки и по-големи слънчица Hug

Ние с Преси сме във Варна до края на месеца, нашият татко днес го изпратихме в Сф, много му беше криво, че се прибира сам, но няма как, нали и другите баба и дядо искат да се порадват на най-малкото внуче, пък и мама малко да си почине и да я поглезят Wink

Преси вече прави доста крачки сам, но още го е страх да се отпусне напълно - пази си дупето Laughing

Зелено човече, аз нямам по-голямо дете, но веднага забелязах, че когато племеника ми /на 7 год./ си играе с Преси, той го копира при всяко негово действие Simple Smile Бях му купила едни кубчета и постоянно му показвах как да ги нарежда едно върху друго, но той само ги хвърляше, а когато племеника ми почна да ги реди пред него, веднага и нашия почна да ги слага едно върху друго Wink

# 488
Честита Нова година, момичета! Желая ви здраве и късмет през настоящата 2013 г.

Преди седмица и моето момче навърши годинка, която отпразнувахме заедно с кръщенето му на 29 декември. Празненствата преминаха добре, със смях и веселие в компанията на най-близките ни роднини и приятели. Борис се доказа за пореден път, че е изключително добричко и търпеливо бебе. Въпреки многото хора около него и ритуалите, в които взе дейно участие, той се държа блестящо без ревове и сръдни. Ето и снимката на кака и бебе, с която направихме календарите за баба и дядовците.

# 489
 За много години момичета.Бъдете здрави и обичани.
 Ние скоро не сме се включвали, но четем редовно.
 Bibka1 Много са сладки малките.Сладури, да са живи и здрави.
 Ние с гърнето отдавна се учим.В началото много й хареса всичко си вършеше там като я сложа.Така поне два-три месеца.Но от една-две седмици ми бие пълен отбой.Изобщо не иска да сяда дори на него,дърпа се, извива се като дъга само и само да не е седнала.Реших да не я притискам и вече не я слагам,ще изчакам да мине известно време и пак ще го предложа, знам ли?!
 С мерките сме 10кг.,75см. и имаме 6 зъбчета.

# 490
  • София
Бибка,имаш страхотни сладури вкъщи Simple Smile.
Аз чакам пролетта за гърнето,защото така процедирах с баткото и определено ми се получи.Когато приучвам към гърне,аз изцяло махам памперса.Т.е. слагам гащички и памперса се ползва са спане и рядко в други случаи.Така мога да контролирам нещата.Сега разбирам кога ака и казвам думичката ,за да може да свърже действието с думата,но кога пишка не мога да разбира.А като е само по гащички определено ще разбера Laughing,така ще мога и тази дума да въведа и да има ефект.Ох,незнам дали ме разбрахте,но такава е моята техника Wink. И пролетта като е по-топличко по-бързо ще съхнат дрешките.

# 491
Аз го слагам на гърне сутрин след сън още от началото на 9-ти месец и винаги има попадение, може ми 1-2 пъти само ми се е случвало да няма. И аз съм на мнение, че пролетта е по-подходящо заради температурите. До тогава съм решила да започна да го слагам и след дневен сън на гърнето за по 5 минути, обикновено винаги пишка след сън.

Последна редакция: сб, 05 яну 2013, 10:52 от mimetopl

# 492
Бибка, чудесни са дечицата, да са ти живи и здрави!  Hug
Направихме профилактичните изследвания за годинка, всичко е Ок. Хемоглобина е 120, а отдавна не слагам допълнително жълтък. Някои момичета питаха преди време...
Нашата кака още не е оздравяла и ще съм с двете бандитки вкъщи още поне седмица, а може би и две, за да изчакам да ваксинират Лили.

# 493
  • Beyond the Frontiers
Здравейте, дами, ние се борим още с бронхита  Twisted Evil Не минава...

Гърнето - сега самата пластмаса е студена и не иска да сяда девойката.

# 494
Галактик, правите ли инхалации? При нас това много помага. Бързо оздравяване!

Ние в средата на януари сме на консултация и тогава ще правим контролните изследвания. Дано хемоглобина се е подобрил, защото покрай другите боледувания така и не отидохме на специалист да търсим произхода на анемията. Ако пак е така - няма начин, ще се ходи по лекари. То този месец ще ми отиде май в такива занимания - имам записани часове при Велковски и за двамата, че имат функционален шум на сърцето, който ни казаха да проследяваме. После каката ще е на контролен преглед за очите, а се замислям и за една допълнителна консултация с друг специалист.

За гърнето - не слагам и не мисля, че главичката му е овряла за това какво се прави там. Доста нерви изхабих покрай гърнето с Лора и в края на краищата така и не успяхме. Просто около 2-рата година тя сама пожела да й махна памперса и не сме имали нито един пропуск, но вече всичко беше осъзнато.

Общи условия

Активация на акаунт