НОРВЕГИЯ - 44 Предколедна

• 53 447
  • 740
  •   1
Отговори
# 225
Здравей. За абонамент препоръчвам OneCall или Tele2, имат много изгодни оферти. За предплатените карти нямам наблюдения от няколко години насам, но аз бих избягнала Нетком или Теленор - те са известни, че са скъпи. Някой, който е имал предплатена наскоро, да даде съвет.

# 226
ПРЕДПЛАТЕНИ КАРТИ ЗА ТЕЛЕФОН..... ЧЕС.... Не са взискателни за Норвежко ЕГН / картата се взима само срещу паспорт/ и ИМАТ безплатна връзка между потребителите им.

# 227
  • Stavanger,Norway/ Varna
за Лебара 4увам, 4е са също доста изгодни, особено ако се звъни в 4ужбина.

Днес ми се наложи да посетя норвежки зъболекар. Останах с отворена уста от оборудването, просто супер. Незнам моя зъболекър ли в България има старо оборудване, или просто там не е навлязло, но се о4аровах. Естествено, хлъцнах после от сметката, но няма как, като стигне ножа до кокал, няма мърдане  Rolling Eyes

# 228
Аз ползвам карта на Лебара. Получих я без да имам норвежко ЕГН, само с паспорта. Имам 50 мин към др от Лебара и някакви съобщения (не съм сигурна точно колко понеже не пиша съобщения, а направо си званя). От магазина,  от който си взех картата ми казаха, че това е оператора с най-ефтините разговори за България. А и сега им е сменено името на Май кол и при зареждане с 200 крони получаваш 250 мин към Лебара и 50 към чужбина, и ако не се лъжа 50 съобщения.

# 229
Здравейте!

Искам да ви попитам как стои въпроса с норвежките шофьорски книжки.

Моята изтича май 2013, а дотогава незнам дали ще мога да си я подновя. Ще си ходя в България за 2 седмици по Коледа, но разбрах, че от КАТ не издават експресно книжки, така че нямам шанс да си я подновя за времето докато съм в България.
Има ли вариянт да си издам норвежка книжка преди да изтече валидността на българската?

Благодаря ви!

# 230
Ако ти е Международна и важи във ЕС - / а предполагам че е, след като шофираш в Норвегия/ ....става САМО СЪС подаване на молба до полицията и ти дават нова без да държиш изпит. ЕСТЕСТВЕНО, АКО ИМАШ НОРВЕЖКО ЕГН  Naughty

# 231
Благодаря Ви за отговорите на всички включили се...  bouquet

Аз харесвам Трондхайм, поне от това което успях да видя...има ли българи от там... някаква общност от българи, която да се срещат на определени периоди... Grinning

# 232
А точно Полицията ли е институцията към която трябва да се обърна. Нямат ли си норвежки КАТ, ДАИ .... Иначе имам норвежко ЕГН.

# 233
Не е полицията, а Трафиксташон (Билтилсине постарому).
http://www.vegvesen.no/Om+Statens+vegvesen/Kontakt/Kontakt+oss/T … i0LahqNbx8MaxuQe0 Тук кликаш на картата там, където си, и виждаш адреса.

Естир, има много българи в Трондхайм. Ако имаш фейсбук, може би можеш да намериш някой там в групата на българите в Норвегия.

Този месец за последно ще получим хартиена данъчна карта в пощенската кутия - от догодина данъчните карти стават електронни и работодателя сам ще си намира необходима информация колко данък да ни удържа.  Crazy Което означава, че тази година за последно ще даваме хартийките на шефа, от догодина няма да е наша отговорността.  Grinning

Последна редакция: чт, 06 дек 2012, 06:51 от Teresa of the Faint Smile

# 234
ТЕРЕСА... Hug  Naughty  bouquet - КАКТО ВИНАГИ ТИ НИ СПАСЯВАШ И ИНФОРМИРАШ ЗА НАЙ-НОВОТО

ЗА ШОФЬОРСКИТЕ КНИЖКИ - наистина е така, както си го написала. Но за мен  Embarassed  Embarassed  newsm78 - всичките ТЕЗИ подразделения са си полиция..... за това така го написах. Пък мисля че в малките населени места всичко е на едно място.

МОМИЧЕТА И МОМЧЕТА....  моля за мнението ви за КАЧЕСТВОТО на вълненото бельо. Моя синковец си купил от ИНТЕРСПОРТ .... но ми се вижда много скъпо да даде 800 кр. за една фланела и едни гащи..... #Crazy Идва ми някак  #2gunfire, но той не обича да обикаля. Пък си спомням, че бяхте дали информация за цени от порядъка на 200-300 кр. за комплект /или аз се лъжа?!/.
В момента се опитва да ме убеди  Rolling Eyes Shocked  че в ИНТЕРСПОРТ качеството било супер, пък другите....мммм. ТА МИ СЕ ИСКА АКО НЯКОЙ МОЖЕ ДА ДАДЕ МНЕНИЕ ПО ВЪПРОСА.
БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА СЪВЕТИТЕ И МНЕНИЯТА.

ЖЕЛАЯ НА ВСИЧКИ ВИ ЛЕК И СПОРЕН ДЕН  Grinning Grinning

# 235
Значи, Сем, вълнено бельо се пазарува напролет, когато е на половин цена Wink

В интерспорт са маркови нещата, затова е по-скъпо. Аз купувам за децата от КООП, Sparkjøp и други.
http://www.sparkjop.no/Sparkjop/Produkter.aspx?params=fh_view_si … _eds%3d%25c3%259f

В момента няма намаления, но ако се изчака ооооще малко и започват. За качеството на бельото за възрастни не мога да се изкажа, но детското е ОК, стига да переш на програма за вълна и подходящ препарат.

Това за Интерспорт, че качеството било по-по-най на вълната сигурно го е казал някой младеж Wink Sunglasses Наистина е добро качество и си струва да се инвестира за голям човек, но ако нямаш възможност за това, и бельото от КООП върши повече от чудесна работа Laughing

# 236
Тъкмо и аз това щях да напиша - че сега е много неподходящ момент да се купува вълнено бельо (от ценова гледна точка)  Laughing Но обикновено човек се сеща, когато му замръзне д-то.  Laughing

Иначе аз си купих моите от Г-Спорт, както и от тези, които се продават в хранителните магазини - Пиер Робер ли са, забравих им името. Не мисля, че са най-скъпите на пазара, но ми вършат добра работа, а и не "боцкат", което е най-важното условие.  Laughing В комбинация с fleece пуловер и добро зимно яке, и минус 14, които ни удариха преди няколко дни, не се усещат. Освен на носа, ама там е друга работа.  Mr. Green

Перат сe само с Milo на програма за вълна, както е написала Лъки.

# 237
ЛЪКИ, ТЕРЕСА БЛАГОДАРЯ. Препращав постовете ви на сина ми. smile3525

# 238
Здравейте от България  Simple Smile
Тъкмо дойдох и разбрах ви е ударил голям студ. Тук е 2 градуса и хората се оплакват какъв студ е  Laughing
Тези дни проучвам билетите за връщане и гледам на Еар Франс за 75 евро в две посоки. Викам си аууууууууууууууу голям късмет  Hug Да ама не! Стигам до плащане и ми излиза 187 евро такси  Shocked И така сега ровя, ровя...Гледах Луфтханза, Експедия, Ескей, Туркиш ейрлайнс и скъпотийка. Някой да даде идея за друга компания или сайт. В скандинавските не гледам, защото знам, че сега са безбожно скъпи.

ПС: Налагаше ми се да взема еднопосочен предния път.

# 239
  • Ориндж каунти
glavanak, за книжката, отиваш до най-близкия trafikstation или иначе казано Statens Vegvesen. Предполагам ще трябва да си вземеш номерче, то май навсякъде е така, казваш, че си за смяна на книжка. Ще ти поискат българската книжка(евентуално и талона, на мен лично само книжката ми искаха) и ще ти дадат едно летящо листче, с което ще караш вместо книжка, то е валидно 4 месеца(по спомен). След това те ще си направят справка в България, дали случайно нямаш проблеми с книжката там, ако всичко е ОК ще получиш писмо, с което те уведомяват, че всичко е наред и ще ти издадат местна книжка. Отиваш пак на същото място, снимат те там, няма смисъл да носиш снимки. Плащаш 285 крони(+/- 5 крони), ако нещо не са променили и до седмица ще си получиш книжката по пощата. С изненада ще установиш, че можеш да караш и моторна шейна  Laughing

sem22, сина ти се е набутал, най-кратко казано. Има доста качествено вълнено бельо в рамките на 300-400 крони комплекта. Ама като го влече  Wink

Silveto_85 , не знам кога точно мислиш да пътуваш, но покрай празниците цените са безбожни навсякъде, без изключения.

Общи условия

Активация на акаунт