Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)- 5

• 183 937
  • 732
  •   1
Отговори
# 135
  • виртуално
Рапунцел, като е тониран добре ли изравнява тена и цапа ли дрехите покрай лицето? Моя е на финала си и се чудя дали да го сменя с друг, а тониран отдавна ми се иска да си взема.

леко покривен е
изравнява, но най-тъмните петна си личат
но пък ми писна от фон дьо тен-овете, особено за лятото
не цапа дрехи и бързо попива  Peace

# 136
Здравейте, аз също от доста време се боря с пигментацията, а резултата е минимален. Преди месеци премахвах няколко бенки по лицето, но след 2 месеца някои от тях избиха наново, ходих пак да ги махам, мина месец и три отново се пигментират. Махах ги в Пловдив при докторка, която е национален консултант по онкодерматология и пак излезнаха. Между другото направих и химичен пилинг, резултат не виждам, дерматоложката, която ми го прави каза, че трябва да направим 3 процедури в комбинация с фотоподмладяване / на 28 год съм /, но това като цена е 150 лв х 3  ooooh! и да се правели поне 2 пъти годишно. Правих и диамантено микродермаабразио и безиглена мезотерапия, има малък ефект. Козметичката доста наблегна на пигментните петна, питах я и за възобновяващите се бенки, но каза да потърся отново дерматолог. След 20 дни отново ще направя диамантено микродермаабразио и безиглена мезотерапия. Решила съм април месец да отида при една доста хвалена дерматоложка, да видим дали ще има резултат. Вече не знам какво да правя и при кой доктор да отида. Имам по лицето си спомен от всяко море - пигмент, също и бенки, петна от премахнати бенки, петна от бременността. До сега може би съм дала около 400 лв, а резултата е минимален. Rolling Eyes

# 137
Започвам да се мажа с 12% глико А да видим ..
Днес си го купих и вече се наклепах малко щипе първите 15-20мин.
Имам въпрос..
измива ли се след определено време или само с него и си спиш newsm78 друг крем в/у него маже ли се нощен?  bouquet

# 138
maria_2103, а ти след като си правиш процедурите използваш ли крем със защитен фактор?
Точно тогава кожата е изтъняла и фоточувствителна.
Затова и процедури по лицето с цел премахване на петна, пилинги и т.н. се правят през зимните месеци.

Въпреки това постоянното носене на крем с фактор поне 50 е задължително.
Кремът също така трябва да се нанася повече пъти пред деня. Отделно при инструкциите казват, да се слага на лицето около една супена лъжица като количество, а то определено не слагаме по толкова.
Момичетата казват, че корейските ВВ кремове са с добра защита, може би да пробваш от тях?

Аз например целогодишно съм с такъв крем, лятото ходя със шапки и блузи с дълги ръкави. Вече дори обмислям и да си слагам ръкавици за кормуване, че миналата пролет ми станаха петна на ръцете докато си карах колата.

pinko, да не те разочаровам, но аз вече цяла зима се мажа и ефекта е минимален. Дано при теб има по-голям ефект, но пък идва пролет, силно слънце и дали няма да има обратен ефект?
Аз вече мисля да спирам със слагането на избелващи кревоме поради идващото слънце.
Аз се мажа с него вечер или ако няма да излизам през деня. Върху него не слагам нищо друго, за да не се намали влиянието.
Около очите може да си слагаш нещо за очен контур.

# 139
maria_2103, а ти след като си правиш процедурите използваш ли крем със защитен фактор?
Точно тогава кожата е изтъняла и фоточувствителна.
Затова и процедури по лицето с цел премахване на петна, пилинги и т.н. се правят през зимните месеци.

Въпреки това постоянното носене на крем с фактор поне 50 е задължително.
Кремът също така трябва да се нанася повече пъти пред деня. Отделно при инструкциите казват, да се слага на лицето около една супена лъжица като количество, а то определено не слагаме по толкова.
Момичетата казват, че корейските ВВ кремове са с добра защита, може би да пробваш от тях?

Аз например целогодишно съм с такъв крем, лятото ходя със шапки и блузи с дълги ръкави. Вече дори обмислям и да си слагам ръкавици за кормуване, че миналата пролет ми станаха петна на ръцете докато си карах колата.

Това което искам е да премахна появилата се виче пигментация, която на 80% ми е от дете, взела съм мерки за предпазването. Процедурите по премахване съм ги започнала още от ноември 2012. Интересува ме има ли нещо, което наистина действа - крем, лазер или други уреди.Попаднах на няколко статии за Премахване на пигментни петна  с  IPL , моля ако някой ги е ползвал да сподели

# 140
  • Пловдив
бях тия дни на микродермабразио и за първи път да чуя козметичка, която да казва че няма слънце защитен крем който да те спаси от пигментация, ако си предразположен -не че след толкова години сама не съм стигнала до този извод  Rolling Eyes
казва го по повод препоръките след процедурата - да не се излагам следващата седмица на пряка  слънчева светлина, ако ще и три слоя 100 процентна защита да съм си сложила  Tired
Аз лично си бях изчистила лицето на 100 процента с турския крем  , но реших да освежа тена с крем Глико А , което беше лоша идея пак ми се появиха петънца....
Сега пробвам пак с турския през нощта - дано да не си направя по голяма беля , че вече доста слънце си има през деня
 Embarassed

# 141
MAMA GALQ , сигурно си права.
На мен с фактор 50 крем ми се появиха петна и то през стъклото на автомобила. Абее, просто почувствах как ми прегаря в един момент бузата... #Cussing out
А, за време някъде не повече от половин час след поставянето на крема.
А, за турският крем казват, че като се спре използването пак избивали петната.
Не знам вече!
А, имах изгаряния по лицето от топла вода, за които смятах че няма да се оправят. Те се оправиха! А, тези петна от слънцето просто няма оправия! #Cussing out #Cussing out #Cussing out

# 142
На мен също дерматоложката ми каза, че не трябва да се излагам никога на слънце между 11,30 и 16 часа, че задължително трябва да се носи шапка, когато сме на плаж, че не трябва да се правят слънчеви бани от 25 юни до 01 септември, тогава слънцето нанасяло само щети, ползи нямало, също деца до 3 год да не се водят на плаж  Rolling Eyes Също каза, че кожата имала памет така да се кажа и всяка злоупотреба със слънцето се отразявало на кожата дори и след години. Явно слънцето не е това, което е било преди ! Sad

# 143
  • Пловдив
MAMA GALQ , сигурно си права.
А, за турският крем казват, че като се спре използването пак избивали петната.

абе на мен и след цяла серия процедури с лазер ми избиха лятото от едно пътуване точно така омазана с крем през стъклото на автомобила   #2gunfire

та за крема с хидрохинон съм готова да поспорим тъй като втора зима го ползвам и миналото лято не съм имала кой знае какви поражения / в смисъл не станах по зле от преди , като се има в предвид, че доста време съм била и на планина и на море и не съм се крила под шапки и чадъри за разлика от предни години дето ходих маскирана с шапки , очила и пет тона крем по лицето очила та чак ми се подиграваха и една снимка нямах на която да се вижда аз ли съм или не съм ..

Абе мъка си е с тази пигментация и с тези уж слънце защитни кремове ........

# 144
  • Варна
Здравейте , онзи ден си взех тоника Мелабел , а от лятото имам и слънцезащитния ,който обаче в случая мисля че няма нужда да ползвам защото петната са по гърба , от акне са.Мажа веднъж дневно целия гръб с тоника но май ще мина на 2 пъти ,защото не ми дразни и нямам зачервявания.Някой има ли впечатления от действието на този продукт, за да знам какво да очаквам . И за Pure skin се чудя но не знам дали е за тази тема  Peace

# 145
Didi-bidi, аз използвах този тоник , но не видях абсолютно никакъв ефект. Много съм разочарована. Дано на теб подейства добре.

# 146
Момичета, здравейте. Видях в аптека Ремедиум крем на Eucerin Even Brighter. Според рекламата избледнява петната и изравнява тена. Има ли някой мнение по въпроса? Аз си взех тестер, но ми люти на очите, понеже съм много специална  Wink. Чудя се моите петна с какво да ги мажа. Цяла зима ги третирах с крем на Биотен за петна, но полза хич. Лятото ще си ползвам козметика с висок фактор  и наесен пак с песен започвам цапотенето.

# 147
Момичета, здравейте. Видях в аптека Ремедиум крем на Eucerin Even Brighter. Според рекламата избледнява петната и изравнява тена. Има ли някой мнение по въпроса? Аз си взех тестер, но ми люти на очите, понеже съм много специална  .
Кой от всичките видове-бяха 4,ако не се лъжа?Аз също имам чувствителни очи и внимавам,че после такова сълзене и главоболие започва...
Аз също се интересувам от крема,но мисля,че е рано за отзиви.Кремът скоро се появи на пазара,а иска време за да се прецени действа ли.Всъщност,нямам големи надежди.Може би защото на рекламата предпазливо споменават,че "избистря тена",а избистрящи с лопата да ги ринеш и по-евтини от 50 лв.Тенът се избистря,петната си стоят.
Попаднах на положителни отзиви,български и руски, за един БГ крем-Ахроактив Макс на Роза импекс.Някой ползвал ли го е?Много е евтин,но цената отдавна вече не ми е критерий,щом безобразно скъпи кремове нищо не свършиха.

# 148
Имах тестер на нощния и дневния крем. Не слагам под очите, но си имах дразнене от тях, особено от дневния. За българския крем не съм чула, ще го проверя. Благодаря.

# 149
  • Пловдив
Някоя от мамите пишещи тук беше намерила линк за он лайн поръчка на Турския крем и ми го беше пратила на лични , но съм го изтрила. Моля да ми го прати пак   bouquet че една приятелка се интересува   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт