Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)- 5

• 183 881
  • 732
  •   2
Отговори
# 570
Само при мен ли няма ефект от лазера? Петната ми са от пъпки, те нали уж по-лесно се третират от пигментните. Sad Всеки момент ще ми свърши и серума на Биодерма уайт обджектив. Тъкмо започнах май да виждам някакъв ефект, но няма начин, не става вече за него.
Сложих си лимонов сок в розовата вода. Много добре ми се отразява.

Избледняват ли ти от сока и водата?

# 571
  • Sofia
Влизам и аз при вас,за съжаление  Sad
От 3 години имам  пигментни петна по лицето, според мен в резултат на агресивно антибиотично лечение  Twisted EvilТака се опетних  ooooh!Като си гледам лицето на снимки преди Sad,ми се плаче.Никога не съм имала идеална кожа, ама и такива петна  Tired,особено под дясното око-като ударена съм.
Та,какво съм правила-  курс от 6 процедури подмладяващи/избелващи в Хилл клиник и не бих казала, че имаше някакъв впечатляващ резултат.
Тази есен пак започнах, но се отказах след първата процедура Crossing Arms По 150 лв на месец  Naughty
Избелващи кремове- на Биодерма-серума, на Жернетик/Гернетик-серум...май е това,още един -два,които не помня.Не виждам резултат от нищо.
През деня слагам оцветяващ  слънцезащитен крем на Биодерма 50 плюс и пудра и туй то.
Въпросът ми е какво правите през лятото? Никакви депигментиращи продукти ли не ползвате?
Само слънцезащитни?
Така се депресирам от тия петна  TiredА съм толкова слънцелюбива...сега само се чудя как да се опазя от слънцето- шапки, шалове, чадъри  ooooh! Tired

# 572
искам да ви попитам,някой пробвал ли е лазер FRAXEL CO2

# 573
Аз освен слънцезащитен крем, който често забравям да сложа, започнах да ползвам и шапка с козерка. Вече са ми излезли петната, а лятото още не е започнало.

# 574

Цитат
Избледняват ли ти от сока и водата?
[/quote]

Ами не знам, ползвам го от скоро. Но като, че ли и порите ми леко се свиват. А розовата вода с лимона мога ли да я ползвам лятото? Или пък аспириновата маска, която си правя 1-2 пъти в седмицата? Примерно да си я правя вечер?

# 575
Здравейте,днес в аптеката ми похвалиха един крем на Ducray Melascreen Light,който е с фактор 50+
за нормална и  смесена кожа и изсветлява тъмни петна..Има ли някой,който го е ползвал и дали е останал доволен?

# 576
mdan2000, изобщо не изсветлява, но като защита е ок.

# 577
Някой да има впечатления от този крем:
Roc Soleil Protexion+ Anti-brown Spot Fluid Spf 50+
Скрит текст:

# 578
Той е за превенция. Да не се появяват тъмни петна от слънцето.

# 579
Благодаря, Самсара     bouquet
Надявах се, че ще е ефективен и срещу съществуващи вече петна, заради този абзац в описанието:
"Корекция: активният витамин С намалява съществуващата хиперпигментация като кафяви петна, слънчеви петна или възрастови петна и регулира производството на меланин, който е виновен за тяхната повторна поява."

# 580
имам проблем с връзката и ще бъда кратка

Не мога да не споделя с вас,дами,нещо което ми попадна-еко и чисто за кожата.Жената обяснява,че е доволна и има видими резултати

а се оказа,че куркумата се използва много в маски против петна и акне. Още една причина да я уважавам/ обожавам "златното мляко"/ Така,че ще пробвам и това Laughing

# 581
Благодаря, Самсара     bouquet
Надявах се, че ще е ефективен и срещу съществуващи вече петна, заради този абзац в описанието:
"Корекция: активният витамин С намалява съществуващата хиперпигментация като кафяви петна, слънчеви петна или възрастови петна и регулира производството на меланин, който е виновен за тяхната повторна поява."

Не, Ди, не си давай парите, освен ако не желаеш да го купиш като слънцезащитен.
Ясно е, че вит. С има леко избелващи свойства, но в крем за слънцезащита количеството му е нищожно и няма да направи нищо.
Те кремове наблъскани с какво ли не не избелват петна  Tired

Аз остана на Експигмента да се надявам - някой може ли да ми даде линк, към момичето в Продавалник, което го предлага там?

# 582
В нета има много рецепти как да си направиш лосион с вит.С и ти излиза по-евтино и концентрирано.
Ако те мързи,разреждаш малко лимонов сок във вода,може и розова.
Самсара,не бих рискувала особено лятото с Експигмент.Аз зимата получих ужасна вторична хиперпигментация от крем с хидрохинон,а за лятото не ми се мисли какво щеше да е...

Куркума съм слагала в ориз,къна,и няколко пъти върху петната.Не пречи пак да пробвам,разредена с мляко този път,и мацката съветва да стоим дълго,нали така(че не можах да изгледам всичко)?

# 583
Ooo, аз в никакъв случай няма да го ползвам лятото. Само да го намеря и да си го закупя.

А защо, как я получи тази вторична хиперпигментация?

# 584
Ooo, аз в никакъв случай няма да го ползвам лятото. Само да го намеря и да си го закупя.
А защо, как я получи тази вторична хиперпигментация?
Отначало ефектът беше светкавичен,петната се свиха и избеляха до незабележими(говоря за дермална мелазма,по-трудната,и вече на доста години)и в един момент кремът спря да действа.Обратен ефект:петната станаха по-големи и тъмни от преди крема.Иначе слънцезащита с кремове,пазене,както си му е реда...
Четох в нета,че доста хора се оплакват от същото,но няма как да знаеш ти от кои си,докато не пробваш.
Иначе е огромно удоволствие да се видиш как си изглеждала с чиста бяла кожа...жалкото е,че за кратко бях Снежанка.
Пък изчакай до есента да го купиш,за да е по-пресен...така мисля аз.

Общи условия

Активация на акаунт