Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)- 5

• 183 866
  • 732
  •   1
Отговори
# 555
За лимона и аз мисля,че намазан директно върху кожата,я щипе и гори.Изстисквам по няколко капки във всяка маска,която си правя и във розовата вода,която ползвам като тоник след разгримиране.Чела съм(пък колко ли е вярно),че азиатките мажели лицето си вечер с вода с няколко капки лимон за избелване.Във всички маски,които слагам,има по нещо уж избелващо:лимон,кисело мляко,аспирин,мая;та затова гледам все вечер да ги правя,да няма слънце.
Елица,на Биле съм пробвала крем преди време и не помогна.Може серумът да е по-ефикасен.
За магданоза:ползвала съм крем с магданоз и нямаше полза,но съм навита да пробвам с пресен сок.Кажете някой тарикатски начин за добиването му да не цапам сокоизстисквачката за няколко капки.
Ягодите също ги дават избелващи заради голямото количество вит.С.Пък ако не избелят,поне кожата става гладка и свежа след ягодова маска.Те и вътрешно са полезни за хора с анемия,които често се петносват(петносваме Tired)

# 556
  • в огледалото на живота
За магданоза:ползвала съм крем с магданоз и нямаше полза,но съм навита да пробвам с пресен сок.Кажете някой тарикатски начин за добиването му да не цапам сокоизстисквачката за няколко капки.
В марля слагаш няколко клонки пресен магданоз и начукваш с хубаво с чукче за пържолки... Simple Smile
Вариант е и в хаванчето за чесън или пресичка ако имаш такава,става като кашичка  Peace

# 557
  • Пловдив
Самсара експигмента е само от Турция- аз го взех ноември като ходихме от аптека на място/екскурзовода я препоръча като евтина в Истанбул,около 5-6 лири струваше/, но беше 2%, мазах се няколко пъти ... слаб ми идва /леко пощипва, но не предизвиква белене на кожата, за упорити петна 4% трябва да е Peace Иначе някъде четох, че в продавалника го продават, но пак от Турция се купува/ просто момичето пътувало често до там/, не съм търсила там и не зная колко е/ ! Бях го намерила и в др. сайтове- в амазона английския , ами 12-15 паунда беше, не са добре Naughty
Сега през май месец пак ще пътуваме и ще се запася с още 1 бр./4%/, но вече ще е късно за ползване Hug

на мен пък 4% ми идваше в повече и вместо избеляване ми се стори че има потъмняване от него / поне първоначалния ефект не ми хареса и го спрях/
виж от 2% с редовно мазане видях доста голям ефект  Peace

# 558
  • на едно прекрасно място
За лимона и аз мисля,че намазан директно върху кожата,я щипе и гори.Изстисквам по няколко капки във всяка маска,която си правя и във розовата вода,която ползвам като тоник след разгримиране.Чела съм(пък колко ли е вярно),че азиатките мажели лицето си вечер с вода с няколко капки лимон за избелване.Във всички маски,които слагам,има по нещо уж избелващо:лимон,кисело мляко,аспирин,мая;та затова гледам все вечер да ги правя,да няма слънце.
Елица,на Биле съм пробвала крем преди време и не помогна.Може серумът да е по-ефикасен.
Ягодите също ги дават избелващи заради голямото количество вит.С.Пък ако не избелят,поне кожата става гладка и свежа след ягодова маска.Те и вътрешно са полезни за хора с анемия,които често се петносват(петносваме Tired)

За сока от магданоз аз изцеждам повече и замразявам в формички за лед и всяка вечер си вземам
по едно купче и се натривам така лицето или чакам да се размрази и после с памуче действам.

# 559
 MAMA GALQ  мисля, че с 4% ще има по-добър ефект, но това е само предположение.... аз пък бързо спрях 2% като ми се стори, че няма избледняване, се поразочаровах и се отказах  Hug

# 560
Благодаря за идеите за магданозеното сокче,пробвах с малка преса и се получи перфектно   bouquet
Засега смятам да си произвеждам пресен сок,тъй като имаме собствен магданоз,а като дойде време да свърши,ще си замразя на кубчета.Аз така правя с отвара от лайка и става 2 в 1-хем билката помага,хем ледът тонизира.
Абе да помогне сокът,пък магданоз и в снега ще отглеждам.Но пък и да не помогне за петната,пак е добре за кожата.

# 561
Сигурнo темата е банална, но съм толкова отчаяна вече... не мога да изляза без ФДТ или коректор... (наблягам на 2рото само), защото в пубертета си стисках пъпките,които сега ги нямам и въпреки това петната си ми седят и то грозно - знаете как е- червено, все едно си изринат. Използвам мицеларната на Mixa и гелът за почистване на Loreal, а като ми излезе пъпчица я третирам с АБ+салицилова ( смеска е и чисти), но кожата ми е суха, адски чувствителна и вече не знам...всичко изпробвах. Чудех се за продукта на La Roche Effaclar за петната, но се замислям да пробвам ли с домашните илачи... Искам да си ходя с чистичко лице.. дайте съвет, благодаря!!!  Hug Embarassed

Последна редакция: вт, 29 апр 2014, 12:01 от ladyshrew

# 562
  • GYM
Аз искам да споделя, че моята пигментация се повлия много успешно от няколко процедури микро дермабразио. Не е перфекната кожа, аз съм си луничава принципно, но е много по:-) -добре. Направила съм до сега 4 процедури, в съчетание с безиглена мезотерапия, планирам още 2. Ще видя лятото как ще се опазя и наесен, евентуално ще направя още един курс.

# 563
Здравейте, получих пигментните петна на носа миналото лято няколко месеца след като си бях махала капиляри там. Не знам дали е от това или от друго, бях в чужбина и един ден пропуснах да се намажа и цъфнаха. Тъпото е, че е на носа и се вижда. От тогава вече година позлвам избелващи кремове, които в определени моменти подобряват положението, но временно. Преди време бях при дерматоложка, която ми слага няква киселина, обелих се и пак се появиха. това била мелазма, която сама се генерира от кожата. От два дена пробвам с тази маска с мая и кислородна вода, но за сега не виждам ефект, даже ми се струва, че потъмняват. Какво ще ме посъветвате, добра ли е тази маска?

# 564
bigeyeeli, тази маска няма да ти реши проблема със сигурност. И да избледнеят леко, после пак ще потъмнеят. На мен вече ми писна от маски и кремове. Години наред. На есен с лазер.

# 565
Добре де, но пише, че и лазерът може да има кофти резултата, джае д апотъмнеят. След процедурата с киселината даже ми потъмняха, а бяха по-светли преди това. Не знам какво да правя, чувствам се много дисконфортно.

# 566
Да, така е. Има риск и при лазера, но там шансовете нещата да се оправят са по-големи. Ако е през зимния период рискът е много малък. Ползвай коректор върху петната. Аз така правя.
Не, че искам да те откажа от маските, но ти гарантирам, че няма да ти махнат петната.

# 567
Ползвам коректор, но се притеснявам непрекъснато дали се виждат, а и не съм свикнала д аползвам фон дю тен и ми е неприятно непрекъснато да мисля за това и да си слагам. Възможно ли е от лазера да потъмнеят още. Ти правила ли си терапия с лазер?

# 568
Правих в края на март върху най-голямото ми петънце въпреки, че докторката препоръчва процедурата да се прави на есен. Сега е много по-светло петънцето, но не изчезна напълно. Може би защото го "светна" само един път. А и стоя всеки ден няколко часа на слънце. Макар, че ползвам крем с висок фактор слънцето си оказва влияние.

# 569
Само при мен ли няма ефект от лазера? Петната ми са от пъпки, те нали уж по-лесно се третират от пигментните. Sad Всеки момент ще ми свърши и серума на Биодерма уайт обджектив. Тъкмо започнах май да виждам някакъв ефект, но няма начин, не става вече за него.
Сложих си лимонов сок в розовата вода. Много добре ми се отразява.

Общи условия

Активация на акаунт