Как да се справим с пигментните петна (кожни, хормонални проблеми и др.)- 5

• 183 858
  • 732
  •   1
Отговори
# 390
Момичета, привет!

Имам въпрос към ползвалите експигмент. В момента, 6-ти ден се мажа по цялото лице с 4%. Кога трябва да спра? Видимо съм избленяла цялата, но луничките са там и са хиляди. Знам, че хидрохинона подтиска синтеза на някакъв пигмент, но се надявах именно луничките да прецака.

Освен това под очите може ли да го мажа?

Аз знам, че не е хубаво да се маже цялото лице и мажа само с клечка за уши петната....

# 391
  • София
Ми и аз пробвах да мажа на участъци, но то цялата съм в лунички. Ама цялата. Явно толкова съм си свикнала с тях, че чак сега забелязвам, че нямам празно от лунички и петна.
.

# 392
  • Пловдив
Момичета, привет!

Имам въпрос към ползвалите експигмент. В момента, 6-ти ден се мажа по цялото лице с 4%. Кога трябва да спра? Видимо съм избленяла цялата, но луничките са там и са хиляди. Знам, че хидрохинона подтиска синтеза на някакъв пигмент, но се надявах именно луничките да прецака.

Аз знам, че не е хубаво да се маже цялото лице и мажа само с клечка за уши петната....

и аз така с 4% си позволявах само петната , а с 2 % по едно време си мажех и цялото лице
Иначе според мен разликата петно , нормална кожа може да си остане  newsm78

# 393
Момичета, привет!

и аз така с 4% си позволявах само петната , а с 2 % по едно време си мажех и цялото лице
Иначе според мен разликата петно , нормална кожа може да си остане  newsm78

А имаше ли по добър резултат с 4 %, защото при мен с 2% се изсветли до едно ниво и повече не можа....и след колко време забелязахте ефекта? Сутрин и вечер ли се мазахте или само вечер?

# 394
Аз имам пигментни петна по бузите и челото!
Знам, че сега е времето да се справим с петната, но  не е ли вредно за кожата ползването на хидрохинон?
 newsm78
Мерси Simple Smile

# 395
Здравейте, момичета. Преди две години си правих лазерна терапия, с цел премахване на червени петна, които имах от акне по лицето си. Аз по принцип имам и лунички, та процедурата си беше 2 в 1. В интерес на истината останах много доволна, петната изчезнаха, а луничките малко избледняха,  въпреки че си направих само една процедура. Не успях да направя повече, защото времето не го позволяваше. Миналата зима исках да си направя общо 4, които според дерматоложката  са напълно достатъчни за избледняване на луничките. За съжаление не успях поради ред причини. Но, следващия месец, ако не мине котка път, това ще е първото нещо, което мисля да направя Simple Smile Ще ви държа в течение Simple Smile

# 396
  • Пловдив
А имаше ли по добър резултат с 4 %, защото при мен с 2% се изсветли до едно ниво и повече не можа....и след колко време забелязахте ефекта? Сутрин и вечер ли се мазахте или само вечер?
Само вечер

# 397
Момичета, привет!

Иначе според мен разликата петно , нормална кожа може да си остане  newsm78

Извинявам се,че се намесвам така в разговора ви,само ако може да ми уточни някой за името на кремчето/експигмент?/,за което се говори,и също така този продукт има ли го на българския пазар  Hug

# 398
  • София
nom nom,

Експигмент се казва, от Турция се снабдих аз, след като някой (мисля Мама Галя) го оповести в темата. EXPIGMENT от 2%, 4% и 8% видях аз по турските аптеки. Тук го няма, както и подозирам във всички страни от ЕС, поради наличието на хидрохинон в него, който го водят за опасна и забранена съставка.

Вярвам, че е опасен, няма за какво да ни лъжат, още повече че понижава нивата на меланин в кожата. Аз 7 дена се мажа с 4% и съм видимо пребледняла, дори най - светлия ми фон дьо тен ми е светъл. Мисля това да ми е последното мазане, въпреки, че ефекта ми харесва. Още повече, че току що прочетох, че съдържанието на 4% се дава само с рецепта и под строг лекарски контрол. Даже бих отишла да измия последното мазане, ако щеше да има някакъв ефект.

# 399
nom nom,
EXPIGMENT от 2%, 4% и 8% видях аз по турските аптеки. Тук го няма, както и подозирам във всички страни от ЕС, поради наличието на хидрохинон в него, който го водят за опасна и забранена съставка.
Вярвам, че е опасен, няма за какво да ни лъжат.
Технически не е точно така.Кремове с хидрохинон има навсякъде,но под други наименования.В Германия е Пигманорм,в САЩ е Порцелана и куп други избелващи системи(една от тях мисля,че е Обаги,но не съм много сигурна)и т.н.Преди няколко години в сайта на Биотрейд(избелващият крем Мелабел),забелязах ,че в описанието на БГ не беше даден хидрохинон,но в английската версия съставката беше вписана!Дори изпратих имейл до МНЗ,познай дали получих отговор...В Ахромин,ползван от нашите майки масово,също имаше хидрохинон,сега не знам как е.
А за какво да ни лъжат-ами за да купуваме другите кремове и процедури.От 15г.съм им клиент и вече на никого и нищо не вярвам,каквото и да ми кажат.Това,което видях с очите си е,че хидрохинонът наистина избелва.Но не при всеки се задържа резултата,както стана при мен.Може и аз да съм объркала схемата,не знам.Така или иначе,след поредния скъп боклук eucerin® even brighter аз приключвам с избелващите кремове Ако в състава на кремовете,които сега ползвам,има съставка,която евентуално би дала избелващ ефект-ок.Рициновото масло,домашните маски с хубаво кисело мляко и лимон също избелват леко.Аз имам и лунички,освен мелазма.Ако я нямах,никога не бих си третирала луничките с избелващи кремове,но всеки си решава.

# 400
  • София
Lilac,

аз прочетох само тази статия и ми настръхна косата. И въпреки, че я бях чела и преди да си взема крема, сега категорично се отказах да го ползвам. Защото както и по - горе посочих, видимо съм пребледняла в лице, само след 7 дена употреба.

http://blog.organicshop.bg/2012/12/blog-post_19.html

# 401
Lilac,

аз прочетох само тази статия и ми настръхна косата. И въпреки, че я бях чела и преди да си взема крема, сега категорично се отказах да го ползвам. Защото както и по - горе посочих, видимо съм пребледняла в лице, само след 7 дена употреба.

http://blog.--reklamen-spam--/2012/12/blog-post_19.html

Пребледняла си, защото мажеш цялото лице.Никъде не съм чела, че може да се маже така.....навсякъде пише, че се маже само върху петната.Иначе може да си навредиш повече.Между другото не съм сигурна дали такива кремове са подходящи за лунички.

Lilac, каква е по точно схемата за мазане? На мен ми казаха, че се маже месец и после се почива, така ли е?

И пак казвам, след всички евтини и скъпи кремове, след процедурите на които се подлагах, само това ми избели петната - имам още съвсем малко, но от започването на 4% са минали 2 седмици.

# 402
  • Пловдив
Мама Галя, виждам че си от Пловдив и исках да те питам дали имаш още от кремчето, че се замислям и аз дали да не го пробвам   bouquet

# 403
Пребледняла си, защото мажеш цялото лице.Никъде не съм чела, че може да се маже така.....навсякъде пише, че се маже само върху петната.Иначе може да си навредиш повече.Между другото не съм сигурна дали такива кремове са подходящи за лунички.
Lilac, каква е по точно схемата за мазане? На мен ми казаха, че се маже месец и после се почива, така ли е?
Не си спомням много добре вече,освен това не ми го предписа лекар,а приятелка ми даде от нейния крем(пигманорм).Слагах сутрин и вечер две седмици,петното силно избеля и намаля,а после спрях крема за седмица и петното стана по-голямо и тъмно,кожата под него грапава(такава си остана,като дупчица).Много се уплаших ,почнах да мажа хаотично,то пък спря да се бели и избелва...затова казвам,че може и аз да съм си виновна в случая.Но има прекалено много случаи на вторична хиперпигментация и затова го спрях.Ето от тук
много неща съм научила и пробвала,последно гълтах някакъв екстракт от бор,не му помня името...и се отказах като цяло,само ги чета.

# 404
  • Пловдив
Мама Галя, виждам че си от Пловдив и исках да те питам дали имаш още от кремчето, че се замислям и аз дали да не го пробвам   bouquet

За съжаление нямам свободен крем.Имам 1 отворена тубичка 4% но го мажа в момента по краката / на скоро ми донесоха 2 бр , но 1ия беше за подарък/  Sad

Общи условия

Активация на акаунт