БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-24

• 25 111
  • 761
  •   1
Отговори
# 705
Може ли да въведа глутена преди месото? Искам да започна месото на 8 месеца, но докато въведа всичките меса ме е страх да не стане прекалено късно за глутена  newsm78

# 706
Може. Макар че не виждам проблем да се въведат 3 вида меса след 8 навършеени месеца - заешко, пуешко и пилешко и след това глутен.
Не знам защо така се въведе поредния мит, че "късното" въвеждане на глутен крие рискове?!

# 707
5 пъти по 150мл АМ добре ли е за бебе на 2 месеца и половина? Толкова са,защото прави голяма пауза през нощта от 21-22 до към 5-6.

# 708
Не знам защо така се въведе поредния мит, че "късното" въвеждане на глутен крие рискове?![/i]
Попаднах на изследвания (за съжаление не съм запазила линка), които показват, че е най-добре да се въведе между 6-ти и и 8-ми месец. По-рано и по-късно се увеличава риска детето да развие непоносимост към глутен.

А месо аз мисля да въведа към годинка. По-рано само риба.

# 709
Непоносимост към глутен - или я има, или я няма. Късното въвеждане няма начин да я предизвика.

# 710
А да попитам тези от вас, които сами приготвят плодовите пюрета с какво ги сгъстяват? Знам, че е добре с оризово брашно, но не мога да намеря такова. Има ли изобщо на пазара оризово брашно за бебе? И също да попитам варите ли плодовете или не?

# 711
И също да попитам варите ли плодовете или не?
Зависи на колко месеца е бебето ти. Ако сега си захранила, най-добре е да ги вариш на пара. Но аз ги варя със съвсем малко водичка, захлупени, защото нямам уред за готвене на пара.

# 712
Ако сега си захранила, най-добре е да ги вариш на пара.

Няма такова нещо. Свареният плод вече не съдържа почти никакви витамини и ползата е нищожна.
Пресни плодове се предлагат от 6 навършени месеца - ябълка, банан, круша, манго, грозде, пъпеш, авокадо.

# 713
Аз ябълката и крушата като за първо опитване ги сварих, но с нищо не съм сгъстявала, просто ги пасирах със съвсем малко вода.

# 714
А да попитам тези от вас, които сами приготвят плодовите пюрета с какво ги сгъстяват? Знам, че е добре с оризово брашно, но не мога да намеря такова. Има ли изобщо на пазара оризово брашно за бебе? И също да попитам варите ли плодовете или не?
С обикновено оризово брашно Simple Smile

Ако не е - слагам лъжичка от готова каша (каквато имам).

# 715
Значи примерно мога да сгъстя с лъжичка от оризова безмлечна каша. Това след като го захраня с нея де.

# 716
Значи примерно мога да сгъстя с лъжичка от оризова безмлечна каша. Това след като го захраня с нея де.

Да, може и млечна оризова да е.
Но най-добре е плодовете да се дават пресни, без добавки и между храненията.

# 717
Докато въвеждам жълтък мога ли да въвеждам и друга нова храна? newsm78 Гледам че жълтък се въвежда в доста продължителен интервал и ако през това време не въвеждам и друго май ще поизостанем а тя и без това се избира храната

# 718
Аз смятам, че седмица след първото даване, жълтъка се счита за въведен.

# 719
Здравейте! Аз имам един бърз въпрос: кога може да се започне с добавянето на краве масло в пюретата както и сол, захар и подправки? Също така ако не може да се дава кр. масло може ли да се замести със зехтин или олио?

Общи условия

Активация на акаунт