БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-24

• 25 194
  • 761
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте момичета! Имам нужда от помощ относно храненето, че ми писна да чета по цял ден, да питам наред, всеки различно казва и аз съвсем се обърках. Shocked

Синът ми е на 7 месеца и половина и е 9 кг. и отгоре. Захраних с пюре като навърши 5 месеца. От месец давам и каша. В момента се храни така:

7:00 АМ (220 мл.)
09:30 Плодово пюре (125 гр.)
11:00 Зеленчуково пюре или месно зеленчуково (190 гр. + 30 мл. АМ)
15:00 Каша (200 гр.)
19:00 АМ (220 мл.)

Смятам да започна да давам жълтак като навърши 8 месеца. Чета тука, че много от мамите дават попара дори на по - малки деца от моето. Обаче пък казват и че млечни продукти и глутен трябва да се дава след навършване на годинка. Вече не знам какво да давам, какво с какво да замествам и въобще храня ли си детето правилно  Thinking

# 586
  • Пловдив
И аз като теб се обърках с теориите около захранването.Сверявам си часовника,но съм решила да слушам препоръките на педиатърката.Моето момче на 02.01 ще направи 8 месеца и го храня по следния начин
7,30ч- попара/2 сухара,сирене,колкото кибритена кутийка,масло на върха на ножа и чай/
10,30ч-плодово пюре около 100г /плод+40 мл.АМ/
13-13,30ч. зеленчуково пюре около 160гр./на четна дата с 1/4 жълтък,на нечетна с 40гр. месо/
17ч - каша 160гр
21ч- 210мл АМ
Детето ми се роди 4,500 и сега тежи 10кг. Според мен ако имаш склонност към алергия и на 2г да захраниш с определен продукт и тогава може да се отключи.
Щом детето ти се развива нормално и не е гладно значи всичко е наред.Така,че бъди спокойна.

# 587
zhelyazkovat, и аз като теб захраних на навършени пет месеца и няколко дни със зеленчуково пюре. После въведох плодовите, каша и от днес давам и попарка. Глутена го почнах с овесена каша, а не направо със сухарите за попарата. А жълтъка го въведох в 7-я месец. Честно да ти кажа слушам педито основно, за някои неща обаче си имам собствено мнение. Теории всякакви ще чуеш, прочетеш и т.н. Най-добре е ти сама да решиш какво и кога да даваш. Детенцето си е твое и съответно носиш отговорността за неговото здраве.
Моето момченце е 10.500 кг., като последните три месеца наддава само по около 200 гр. (след въвеждането на храни, различни от млякото, защото до преди това се кърмехме, сега вече е на АМ). Но и до сега не му давам повече от 180-190 мл. АМ.

# 588
Аз май направих грешка. Като каза педиатърката да давам вече каши и аз отидох и взех една. Реших, че "Първата каша на бебето" на Хип би трябвало да е подходяща. Обаче се оказа сладка. Всъщност педиатърката ми каза, че кашите са сладки и аз реших, че е нормално. Сега обаче искам да взема някоя каша, която е по-проста.

# 589
  • София
Аз май направих грешка. Като каза педиатърката да давам вече каши и аз отидох и взех една. Реших, че "Първата каша на бебето" на Хип би трябвало да е подходяща. Обаче се оказа сладка. Всъщност педиатърката ми каза, че кашите са сладки и аз реших, че е нормално. Сега обаче искам да взема някоя каша, която е по-проста.
На Хипп кашите не съдържат захар ( поне не си признават). Твърди се, че сладкия вкус идва от вложените плодове. Аз лично много ги харесвам и смятам, че са добър избор ( почти само на Хипп каши е яло моето дете). Ако искаш по-безвкусна вземи оризовата им. Тя е ориз на прах, нищо сладко няма в нея , а допълнително може да добавяш кърма/ АМ. Simple Smile

# 590
Не че искам по-безвкусна, но тази съдържа много неща, които не знам какво са.

# 591
  • Berlin
Какво представлява тази "Първа каша"? Оризова ли е, пшенична? Простите каши са оризова, овесена, от елда, т.е. съдържат общо взето само това + мляко, ако са млечни. Лично аз предпочитам кашите на Тьопфер пред тези на Хип, по-специално по отношение на оризовата. На Хип взимам само овесена и елда.
zhelyazkovat, прясното мляко само е след 1г., сирене, извара, йогурт може и по-рано, глутен също.

# 592
Овесената и кашата от елда на ХИП не са сладки  Grinning (Понеже аз опитвам всичко, което давам на детенце), а може и да съдържат някакви захари, но както са ти писали е от вложените продукти   

# 593
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=186199.msg3814546#msg3814546
тук пише какво съдържа, ако е актуална информацията

# 594
Благодаря за бързите отговори Hug
Смятам да въведа първо жълтъка като навърши 8 месеца. А като направи 9 ще започна с попара сутрин.

# 595
А жълтъка кога се въвежда newsm78 аз още не съм дала, а и педито нищо не ми е казала?!
Изварата кога се дава- преди или след киселото мляко и с какво да я въведа-на пюре или с нещо друго?Кисело мляко мисля да дам след 10 навършени месеца, въпреки че пак ми се вижда рано newsm78 ох това захранване си е чиста наука Grinning

# 596
Жълтъка май може вече да го въвеждаш. Съвсем скоро се говореше за това. Извара май след киселото мляко. Пък аз от новородено съм яла кисело мляко, така че едва ли 10 месеца е рано. Сега ще ми се скарат тук Simple Smile

# 597
Момичета, как процедирате, когато бебето заспи, докато си хапва пюрето newsm78 Вече за 2ри път ми го прави този номер и заспива по средата на пюренцето. Обикновено хапва едно малко бурканче от 125гр и после 60мл АМ. Сега ми заспа на има няма 40гр пюре и се чудя после какво да го правя newsm78 Така като е затоплено, колко време може да се държи пюрето newsm78 Мисля, че ще вземе бърза дрямка до около половин час сега. В такъв случай може ли да му дам от същото пюре  newsm78

# 598
Момичета, как процедирате, когато бебето заспи, докато си хапва пюрето newsm78 Вече за 2ри път ми го прави този номер и заспива по средата на пюренцето. Обикновено хапва едно малко бурканче от 125гр и после 60мл АМ. Сега ми заспа на има няма 40гр пюре и се чудя после какво да го правя newsm78 Така като е затоплено, колко време може да се държи пюрето newsm78 Мисля, че ще вземе бърза дрямка до около половин час сега. В такъв случай може ли да му дам от същото пюре  newsm78
Е как заспива докато яде  Crazy
Ти да не го даваш пюрето с шише  Rolling Eyes

# 599
Е как заспива докато яде  Crazy
Ти да не го даваш пюрето с шише  Rolling Eyes
Ами и аз това се чудя. С лъжичка си го храня. То да беше с шише, поне докато спи, щеше да си го изяде. Яде, яде и в един момент се заглежда и се унася Crazy Иначе наистина дремна 20тина минути. Друг е въпросът, че после пък взе да ака и храненето ни се проточи над час ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт