БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-24

• 25 161
  • 761
  •   1
Отговори
# 690
  • Варна
Здравейте, имам един вероятно тъп въпрос, но като чета справочниците за каши, пюрета ми се наби на очи:
Какво означава от 4-тия месец например? От 3+ или от 4+ месеци? Някъде ясно е изписано над 4 месеца или  4+ да речем и там дилема няма.
Благодаря предварително!

# 691
Какво означава от 4-тия месец например? От 3+ или от 4+ месеци? Някъде ясно е изписано над 4 месеца или  4+ да речем и там дилема няма.

Не чети етикетите, защото не са верни тези обозначения за възраст.
По принцип са от 4 навършени месеца - 4+.
Моето мнение е, че възрастта обозначава единствено консистенцията на съдържимото, а не допустимата възраст за захранване с един продукт.

# 692

Не чети етикетите, защото не са верни тези обозначения за възраст.
По принцип са от 4 навършени месеца - 4+.
Моето мнение е, че възрастта обозначава единствено консистенцията на съдържимото, а не допустимата възраст за захранване с един продукт.

Абсолютно  Rolling Eyes

# 693
  • Някъде по Дунава
Здравейте мами,

Момченцето ми става след седмица на 5м, като от 10-тина дена му давам оризова каша и съм заместила следобедното хранене в 16ч. Всички останали хранения е на кърма, като само на вечерното давам допълнително и АМ.  След още 10-тина дена мисля да почна да му давам/ въвеждам зеленчукови пюрета за обяд 13ч, но до тогава се чудя кашата само оризова ли да му давам или мога да почна да му давам примерно от елда или царевица, или пък четах някъде, че може и бананова ? Ако започна такива каши пак ли да ги въвеждам по 2-3 лъжички в началото докато достигна цялото хранене ? А също и за пюретата като почна примерно с картоф, после като давам  картофи и тиква, пак ли по 2-3 лъжички в началото или направо цяло ядене си е картофи и тиква ? И според Вас кой зеленчук е добре за начало, при въвеждането на зеленчуците ?
Благодаря на тези, които ще ми пишат  Simple Smile
И аз захраних като теб, малчо беше на 4м и 26 дни, но давах кашата на обед. След 10-тина дни въведох зеленчук(тиква) на обед, а кашата след обед.Когато кашата ми беше на свършване купих Елда и започнах да редувам кашите, но от елдата дадох цялото количество, нали вече е захранен с каша.

# 694
Един бърз въпрос - Мога ли да дам извара(суроватъчна), при условие, че съм давала пюрета и дуети с извара. Въвела съм кис.мляко, сирене, но не и прясно мляко. На етикета на изварата пише- състав:суроватка. Мога ли да дам направо или трябва да въвеждам. Thinking

# 695
tina_, аз дадох направо, след като първо бях въвела с пюре.

# 696
Може ли слуз в акото да е алергична реакция към храната newsm78 Малкият се разхлаби най-накрая, ама ей сега изака малко жълто ако със слуз в него ooooh!

# 697
Да  Peace

И аз захраних като теб, малчо беше на 4м и 26 дни, но давах кашата на обед. След 10-тина дни въведох зеленчук(тиква) на обед, а кашата след обед.Когато кашата ми беше на свършване купих Елда и започнах да редувам кашите, но от елдата дадох цялото количество, нали вече е захранен с каша.

Кашата не е вид ядене, а начин на приготвяне. Ако имаш предвид под общото каша оризова такава, то тя няма нищо общо с елдата. Т.е. и с елдата, овеса, киноата и т.н. се захранва, както с всяка нова храна, нищо, че все са каши  Peace

# 698
  • Berlin
Блонди, направо го болдни това за кашата, че не за първи път се въвежда. Simple Smile

# 699
Може ли слуз в акото да е алергична реакция към храната newsm78 Малкият се разхлаби най-накрая, ама ей сега изака малко жълто ако със слуз в него ooooh!

Не, вероятно е просто слуз и нищо повече.
Следи детето.

Елда се дава след 7 навършени месеца. Как така на толкова малко бебе елда?

Тина, детето ти е на година и половина. Изварата е с пресечен млечен белтък. Естествено, че можеш да дадеш без предварително да захранваш с извара.
Та ти вече си въвела сирене...

# 700

Тина, детето ти е на година и половина. Изварата е с пресечен млечен белтък. Естествено, че можеш да дадеш без предварително да захранваш с извара.
Та ти вече си въвела сирене...[/i]
Windmill, Чери, благодаря за отговорите!
Просто не бях сигурна за суроватъчната извара и не ми е ясно за видовете извара и каква е най-добре да давам . Препоръчайте ми марка. Тази която купих беше адски суха и безвкусна... Sick

# 701
Няма видове извара - купувай безсолна.
Кашкавалена, нискомаслена - дрън-дрън.
Изварата е безвкусна - да, но ти  овкусяваш - с чесън, мазнина, плод, зеленчук.

# 702
Тази, която купих е безсолна, да. А някаква марка да ми препоръчаш... Praynig

# 703
Маджаров в кутия, Фрезко.

# 704
Благодаря, ще ги пробваме  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт