Медицински център в Тутракан -2

• 79 796
  • 827
  •   1
Отговори
# 465
Привет Simple Smile
Аз съм на консултации в Тутракан и смятам и там да си родя.
Може ли да споделите как е усещането са ряждаш с тази епидурална упойка.
Първа бр-ст ми е на мен и съм любопитна за тея неща..

Ами аз родих много лесно, но то за всяка майка си е различно раждането.
Иначе аз влязох в болницата на 28-ми май с почнали да текат води. ( честно казано очаквах да изтекат наведнъж, но не, те си течаха все едно се напишкваш от време на време).
На 29-ти сутринта казаха, че още нямам разкритие, следобяда казаха, че е 1см и може да родя или през нощтаили ако не  е почнало до сутринта раждането ще ми сложат окситоцин за предизвикване на раждането.
Тогава ми сложиха и сет-а за епидуралната упойка, за да е готов.
Някъде около 20ч, пак различно от очакванията ми, че контракциите ще започнат първо на 20-тина минути, после ще се скъси интервала, те започнаха направо на 5мин. И аз си поисках вече да ми пуснат упойката. Имах 5см разкритие без дори да съм разбрала. Simple Smile
Сложиха ми я и спрях да усещам всичко. Родих в 1:40 на 30-ти. Т.е 5 часа по-късно. През тези часове изобщо не усещах нищо. Усещах си краката и се разхождах. Бях си и на компютъра.... Все едно няма да раждам.  Grinning

Когато ти слагат Сет-а усещаш само леко боцване отзад в гръбнака.
Когато вече пуснат упойката спираш да усещаш контракциите и не боли изобщо. Стоиш с един дозатор, който вкарва упойка на определен интервал от време.
Ако имаш по-ниско кръвно ( както беше при мен) може да ти стане леко лошо, защото от упойката пада още малко. Може за тази цел да ти пуснат и система, която да не позволява това, но на мен не ми сложиха.

Мен ми беше станало лошо, акушерката не знае как да го спре.... накрая го отскубна направо от контакта. Sad Разходих се малко, пих малко вода и й казах, че контракциите са ми много силни. Погледна ме за разкритие и вика: "Ами ти си готова да раждаш"  Rolling Eyes
За малко да си родя в леглото  Grinning За това трябва да им казваш да те гледат.

Направиха ми малка клизма ( питаха ме дали съм искала.... ами аз от къде да знам какво ще стане, за пръв път ми е!)

И док дойде след това.
На втория напън дъщеря ми беше навън и на третия плацентата и всичко приключи.

Когато е самото раждане - нямаш упойка, за да усещаш кога са контракциите и да знаеш кога да напъваш.
Когато бебче излезе веднага и контракциите ми спряха и вече нямаше болка.
Чувстваш едно страхотно облекчение ... и една голяма радост. Simple Smile  Heart Eyes

Доста дълго стана, за което съжалявам....  Blush

# 466
Цвете от кристал, много ти благодаря! Беше ми интересно да го прочета и въобще не ми се е сторило дълго, благодаря ти дори, че си отделила време да ми разкажеш така добре.
Звучи нормално и никак не страшно.

Аз си мислех, че тази упойка те държи и докато раждаш, а не само на контракциите, сега вече ми се изясни Simple Smile

# 467
Не, не е страшно!  Hug
Плаши при първата бременност по-скоро неизвестността, защото не знаеш какво да очакваш.

Гледам, че си още в началото..
Дано не ти става много лошо и да имаш една хубава бременност и едно здраво и красиво бебче на финала.  Heart Eyes

# 468
Цвете от кристал прочетох поста ти и ми вдъхна надежда, че бих се осмелила да помисля за второ дете. Раждането ми започна по същия начин, по който е започнало при теб, с тази разлика, че протече в АГ Русе, което явно е от голямо значение. Епидуралната упойка ми беше сложена три часа преди да родя, когато имах страшно болезнени контракции, чак се изненадах че успяха да ми поставят упойката. А накрая беше така дозирана, че все едно нямах упойка. Възхищавам се на начина по които се работи в тази клиника и съжалявам че не успях да се престраша да отида да родя първото си дете там. Раждането от изтичането на водите ми до финала продължи 36 часа, не искам да се сещам какви бяха последните 6  #Cussing out

# 469
Здравейте! От известно време следя тази тема, тъй като съм бременна в 10 г.с. и за сега хода на преглед при Л.Бойчев, като смятам и там да ми е Ж.К. Моите притеснения са свързани с предстоящата ми фетална морфология, а именно - колко време продължава, имайки предвид натовареността на лекаря успява ли да обърне достатъчно внимание и случвало ли се е да не открие проблем, а такъв реално да е съществувал. Извинявайте за лавината от въпроси  Embarassed, но съм притеснена. Благодаря Ви предварително.

# 470
Ели, аз бях с доста проблемна бременност. Въпреки натовареността доктора ме помнеше. Всеки месец ме преглеждаше на коремен и вагинален ехограф, за да следи състоянието на шийката ми. Не ми се е налагало аз да му напомням.
Всеки месец оглежда всички органи на бебето и прави различните измервания. Апаратурата му е нова, пази данни на всички пациенти. Като ти въведе ЕГН-то и направи измерванията му излиза графика с развитието на плода, от която вижда също как се движат нещата. Аз не бих си поверила на друг лекар бременността.

# 471
Благодаря ти, за бързия отговор Деси. До сега съм ходила два пъти при Бойчев, но прегледите ми траят около 5 мин. и това ме притесни, но може би е рано за по обстоен преглед. Аз честно да си кажа в последно време само ровя в интернет и чета ужасяващи неща (не знам защо си го причинявам) и започнах да се притеснявам, дали правилно ще измери всички показатели на тази ФМ, които са индикация за различни аномалии. Още веднъж ти благодаря за бързата реакция  Simple Smile

# 472
Цвете от кристал прочетох поста ти и ми вдъхна надежда, че бих се осмелила да помисля за второ дете. Раждането ми започна по същия начин, по който е започнало при теб, с тази разлика, че протече в АГ Русе, което явно е от голямо значение. Епидуралната упойка ми беше сложена три часа преди да родя, когато имах страшно болезнени контракции, чак се изненадах че успяха да ми поставят упойката. А накрая беше така дозирана, че все едно нямах упойка. Възхищавам се на начина по които се работи в тази клиника и съжалявам че не успях да се престраша да отида да родя първото си дете там. Раждането от изтичането на водите ми до финала продължи 36 часа, не искам да се сещам какви бяха последните 6  #Cussing out

Аз единствено се възмутих на едната от акушерките, която беше на смяна.
Когато ми стана лошо от упойката и исках да стана, за да се разходя.... Тя се ядоса, че не може да спре дифузера и го отскубна буквално от контакта. Влязох в банята да си напръскам малко лицето и след това казах, че ще направя няколко крачки в коридора, защото наистин ми е зле.

И чувам зад гърба си как казва н другото момиче в стаята:"Еми така е, който иска раждане със екстри..."

Направо ми идеше да й прасна един тиган в главата...

Иначе, като изключим тези малки нещица, пак бих родила там.

Ели,
ФМ продължава около 20 минути, дават ти и дискче накрая. Аз поне нямах проблеми, иначе не съм чувала за такива, които да са имали и да ги е открил при кратките прегледи.
Ако имаш някакви съмнения, може да се консултираш и с още някого. Аз съ много доволна и от д-р Кунев в Русе.

П.С. Много странно ми стана след като родих, че слушат всеки ден последните 2 седмици там тоновете на бебчето. Каза, че можело да се открият много неща и да се предотвратят по този начин. А на мен в Тутракан нито веднъж не са ми слушали тоновете, освен веднъж с нещо подобно на слушалка. Имам чувството , че съм си изкарала малко бременността "на магия".

майната му, живи и здрави да сме!

Последна редакция: вт, 22 окт 2013, 23:21 от Цвете от кристал

# 473
Аз съм пример: едната близначка нямаше никаква инфекция, а другата (понеже са разнояйчни) се роди с вътреутробна инфекция. Изследванията ми бяха добри. Децата бяха с развити органи както и ми каза д-р Л.Бойчев.  Незнам къде е причината и кой е отговорен? Важното е, че сега се радвам на здрави деца  Grinning
А някой знае ли как се открива вътреутробна инфекция през бременността?
Цвете от кристал, и аз се чудя като чета другите как в 9-ти месец ходят всяка седмица на тонове.

# 474
Аз съм пример: едната близначка нямаше никаква инфекция, а другата (понеже са разнояйчни) се роди с вътреутробна инфекция. Изследванията ми бяха добри. Децата бяха с развити органи както и ми каза д-р Л.Бойчев.  Незнам къде е причината и кой е отговорен? Важното е, че сега се радвам на здрави деца  Grinning
А някой знае ли как се открива вътреутробна инфекция през бременността?
Цвете от кристал, и аз се чудя като чета другите как в 9-ти месец ходят всяка седмица на тонове.

atera,
Ето едно материалче, много полезно в случая - http://www.moetodete.bg/bremennost/vutreutrobnite-infekcii.html

# 475
Цвете от кристал благодаря ти за отговора. Странно е, че в Тутракан не слушат тоновете по-често, а в Русе го правят.

# 476
  • В градината...
А трябва  Peace
Скрит текст:
След 32 седмица лекарят трябва да започне да слуша детските сърдечни тонове. Тези тонове могат да се чуят с акушерска слушалка, но в последните седмици преди раждането е необходимо да се използва акушерски монитор.Чрез този монитор може да се направи запис на сърдечната честота на плода в продължение на поне 20 мин.Нормалната честота на сърцето на плода е 120 -160 уд./мин. Изследването се нарича NST(Non steress test).Сърдечната честота на плода  не е постоянна и се променя в границите 120 -160 уд./мин..Повишава се при извършване движения на плода , а се понижава при  маточни контракции.

# 477
Здравейте! От известно време следя тази тема, тъй като съм бременна в 10 г.с. и за сега хода на преглед при Л.Бойчев, като смятам и там да ми е Ж.К. Моите притеснения са свързани с предстоящата ми фетална морфология, а именно - колко време продължава, имайки предвид натовареността на лекаря успява ли да обърне достатъчно внимание и случвало ли се е да не открие проблем, а такъв реално да е съществувал. Извинявайте за лавината от въпроси  Embarassed, но съм притеснена. Благодаря Ви предварително.

Притеснително е, че примерно на мен ми взеха само един път вагинален секрет в 3-ти месец. А от там нататък... Притеснително е, че аз от време на време вдигах кръвно, и всеки път когато влезех в кабинета се налагаше да казвам, че кръвното ми е малко височко, защото те го мерят на регистратура. И така последната ми консултация беше за 11.09, едвам я отмених с по-ранен час защото на 02.09 се прибрах във Варна от Варна съм. Казах, че ме притеснява че ще родя по-рано от 23.09 затова искам по ранен час, а те ме убеждаваха, че ще е на термин.Все пак успях.На 11.09 ме приеха с отлепена плацента за спешно секцио във Варна. От там нататък не искам да си спомням през какво трябваше да мина. Все още имаме последствия. Дано скоро ги преодолеем  baby_neutral

# 478
Стеф на какъв интервал следва да се взема секрет, който както разбирам е индикация за утробна инфекция. По същия начин ли следва да се процедира с урина и кръв, тоест да се изследват по-често. Сега си мисля, че ако искам по често да ми правят всички тези изследвания, а и след като си плащам може би няма да откажат....не знам  Cry Съжалявам за това което ти се е случило, но важното е, че сега всичко е наред  Simple Smile

# 479
"Вагинален секрет - Взима се веднъж в първите месеци на бременността (до 3-тия месец) и един месец преди термина."

И на мен са ми вземали само веднъж.

Какво значи малко височко кръвно?
при мен винаги пишеха на листчето колко ми  е кръвното и колко кг съм наддала и док вътре знаеше.

Не виждам да е кой знае колко трудно, като му кажеш, че имаш някакви оплаквания ( в случая за кръвното).
През него минават десетки хора на ден, няма как да запомни на всеки какво му е кръвното и т.н.

Ели, тук може да видиш всички изследвания, които се правят през  бременността. Ти, ако искаш допълнителни, си ги плащаш и си ги имаш. Никой не може да те спре или да ти направи забележка, че си ги направила.
http://www.svatbata.org/forum/index.php?topic=7154.0

Общи условия

Активация на акаунт