Аз съм на консултации в Тутракан и смятам и там да си родя.
Може ли да споделите как е усещането са ряждаш с тази епидурална упойка.
Първа бр-ст ми е на мен и съм любопитна за тея неща..
Ами аз родих много лесно, но то за всяка майка си е различно раждането.
Иначе аз влязох в болницата на 28-ми май с почнали да текат води. ( честно казано очаквах да изтекат наведнъж, но не, те си течаха все едно се напишкваш от време на време).
На 29-ти сутринта казаха, че още нямам разкритие, следобяда казаха, че е 1см и може да родя или през нощтаили ако не е почнало до сутринта раждането ще ми сложат окситоцин за предизвикване на раждането.
Тогава ми сложиха и сет-а за епидуралната упойка, за да е готов.
Някъде около 20ч, пак различно от очакванията ми, че контракциите ще започнат първо на 20-тина минути, после ще се скъси интервала, те започнаха направо на 5мин. И аз си поисках вече да ми пуснат упойката. Имах 5см разкритие без дори да съм разбрала.

Сложиха ми я и спрях да усещам всичко. Родих в 1:40 на 30-ти. Т.е 5 часа по-късно. През тези часове изобщо не усещах нищо. Усещах си краката и се разхождах. Бях си и на компютъра.... Все едно няма да раждам.

Когато ти слагат Сет-а усещаш само леко боцване отзад в гръбнака.
Когато вече пуснат упойката спираш да усещаш контракциите и не боли изобщо. Стоиш с един дозатор, който вкарва упойка на определен интервал от време.
Ако имаш по-ниско кръвно ( както беше при мен) може да ти стане леко лошо, защото от упойката пада още малко. Може за тази цел да ти пуснат и система, която да не позволява това, но на мен не ми сложиха.
Мен ми беше станало лошо, акушерката не знае как да го спре.... накрая го отскубна направо от контакта.

За малко да си родя в леглото

Направиха ми малка клизма ( питаха ме дали съм искала.... ами аз от къде да знам какво ще стане, за пръв път ми е!)
И док дойде след това.
На втория напън дъщеря ми беше навън и на третия плацентата и всичко приключи.
Когато е самото раждане - нямаш упойка, за да усещаш кога са контракциите и да знаеш кога да напъваш.
Когато бебче излезе веднага и контракциите ми спряха и вече нямаше болка.
Чувстваш едно страхотно облекчение ... и една голяма радост.

Доста дълго стана, за което съжалявам....