Медицински център в Тутракан -2

• 79 760
  • 827
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте момичета,имам въпрос към мамите раждали в Тутракан - какво си носихте като документи и принадлежности за вас и какво е нужно за бебето?За него трябват ли дрешки,пелени?

Здравей!

Аз по-напред в темата бях писала подробно, може да потърсиш, ако имаш време.
Иначе си носиш направлението за хоспитализация, което ти дават при последния преглед при док.
След като родиш и всичко е наред, трябва да представите Акт за сключен брак, ако имате такъв. Май е това...
Изследванията те си ги пращат автоматично от центъра в болницата. ( Ако не си следиш бременността при Бойчеви - си носиш и тях).

За бебето трябват само памперси.
Те са си в пелени. Ако искаш да си го обличаш вече .... ще си носиш и дрешки.

За себе си - дамски превръзки, мокри кърпички, сухи ( тоалетна хартия), вода, монети за телевизора и кафемашината, нощнички, бельо.... помпичка за кърма ( ако има проблем)...

Simple Smile

# 496
Здравейте момичета, моят преглед мина добре, ФМ беше около 10 мин. и сега ще чакам резултат от БХС - дано всичко да е наред   Praynig. След като си тръгнах  се сетих, че ме вика отново в 17 г.с., но забравих да попитам дали това ще е втората ФМ или за нея ще ходя допълнително.

# 497
Втора ФМ се прави между 28 и 31 г.с.

# 498
Привет мами,

Аз съм на ЖК при Л.Бойчев и имам желание да раждам в Тутракан. Обаче напоследък чувам, че не било добро решение (от мами от Русе) щото там нямало неонатолози и т.н., специалисти, които да се грижат за бебето ако недай си Боже има някакъв проблем. Аз нещо не мога да го приема това, щото нали все пак толкова бебета са родени там...не може да е вярно. Но моля, мамите с опит там, да внесат малко спокойствие у мен ...как стоят нещата точно.

# 499
JujiMuji, когато аз раждах там през 2011 нямаше неонатолог, но това не попречи на детето ми, родено в 32 седмица да остане там и да я гледат повече от перфектно. Сега мисля, че пак имат неонатолог.
Отделението тогава разполагаше с 2 нови кувьоза - единия беше чисто нов. Даваха ми да ходя всеки ден при детето и да нося кърма, което за мен беше много важно. Изписаха ме от болницата, защото имаше къде да отседна в града, иначе мисля, че нямаше да ме изпишат. После ме вкараха пак, защото трябваше да извадят малката от кувьоза и да видят за 3-4 дни как ще потръгнат нещата, а не директно да ни пратят в къщи.
Тогава нямаха сърфактант, не знам сега дали има. Малко преди раждането говорих с д-р Бойчев да ми каже какви са вариантите за детето, което е ясно, че ще е недоносено. Той ми каза така - ако диша сама остава тук да я гледаме, ако не диша самостоятелно трябва да я изпратим в Русе, Силистра или Варна - където е по-удобно за родителите. Така, че остава сама да прецениш какъв риск би поела.
Аз пропътувах разстоянито Русе-Тутракан с контракции на 4 мин в 32 г.с. и знаех, че правя най-доброто за детето си и за мен е така  Peace

# 500
  • ruse
и на мен ми предстои днес цветна снимка там

# 501
Втора ФМ е от 18 до 23 седмица, трета от 28 до 32  Peace
Другият петък съм на ФМ при д-р Б. Бойчев, тогава ще съм в 18 г.с. За първи път ще ходя в клиниката, изчетох темата, но не разбрах таткото може ли да присъства по време на ФМ? 

# 502
Елеонора, аз бях при Л.Бойчев. Мъжа ми присъства на всеки един преглед докато бях бременна и нямаше никакъв проблем. Мисля, че и при Б.Бойчев няма проблем татковците да влизат  Peace

Аз даже така бях свикнала да влизаме двамата, че на първия профилактичен след като родих се опитах да вкарам мъжа ми, ама той нещо не се нави  Mr. Green

# 503
eleonora1983 да, няма проблем,аз съм влизала и с приятелка, и с ММ при Богомил

# 504
Мноооого ви благодаря, надявам се и моите впечатления да са като на всички, споделили мнение в темата  Peace

# 505
  • Свищов
Привет мами,

Аз съм на ЖК при Л.Бойчев и имам желание да раждам в Тутракан. Обаче напоследък чувам, че не било добро решение (от мами от Русе) щото там нямало неонатолози и т.н., специалисти, които да се грижат за бебето ако недай си Боже има някакъв проблем. Аз нещо не мога да го приема това, щото нали все пак толкова бебета са родени там...не може да е вярно. Но моля, мамите с опит там, да внесат малко спокойствие у мен ...как стоят нещата точно.
Родих близначки в 38 г.с. Едната беше с тегло 2.200 кг. и остана в Тутракан. Тази, която беше 1.570 кг. дишаше сама, но решиха че ще е добре да бъде изпратена в спец.болница. Те организираха линейка с кувиоз и беше транспортирана във Варна. Прецени сама.

# 506
Благодаря ви, мами. Деска, определено и аз ще заложа на раждане там, спикойна съм с доктора и със сигурност знаят кога как да реагират.

# 507
  • ruse

снимката премина успешно просто толкова внимание не са ми оказвали никаде другаде невероятни доктори,сестри и всички  които присастваха.А за инсе чак другиа месец сега не било хубаво след снимката.пожелавам на всички други успех

# 508
Момичета днес трябва да ми излязат резултатите от БХС и следобед д-р Л.Бойчев да ми ги разчете. Направо умирам от страх какво са показали  Shocked

П.П. Просто реших да споделя с надежда да ми олекне  Sad

# 509
Момичета днес трябва да ми излязат резултатите от БХС и следобед д-р Л.Бойчев да ми ги разчете. Направо умирам от страх какво са показали  Shocked

П.П. Просто реших да споделя с надежда да ми олекне  Sad

Ели, не се притеснявай!
Всичко ще бъде наред!  Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт