СЕДМИ клас - първи срок - 4 тема

• 30 826
  • 737
  •   1
Отговори
# 345
  • София
важен е форматът, не трудността. Олимпиадата в седми клас е първият голям сблъсък на градско ниво. Мисля, че поне някои от школите ще се съобразят, ако желаещите са много.

И трудността е важна все пак.  Peace Не се отива на кубертенов принцип, ей така за участието, а с идеята да се представиш добре на общия фон. Ако общинският кръг  беше с  доста по-голяма сложност спрямо НВО , много от децата биха се демотивирали от ниските си резултати . Ако е за самото  запознаване с формата - същата  работа вършат и пробните по школите. Ако е пък за ориентация къде си сред всички - пак няма реална представа човек, тъй като никъде няма справка за броя явили се, както  и  обединени резултати, а само по училища и после протокол с допуснатите до втори кръг. Добре си е да се яви човек заради самия тренинг и набирането на рутина.

# 346
  • София
искам да кажа, че няма смисъл трудността да е като по математическите състезания или обичайните олимпиади, защото се губи смисълът да е с формата на изпита. По-важно е да е с трудност, съотносима с реалните изпити. Дори да е на кубертенов принцип, важно е да се участва, за да се добие представа как изглеждат нещата, времето, другите участници. Миналата година като гледах списъка с резултатите, дори статистика направих на око, горе-долу представянето на моето и познати деца излезе сходно с класирането по статистика на изпита, горе-долу в сходни интервали.

Резултати имаше, ако добре помня, бяха на сайта на рио.

# 347
  • София

Резултати имаше, ако добре помня, бяха на сайта на рио.

С всички явили се? Rolling Eyes Не ми се вярва.Та те са сигурно ако не половината , то поне една трета или четвърт от децата във випуска, тоест едно 2 хиляди и отгоре.. Почти гарантирано децата, влезли в последствие в първите училища по бал, са били там.Плюс и малко от тези с принципа "Важно е участието" - а това сборно са много деца, че да бъдат изкарани всички резултати.

# 348
За самочувствието е добре да отидат И на Коледното ( тези, които са свободни, моят е на школа), защото, ако не бъркам, на него не се явяват семегейци.
На СМТ всички точки над 50, с малки изключения,  са окупирани от СМГ или другите училища с мат.потоци, от 38 до 50 т. става шарено.
А олимпиадата си е задължителна, според мен, още един пробен все пак, не в  школата, а в училище, съвсем като истинско. Laughing
Могат поне да пишат брой явили се, ей така, за статистиката.

ПП. На сайта на РИО вече са публикувани резултатите от СМТ.

Последна редакция: ср, 28 ное 2012, 12:00 от нова

# 349
Шоколадът на Рая-Никол е свършил и мамите се черпят със зеле.. Laughing

А преди шоколада цяла тенджера сърмички навивах  Crazy, зелката беше подарък обаче, нашето снощи беше направено  Peace

# 350
   Русалката е права. Протоколът, качен на сайта на РИО - София е само за класираните на областен кръг.

http://www.rio-sofia-grad.com/index_files/news/2012/01/13/olimpi … ani_obstinski.xls

# 351
  • София
Шоколадът на Рая-Никол е свършил и мамите се черпят със зеле.. Laughing

А преди шоколада цяла тенджера сърмички навивах  Crazy, зелката беше подарък обаче, нашето снощи беше направено  Peace

Е, като ти казвам, че си с едни гърди напред - права съм. Може да не  са били два десерта - задача и шоколад, както първоначално предположих, но са били  зеле и десерт накуп - 2 в 1. А задачата - в правилната посока, за седмокласничката.. WinkКой както и с каквото се уредил. Mr. Green

# 352
  • София
Да, защото работите на децата от 1 кръг се проверяват в техните си училища от техните си учители. Децата научават резултатите си на място.

# 353
  • София
Има списък с резултатите на класираните за областното. От седмокласниците са 238 човека.

Аз по него се водих.

# 354
  • София
Да, защото работите на децата от 1 кръг се проверяват в техните си училища от техните си учители. Децата научават резултатите си на място.

Точно това имах предвид.Човек няма особена ориентация къде е детето му след първия кръг, освен на фона на съучениците му в училище ( + ако е класирано за втори, там вече е лесна ориентацията). А проверителите се съобразяват после с наредбата и пращат списък в РИО с децата, минали минималния праг от точки, необходим за класиране на втори кръг. РИО качват обобщен списък с децата, допуснати до следващия кръг. За него вече се качват резултатите, както, разбира се, и за трети.

# 355
  • София
Е, с малко фантазия може да прогнозира, на база класираните, и ако се приеме, че разпределението е нормално. Ако чертата миналата година е била 73 точки и от града са 240 деца, то най-вероятно тези, същите, и на реалния изпит ще са в началото на списъка, и ако изкарат толкова и на българския, брой ги заели поне четвърт от местата сумарно за двата пола!

# 356
Може ли да кажете по колко деца приемат в 8-ми клас в Немската, 73-то, СМГ?

# 357
  • София
Ние в 73 СОУ тази година ще имаме прием на 4 паралелки, всяка по 28 деца. НО все още не сме гласували профилите.

# 358
Моля, погледнете тези тестове. Имате ли идея от кое помагало са?

Скрит текст:

# 359
Златце,нищо не виждам или съм си забравила очилата? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт