СЕДМИ клас - първи срок - 4 тема

• 30 807
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
Леле! Усещам как децата скоро тайно ще ви сложат Child defender на компютрите и ще ви ограничат достъпа до БГ Мамма.  Joy

# 376
  • I want it all and I want it now.
Аз пак да кажа  ,че продължаваме да си търсим учител по немски  Peace
Ако имате някой предвид, моля пишете. Благодаря.  bouquet

# 377
Eй, майчета, сега е време за пост и молитви... какъв шоколад , какви сърми  - нека дойде 24-ти, пък тогава да се разпищолваме.
Русалке - задачата ти беше много интересна, помогна ми да се събудя сутринта. Дано моя заплес я вдене довечера. Днес има тежко контролно по мат - на ъгли. Снощи се подготвя до късно. След обед на академия има тежък изпит мисля с формата на НВО по изученияв до сега материал. Много математически ден.
Докато съм писала... 23 поста минали.... леле. седмокласниците могат само да ни дишат праха - толкова сме ентусиазирани.
Аз поръчах няколко сборника, и до довечера ще има с какво да си запълвам времето. После ги предавам на бодрата смяна Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 378
  • София
E, сега, предвиждания се правят като се стъпва на една основа, в случая класираните за втори кръг. Ясно е, че има някакво движение, но тук не е важен индивидът,  ако се запази показаното, може да се направи някаква ориентировъчна сметка. Най-малкото, че хората от този списък не са за подценяване, и да се приеме консервативно, че има още деца, които просто не са отишли на олимпиадата, но биха изкарали подобни резултати.

Естествено, че е така по принцип, просто споделих, че малко или много всичко е ориентир на този етап. PeaceНе знам дали е само някакво движението,може и по-осезаемо да е в един момент,   в класа на дъщеря  ми в 8 клас  една учителка по математика беше само свястна, за разлика от заместничките й после. Та тя беше подканила децата да участват на олимпиадата. Тъй като на този етап е нямала явно добър ориентир кой как е по математика, въпреки много високите приемни оценки на всички, накарала да вдигнат ръце онези, стигнали до втори кръг и нагоре на националното за седмокласници и на втори и нагоре на олимпиадата през миналата учебна година. Е, познай, от клас с 29 деца вдигнатите ръце са били 5 - три от които на семегейци. Peace

# 379
дидева, от къде да видя кога ще е Олимпиадата по мат. в Стара Загора?

никой ли не ми позна теста от кое помагало е? Cry

# 380
  • София
Погледнах, Голд, но не ми познато. Разлистих помагала от нашата кака, но не открих съвпадения. Sad

# 381
е, дано другите успеят да ги видят, ако не тук, то поне в пощата.

Всъщност на мен ми се струва лесен този тест, вие какво мислите? Има ли някакви капани или си е обикновена работа - даван им  е на ЗИП.

Сега ще вървя да се срещна с българичката да видим какво ще ме посипе

# 382
  • София
Леле! Усещам как децата скоро тайно ще ви сложат Child defender на компютрите и ще ви ограничат достъпа до БГ Мамма.  Joy
Деска, мен с това ме заплашват от 2 години. Като сте почнали да говорите за олимпиади да питам нещо-на дъщеря ми са и казали задължително да участва на олимпиадата на 15.дек. и че трябвало да подаде някакви документи, но тя не разбрала нито какви, нито къде се подават. Бихте ли ми казали....ние само до 4ти клас се явявахме, после и двете години все бяхме болни, но документи не помня да сме подавали и все си е била в училището.

# 383
  • София
Нищо не сме подавали. Децата се записватт в училище, най-често казват на учителката по математика или класната.

# 384
Та тя беше подканила децата да участват на олимпиадата. Тъй като на този етап е нямала явно добър ориентир кой как е по математика, въпреки много високите приемни оценки на всички, накарала да вдигнат ръце онези, стигнали до втори кръг и нагоре на националното за седмокласници и на втори и нагоре на олимпиадата през миналата учебна година. Е, познай, от клас с 29 деца вдигнатите ръце са били 5 - три от които на семегейци. Peace

Аз се бях замислила защо така след 8-ми клас учениците масово не се явяват нито на състезания, нито на олимпиади по математика, само представители на СМГ, НПМГ и АК срещам.  Не говоря изобщо за първите места. Какво се случва с математиката в езиковите, децата ли нямат желание или училищата не организират, подготовката по математика на ниво ли е, каква е причината?

Ranick, да не би да не се организира в самото училище, а да трябва да се яви в друго?

# 385
  • I want it all and I want it now.
Тези , който влизат в езикови се занимават само с езика и мат. остава на заден план.  Peace
А в 9 клас пък изобщо не им се занимава с нищо.  Laughing Този период направо ме плаши, като ги гледам от сега. Всеки ден минавам покрай едно училище/ елитно/ и сутрин към 7.00, вече са захапали цигарите и кафетата. 

# 386
  • София
Благодаря  Andariel, ще я накарам пак да пита.
Аз да си кажа, че навремето в езиковата съм учила почти само математика и то все на много високо ниво, намразих я заради учителката, която независимо какво правех имах 5, защото нямало да кандидатствам с математика и оценката не ми трябвала, а видите ли не можело всички да са отлични. Едно време учебника не се отваряше-според нея беше за 3ка. Само от сборници се готвехме..това си беше добре за повечето, които се готвеха да кандидатстват с мат. Сега вече всичко е различно..

# 387
  • София
Тези , който влизат в езикови се занимават само с езика и мат. остава на заден план.  Peace
А в 9 клас пък изобщо не им се занимава с нищо.  Laughing Този период направо ме плаши, като ги гледам от сега. Всеки ден минавам покрай едно училище/ елитно/ и сутрин към 7.00, вече са захапали цигарите и кафетата. 

Ами не е съвсем така. Peace Зависи от детето, зависи от учителя на който попадне.
Например в АЕГ има страхотен преподавател по математика. На  националния кръг на състезанието за езикови, в което  представители на СМГ и други математически гимназии не участват, доминират негови възпитаници.Резултатите от матурите по математика на деца от езикови показват също много добра подготовка. Миналата година в НЕГ е бил огромен напливът от десетокласници, желаещи за профил математиката. Тази година, като съдя по настроенията в класа на дъщеря ми, нещата ще стоят по подобен начин. Естествено, че подготовката не е на ниво математическа,не се и очаква да бъде,  но комбинацията от съвестно дете и добър учител пак дава една много добра основа.

А това с наблягането на езика може до известна степен да важи за 8 клас. Но нагоре напънът по езика вече не е толкова голям и децата учат равномерно по всичко, включая и по математика.

Последна редакция: ср, 28 ное 2012, 14:02 от eine in Rente gegangene Nixe

# 388
  • София
що да няма деца? Има, ама са доста по-малко. Моята и тя планира да ходи, ама като не решава задачи, хич не я виждам как ще мине на втори кръг. По традиция ще се класират бившите и настоящите от СМГ и НПМГ.

# 389
Положението по математика в 8-ми клас е същото, само дето липсва истерията от миналата година. Сега си казвам, ако знае за шест в училище, значи знае достатъчно. А миналата година все ми се виждаше недостатъчно Laughing По отношение на математиката ни се върна спокойствието отпреди 7-ми клас - внимаваме да няма пропуски. Вече по-нататък ще мислим в каква посока ще тръгнат интересите и колко още да наблегнем Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт