СЕДМИ клас - първи срок - 4 тема

• 30 786
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Ето десерт за желаещите - задачата е  средна работа, нито лесна, нито много трудна. Peace Който е на диета - да не си взима от нея Mr. Green

Даден е триъгълник АВС  и ъглополовящата му BL.  Избрана е точка К от АВ, такава, че <AKC е със 70 градуса по-голям от <LBC. Намерете < ACK, ако се знае, че  < ACB e с 20 градуса по-голям от <CAB.

Извадих я от стар пробен, по формата с 30 задачи през 2010.  Но това няма особено значение, задачата си е задача.

# 421
  • 1st floor
Мамите ги няма, зеленце похапват,
сърмичка след сърмичка сладичко си лапват.
Нетърпеливо чакат на седмицата края,
когато със детенце и мъжле към рая -
към вилата планинска дружно ще поемат,
напитки и мезенце пътьом ще си вземат.
Кротичко и тихо, гушнати двамина,
винце ще отпиват пред топлата камина.
А в стаята съседна тяхното детенце,
с приятели ще чати, похапвайки парфенце -
истински десерт, не някаква задачка,
пусната от Nixe - форумската квачка.. hahaha

hahaha hahaha hahaha Joy Joy Joy

Почвам да преписвам поредната задачка...За днес момата се беше покрила и не е решена тази, която преписвах сутринта. Та за утре ще си има две!!! Mr. Green

# 422
Предлагам от другата седмица усилена форумна подготовка за олимпиадата.  Mr. Green

Отг. 30?

# 423
  • София
Предлагам от другата седмица усилена форумна подготовка за олимпиадата.  Mr. Green

Отг. 30?

Големи математици сте у вас, браво. Grinning

# 424
Хихи, задобряваме, вече от 1-ви опит познаваме. Поне детето, де.

За утре вечер - нещо по-засукано  Wink, че младежът си легна, а аз не знам дали ще се справя сама.

# 425

В триъгълнник АВС точка Р е произволна на АВ, точка Q е произволна на ВС.Свързваме С с Р и Р с Q.
ъгъл ВРQ е 18 градуса.Колко градуса е ъгъл АСР?

Какво е оригиналното условие?Нещо не му е наред, непълно е и неточно..Няма как Q да е произволна тoчка, след като има фиксиран ъгъл BPQ. Може само Р да е произволна. Или обратното. Q ще е произволна, а Р определена.Thinking

Нямам идея, синът ми това си спомня от задачата, която не успял да реши днес на контролното.Значи може би отново същия проблем, пак не е прочел както трябва условието.Все такива грешки правим в последно време.Благодаря все пак и наздраве!

И моичкият получи 30.

Последна редакция: ср, 28 ное 2012, 22:30 от slon

# 426
  • София
Браво и на вас. Grinning

# 427

Отг. 30?
И ние почваме. Извадила съм всички задачи от миналата година по градове.
Нова ти как ще процедираш?

# 428
  • София и там където не се пуши
Усилена подготовка за Олимпиада на майките - питахте ли децата  Joy Joy Joy

Ще предложа такава, при първа възможност, да знаете сериозна съм. Русалка ще я включа във всички възрастови групи  Joy Joy Joy Joy Joy

Ганис понеже е професионалистка, няма да я допуснем.  Joy Joy Joy

# 429
Стига с тия триъгълници, ето ви една задача от реалния живот  Mr. Green

Митко обикалял моловете и си харесал блуза за 97лв. Хубаво, но нямал пукнат лев. Затова взел от майка си назаем 50лв и от баща си 50лв. Купил си блузата и му върнали 3лв. Върнал 1 лв. на майка си и 1 лв.на баща си. Вече дължал 49лв на мама и 49лв на тате. Останалото левче прибрал в касичката. Хубаво де, но 49+49+1=99. Въпроса е къде е липсващото левче?

newsm78

# 430
Добър Ви ден  Simple Smile, великолепни мами  bouquet Много ме радвате, благодаря Simple Smile

# 431
Добър Ви ден  Simple Smile, великолепни мами  bouquet Много ме радвате, благодаря Simple Smile

Аз викам намериха левчето "колежките" ...  Laughing

# 432
Здравейте, малко материали и тестове по БЕЛ
http://pmg-sliven.com/bg/index.php?option=com_content&task=v … 137&Itemid=79

# 433
  • София и там където не се пуши
Стига с тия триъгълници, ето ви една задача от реалния живот  Mr. Green

Митко обикалял моловете и си харесал блуза за 97лв. Хубаво, но нямал пукнат лев. Затова взел от майка си назаем 50лв и от баща си 50лв. Купил си блузата и му върнали 3лв. Върнал 1 лв. на майка си и 1 лв.на баща си. Вече дължал 49лв на мама и 49лв на тате. Останалото левче прибрал в касичката. Хубаво де, но 49+49+1=99. Въпроса е къде е липсващото левче?

newsm78

Като е написано, веднага се сеща човек.

А имаше една задача за малките. Представи си че си шофьор на автобус и караш 10 пътника, на първата спирка слезли 2 качили 5, на следваща слезли 3, качили се 15 и т.н - 10 спирки и накрая - На колко години е шофьора  #Crazy Joy newsm78

# 434

Като е написано, веднага се сеща човек.

А имаше една задача за малките. Представи си че си шофьор на автобус и караш 10 пътника, на първата спирка слезли 2 качили 5, на следваща слезли 3, качили се 15 и т.н - 10 спирки и накрая - На колко години е шофьора  #Crazy Joy newsm78

Тази за шофьора малката я решавали в градината и само тя познала  Laughing

Ама левчето де е   Thinking

Общи условия

Активация на акаунт