СЕДМИ клас - първи срок - 4 тема

• 30 794
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
Моя се е изцепил,че бил насочен към битовата сфера,ще кажеш,че всяка вечер у дома стихове си четем. ooooh!
Joy Joy Joy

деца, какво ги правиш...

нова: и на мен нищо не ми говори, от въпросите отдолу си мисля, че нещо за славяните ще да е

# 406
Да, Лада е славянска богиня, но аз в началото не зацепих, че викат на нея, а не на мъж  "Ладо, Ладо...".
Чак като прочетох отговорите схванах текста.  Embarassed

Има и изпусната буква в текста.

"Прасец" ако произлиза от нещо свинско (не съм компетентна по въпроса), ще да е от мн.ч - прасци, ама това е остаряла дума, сегашните деца знаят за прасета, кой всъщност е верният отговор?

Моят реши, че  е става. - Защо? - Ами щото не става.  Joy

Последна редакция: ср, 28 ное 2012, 17:46 от нова

# 407
дидева, от къде да видя кога ще е Олимпиадата по мат. в Стара Загора?
Преподавателят по математика би трябвало да знае. Ако не знае, търси начин да се свържеш с РИО, но гледай да е скоро. Иначе, като ви знам сайта на РИО-то...май няма надежда там да се появи въпросната информация.  Mr. Green

# 408
  • София
РИО е длъжно да подаде информация към училищата. Ние имаме такава от няколко дни. Преподавателят е длъжен да уведоми учениците. Днес  постъпи и инфо за Коледното състезание, което ще е на 8.12. За 7 клас ще е с формата на НВО, за 12 клас ще е с формата на ДЗИ.

# 409
  • София и там където не се пуши
РИО е длъжно да подаде информация към училищата. Ние имаме такава от няколко дни. Преподавателят е длъжен да уведоми учениците. Днес  постъпи и инфо за Коледното състезание, което ще е на 8.12. За 7 клас ще е с формата на НВО, за 12 клас ще е с формата на ДЗИ.

А то някои учители просто казват, не са нашите училища за такива състезания.

# 410
Най-накpая ви изчетох, то много сте писали бе хора!Останаха няколко неподредени куфара и кашони, но те могат да почакат, а вие пишете ли пишете. Кога се изучихте, вече желания редите, на моренце ви се ходи през юни, но поне задачите не сте спряли.Лигите ми потекоха с тези сърмички и чаша хубаво вино, а за десерт - шоколад и задачи.Та в този ред на мисли да започнем със задачките, но аз няма да ги решавам, моля за помощ:

В триъгълнник АВС точка Р е произволна на АВ, точка Q е произволна на ВС.Свързваме С с Р и Р с Q.
ъгъл ВРQ е 18 градуса.Колко градуса е ъгъл АСР?

# 411
  • София
Мамите ги няма, зеленце похапват,
сърмичка след сърмичка сладичко си лапват.
Нетърпеливо чакат на седмицата края,
когато със детенце и мъжле към рая -
към вилата планинска дружно ще поемат,
напитки и мезенце пътьом ще си вземат.
Кротичко и тихо, гушнати двамина,
винце ще отпиват пред топлата камина.
А в стаята съседна тяхното детенце,
с приятели ще чати, похапвайки парфенце -
истински десерт, не някаква задачка,
пусната от Nixe - форумската квачка.. hahaha

Бързо се разписвайте, че иначе не знам какъв бисер още ще роди главата ми.. Mr. Green

ПП Чухте ми призива.

# 412
  • София и там където не се пуши
http://www.vbox7.com/play:9bd3b9c305 - Поздрав от мен

Да не ви казвам, какви неща разказаха децата ми за тази песен, от тогава това ми напомня, как доста знаят.

# 413
  • България, София
Включвам се, с риск да ви прекъсна - много ми е уютно тук, старая се всеки ден да чета, но днес сте надминали себе си - 6 страници досега, няма изчитане!
При нас учебния процес тече притеснително лежерно, особено като чета какво правите вие. Седмокласничката ходи на школа по БЕЛ и всичко е О.К., според нея. Има 5 на пробния изпит, на последния преразказ 33 т. Аз смятам, че работи малко  Sad, преценявам по време.
Досеха се борихме с електротехниката и ме върна много години назад.
Платих Салабашев, Коледното и пробен в СМГ - за седмокласничка и четвъртокласник - 48 лв.
Живея с мисълта, че не мога да контролирам подготовката на децата си ... Неприятно чувство и леко стресиращо при двама кандидатстващи  Sad

Последна редакция: чт, 29 ное 2012, 06:57 от vimares

# 414
Мамите ги няма, зеленце похапват,
сърмичка след сърмичка сладичко си лапват.
Нетърпеливо чакат на седмицата края,
когато със детенце и мъжле към рая -
към вилата планинска дружно ще поемат,
напитки и мезенце пътьом ще си вземат.
Кротичко и тихо, гушнати двамина,
винце ще отпиват пред топлата камина.
А в стаята съседна тяхното детенце,
с приятели ще чати, похапвайки парфенце -
истински десерт, не някаква задачка,
пусната от Nixe - форумската квачка.. hahaha

Бързо се разписвайте, че иначе не знам какъв бисер още ще роди главата ми.. Mr. Green

ПП Чухте ми призива.

rotfImao rotfImao rotfImbo

(вЕрно си е, обаче докато ние си пием питието пред камината, горкото си пише домашните за курса)

-Давайте задачи!
някой се изкряска
и триъгълници разни
появиха се завчаска!

Joy

Още не сме вечеряли, че таткото се забави, но след вечеря идвам за десерта.  eat

Последна редакция: ср, 28 ное 2012, 21:15 от нова

# 415
дребното къде се цели?

# 416
  • София

В триъгълнник АВС точка Р е произволна на АВ, точка Q е произволна на ВС.Свързваме С с Р и Р с Q.
ъгъл ВРQ е 18 градуса.Колко градуса е ъгъл АСР?

Какво е оригиналното условие?Нещо не му е наред, непълно е и неточно..Няма как Q да е произволна тoчка, след като има фиксиран ъгъл BPQ. Може само Р да е произволна. Или обратното. Q ще е произволна, а Р определена.Thinking

# 417
  • България, София
дребното къде се цели?
СМГ, при кака.

# 418
това е добър избор.. в 7 клас ще се напъва само с БЕЛ- а

# 419
  • България, София
това е добър избор.. в 7 клас ще се напъва само с БЕЛ- а
Това ми е идеята.

Общи условия

Активация на акаунт