Коледа посрещаме отново-с декемврийски ден рожден и бебе ново -21-

• 35 541
  • 739
  •   1
Отговори
# 165
Благодаря ви за отговорите ! Значи долу-горе всички постъпват по подобен начин. Аз не бях с количката ,тъй като бяхме с майка - а тя буташе количката на Катето. Проблемът е ,че Марио точно с еопива да се налага , което аз не мисля да оставя така. Нямаше и как да го оставя там да се търкаля и да крещи (срам ме е ) Не ,че като го нося и той се мята като риба на сухо е по-готино , но поне се движим  . Добре ,че бяхме близо до колата , та го пъхнах вътре и го оставих да си дореве без да му обръщам внимание. НО съм решила да го накажа - да не гледа детско , да не ходи при кака си на долния етаж (вуйна ми живеят долу и той много обича да ходи там) . Ще му обясня пак защо (аз му казах още в колата ,че днес ще е наказан заради тази постъпка) ДАно да успея да се наложа, че иначе ще ми се качи на главата.

# 166
Илиянамос,мисля си,че просто каката е пораснала и е отминало:)Гледам все това да си повтарям,че е период,че на 5 години няма да иск да я нося на ръце и да ми виси все на врата.А понякога вече ми е толкова трудно да съм мила и добра,и разбираща ,и обясняваща.Направо ме сърбят ръцете да я оставя да поплаче за нещо, но пак стискам зъби и си повтарям ще мине.Ето ти сега ме успокои,че минава HugЗащото това че не се тръшка в момента хич не значи,че не иска нищо и все е на кеф..напротив има дни дето...Но съм се зарекла,че няма да й се карам,и ми е чак любопитно докога ще издържа Joy

Роси,мила,съсем наскоро се заговорих с неото ни на тази тема,та тя каза,че наказания в тази възраст за жалост остават неразбрани и не работят.И аз оставам с впечатление,че си е такъв момента им сега.Не се ядосвай,действай на момента,взимаш го и край.Не си хаби нервите повече.Рой само ще се разстрои и киселее,а едва ли ще се сети защо точно се прави това.Не знам нека и другите момичета да споделят ако имат опит с наказване,но ми се струва,че още не им увират главетата сладки:)Гушни си го и ще ти мине яда Hug

Последна редакция: пт, 30 ное 2012, 16:19 от KalinaZ

# 167
  • София
Илиянамос,мисля си,че просто каката е пораснала и е отминало:)Гледам все това да си повтарям,че е период,че на 5 години няма да иск да я нося на ръце и да ми виси все на врата.А понякога вече ми е толкова трудно да съм мила и добра,и разбираща ,и обясняваща.Направо ме сърбят ръцете да я оставя да поплаче за нещо, но пак стискам зъби и си повтарям ще мине.Ето ти сега ме успокои,че минава Hug

хахах Кали, направо ме разсмя... Да видиш как не ми виси по врата, само да види навън че или аз или тате сме взели да носим Владито веднага протяга ръце и започва да мрънка досущ като бебе Crazy
Ох, само ако можех и аз като теб, ама не, колкото и да опитвам все понякога си изтървам нервите Embarassed

Добра браво за кучето! и ние семейно много искаме, ама докато сме под наем няма начин... Между другото си намерихме апартаментче в Гоце Делчев до Южният парк и се местим до 15-ти newsm35 Самоа не знам как ще сме с рожденият ден с това местени, ни пари, ни време нямаме, май ще вземем една тортичка и семейно колкото да духне свещичките детето

Последна редакция: пт, 30 ное 2012, 16:31 от iliyanamos

# 168
Честит рожден ден на празнуващите днес сладури! newsm59
Да са здрави, весели и много щастливи! newsm67

Слава Богу, моите момичета не са се тръшкали така. Навън не са ми правили такива панаири. И по-добре (и за двете страни). Mr. Green Каката вкъщи се сърди и тръшка понякога, но там може, а и бързо и омръзва ако няма публика. Laughing Ако навън ми се заинати за нещо, първо обяснявам как и защо и ако не срещна разбиране следва игнор. Naughty Аз практикувам следното - още с излизането обяснявам за какво точно имам пари и за какво нямам. Wink Казвам например "Днес имам пари за сок и хапване, но нямам достатъчно за книжки/играчки/люлки." Каката свикна вече и ме пита преди, да поиска нещо, "Мамо днес имаш ли парички за това?". Wink Малката е по-лесна, защото гледа от кака си и ако голямата не иска нещо, малката също си трае. Simple Smile
При Роси, обаче ми се струва, че си е просто класическа ревност. Най-големите сръдни на голямата ми дъщеря бяха в периода след раждането на Гери. Имах чувството, че не е моето дете. Към бебето не се държеше зле, но се сърдеше за щяло и нещяло. ooooh! Аз, обаче, бях доволна, че се тръшка, а не насочва ревността си към Гери. По-добре мама да е виновната, отколкото бебето. Wink Стараех се да се занимавам повече с нея, често (прекалено дори) и повтарях колко я обичам и така постепенно всичко отмина. Peace

# 169
enigmata  , при Марио не е от ревност. Той обича да си реве и да се тръшка и преди появата на бебка.   В конкретния случай нямаше как да му обяснявам надълго и широко . Той направо започва с цирка... Предварително не му обяснявам за какво има пари и за какво не. Целта ми не е да не му купя дадено нещо , а да не се учи ,че винаги ще получи всичко за което се хване. За това му казах- Вече купихме едно списание с играчка, не може да купуваме две... Искам като му кажа ,че не може, да разбере ,че не може.. Оххх много трудна тази работа  Mr. Green

# 170
enigmata  , при Марио не е от ревност. Той обича да си реве и да се тръшка и преди появата на бебка.   В конкретния случай нямаше как да му обяснявам надълго и широко . Той направо започва с цирка... Предварително не му обяснявам за какво има пари и за какво не. Целта ми не е да не му купя дадено нещо , а да не се учи ,че винаги ще получи всичко за което се хване. За това му казах- Вече купихме едно списание с играчка, не може да купуваме две... Искам като му кажа ,че не може, да разбере ,че не може.. Оххх много трудна тази работа  Mr. Green

Уф, кофти, че и преди е бил така.... Не мога да помогна тогава. Аз лично нямам нерви за подобни прояви и много бързо ми пада пердето. Naughty Ами лоша майка съм явно. Whistling За обясненията, при каката помагат, но малката не разбира. Добре, че се води по кака си и ако успея там, печеля двойна победа. Laughing
Аз си имам пък друга мъка. Сега спя и с двете в детската стая. Но не това е проблема. Преместихме бебешката кошара, за да спи Гери в нея, а ние с кака и да сме си на ъгловите дивани. Е, да, ама малкото, реши че не иска да спи вече в кошарата, а да се гушка до мен на леглото. ooooh! Пробвах да я оставя да си пореве и да се кротне, но тя започва да заеква чак от рев. Confused И сега си спим с нея на тясното легло, а аз на др ден съм като пребита. Tired
Мрън

# 171
rossy-pm, имаше едно предване по ТВ7 - Детегледачки.
Там казваха, че времето на наказанието трябва да отговаря на годините на детето. Примерно за 2г. дете - 2 мин в ъгъла. Навиваха таймер да звъни когато времето на наказанието е изтекло. Освен това отложено наказание в 2г. възраст не действа. Той няма да направи връзка защо му отнемаш филмче/ книга за нещо направено сутринта. При толкова малки деца наказанията са непосредствено след белята. 
В случая на улицата е много трудно да го накажеш, децата са психолози, знаят къде и кога ще мине номера. Дъщеря ми пред хора си позволява по-голям цирк и номера, защото знае, че няма да и се скарам както насаме.
KalinaZ, не разчитай на 5г. да не се катери по теб  Wink Вече са ти казали, по-големи значи само по-тежки  Mr. Green
iliyanamos , честито местене! Да сте много щастливи на новото място! А за кучето - не е наше, на свекърите. Но тъй като те трябва да почиват, ние се съобразяваме!  Поне съм спокойна, че тяхното куче най-много слуша мен и ще се разберем, голяма съм му слабост  Crazy
The Girl , чудесен сайт! Благодаря! Намерих каквото ми трябва, сега трябва половинката да се преали за цената  Joy

# 172
  • София
Аз опит няма за това, което разказва Роси. Затова не знам дали постъпвам правилно.
Ситуациите при нас не са били съвсем същите, но пак са проява на инат - Филип все хуква на някъде и не мога да го спра. Викам след него, догонвам го и винаги се налага винаги да го нося, за да забрави мястото към, което е хукнал. 13кг на слабият ми кръст ми идват чудесно  ooooh!
Т.е. при всяка подобна ситуация го взимам на ръце и му отвличам вниманието.

НО ако ми се тръшка за още едно списание просто няма да му го купя. Грабвам го и го мятам в колата.
Ще свикне така, че всичко може и като стане на 18 ще поиска Бентли и тогава и да му обяснявам, няма да разбере.
Стратегията на Енигмата ми харесва, но като почнат повече да разбират.

Моят син е много нетърпелив. Обикновено не ми оставя никакво технологично време за осъществяане на желанията му. Например съзира чашата от която пие сок. И се почват крясъци и тропане с крак. Не ми се дава шанс дори да взема чашата, да сипя сок и да му я подам - всичко трябва да се случи на наносекундата, не просто на секундата!
За това обаче аз съм виновна - така го научих. Само дето той колкото повече расте, толкова времето ми за реакция се намалява с бясна скорост.

# 173
Уф, кофти, че и преди е бил така.... Не мога да помогна тогава. Аз лично нямам нерви за подобни прояви и много бързо ми пада пердето. Naughty Ами лоша майка съм явно. Whistling За обясненията, при каката помагат, но малката не разбира. Добре, че се води по кака си и ако успея там, печеля двойна победа. Laughing
Аз си имам пък друга мъка. Сега спя и с двете в детската стая. Но не това е проблема. Преместихме бебешката кошара, за да спи Гери в нея, а ние с кака и да сме си на ъгловите дивани. Е, да, ама малкото, реши че не иска да спи вече в кошарата, а да се гушка до мен на леглото. ooooh! Пробвах да я оставя да си пореве и да се кротне, но тя започва да заеква чак от рев. Confused И сега си спим с нея на тясното легло, а аз на др ден съм като пребита. Tired
Мрън
Защо не пробваш като заспи да се изнижеш?

Като замисля скоро Явор не ми се е тръшкал, единствено реве и се тръшка като не иска да ходи на градина. Когато вече разбира всичко можеш да се уговориш, ако иска нещо винаги мога да го "изманипулирам" и да предложа благосклонен за мен вариант.

Случвало се е обаче да не слуша - кажа ли "шамари?", млъква, навежда глава и край, докато при Тея още не върви номера.

Оххх момичета нямам търпение да я пусна Тея в групата на батко и  Tired Crazy

# 174
  • София
леле , за тръшкането - просто още ми пари последно днес след яслата пред вратата на апартамента ни - започна да се тръшка заради това , че не му дадох да включи лампата в коридора и като се почна хвърляне на земята и мятане на ляво и надясно с бесен рев. А как ехти в стълбите! Оставих го да се натръшка и после сам си влезе у нас. Откъде това търпение у мен незнам.

# 175
Мрън
Защо не пробваш като заспи да се изнижеш?

Като замисля скоро Явор не ми се е тръшкал, единствено реве и се тръшка като не иска да ходи на градина. Когато вече разбира всичко можеш да се уговориш, ако иска нещо винаги мога да го "изманипулирам" и да предложа благосклонен за мен вариант.

Случвало се е обаче да не слуша - кажа ли "шамари?", млъква, навежда глава и край, докато при Тея още не върви номера.

Оххх момичета нямам търпение да я пусна Тея в групата на батко и  Tired Crazy

Ами пробвала съм, но се буди по някое време и се започва един рев... Същото е и като я преместя в кошарата като заспи, за да спя на спокойствие. Буди се и започва "Мама Ати (Злати), мама Ати". ooooh! И аз пак я взимам, за да не събуди кака си. Tired Накрая ще им взема един тв за детската и да се приспиват с него и да спят сами двете най-накрая. Thinking

# 176
НО ако ми се тръшка за още едно списание просто няма да му го купя. Грабвам го и го мятам в колата.
Ще свикне така, че всичко може и като стане на 18 ще поиска Бентли и тогава и да му обяснявам, няма да разбере.
.
Точно това имах в предвид! Точно така и направих с мятането в колата и там можеше да се нареве на воля , че нямаше публика Simple Smile))

Добра , благодаря за това ,че сподели. Не съм гледала предаването , но определено съвета ще ми е много послезен.
Общо взето наказание нямаше - той не е искал филмче , не е искал да ходи и долу.  После и аз като изтрезнях , осъзнах ,че наисина няма смисъл след толкова часове да го наказвам. Ако си бяхме у дома щеше определено да седи в ъгъла . ММ понякога го наказва и той чудесно разбира за какво става въпрос . Днес му беше много "непослушен " ден.Цял следобед беснее и заспивапо 1час ,че и повече с играта "мамо вода , мамо ако ,мамоооо,мамо вода , ако .."

Цвети , моят малък терорист също е способен за същото да се тръшне така...  ooooh!

Енигмата
, аз също след зимата смятам да преместя малката в кошарата , а ние с МАрио да спим на единични легла , за да свикнат дребните в детската. После мама се изнизва и говото ахахаххах. Дано да не ми се появи подобен проблем , ще следя развръзката  Hug

# 177
Честит рожден ден на малките сладурчета празнуващи днес.
Ние сме 15кг и 90см,преди три дни бяхме на консултация.Дона рядко се тръшка,но за сметка на това се катери навсякъде,мести столове,да се качи още по висико и всичко пипа.
Баткото,ревнува точно като се сърди на нас за щяло и нещяло с нея играе,но вчера я удари не силно,но нея я заболя,казах му,че ако я удари още един път ще го набия.Тя е добричка,той е доста буен.

# 178
Честит рожден ден на малките сладурчета празнуващи днес.
Ние сме 15кг и 90см,преди три дни бяхме на консултация.Дона рядко се тръшка,но за сметка на това се катери навсякъде,мести столове,да се качи още по висико и всичко пипа.
Баткото,ревнува точно като се сърди на нас за щяло и нещяло с нея играе,но вчера я удари не силно,но нея я заболя,казах му,че ако я удари още един път ще го набия.Тя е добричка,той е доста буен.

При нас е обратното, Явор е добричък, Тея е буйната и лошата. Държи се много зле с батко си, но сме се разбрали с него ако Тея прави нещо лошо да дойде и да ми каже и аз да и с скарам, иначе преди си я поступваше, ама на малкото не му пука.  ooooh! А как хапе и щипе Тея не е истина.

# 179
ох,снощи Макси да си кара колелото без педали и да вземе завоя така падна и се удари в 1 ъгъл,че си сцепи устата,т.е малко под устата ,бая дълбока цепнатина  Sad и ще стои дълго време като белег сигурно  ooooh!,,оооо само като си помисля какво друго може да ме очаква -настръхвам,а като се има впредвид,че аз съм била по зле от  момчетата,незнам. Confused
За тръшкането ,тръшка се,особено като види коли и веднага ДАЙЙЙЙ ДЙЙЙЙ ама неможе всяка кола да взимам,и после старата да забрави,а и като съм със сестра ми тя веднага "ще му я взема" -нестава като сте сами да му взима ,ведгага пък лелиното ааааа.

ейй вчера капарирах клубчето ,където ще празнуваме РД набелязяла съм 14 дечица,дано дойдат,че много такъв ден -понеделник се пада,а и вече вс.са на ясла,работа,кой се разболял ,така мин.год стана поканих 10 дойдоха 3 много тъпо,

Общи условия

Активация на акаунт