Коледа посрещаме отново-с декемврийски ден рожден и бебе ново -21-

• 35 558
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
Честит рожден ден на всички рожденици ,които пропуснах да поздравя!Бъдете живи и здрави малки слънчица!
 Нямах възможност да следя темата но се надявам всички да са изкарали страхотно празниците на малките!
Ние ще празнуваме в събота/на деня/,поканила съм гости за малката и мен в едно клубче,после ще празнуваме и моя рожден ден в Троян за няколко дни,дано не ни затрупа там снега,ще вземем и малките с нас.

# 226
Честит рожден ден на Амир и Филип!

Ние с Малена официално започнахме подготовката за Коледа. Днес направихме две снежинки, една звезда и две топки от прежда. На нея й харесва да гледа как ги изработвам, а после ми подава различните цветове да ги украсяваме  Grinning Тази година съм решила да заложа на ръчно правени играчки и гирлянди  Crazy

# 227
  • София
Мари, весело изкарване Simple Smile

А ние в събота украсихме елхата, която си купихме.  Гоги в началото беше въодушевен, но като му писна започна да сваля играчките и да ги прибира в кутиите. С една дума кой видял видял. Та голям смях аз украсявам той ги маха таткото вика "Я да видим кой ще е с повече играчки накрая". Добре, че играчките са дървени иначе нямаше да оцелеят.

# 228
Да бе да , не завиждай... кошмарното задръстване не ти дава възможност да погледнеш от "красивата" страна на снеговалежа ... 2 часа - това беше времето за което изминах 16 км -от яслата до къщи ... а Алекс през цялото време си сваляше обувките и после чорапите и доволно си подпираше краката на ледения прозорец... всичко това продружено с яко мрънкане ...  

Joy Joy Ха-ха, Ивче, извинявай, ама се посмях за твоя сметка...Направо си я представих образно ситуацията, нищо че на теб хич не ти е било до смях...

Ифф, ще ти пиша на лични...

# 229
Честит рожден ден на Филип, Амир и Наско! Много весели игри и безгрижно детство!

# 230
Честит рожде ден на Наско , АМИр и Филип ! Живи и здрави , много усмихнати и послушни  Hug

# 231
  newsm59 на най-мъжката дата на декемврийските бебоци - Атанас на Pyjamka, Филип на ANGYA, Кристиан на ivonxxx, Амир на sany81! Честито и на другите, родени на тази дата  newsm67

да почерпя и аз, че вчера помъдрях с още една година...
Хубав ден  Hug

# 232
Ей , как така днес никой не е родил ??? Нищо , малко почивка от купони да има в темата Wink

Поли, смей се , не се тревожи, то да ти кажа наистина отстрани сигурно е било забавно. А упражнението ,което аз правех беше още по-забавно на околните. Трябваше 4-5 пъти да си махна колана, да си дръпна седалката макс.назад и да изпълзя до задната седалка на колата за да му намеря чорапите и обуя... защото баткото, който беше с нас Не можеше  #Cussing out  Та само си представи как съм изглеждала ... за късмет бях с голямата ни кола , което удължаваше пътя ми на пълзене и стоенето в тази  newsm30 поза.  

Ние също сме украсили елха още преди 2 седмици- изкуствена е ,защото иначе хола ще заприлича на гора с окапали бодлички. Алекс беше много възмутен ,че слагам разни неща по елхата и упорито ги махаше. С топките играе на футбол... както Цвети е казала, добре че някой умен човек измисли дървените и нечупливи играчки за елха. Имаме и лампички, които задължително трябва да са пуснати, иначе става скандал. На едните им достига ключа са превключване на режимите и само натиска копчето ... забавно е да има украса в къщи. Да видим какво ще остане от нея. Вече счупи едно преспапие( май така се казваше , топлата с вода и снежец вътре) и разлепи няколко от дървените играчки....
Жозефа ще цитирам един твой по-стар пост ,но много ми хареса ... все едно аз съм го писала за Алекс ...
Моят син е много нетърпелив. Обикновено не ми оставя никакво технологично време за осъществяане на желанията му. Например съзира чашата от която пие сок. И се почват крясъци и тропане с крак. Не ми се дава шанс дори да взема чашата, да сипя сок и да му я подам - всичко трябва да се случи на наносекундата, не просто на секундата!
За това обаче аз съм виновна - така го научих. Само дето той колкото повече расте, толкова времето ми за реакция се намалява с бясна скорост.
Просто описанието ,което си дала е идентично със случващото се в къщи. Много ми е трудно, а това тропане с крак направо ме влудява... но се усещам ,че като ме ядосва и аз му тропам с крак за да не го набия Mr. Green иначе просто незнам как да реагирам. Обяснявам му, че трябва да е търпелив, да изчака да му сипя сок , да изчака да намажа филия и т.н. , но няма кой да чуе и разбере. Любимото му нещо е да си препича филийки сам  ooooh!, после съответно хляба се търкаля главно по земята... та да отговоря и на един по-стар въпрос за пиенето на сок. Аз давам сок. Гледам да е фреш от портокал или мандарина, но не винаги имам или дори и да имам нямам време да направя и затова сипвам от кутия. баткото много сок пие и съответно в къщи се купува и няма начин и на Алекс да не се сипе. Но избягвам, гледам да му направя айрян, фреш,чай или пък да му сипя от някой компот.

# 233
pipi_mb да си жива и здрава ,много щастлива и търпелива, много усмихната и обичана. Честит рожден ден било то и на патерици newsm59

# 234
Добро утро!
Днес наистина празна дата откъм рожденници! Да използвам да честитя на дечицата от предните 2 дена на патерици!

Честит рожден ден на  Георги на мама Tsvety_georgieva!
Честит рожден ден на  Сияна на мама JOJOLINKA!
Честит рожден ден на Атанас на мама Pyjamka!
Честит рожден ден на  Филип на мама ANGYA!
Честит рожден ден на Кристиан на Мама ivonxxx!
(Забележка - да се запише пак при нас Simple Smile преди идваше и на срещите!)
Честит рожден ден на  Влади на мама petiamarto (Забележка - същата!)
Честит рожден ден на Марти на мама zuzi_beliata
Честит рожден ден на Амир  на мама  sany81
!

# 235
Вчера наистина беш голяма пързалка! Трябваше да водя каката на логопед точно в най-голямата виелица. Стъклата на колата се запотяваха постоянно, карах на магия!
mama_Iva, права си, че се губи романтиката като се бориш с 2 годишно дете да седи мирно 2 часа! Пак добре е издържал младежа! Другия път - чорапи с ластик през врата  Mr. Green
В тази връзка съм планирам да купя стойка за таблет за задната седалка на колата.... Още нямам таблет де  Crazy но имам обещание за такъв, та ще видим. Мисля в сюблимни ситуации да пускам филмчета и клипове да мируват.
Ето за ТОВА говоря.
При нас само каката е на градина и то на половин ден, няма я едната учителка. Малкия засега е в къщи, но се гледат с баща си, почти не участвам  Mr. Green Докато те играят гледам да чистя, готвя, че и без това не може.

# 236
mama_Iva  Hug Вчера не ми беше ден  ooooh! беше ми лошо и нямах никакво настроение, сякаш бях в сатурнова дупка  Tired
Елхата у нас ще е изкуствена, а и за тази не знам дали ще оцелее. Говоря за празника и пеем песнички. Утре е празника за рождения ден - окончателно ще е у дома с близки и роднини. Днес само ще направя снимките, защото утре искам по-спокойно да ми е и да усетя и аз нещо от празника.

# 237
брей днес съм много активна, но да кажа,защото сигурно някои не знаят ( и аз не знаех до преди 10 мин ) Днес било св. Варвара, така че ,който си е в къщи да не вземе да домакинства.... нищо не се правило  Mr. Green аз затова и съм толкова активна тук Simple Smile
Но ето и малко повече инфо : Широко разпространено е поверието, че св. Варвара е покровителка на детските болести (и на шарката). Представата за нея е като грозна, куца и разчорлена стара баба, която се подпира на патерица. С нея тя удря децата и те се заболяват.

За здраве, за омилостивяване на болестите и за да бъде отнесена надалеч Баба Шарка, жените месят пресни погачи, приготвят и обредно вариво и го раздават с мед по махалата.

Кате, вие нали сте с шарка... замеси една погача ,че да мине леко ,а и КОцето да я изкара леко  Hug

# 238
Ивче, що не каза по-рано! Тъкмо измих чиниите Joy
Обаче за поправка, хуквам да правя погача! Напоследък съм напипала страхотна рецепта /мой патент/, става пухкава и лека като памук.  
Да споделя с каква извратена закуска посрещнах сина си  Blush Горкото, едвам се прежали, но  я изяде.  Каша от елда /инстантна/ с половин авокадо и 3 изцедени мандарини. Аз много мразя аромата на авокадото и затова се амбицирах да приуча децата. И двете не са очаровани, но ще настоявам!

Последна редакция: вт, 04 дек 2012, 11:34 от dobra

# 239
  • София
pipi_mb , честит рожден ден а патерица! Бъди много здрава и щастлива!   bouquet

Ивче, съчувствам ти вчерашния екшън по прибирането от ясла.
Аз преживях подобен и то без да излизам от квартала. Само докато отида да взема Фифо от яслата, а той се оказа, че се е наакал току що и докато го преобуя там и отидем до колата, тя беше все едно не я бях чистила.
Айде наново - чисти, бърши....Прибрахме се като снежни човеци у дома само от колата до входа ни направи бели....

То хубаво с тая св Варвара, ама аз баш днес реших да се върна на работа  Joy
Още гледам като дебил, но дано свикна.....

Общи условия

Активация на акаунт