Коледа посрещаме отново-с декемврийски ден рожден и бебе ново -21-

• 35 357
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
Днес времето е хубаво и никой не се вясва във форума  Laughing
Ние направихме дълга разходка, изпратихме един товарен влак и един пътнически за София. ЖП гарата е мястото на което ходим почти при всяко излизане. Гледа влаковете и и се възхищава.  Днес влезнахме в един от спрелите влакове и тя си се насади на седалката, готов за пътуване. Та напролет май ще си правим разходки с влака  Mr. Green

# 586
  • София
Днес се пързаляхме на воля с Гоги и татко му. Направо се размазах, така не съм се забавлявала отдавна и накрая Гоги за малко да заспи на масата. Много се измори, но пък се забавлява .

# 587
Нещо ви изпуснах не ми остава време,днес малката ми заспа в ръцете и сега спи.Искам да заспива по късно за да може батко и да обядва като се върне от училище и след това да пишем домашни докато тя спи,но днес не стана.

# 588
Кали, вкъщи е топло, но аз се притеснявам като излезем навън. Затова мислех да изчакам да се стопли. Все пак като ще го махам, поне да се пробваме да е за през целия ден. Като излезем на разходка и ми каже пиш ще е много по-лесно да я събуя и да я изпишкам някъде. Така разсъждавам де Simple Smile

Слънце,  много ми харесва този подход! Днес бяхме на консултация и предиатърката е категорична! Каза, че колкото повече отлагаме, толкова повече ще съжалявам, а и ще става по-трудно.

Ако ползвахме бибката само за заспиване за 10-ина минути сигурно щях да я оставя още време, но ние сме направо вманиачени. Докторката твърди, че лесно щяло да стане, само няколко дена щяла да й липсва, но мен много ме е страх. Страх ме е да не взема да й нанеса някоя психологическа травма, да не започне да си смуче пръста, да не започне да не може да спи по цели дни и нощи и да плаче ... и т.н. Simple Smile Тези дни мисля да се престраша обаче, ще отидем в един зоомагазин в мола, там има бебе кученца, тя винаги много им се радва и ще им ги подарим. Аз й обясних, че те са бебета и имат нужда, а тя е голяма и няма. Уж е съгласна, но едва ли разбира точно какво ще се случи.

Е, ще пиша, дано мине в границите на поносимото...

# 589
Росикосефи,кога става сутрин,че заспива рано рано?Ние преди 14.30 хич не заспиваме..иска ми се малко по-рано,към 2,ама нещо не става.Уж яде навреме,ама после бесня,тичане,ако свърши работата голямата миене ,едно друго и все става толкова.А после някои дни спи до 5...Ама сутрин спи до по-късно и явно затова става наобед така.Мислех да почна да я будя по-рано но нещо не почвам:)

Мама Антоанет,навън си й го слагай, разбира се.Аз навън и досега бих й сложила ако примерно не е пишкала точно преди да излезем.Иначе в колата си носим гърнето като ходим някъде.А пред нас като сме на пързалката и да стане веднага я качвам и така.Но не се е напишквала дълго време навън,зимата не е.Мисля си,че колкото и време да изкара на ден с "голо дупе" все е добре за нея.А и ще свиква лека полека. Hug

И ние се пързаляме тези дни,вече мисля да си взема и аз една дървена шейна иои някаква пласрмасова и да се пускам с нея:)Тя все ме вика да седна с нея ама как да й уври главето,че ще счупя шейната ако седна:)Но е много хубаво наистина!И прави едни червени бузи:)

Аз имам баба няколко дни и петък,събота и неделя излизах с приятели за по 2 часа привечер,докто те са си играли и като стане време за ядене се връщам.Много добре се получава така.Толкова хора не бях виждала накуп дълго време:)

Ифф,дано сте добре вече с малкия принц! Hug

Пламс,дано и Малена да се е оправила съвсем вече! Hug

# 590
  • София
Здравейте,

Хей, работещите мами, напишете по някой ред , за да ви чуем как сте, а да си поспомним какво е да си на работа Simple Smile .

Днес сутринта Гоги , така ме разсмя в 7:00: имам един ключодържател под формата на микрофон и понеже заспа с него вечерта , така и се събуди, идва при мен и усещам нещо студено в устата си, а той с микрофона и ми казва Мамо, пей Simple Smile, а аз още спя и пях де нещо от типа на Ла-ла-ла. А баща му изкара цялата песен Жаба Жабурана. Simple Smile

мама Антоанет, успех в отказването на памперса. Както и на всички, на които им предстои.

# 591
Здравейте момичета,
аз от днес съм в редиците на трудещите се ... голяма мъка. Не че не ми е интересно на работа ,ама има много неща, които вече не разбирам и гледам много тъпо. А пък и ми е доста странно хората около мен да работят , а аз да си ровя в нета ,щото не разбирам. Но ще е времено, сигурна съм.
За малко ми беше да започна първия работен ден с болничен, защото Алекс в петък ми го върнаха леко кашлящ, а събота и неделя му тръгна и хремата и лоша работа. Но аз този път реагирах много бързо и му взех куп неща и още снощи овладяхме положението. освен това за мой късмет свеки се оказа ,че е почивка до сряда и така те се гледат ,а аз дойдох на работа. надявам се ,че ще се оправи и в четвъртък да го пускам. Така хубаво беше тръгнал миналата седмица  как за един ден се разболя ?!?!? А тази г-жа от яслата толкова радостна беше като ми съобщаваше ,че е кашлял цял ден ... така ме изкара извън нерви. Вече почвам да си мисля ,че го прави нарочно... дори си мислех ,че го изкарва на балкона необлечен само и само да го разболее ... малко налудничево ,ама пусто му много е радостна като ми казва ,че не е добре и да не го водя без бележка от лекар...
За бибите искам да ви пиша ,но не ми остава все време. Ние също спим с биба, но не мисля ,че скоро ще я махна. Поне не планувам. Значи ако заспиваше само с бибата, няма проблеми. За 2-3 вечери и ще е готов. Но той се буди нощно време и си я търси. Ако не я намери сяда в леглото и прочва да мрънка докато аз не стана и не му я намеря. Това мисля ,че също може да мине за около седмица, но аз не съм още психически готова.
На майките на дечицата ,които ползват биба и през деня мога да дам съвет да не я махат изведнъж. Много ще е трудно и няма да е за ден -два. баткото беше така и не се получи. Първо му я махнах за през деня и то доста трудно. После като свикна през деня да е без заспиваше още месец -два с няколко в ръцете и чак тогава се реших да я махна. Но махането трябва да стане категорично и завинаги, а не днес няма да я дам, утре няма, но понеже много мрънка и не издържам в други ден да я дам. Видят ли ,че бибата след като е изчезнала се появява, после е трудна работа. Аз си мисля обаче, че Алекс още няма да проумее , че е изчезнала в устата на някое животно и затова ще изчакам. То нито говори, нито в гърне ходи, че една биба ли ще ме тревожи... голям инат е ...
Целувки на всички и дано утре сутринта имам време да ви пиша от къщи ,че тук на работното място всичко живо вижда какви ги върша  Simple Smile))

# 592
Мама Ива, честито завръщане в цивилизацията  Mr. Green дано е по вода и да си доволна!
На сестрата от яслата не и обръщай внимание, ще и се да са по-малко деца.  Ще пробва известно време  и ще се откаже.

Един въпрос, дано някой знае. Мога ли да отида в петък при ЛЛ и да поискам болничен, който тече от събота?  В момента каката е с гнойна ангина, педиатъра ми даде болничен до петък и искам да го застъпя с друг от моя лекар. и да събера повечко дни без прекъсване.
Надявам се дребното да не прихване, че ще видя зор с кърпите с оцет м/ у двете стаи. Иначе постоянно са заедно, гушкат се, не ги спирам а и не бих могла.

# 593
Мама Ива Simple Smile добре дошла в редиците на трудещите се мами Simple Smile. Да ти върви като по вода, малкия да е здравичак и колегите да са ти добри Simple Smile.

Добра, на мен са ми издавали болничен от следващ ден, но трябва да отидеш последна в петък, тъй като ако лекарката ти издаде за събота, след това не може да издава пак за петък, а е задължена да продължи със събота. Т.е ако дойде някой при нея след теб и й поиска болничен за петък, няма как да му го даде. За самия ден събота - не знам дали може(или ще започне от понеделник), трябва да си говориш с лекарката, обади й се по телефона и й кажи да ти го приготви, можеш да си го вземеш друг ден. С мойта лична процедирахме така навремето, тъй ато при нея се чакаше с часове а аз нямах това време.

# 594
Мама Ива, много е трудно в началото като започнеш работа. То не, че после е леко де, ама поне първоначалният шок отминава!
Днес бяхме на детски рожден ден и питах мамите за бибата. И те ми дадоха като твоя съвет, че не бива да е от раз, а първо за през деня и после вечерта. Вече съвсем се обърках Simple Smile

# 595
Мама Ива, много е трудно в началото като започнеш работа. То не, че после е леко де, ама поне първоначалният шок отминава!
Днес бяхме на детски рожден ден и питах мамите за бибата. И те ми дадоха като твоя съвет, че не бива да е от раз, а първо за през деня и после вечерта. Вече съвсем се обърках Simple Smile
Ние трудно и късно махнахме бибата на Али. Но също както са те посъветвали ограничихме дневното смукане ,  доста по-късно я спряхме изцяло. Криеш я преди да се събуди сутринта, а като си я поиска я търсите и съответно не я намирате поне до обедното спане.  Друг вариант е да и обясняваш, че бибката е уморена и да я молиш сама да не я смуче денем. Вече са човечета, разбират и може да подейства.
При каката май стана на 3г. Обеща ми да не я смуче стига да не и я крия. И така седмици си я гушкаше и разнасяше навсякъде, без да я лапа. Удържа си на думата детето. Но наистина държеше да е в нея.

Слънце, благодаря много. Ще мина тези дни при Лл да я питам.

# 596
Ставаме около 7.30ч сутрин,заради бати и тати,батко отива на училеще,татко на работа и въпреки,че вечер я слагам рано между 20.30-21.30ч не и стига съня.Просто има нужда от повече сън.Баткото на тази възраст ставаше в 8.00ч спеше само по час-час и половина през деня,а вечер си лягаше между 22.30-23.00ч.Явно всеки човек и дете се различават,просто едни имат нужда от повече сън,други от по малко.
Иначе е много щура,всичко пипа катери се навсякъде и за мой ужас се научи да отваря райбери и сега я дебна непрекъснато,да не отвори шкафа с препаратите.Но точно в този период е много сладка.Започна много да говори,но на бебешки,някой неща не и разбирам.Сега са най хубави за гушкане,много се гушкаме,може бати да ревнува малко,но не го показва явно,просто и той иска да я гушка.
Обича да и чета книжки.

# 597
Иве,да ти е лека и приятна работата,душице!И Алекс да е здравичък и да не те притеснява! Hug

Добра,да не би и ти вече да си сред работещите? HugУж чета всеки ден ама може да съм изпуснала нещо:)Как е Алито?Дано е по-добре вече!Тия ангини гадни значи...Това го правех като дете на има няма месец-два.Какво й даваш?Дано и Гоше да е добре!

Роси,златни са сега! HugТо такова гушене и целуване..Половинката само ми бучи,че е голяма лиготия това,ама като се гуши и ме лигави... аз пък да се дърпам ли JoyЗначи установих,че от 2 натам май почва истински хубавото:)Малки сладки човечета!

Аз съм в почуда,днес бяхме 1 час навън..е как пък едно дете не срещнахме в 2 градинки плюс пред блока ни дето има чудесна пързалка за шейни.Направо не знам как е възможно...Или са много малко децата или не ги извеждат..не знам и аз вече.Ама като дете на същата пързалка сме се събирали десетки...Онзи ден в събота и неделя имаше ама не повече от 7-8 дечица.Та така си обикаляхме сами,а тя като няма други да гледа и на шейната не се задържа много:)Иначе й е интересно:)Ама сега си спинка та хубаво се е изморила явно.А и вече ходи пеша до близките площадки,което с тези дрехи и ботуши си е цяло геройство.А като тръгнем нагоре по етажите иска да я нося и мк казва..Мамо,малко тудно с бути:)

Хубав ден на всички:)

# 598
Здравейте Мацки!

Мама_Ива, добре дошла в отбора на трудещите се! Аз в началото направо си почивах на работа, но след това нещата станаха други.  При  вас няма ли кой да те въведе в работата? Все пак те е нямало повее от две години.  Wink

Филип пак е болен, вече всеки месец задължително сме болни Cry Уж ми взех имуномикс ама явно няма много файда от него. Иначе ходи цял един ден на новата ясла дано да свикне по-бързо и там. От 3 дена махаме бибата, нашата я изяде кумчо вълчо. първата нощ става 4 пъти да реве, 2рата 5, снощи беше по-добре. Дано само баща му да не се пречупи - ама не ми се вярва, че от половин година ми мрънка,че е време да я махаме. 

Лек и спорен ден на всички Wink 

# 599
  • София
здравейте,

по канал TLC  има едно предаване с една психоложка, която посещава деца с проблеми и вчера в предаването беше при едно момиченце на 3-4 години, което е с биберон , силна пристрастеност към шишето с мляко и е залепено за майка си.  Казаха и че има фея на бибите и тя ги събира от по-големите деца и ги предава на феята на бебетата.Това дете как плака първата вечер за биберона. В крайна сметка успяха да я откажат от залъгалката. Ако искате вижте това предаване може да ви бъде полезно.

Общи условия

Активация на акаунт