Коледа посрещаме отново-с декемврийски ден рожден и бебе ново -21-

• 35 354
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Привет  Hug
Колко е хубаво като поотпусна времето и може да се правят дълги разходки...вече ни е много скучно у дома и само белички правим. Аз подготвям писмени разработки, че имам изпити сега в края на месеца и ми е натоварено - пиша рано сутрин, докато мишлето спинка и после като стане няма спиране  Laughing
Слава богу, здравички сме всички у дома.
Болните, дано бързо оздравяват  Hug
Хубав ден  Heart Eyes на всички!

# 601
Здравейте и от мен!
Днес времето е супер, направихме си една хубава разходка.
Малена тръгва на ясла от понеделник. И сега, искам да попитам мамите, на които дечицата вече ходят. От какво пият вода в яслата? Когато говорих с директорката, тя ми каза че няма проблем да си донеса шише, от което да пие. Но в последствие разбрах, че лелките не дават на децата да пият от техните си шишенца, а от чаши. Като не е ясно колко чаши има и дали всяко дете пие от различна чашка или няколко лигавят една.
Доколкото разбрах от една майка, им дават ограничено количество вода, за да не се напикават много. Но най - шокиращо за мен беше, нейната реакция. Тя ми обясни, че не трябва да се заяждам с лелките. И аз не мога да си обясня едно нещо: как може някоя майка да знае, че на детето й не дават достатъчно вода, което му доставя дискомфорт, да носи вода като го взима и то да изпива огромно количество и тя да не реагира по никакъв начин. Да не смее да се заяде с лелките, защото те гледали детето през деня. Ами ако всички си мълчим, как ще се променят нещата? Може би и аз не съм права не знам, но бих си мълчала, както и няма да подмина това нещо, когато тръгне Малена на ясли.

# 602
Здравейте майчета и от мен.Искам и аз да се запиша при вас.Аз съм мама на 3 деца-кака 1-ви клас,батко 1-ва група в детската градина и бебе Габи на 8 месеца.Въпроса ми е следният;майчинството което са ми определили е 270 лв и със 3 деца смятам,че не е нужно да обяснявам,колко леко се живее,вярно бебето ми е много малко,но нямам помощ от никъде,бабата ни е млада и все още работи,та искам не искам съм принудена да се върна на работа.Има ли ясла в града на която мога да си запиша слънчицето без да е проходило,а да носим проходалката.Много ще съм благодарна за всеки получен отговор.

# 603
Добро утро и едно кафе от мен за събуждане

Да почерпя и за именния ден на моето момче

Не съм писала от много време,но бяхме на дълга почивка в Дубай,а там нямах кирилица и нямаше как да пиша във форума,но пък ви следях  Hug
Благодаря ви за пожеланията за рожденния ден на моя мъник, а също така да са ви живи и здрави и вашите малки съкровища  Heart Eyes
Преди да заминем бяхме в болница с пневмония хваната от яслата  Sad почти половината деца в групата на Тони бяха болни.Не е ходил на ясла вече почти 2 месеца и сега незнам дали пак ще има адаптационен период като тръгне от понеделник.Дано да свикне бързо  Praynig
Там поне климата много му помогна да се възстанови.Бях забравила какво е да няма сополи и да кашля,но там се родих.За един месец не се е налагало да му давам каквито и да било лекарства или капки за нос  Simple Smile И наистина нашите лекари излезнаха прави - в България климата е болен  Confused .Преди да заминем се консултирах с завеждащия на детското отделение дали е добре да заминем и той ми каза ,че ще му се отрази добре и че в България самия климат бил болен...идвали чужденци и се разболявали тук.Детското отделение било пълно с деца дошли от чужбина.Вече се замислям дали наистина не пускат нещо във въздуха ,за да си продават после лекарствата.
Вече се настройвам,че пак ще хванем градинските сополи ,но няма начин.
Отивам да си пия кафето на спокойствие докато малкия спи  Laughing

# 604
The Girl,  smile3525 Честит имен ден на твоето момче! Да е здрав му пожелавам! Да има щастливо детство и много да Ви радва!

gabriel4e, не мога да помогна, дано друг се включи с инфото, което те интересува  Peace

Честито на всички именици днес!  newsm51

# 605
The GIrl,да ти е живо и здраво момчето!Много щастие и късмет!

Хубаво,че му е подействало добре там!Дано и сега да е здравичък!Аз си мисля,че не е толкова до климата ни,даже имаме такква хубави места с прекрасен климат..просто ни е мръсен въздуха в големите градове и не само..И това допринася много.А и грдините са си развъдник на бацили,докато децата не посвикнат с времето..да изградят някакъв имунитет.Но си е кошмарно все с тия хреми като слушам познати.Направо ме втриса при мисълта като тръгне на детска градина Ая какво чудо ще е..Ако не друго, досега милата ми е спестила тези емоции. Praynig

Габриелче,добре дошла!Аз само не разбрах за София ли става въпрос?Иначе не мисля,че под годинка има ясли..не знам ,но ми се струва,че трябва да е проходило детето.Освен в някоя частна където са много малка група,акл може да се споразумеете.Но пък кой знае какви цифри биха обявили...То всеки гледа да му е лесно..да са проходили,да седят на гърне вече..

Пламс,и за секунда не бих си помислила да си мълча.Но пак се стига до там,че може да нарочат детето и да трябва друго място да търсите.Но не е нормално да лишават деца точно от вода...Някъде четох колко е важно да приемат достатъчно течности и особено водичкав този сезон,защото така работи организма правилно и имунната система също.Беше нещо как да се пазим от вируси и настинки статията.Та това също беше към основните правила.Кажи ск в крайна сметка без кавги пък виж какво ще стане и какво ще ти отговорят. Hug

Пипи,хубаво е да е меко времето,и ние дълго обикаляме ама пък е такава киша и кал,че направо се увъртяхме като за световно:)Май да има сняг ми е по-приятно:)

# 606
The Girl,да ти е живо и здраво момчето.
Честито и на всички останали празнуващи имен ден!
Чудесно е ,че сте си починали хубаво.Ако  питаш мен не климата ни е болен,а системата,стреса и напрежението разболяват.В яслите и детските градини  децата често изпитват стрес,разни емоционални конфликти .Аз честно казано не познавам дете,което с кеф и желание да ходи на детска градина,но това е реалността.Децата няма начин да не боледуват по -малко ,въпроса е да не е често и с усложнения.
Доказано е ,че продължителността на живота в развити страни като Швейцаря например е най-висока,там има и най-малко онко- болни.В нашата държава е борба за оцеляване,стреса е от всякъде.Ето сега ни бомбандират с новината какъв страшен грип се задава,колко смъртни случаи се очакват,при все другите ни проблеми.Колкото по-уплашен и под стрес,толкова по-болен.Имам чувството ,че ни подготвят за  вечни клиенти на фармацевтичните компании и медицинските кабинети,и то още от малки.

Габриелче,добре дошла!Браво за многолюдното ви семейство.  bouquet
Пламс,и ние  го имаме този проблем с не даването на вода,хем са втора група.Каката ми винаги я посрещаме с малко шише от минерална вода,което за секунди изпива.Колко пъти казвам,а отговора е ,че тя не си искала.При малките опасността от дехидратацията е по-голяма през горещите дни.Аз бих казала на лелките,друг е въпроса,дали ще е глас в пустиня.

# 607
Аз също ще кажа. Първо, спокойно, а после както дойде, но няма да оставя нещата така. А разбера ли че са я нарочили, което тя сама ще ми покаже в процеса на игра, дупе да им е яко. Ще ги гоня до дупка. Не съм го чакала това дете 10 години, за да го дам на някакви шматки, които да го тормозят.  Twisted Evil Няма да я бъде тази работа  #Cussing out
Иначе, днес я записах и на градина. От септември ще я приемат.
Мари, това с грипа ми е толкова смешно. И най - вече пропагандата за ваксинирането на населението. Какъв е смисъла да си поставиш ваксина, която евентуално ще започне да действа след месец?  newsm78При положение, че грипа уж чука на вратата  Rolling Eyes По този начин само ще се засили вероятността да се разболее човек, защото ваксината ще понижи имунната система. Дали пък именно поради факта че в Америка над 60 или 70% се ваксинират, не са и толкова много случаите на заболели от грипа??? Не налагам мнението си, просто разсъждавам

# 608
  • София
Честит Имен Ден на именниците   bouquet

Пламс, добре си го решила Simple Smile Аз не бих си премълчала също.

А тази пропаганда за ваксините п/в "страшният грип" е толкова смешна и жалка, че нямам думи. А колко хора се връзват не е истина.

Мацки, вчера се замислих, че ни предстои избор на детска градина и сега съм в някакво проучване отново на тези около нас и региона. Насочили ли сте се вече или сте като мен все още в нищото?

# 609
Честит имен ден на днешните именници!
Честит ти именник The Girl , със здраве да си носи името, да е жив и здрав, с весело детство!    bouquet  bouquet  bouquet

# 610
Здравейте,

нещо не намирам време да ву пиша. От къщи нестава вече, защото само да стане сутрини Алекс веднага ме надушва и скача след мен Simple Smile)) От работата пък не ми идва нещо музата за писане. То и аз до вчера работех без компютър... невероятно беше ,сами се сещате какво ли пък съм работила Simple Smile Най-после се уредих обаче  и сега дремя пред монитора. Не съм предполагала ,че ще седя и ще се чудя какво да правя в нета ... ама ето,че се случва. Нещо не ми дават никаква работа и може би звучи добре ,ама мен много ме дразни това. От време на време правя някакви елементарни и супер скучи неща, които преди изобщо не поглеждах ... успях и да се разболее още от първия работен ден Simple Smile първо имах хрема и кашлица, учудващо минаха ми за два дни и от сряда пък получих болки в корема , стомаха ,супер лошо ми беше... абе смотана работа. Изкарах поне 2 вируса на веднъж. Днес уж съм по -добре ,сега ги мисля децата да не са прихванали нещо от мен.
Алекс вече е напълно здрав и няма хрема. За мой ксъемт така се уредиха нещата ,че успя цяла седмица да си остане в къщи. От понеделник мисля да го пускам на ясла и да видим до къде ще го докараме.

Цвети, не мога да помогна със съвет за градини, защото аз на този етап немога да кандидаствам. Бях решила да изкараме 2 години в яслата , но тъй като на този етап не съм доволна се колебая. Но така или иначе до септември ще трябва да чакам и ако някъде намеря свободно местенце за градина тогава да пробвам с предния набор. Но аз все се надявам нещата да се оправят и да си останем в яслата и другата учебна година... знам ли .

Честит имен дена на всички вчерашни и днешни именници. Да са живи и здрави и с много късмет Simple Smile))
По-късно пак ще ви пиша , ако много ми доскучее Simple Smile)

# 611
Здравейте!
Днес взех резултатите на Малена и бързам да се похваля. Заковала е хемоглобин 131  newsm44 newsm44 newsm44 На фона на предишните 102 и 114 това си е направо страхотен резултат. Всички изследвания са добре, пакета за яслата е готов  Laughing
Днес при нас е мрачно и духа вятър, за съжаление май ще пропуснем разходката. Сега чакаме едно детенце да дойде, да си играят вкъщи. Тя играта им е само караници и пищене, все не могат да си поделят играчките  ooooh! От сто топки за пързалката, хващат една и съща и става лудница. Но пък много се търсят и се прегръщат като се видят  Laughing

# 612
Здравейте момичета!:)

Иве,дано започне да е малко по-приятно на работното място и да мине този момент!Да оздравяваш бързо! Hug

Мари,напълно споделям и за стреса в градините,и въобще в държавата ни.Споделям и мнението ти за великия грип дето всяка година е спряган до безумие и дето все идеята е масово да се засилим към кабинетите на докторите за ваксина.Жестоко ме дразни тази пропаганда на фармацевтите,не бих й слагала такива ваксини.Друг е въпроса,че сега като има Ая ме гложди леко дали ще има такъв сериозен грип:)Но чак да истерясам засега не:)

Пламс,браво за резултатите на Малена.И аз трябва да й пусна да видим пак хемоглобина,ама чакам неото да оздравее и тя да каже какво да правим

Цвети,аз още не търся активно,прочитам тук там нещо,мисля си,че има много време до 3 и нещо.Даже реално може би ще стане почти на 4 докато тръгне,есента на следващата година.Преди 3 няма да я пусна,да я пускам пролетта не знам..Лятото ще си имаме занимания,най-сигурно е наесен.Събирам мнения на близки приятели с деца,които ходят в частни градини,ние за държавна така и не кандидатствахме.Ще мислим и като местоположение,защото да я водя на другия край сутрин не ми се ще.Засега имам 2 За Монтесори в Горна баня,и 1 За Увекинд.И като място горе долу ме устройват.Като гледам аз ще съм си дежурна по водене и прибиране обикновено.

Утре сме на детски РД на детето на един колега на половинката.В някакъв клуб.На Ая ще й сефте на купон при това с по-големи Simple SmileДосега все като са ни канили нещо не се получаваше,не че съм давала всичко от себе си да отидем:)Но тази госпожица е на близък приятел та ще идем,живи и здрави:)

Днес много хубаво се разходихме преди дъжда и сега спинка душицата.Айде и аз ще прилегна:)

Хубав ден!

# 613
Здравейте,аз не си замълчах за баткото,говорим за подготвителна група тоест последната,не бяха го пуснали до тоалетна и беше стискал два часа.Ядосах се,но говорих с госпожата съвсем спокойно,без да се карам.Резултат беше нарочен и започнаха много финно да го тормозят.Стигна се до там,че по средата на учебната година мислех да го местя в училището.Едвам издържахме до края на годината.
А вода наистина дават малко,точно за да не се напишкват,това е навсякъде.Не,че го одобрявам.
Така,че помисли добре как да го направиш,за да може ако се наложи да защитиш адекватно детето си ако се наложи,но не бех си мълчала.

# 614
Пламс,защо не говориш направо с директорката на яслата,така няма как да ти нарочат детето,или поне директорката може да им направи забележка,без да назовава конкретни имена.Важно е защото дечицата са малки и имат нужда от вода,пък и може да си поизмислиш малко,че Малена трябва да пие много вода ,защото това е добре за хемоглобина и Wink,така е казала педиатърката. Wink
 Трудно ми е да си обясня за какви неща е нужно да се притесняваме,защото на някой не му се занимава да трие дупета,да сменя памперси и тн....това не е просто професия а иска желание ,любов,всеотдайност.За щастие повечето от нас помнят поне по една специална учителка,която е останала в сърцата и в умовете ни.

Общи условия

Активация на акаунт