Коледа посрещаме отново-с декемврийски ден рожден и бебе ново -21-

• 35 351
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте! Чета редовно, но не се включвам, че имам изпити всяка седмица от началото на януари и се трудя... Малкото човече като ме види на компа не ме оставя намира...не че се оправдавам ама да си кажа  Rolling Eyes Мишето е добре, излизаме всеки ден, дори и да вали само да не е студено.
Забелязала съм, че и Мишето на крачетата отзад има грапава кожа, там е зоната на гърнето. Забравям да мажа с кремче някакво за овлажняване, но сега като заговорихме за това, ще се опитам да съм по-редовна.
second, честит празник!  newsm38

# 646
Секънт честит рожден ден на най малкото ти слънчице.
Ние проядохме яйца вече,не повръща от тях,това стана преди една седмица.
Чета ви,но няма какво да кажа при нас е всеки ден едно и също,излизаме всеки ден,добре сме.

# 647
Здравейте, 

Цвети, дано бързо да се оправите. Днес като водих Алекс на ясла ( в 8:20) във вашата група нямаше нито едно дете, нито на масите ,нито в голямото помещение. Май и при нас бяха 1-2 ?!?!?! Много страно... мен вчера се опитаха да ми кажат ,че пак е хремав и да не го водя ,ама аз не им обърнах внимание. И понеже се направих на луда ,г-жата реши да ми дава съвети за прическата на Алекс. Пита ме... защо не го подстрижа ?!?! Аз й обясних ,че не искам и датака ми харесва, но тя много настоятелно ми обясняваше ,че така бил много рошав и колко по-добре ще му е ако го подстрижа ... направо ме изуми. Ама има да взима, това си е моя работа. Днес сутринта гордо й заявих ,че нито вечерта нито през нощта е има сополи и определено в къщи не е хремав, да го има предвид. Но се нямах работа и казах ,че в къщи спи с биберон и какво стана... изкочи дори и лелката и двете почти в хор започнаха да ми обясняват и поучават как трябвало да му го махна. Ей го в яслата спял без проблеми без , защо му давам в къщи. Той ме манипулирал и блаблабла. Не ги издържах и казах, че ще видя какво ще направя, но сега бързам и си тръгнах. Брей явно имам вид на някоя наивна и смотана майка, знам ли ?!?!

Ох ,Слънце, аз вчера съвсем забравих да пиша за извадената ръчичка, а толкова мъчно ми стана като прочетох. Нашия педи още с баткото винаги ни съветваше да не вдигаме за ръката ,а задължително подмишниците или и за двете ръце. Аз на Ники също ми извадих веднъж ръката от рамото ( беше на около 2г ) но тия в Пирогов бяха толкова тъпи  и смотани ,че докато раберат му я наместиха. 3 пъти ни пращаха на снимка , а нали се сещате той как искаше да седи мирно и от натискането и държането му се намести. Много гадно беше. Но идеята ми е ,че до 3 годишна възраст дори и да нямат по-халтави стави е възможно да се случи и трябва много да се внимава, защо е неприятно. Дано да не се повтаря повече Simple Smile
Пипи, успех с изпитите Simple Smile
Тъй като и днес се очертава един много "работен " ден по-късно пак ще се включа  Mr. Green

# 648
  • София
Иве, я не се занимавай , те нали техните са ги подстригали Simple Smile. На мен почти всеки път ми обясняват колко бил палав и аз започнах малко да се притеснявам, но като се замислих ами по-добре така. Даже една вечер тъкмо слушах как беснеел и идва една майка да си вземе нейното момченце от групата на Гого и на нея и казаха че бил много добро дете и аз не се сдържах и казах Да, за разлика от други.

Ох, Гоги от вчера се научи да изрязва и сега реже всичко на поразия, направо като някой пъдар съм само го дебна.

# 649
Second, честит рожден ден на най-малкият член на вашето семейство! да са ти здрави и усмихнати и четиримата мъже!  Весело парти довечера   bouquet

Ива, много загрижени тези учителки, бреййй!  Дано така хубаво ги гледат в групата както хубаво дават съвети.
За дългите момчеши коси да се изкажа и аз. Винаги съм вярвала, че ако имам момченце ще е изрядно късо постригано. Да, но откакто се пръкна тази руса феерия ми е жал. Освен това вече му расте тъмно в основата и до няколко месеца ще приключим с платинените нюанси. Така съвсем не искам да режа и го държа доста обрасъл   Mr. Green Вчера за втори път му излезе пъпчица м/у миглите. Мислех, че е ечемик, но намалих бретона и за часове изчезна. Явно му е боцкало. Лятото ще си купя машинка и до голо  Joy

# 650
  • София
Second, честит ви рожденик Simple Smile да расте едно здраво и палаво детенце Simple Smile

Добра, при нас вече се приключи с "шведската" визия , след последното постригване косата вече в тъмнорусите нюанси.

# 651
Second,честит ви най-малък,но пораснал рожденник:)Да ви е жкво и здраво момчето!Да расте щастливо дете и да има страхотно детство! HugВесел ден!

Слънце,много ндприятно с ръчичката на Криси!Дано няма вече такква патила!На мен специално някой ми беше заострял вниманието и все гледам много да внимавам,вдигам я под двете мишнички,ама знае ли човек ..за секунда става!А за хляба..съвсем ме запалихте вие...още тази седмица ще кажа на половинката да вземе.Някакви идеи за марка,нещо наистина добро?Вчера почетох малко форуми по темата,ама не стигнах до заключение:)

За яйца само от баба и дядо на село като носят ядем.От наши си животни.Иначе пак бих търсила от село,от някоя баба.Неото ни веднъж каза,ако не сме сигурни в яйцата,по-добре да не яде тя.И аз И го спазвам.Като има давам по-често,после не известно време,защото пък е по-далечко селото и не става все да имаме.

А за хремите и теорията на ГНМ,се замислих снощи.Единствената хрема,която Ая е имала досега,беше след завръщАнето ни от село октомври.Определено милата доста тъгуваше,ъо си личеше,просто не беше така весела както там.И след няколко дни направи хремата.То и ние го минахме като вирус някакъв,но може би, когато човек е под някакъв стрес и не се чувства добре,по-често го нападат такива неща.

Ние днес бяхме до Токуда,за първи път ми се случи там да си влезем на часа:)Жената погледна и за секунди минахме.За нея пак е някакъв дерматит,по-скоро контактен.Аз й обяснявам,че ням как и от какво,но..малко е прибързана.Както и да е.Даде пак някакво омазняващо този път кремче,било леко и съвсем безвредно.Ще го проверя и аз преди да го взимаме.Но за нея едва ли не петната били почти изчезнали,нищо страшно..Не каза диета да пази..ще видим..

Иве,тия лелки много дразнещи бе..Ужас...егати как ще ти казват да си подстригваш детето..

Ая сега заспа без биба между другото.За първи път от много време.Казах й да я дадем на някое кбебе кученце.И тя после като заспива вика Биби не...куче...и не я поиска.Малко по-дългичко отне,с бибката за секунди отнася.Ама мисля си,че ако съм упорита лятото ще стане все някак.А от няколко днк пие самл от една чашка и сама си казва Биби Край:)Ая Кака:)

Хубав ден на всички засега!

# 652
Ехее, Момичета благодаря ви за отзивите Simple Smile. Определено ще внимавам повече вече Simple Smile

Кали, моята е на Мулинекс OW500030  с 2-те бъркалки но не знам дали е най-добрата. Аз си я харесвам. Simple Smile Купихме същата и на майка - различни са в печенето - моята недоизпичаше хляба (в първите 1-2 години, сега вече е наред, не знам как се оправи) а пък на майка го препича прекалено много. Сега гледам че не ги продават вече, може би новите модели са поправили този недостатък.

Мари, благодаря ти за полезната информация. Отново ми помогна. Като чета какво описваш, общо взето ще си караме май със сополите защото при нас вечно има драми, вечно той иска нещо а аз не мога всичко да му давам... Благодаря ти много Simple Smile.

Иве, не ми се сърди но много са забавни твоите истории с лелките Simple Smile. Като в турските сериали - от нищо правят цял филм Simple Smile.

Илианамос, тези стави дет се измъкват по желание направо...настръхвам. Добре че го приемаш спокойно поне.

# 653
Слънце,благодаря за препоръката:)Ех нямам търпение да вземем и да си печем:)Наистина съвсем ме запалихте. Hug

Цвети,да се оправя Гоги бързо бързо HugСега се сетих,че има предпочитания към колите.Ая пък в никоя не ще JoyОсвен ако не я сложа в мен докато си изкарвам джипката от гаража и тя се прави,че кара.Днес пак говореше Кола гадно.Само деди Джони бу не е гадно.Демек само ка баща ми джипа не бил гаден...ама тя в него не се е возила от бебе дето се вика:)Абе голям проблем това пътуване...

Мари,дали би могла да ми кажеш как се обясняват кожни проблеми..в смисъл явно не е алергия...?Интересно ми е.Стрес не мога да кажа че има какъвто и да е,дето се вика 1 мкнута не я оставям да плаче,все сме заедно,няма нищо,което да я притеснява,направо за момента си живее в един неин си филм,и всичко й е розово.Още не съм зачела сайта им,че нали не ми го отваря през телефона. Hug

# 654
Кали,кога точно се появи обрива,къде е ,какъв тип е?
Алергичните обриви са на тази основа,пример-дете изпитва някакъв конфликт на раздяла с нещо любимо/под любимо разбирайте всичко ,с което е свикнало,може да е играчка,биберон и тн/ или любим човек,по време на това негово състояние ,в което е в конфликтоза ,детето е яло определена храна например,слушало е определена песничка или...може да е всичко с ,което е имало допир.Тялото запаметява всичко ,до най-малката подробност по време на това състояние на организма .Винаги ,когато детето яде от храната или пък слуша същата песен или всичко останало ,с което е било в досег се връща към конфликта и се реагира с обрив,това се казва "попадане на шина".И така докато детето не превъзмогне ситуацията,в медицината му казват - "ще израсте алергията"
 Аз имах един пример с Аля,как една нощ беше много наакана и напишана,  в родилния дом никой не се появи през нощта и я държах много време така.После дойдоха и ми я взеха.От тогава нататък винаги се обриваше зверски след като и сложа еднократна пелена на -Памперс,от никоя друга пелена не се обриваше.
 Слънце, Hug

# 655
Момичета, искрено ви благодаря за поздравленията! Дори малка част от пожеланията да се изпълни само-то би било предостатъчно Hug
И лекинко да го похваля момчето-вече правим и първи неуверени крачки:-)

# 656
Second, честит ви рожденик!   bouquet  bouquet  bouquet

# 657
Мари,когато се появи септември за първи път бяхме на селото ни,бих казала се чувстваше прекрасно.Нито съм се опитвала да й махам биб или друго,абсолютно всичко си течеше еднакво всеки ден:)Татко й пътуваше нонстоп до работа и обратно после през два-три дни,но не бих казала,че особено обръщаше внимание на тези раздели.Тя чак сега започва да се заиграва с него по малко,ходи и го цунка по-често:)Та изведнъж си се появиха в областта на крачетата отзад точно където допира гърнето.Бях сигурна,че е от него,но почнахме да увиваме седлката с памучни платове,сега го сменихме дори и пак го увиваме.Странно е.Сменихме и ваната,слагам й памучна пелена под дупето като я къпя вечер.То не е обрив точно ми си е зачервенко петънце.На моменти даже избледнавя и аха да се скрие и пак.Докторката си е категорична-нещо контактно,можело препарат..Ама как да й обясня,че аз секунда не го оставям това дете.А и зимата не ходи гола все пак.Както и да е де..мажа си със зехтин и това овлажняващото и толкова засега.

Благодаря ти за инфото!Продължавам да мисля.

Секънд,как мин купона?И браво на малкия пешеходец:)Скоро прощъпулник Hug

Джос,къде сте с Фифко?Добре ли сте?

Приятен ден на всички!

# 658
Ивеее имам една приятелка и нея така я дразнат ,само и само да си седи детето в къщи ,сополи има ,кашлял ала бала...искат колкото се може по -малко деца да гледат,ох,незнам при нас как ще е живот и здраве ако почне  Praynig и ние с тия коси  Laughing само ме притеснява някой от децата да не го скубе,а лелките да си гледат работата  #2gunfire
Мжду другото да питам майките на момиченцата ,как се справят със тия засукани възли на косата  Confused голяма мъка бе ейййй ,недава да го реша ,колко с пръсти да оправям и това е ,единствено в банята с балсам,от моята маска слагам  Wink после кристали  Grinning

Добра и при нас почва да потъмняма косата,корените са му тъмни ,се едно е за боядисване Simple Smile))

# 659
Iff, не съм майка на момичета уви Mr. Green но знам за продукти като този
http://apteka.framar.bg/30005835/чико-шампоан-за-лесно-разресване-200-мл-
За лесно разресване се водят, и джонсън имат такъв(може би и други марки)  Peace

Кали, купона беше семеен, в ресторантче:-) нашето огромно домочадие плюс най-близките:-)
За прощъпулник ще изчакам да е стабилен-да може сам да си мине по платното. Така правих и с батковците Simple Smile а то засега са 2-3 крачици полюшващ се като пате:-)

Общи условия

Активация на акаунт