Коледа посрещаме отново-с декемврийски ден рожден и бебе ново -21-

• 35 347
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Кали,да ,не е точно обрив при вас.
При нас един класически пример от вчера.Баща им замина за Бургас, Аля се събуди,  плачейки за баща си,после се успокои.След час започна да повръща/един път/ ,появи се и двукратно разстройство,днес нищо и няма.И двете ми деца така реагират на раздяла с любим човек."Не мога да смеля,да разбера,че тате...баба ....мама ....досегашната обстановка не е същата".Не е точно класически конфликт за раздяла/той предимно е чрез кожни обриви/,но по мои наблюдения много от децата реагират по  този начин.Най-вече ,когато сменят обстановка,отидат на почивка,отделят се от любимите баба и дядо и тн./примери за ротавируси през летния сезон/

: second ,закъснели поздрави за порасналото ти момче!  bouquet

# 661
Мари,отново благодаря за инфото HugДано е добре Алето днес!Ая не е реагирала така на раздяла,но тя и не се е делила от мен,а с татко си просто не е толкова свикнала.Иначе всеки път си мисля като идва баб ща ми и си тръгва,че ще е тежко,но досега не е било чак толкова.Малко е по-тъжничка известно време,съответно аз се правя на маймуна и минава:)А с бабите си просто не е така свикнала.Мнго се радва на майка и татко,но като сме отделно,знае идват и си отиват.

Секънд,супер за празника:)А за прощъпулника така си е най-добре,да са стабилни вече.Аз си спомням,че Ая почна да щъпурка януари началото,а го направих ден преди моя РД,на 19.02,чак.И да ти кажа пак тупна на платното,щото съм глупава и не се усетих,че по паркета ще се пързулне:)

Ифф,аз на Ая й реша косичката сутрин с гребен,засега не се заплита често,през другото време с пръсти минавам и така я оправям.Все още й я мия с Мустела гелчето дето го дават за коса и тяло от новородено.Все ме е страх да пробвам друго за момента,особено сега след петънцата дто има на крачетата..знам ли я на какво може да реагира.Пък и всички шампоани са такива химии..чудя се за нещо био или растителни някакви.Вие с какви шампоани миете косичките?

Хубав ден от нас!

# 662
  • София
и аз се бях замислила какъв шампоан да взема на Гоги, защото и той е още с този на Мустела за новородени. И гедах в един сайт за Био продукти , но понеже нието един продукт нищо не ми говори и засега ще изчакам да свърши и този и тогава ще купувам. Но ако споделите смятам да се възползвам.

# 663
Здравейте шампоан използвам комбинират с балсам на Ейвън,за тялото ползвам пак на Ейвън,бебешки.Нашата коса много се заплита и за това използвам комбиниран,не сме имали проблеми до сега.
Дона стана много щура и се опитва да се налага и хич да не слуша.Иначе много сладко говори,кай мето е край на спането и други подобни,все я караме да повтара.Всички искаме да я гушкаме,тя по принцип обича,но явно започва да и писва,защото започна и да се дърпа и да не иска по някой път.

# 664
Кали, Hug
Шампоан,използвам - bio secure , поръчвам го от един сайт за био продукти,изцяло натурален е ,няма мирис.Също така държа и пастата за зъби да е Био, децата понякога поглъщат част от нея.Вземам им от същия сайт една ягодова.

# 665
Мари,мерси Hug

Цъкам и аз из разни сайтове за био продукти.Искам за нея да взема за нощем от тези многократните пелени от органичен памук и да опитаме.Край с тия памперси вече.Искам да видя дали и това не я дразни по крачетата.Та гледах няколко..Само че такава марка не съм срещала в тях..Предимно намирМ детски една немска Logona,една латвийска с някакви тамошни билки Madara Ecocosmetics,която се явява и най-скъпата,една Sante,и май Bio Baby.Точно такава ягодова паста има натурална на Логона.Някой има ли впечатления от тези продукти?Иначе за паста сме ползвали на Чико и една на Веледа,те нали също са уж био..Знам ли и аз колко е сигурно това ама айде.

Хайде чао засега да пробвам да дремна и аз:)

# 666
Кали,аз вземам точно тази -ягодовата на Логона,за мен ментова.
Поръчвам от този сайт-

# 667
Здравейте,
нещо много пусто напоследък в темата ... тъжна работа. Влизам ама то като никой не е писал няма какво и да кажа.
Ние сме добре, засега Алекс е на ясла ,баткото на у-ще ,а аз нещо се боря в работата. Нещо много неща очаквах, много обещания ,ама не е точно така, както си го представях. Засега бутам тихичко , ама определено е депресарска работа. В къщи също нещо не се получават нещата, баткото грам не слуша в у-ще и само се оплакват от занималнята, Алекс и той си прави каквото иска, бута, разхврля ,направо вечер е във вихара си. Незнам явно в яслата много седят и той вечер гледа да се нащурее и да изразходи енергията си. Иначе поне от яслата много го хвалят. Сега са на такава вълна. Много слушал, много ял, много добре спал... невероятно, но аз съм на тръни ,защото очаквам включване. До преди дни почти нямаше деца, но вчера и днес явно са оздравяли всички и е някаква лудница сутрин.
Взех на Алекс едни хомеопатични хапчета за хрема и синузит - Цинабсин. Някой има ли лични наблюдения за тях? На мен няколко познати ми ги препоръчаха, били вършили много добра работа  и реших да пробвам наред с коластрата, шуслеровите соли и Саностола. Само мисля какво да давам, кое е най-добре, само и само да не вземат да се разболеят. 
Айде целувки от нас и дайте да приключим с тази коледна тема ,че е срамота Simple Smile

# 668
Здравейте,ние май градина няма да видим,най вероятно ще си я гледам до 4г.
Днес много ме уплаши,падна от леглото,просто искаше да си остави чорапките на голямото легло.И тя се уплаши добре,че не се удари.Не е лошо дете,просто е в буен период.И аз ви поизпуснах,покрай баткото,не ми остава време.
Иначе сме добре здрави сме,излизаме всеки ден,по малко,но днес може и да пропуснем.Времето е много неприянто.

# 669
Здравейте и от нас! Hug
Ние си се гледаме, излизаме по разходки всеки ден и така... Гледам обсъждате козметиката. Пастата за зъби на малката е Чико, а на каката Колгейт (взимала съм и Аквафреш). Душ гелове - Мустела, Чико, Авен... Шампоан - много съм доволна от шампоаните на Лореал. Лесно им разресвам косите след това. Спрей за разресване също на Лореал.
Иве, аз съм давала Цинабсин. По мое мнение добре изчиства сополите, течат навън и не тръгват назад, нито задръстват синусите. Така ми действат на мен поне. Peace Аз на малката давам WellKid (имат и ленено масло вътре и малц). Тъкмо привършваме опаковката. Каката е на Самбукус и дъвчащи витамин Ц. И на двете давам клеева тинктура и Инфлуцид от време на време. Само не знам дали се прави почивка на Самбукуса или може без прекъсване да се дава. Rolling Eyes
Я кажете кремче за дупе (по-точно за шушката), че на Гери са ѝ излезли едни пъпки.... Вече 2 дни не минават, а я мажа с кремчето за дупе на Авен. Станали са едни грапави...  Tired Иначе не я болят като гледам. Все изчаквам посещението при педи, че съм 90% сигурна, че ще ни изпише някакъв кортикостероид. ooooh!

# 670
и ние сме добре

не давам абсолютно нищо на йоан за  имунитет ,за сега е добре ,не се е разболявал от октомври  Praynig

Препоръчайте ми шампоан бебешки от медицинските козметики такъв дето да не изсушава скалпа ,чв до сега не съм купувала и нямам идея   newsm78

# 671
Хайде и ние да се разпишем:)Иве,права си...Коледна тема февруари..срамота си е!

Рика,и аз не давам нищо за имунната система,но ми се струва,че с тръгването на градина това приключва.Трябва някак да се подсилва като са все в контакт с бацили..не е като вкъщи.И аз все повтарям само да е добре,че нали и ние октомври се сефтосахме с хремата.Но това ни чака.
А за шампоанчето-май Мустела имат една серия такава медицинска,Авен може би имаха,URiage попитай.А защо да е медицинска точно?Не може ли да е от типа био,струват ми се още по-щадящи.

И ние сме добре,едно и също всеки ден,разходчица наоколо и после дивеене вкъщи,особено вечер.Няма спиране,тича ,катери стълбите плюс иска вече да слиза сам самичка и успява като се придържа,но ми побелява косата.Аз все след нея съответно,не знам колко пъти на ден сме нагоре надолу.Даже тя като иска да ходи на втория етаж да вършее и помва:Айде мамо,малко гое после малко долу пак:)

Иначе и тя на моменти става по-раздразнителна,ако не успее с нещо,или пък не й дам нещо.Понякога хвърля неща в такива моменти.Рядко се разплаква,но има и такива случаи.Вчера не й давах да отваря един Дядо Коледа шоколадов,намери го на балкона,йем съм изхвърлила всичко сладко,но го видя някъде.Аз обяснявам,че Дядо Мраз не се яде,но тя мирише опаковката и вика Ммммм JoyСлед 10 мин преговори,и предложения за друго сладко от нейните бебешките си,го взех и го занесох пак навън.Разплака се малко,но бързо й минава,разсейвах я както винаги.Честно казано угаждам й за всичко,но за този шоколад сега съм непреклонна,особено след избиването пак на петънцата.Ама и тя един два пъти е опитала и сега си иска:)Нормално де:)Но по не известно време още няма да вижда такква неща,да сме сигурни от какво са петната.Викам си не ям никога аз такива неща,не виса никой да яде сладко вкъщи,но ето по Коледа опита два бонбона и сега си помни...Даже чат пат сочи шкафа дето бяха и вика Бобон..

Мари,все да те питам..отби ли се Алето?Беше писала,че почти нямаш кърма още отдавна...Мерси за сайта,щего гледам и него.Аз поръчах вчера и дойдоха разни неща от Биомаг.Доволна бях ,за няколко часа ги доставиха.За нея взех кремчета за лице,шампоан за косичка,паста зъби,всичко да й сменя искам.Досега Мустелата вършеше работа,но пак покрай петната реших да пробваме друго.Взех на Веледа и тази Мадара,и двете са био,ще видим.Иначе й взех един гел за пране био,френски е...ми изпра сто пъти по-добре от Сано-то,но няма аромати...явно всичко е само химия.Спрях да слагам отдавна омекотителя на Сано,пак заради крачетата.

Енигмата,Аз за дупе си ползвам винаги Бочкото или Здравето,но за отпред не знам..То не е явно зачервяване,а пъпчици...За Джин Джира знам,че и отпред може да се пръска,но не съм пробвала.По-добре да си я погледне някой.Аз отпред мажа с един крем Bella или bepanthen,и двата са омазняващи,от топа на вазелина,мисля и зехтин да почна.Но аз го правя,за да не допусна слепване,както се беше получило преди време,писах.Засега сме го стопирали с тези мазилца.Та бепантена го дават за раздразнена кожа от първия ден.Пробвай и смрадлика.Дано мине бързо! Hug

Джос,отново и отново...къде сте?Дано всичко е наред!

Цвети,оправи ли се Гоги,на ясла ли е или вкъщи?
Хайде приятен ден на всички!

Последна редакция: чт, 31 яну 2013, 15:25 от KalinaZ

# 672
  • София
здравейте Simple Smile

раздвижи се темата Simple Smile

Кали, Гоги се оправя и му остана сутрин да се изхрачва, но днес бяхме на контролен преглед и нашата лекарка каза, че гърдите са чисти, гърлото спокойно и може спокойно да го водя на ясла утре. И отсега ми е много притеснено, защото той страшно свикна с мен и утре направо ми прималява какво ще е сутринта. Понеже тези седем дена бяхме само у нас и не сме излизали. Днес ходихме до една приятелка и само влязох да пишкам и като се разплака Гоги , ама крокодилски сълзи Къде е мама? Мамо, ела.Мамо, къде си?.

# 673
Цвети , успех утре . Само да знаеш ,че сутрин към 8:10-15 ч последните дни е голяма лудница и ако утре мислиш да го водиш ако искаш заведи го 10-15 мин по-късно да е по-спокойно за да не се разстрои . Радвам се ,че сте добре. Дано успешно тръгнете и да е здравичък.  Ти още ли не си почнала работа ?

Кали, много е готина Ая. Голяма хитрушка е значи.

Паста за съби и на двамата купувам нa Билка една с  ягоди. За шампоан не се впрягам много ,защото нямаме проблеми нито с скалпа нито с ресането на косата и затова сега съм им взела детски на Шаума.
Като се роди Алекс му взех на д-р Тайс Нахткерцен, той мисля ,че е омазняващ, хидратиращ и т.н. 
За пъпчиците и аз бих препоръчала консултация с квалифициран лекар, но мисля, че бочкото или крем здраве ще оправят положението ако не е нещо сериозно Simple Smile
Давайте идеи за заглавие , според мен е най-добре нещо пролетно да е ,че звучи свежо и ободряващо Simple Smile)

# 674
  • София
 е не е истина, сега докато разглеждах бележката от доки и забелязах , че никъде не пише че е клинично здрав, а само че трябва да отсъства от 24. до 31 . Утре ако ни върнат заради това си остава директно за понеделник, защото нашата лекарка е днес до обяд и утре следобед.

Иве, аз и без това го водя към 8:45,защото аз си го храня у нас и го водя за втория прием между 8:30-9:00. Не не съм почнала работа още и как да започна като от три месеца Гоги има всеки месец по 7 дни по болест отсъствие.

Общи условия

Активация на акаунт