Бяла зима е дошла, със снежец играят МАЙските деца! - Тема 21

• 38 241
  • 733
  •   1
Отговори
# 555
Честит рожден ден на Диди! Да е здрава и много обичана, да си направи уютен новия дом и да се сбъднат мечтите й Wink  newsm59
Аз си мечтая да се наспя..Но кога ли ще се случи това. Rolling Eyes

# 556
  • при палмите и алигаторите,FL

Честит празник Вълкова!!! Да си здрава и много щастлива!!

# 557
Добро утро!

Честит рожден ден на Диди!Здраве,късмет и много щастие!

# 558
  • До морето :)
Ей, никаква не се появи тази Вълкова, да ни замажи очите с едни бонбони. Тцтцтц  hahaha

# 559
Ей, никаква не се появи тази Вълкова, да ни замажи очите с едни бонбони. Тцтцтц  hahaha
Предлагам сами да се почерпим  Mr. Green

# 560
  • До морето :)
Нанди, друго не ни остана.  hahaha

Хайде да раздвижим малко темата:
Колко говорят децата ви? Колко думички знаят? Изречения?

# 561
Мойто ломоти неразбираемо и повтаря след нас всяка дума, но като цяло нищо не му се разбира освен обичайните (мам, баба, луканка  hahaha ..)

# 562
 Буболече, обърнахме го на диалог  Grinning

Думи, малко, но съществени Wink. Като се замисля повече си служи със звуци, сърба, когато иска вода, "аука" за да затворим прозореца на колата, ако има пиш или ако е "аха-аха", ако търси нещо и не го намира, или е направила беля е "оОо" дори не мога да опиша звуците дето издава Crazy
Учудващо за мен започна да използва "No", вместо "Не", виновни са децата в парка, от тях го е научила Crossing Arms.
Изречения, никакви... много рядко"Мамо. даииииииииии" или "Мамо, ула".
Но спокойно можеш да водиш диалог с нея, отговаря с "да" или "не" съвсем осъзнато, като и да се опитвам да я подведа.
Не съм се притеснила, Соня проговори почти на две и половина, има време.

ПП Хоупи ме изпревари Grinning, "луканка" ли  hahaha, ми то "краставица" е по сложно Stuck Out Tongue
Да  допиша, че и думи не повтаря...

# 563
 Много странно- тук всички казват колко голям изглеждал Рафаел, не приличал на година и 8 месеца, дори и педиатърката му казва, че бил висок, а дефакто е 84 см (11.800 кг), а тук някои са по 88, че и повече см, така, че той никак не е чак тоолкова висок  Rolling Eyes

По въпроса на Нелка- ами говори доста, записала съм почти всичко, което казва и последно като ги броих казва към 35 думи. Днес ще запиша още три- пий, тай (чай) и нота (ножа). Изречения прави с по две- три думи. Най-дългото за сега май е "Мамо, иж (виж), ела"

Това, което мен ме притеснява (силно казано, но все пак да споделя) е, че по-голямата част от речника му е изпълнена с думи, които той си е измислил и нямат нищо общо с тези, които чува. Или са силно побебешени. Повтарям ясно и отчетливо, но...изпитва затруднения да ги повтори дословно и си ги казва както той си е решил  Rolling Eyes

И нашето "ела" е "ула"  Crazy Иначе си казва за ако и пиш, но мисля, че казах- "ато" и "пипи"
И като е направил нещо, както каза Нанди, казва "Ай, ай, ай", но с много смешна интонация и мелодика  Joy

# 564
Да, Нели - след думичката "мама" се научи да казва думичкарта "луканка", което най-любимото му нещо на света.  Crazy

Бубе, и Филип така говори - побешероени са му почти всички думи. Изречения от разбираеми думи не прави. Ама не се притеснявам (за сега)

# 565

Аз понеже неволно сравнявам с Габ (неизбежно е просто). И той проговори на същата възраст (година и 7-8 месеца), но говореше доста по-отчетливо и е нямал такива негови си думи. А то вместо той да повтаря нас, ние повтаряме него, особено с по-интересните думи- донда (вода), беди (обувки), педа (сапун) и ато. Голямо забавление пада. Но в най-общия случай, като изключим тези наши малки моменти на инфантилност, си чува съвсем добре какво му говорим, но си знае неговото   33uu

Луканка посмъртно не може да каже. И той иначе я обича, четох съдържанието (то кво да е, сушено месо, сол и подправки!), не видях откровено вредни съставки, макар да знам, че хич не е "полезна" храна, ама..Давам и аз като иска по едно-две парченца. В Бг не пипваме луканка, ама като сме тук даваме по 10$ за едно парче  Laughing Дори и салам камчия си купих последно  Mr. Green

И кой'т ме знай съм вегетарианка. Добре, че е мъжа ми, че да ме отсрами, той от как каза, че няма да яде месо- не е пипвал, вече стана 4-5 години....  Crossing Arms

# 566
И моето дете казват, че изглежда голямо, но е така на снимки само. Който я види на живо си казва, че е дребна и бебешореста.
Иначе и тя казва много бебешки думи, но аз не се притеснявам още. Казва между 20 и 30 думи.
Нямам настроение и аз нещо...
Хайде усмихната вечер.

Последна редакция: чт, 24 яну 2013, 19:03 от Бисквитка

# 567
Говори-нищо не разбирам обаче-отчетливо казва мама,тати,коти(коте),рядко но казва и котка,топа(топка) ,няма,не,да, ето я ,там,единственото и изречение е "ало,бабо"...и май друго не казва....а онзи ден видя снимка на Гери във Фейса и каза "кака"....иначе бебешкия го владее и говори много.
Луканка си е сложна дума,иначе и аз давам...ми то иска детето,няма да се крия в тоалетната да ям я:)

# 568
  • Стара Загора

Хайде да раздвижим малко темата:
Колко говорят децата ви? Колко думички знаят? Изречения?
Пише докторантура сега Mr. Green За после ще видим Joy
Поне вече го няма - кхъ, кхъ

# 569
Митко много говори, почти всичко повтаря, преди 2-3 месеца му писах думичките в ексел и бяха към 25 и имах още някои, които не се бях сетила за тях. В момента са.. много, всичко. Последните - маса, стол, махам, мойта (за всичко негово)... но буквално си го броя за проговорил вече. Май писах преди, говори с бебешки думи повечето, въпреки че не чува от нас такива. Баткото проговори след 2г., но с много изчистени думички, без бебешко и сега ми е малко странно така.. ама нищо. Разбираме се Simple Smile

И замириса на мореее  grinning039 

Общи условия

Активация на акаунт